Skrajni protestnik Ličina pred državno proslavo zagrozil tudi duhovnikom?!

Vir: Družabna omrežja

Velika sramota je, da cerkev v tej vladi sodeluje pri proslavah države, ko pa je desetletja nazaj javno sodelovala z okupatorjem proti njej,” je na Facebooku zapisal Anis Ličina, ki je sicer v medijih znan po več kriminalnih dejanjih, pa tudi po pozivanju k nasilnim protestom. Zapisal je, da so na čelu naše države lopovi, ki že trideset let ropajo našo deželo, na tej poti pa so si spisali zakone, ki jih izkoriščajo sebi v prid in v škodo države ter državljanov. “Mi pa že 30 let nekje na stranskem tiru gledamo v prihodnost, sanjamo o Švici in obljubah in upamo na boljše čase,” se je še izpovedal.

To ni zapis proti desnim ali levim, to ni kritika ene ali druge vlade, to je realno stanje,” je na Facebooku zapisal Anis Ličina, eden izmed organizatorjev nasilnih protestov v Ljubljani. Nadaljeval je, da so nam ob samostojnosti vsem obljubljali Švico, imamo pa kar imamo, dovolili smo si sami tako. “Po desetletjih ropanja, razprodaje, privatizacije in načrtnega izčrpavanja države je dobro da še sploh obstajaš,” je povedal in dodal, da današnja vlada sovraži bivšo Jugoslavijo, vendar pa so vsi lahko zelo srečni, da živijo prav na njenih sadovih že 30 let, kot kralji. No, glede na svoje nečedne podvige – nazadnje so ga na Karavankah Avstrijci pričakali z lisicami, je Ličina verjetno lahko vesel, da ne živi v Švici, tam imajo namreč pravosodni sistem precej bolj učinkovit.

Ko smo že pri veri in zgodovini, je Jezus(isa) potreboval približno 30 let, da je pričel z svojim delovanjem, tudi njega se je rešila oblast in premožnejši sloj, saj jim njegov skromni nauk ni bil všeč, preveč je bil preprost, razumljiv in preblizu navadnim ljudem, zato so se ga sklenili znebiti,” je nadaljeval ter se pridušal, češ kakšna hinavščina, da današnja vera in cerkev ne poznata teh vrednot, medtem ko se ves čas govori o njih, nekako tako kot politiki o poštenju. Tudi na tem mestu se lahko vprašamo, kaj bi bilo potem tako zelo drugače, če bi se Ličina resnično podal v politiko – bi se morda odpovedal svojim sumljivim pridobitvenim dejavnostim in bi čudežno deloval le še v dobro ljudstva oziroma države?

Pri sovraštvu do cerkve pa je Ličina šel še korak dlje. Njegov kolega ga je namreč opomnil, da je pozabil, da  “nam duhovnik/genocidnež pridiga o družini, a sam nima otrok oziroma jih je ogromno, ki spolno izkoriščajo otroke. Na koncu je samo zbiranje ovc za šišanje!!” Na to pa je potem Ličina Gregorju Bojoviću odgovoril, da ima prav in da je to posebna težava, ki jo je treba obravnavati posamezno. Sliši se kot grožnja, mar ne?

Foto: Facebook

Sara Kovač