fbpx

Škandal! Uslužbenci MJU žaljivo spremenili Wikipedia življenjepis Nejca Krevsa in Rosvite Pesek?!

Nejc Krevs in Rosvita Pesek na udaru zaradi profesionalnega dela (foto: Wikipedia)

Kljub ponedeljkovi celodnevni stavki, ki so jo izvedli levičarski aktivisti, je imela javnost vseeno priložnost dobiti profesionalno vodenje programa na RTV Slovenija s strani peščice objektivnih in profesionalnih novinarjev, ki gledalce in gledalke niso pustili na cedilu. Med njimi sta bila tudi Nejc Krevs in Rosvita Pesek, ki sta zdaj v v Wikipediji označena za “stavkokaza”. Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da naj bi spremembo vneslo Ministrstvo za javno upravo.

Helena Milinković je na novinarski konferenci potožila, da je vodstvo RTVS prevzelo stavko in cenzuriralo stavkovni program, ob čemer ni pomislila na to, da si javnost zasluži vsebine programa, za katere plačuje iz lastnega žepa. Zahvaljujoč peščici novinarjev je javnost dobila kakovosten program, voditelja Rosvita Pesek in Nejc Krevs pa “žaljivo posodobitev življenjepisa” na Wikipediji, kjer naj bi ju nekdo iz MJU označil za “stavkokaza”.

“Javni sektor za vaš denar med službo izvaja pogrom nad drugače mislečimi. Fašisti v SLO so. Ampak na levi,” je bil odziv enega od uporabnikov na Twitterju zaradi posodobitev življenjepisov novinarjev Nejca Kresa in Rosvite Pesek na Wikipediji. Oba sta namreč dobila oznako “stavkokaz” in “stavkokazinja”, spremembo pa je sodeč po vidnih podatkih, ki jih je našel drugi uporabnik Twitterja, vneslo Ministrstvo za javno upravo, Zanimivo. Sprememba je bila narejena iz  @mju_RS ? Tudi za Nejca Krevsa. Zanimivo še pisanje za volitve predsednika 2022, dodan Boris Vene.”

Kasneje se je avtor (iz MJU), ki je za to spremembo oziroma posodobitev odgovoren, očitno malce prestrašil in oznako izbrisal, sploh ko je direktor TVS Slovenija zahteval podatke avtorja sprememb, kar je tudi razvidno iz podatkov. O izbrisu se je pojavilo tudi pojasnilo urednika Slovenske Wikipedije, ki je zapisal, da “Wikipedija ni platforma, od koder bi direktorji javnih zavodov pridobivali podatke o urejevalcih za potrebe uveljavljanja svojih interesov. Če bo podatke potreboval uradni organ, jih lahko dobi z nalogom in po uradni dolžnosti.”

Foto: Twitter

Stavkokaz je opredeljen kot posameznik, ki opravlja redno delo v podjetju ali ustanovi, kjer je razglašena ali načrtovana stavka. Pod tem pojmom se razume redne delavce, ki so zavrnili poziv na stavko, ali osebe, ki jih je delodajalec najel po začetku stavke s pozivom k nadaljevanju rednega dela in/ali z izvajanjem finančnega ali psihološkega pritiska na stavkajoče delavce.

To, da je razvidno, da je spremembo vnesel zaposleni na Ministrstvu za javno upravo, je že samo po sebi dovolj zgovoren podatek, da so levičarski agitpropi razsejani prav po vseh vladnih ustanov, na to pa se je odzval tudi nekdanji premier Janez Janša, ki ga zanima komentar MJU na celotno zadevo.

Enako se sprašujemo tudi mi, ki smo se obrnili kar direktno na MJU, in sicer z vprašanjem, ali bodo raziskali, kateri uslužbenec je med službenim časom pripisal žaljiv dodatek življenjepisa Krevsa in Peskove na Wikipediji? Odgovora do tega trenutka še nismo prejeli.

Tanja Brkić