fbpx

Škandal! Jernej Štromajer (SD) v dveh mesecih od 3.058 prevoženih km v zasebne namene prevozil 2.572 km in plačal bagatelno boniteto – 58,12 evra!

(Fotomontaža: Demokracija)

Skrajnemu levičarju Jerneju Štromajerju, sicer državnemu sekretarju na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, neto davkoplačevalci plačujejo službeni avtomobil peugeot 407. Tudi za zasebne namene. Oktobra in novembra lani je s tem avtomobilom naredil 3.058 kilometrov, od tega 2.572 za zasebne namene. Za to je plačal 58,12 evra bonitete.

To je razvidno iz tabel (TUKAJ), ki so bile priložene odgovoru na poslansko vprašanje Zvonka Černača v zvezi s službenimi vozili. “V prilogi posredujemo seznam uporabnikov službenih vozil za mesec oktober in november 2018 za upravičence do službenih vozil v ministrstvih z organi v sestavi ter vlade,” so Černaču odgovorili z Vlade RS.

Seznam obsega okoli 200 oseb, ki so uporabniki službenih vozil. Na seznamu so tudi zaznamki, ali  oseba uporablja avtomobil tudi za zasebne namene, znamka vozila, kakšno boniteto plačujejo za to uporabo in število prevoženih kilometrov, realiziranih po posameznikih (v službene in zasebne namene).

Demokracija.si

Komentarji so onemogočeni.