fbpx

Skrajno leva Jasmina Držanić bi preganjala sovražni govor, sama pa novinarje RTV zmerja s podganami

Levičarska aktivistka Jasmina Držanić (Foto: Twitter)

Borci proti sovražnemu govoru na levici so znani po svoji neverjetni hinavščini. Tisti, ki danes kličejo h kitajskemu nadzoru svobode govora z izgovorom, da gre za pregon sovražnega govora, so v preteklosti sami govorili kot kakšni nacistični gauleiterji.

Se spomnite Jasmine Držanič, sicer zaprisežene borke proti sovražnemu govoru? No, seveda tudi ona sledi znamenitim levim hinavskim pravilom, kjer žaljenje ideoloških nasprotnikov ni sovražni govor. Imenovala jih je kar za “podgane”, rekoč “te podgane na nacionalki bodo šle“.

Paradoksalno je, da imajo v zadnjem času levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal od desničarjev, hkrati pa se ga ravno sami najpogosteje poslužujejo. Držanićeva je razburjala že v preteklosti – spomnimo, v razpravi v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno je tiste, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”.

Gibanje Svoboda je že nakazalo, kako bo izvajalo svoj pregon “sovražnega govora”. Ne bodo preganjali ideoloških sopotnikov, kot je Držaničeva ali celo svojih žaljivih koalicijskih sopotnikov (spomnimo se “teranja” kapitalistov v morje, pa opravičevanja nasilja proletariata, celo povojnih pobojev), ampak le tiste, ki so jim politično v napoto. Ironično, da se je celo predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar postavila proti Robertu Golobu in ga obtožila, da sam širi sovražni govor. Sicer je to v slovenskih medijih tabu tema, a označevanje polovice volilnega bazena za podpornike “fašistične politike” je seveda že skoraj definicija vzpodbujanja sovraštva, ki ga zakonodaja že zdaj zelo dobro definira.

Ravno ob pravem času se je oglasila tudi novinarka RTV Slovenija Petra Bezjak Cirman, sicer žena zloglasnega Primoža Cirmana, ki si prizadeva za spoštljivo komunikacijo, kjer se ne dopušča diskriminacij, groženj ali sovražnega govora. Jo je zmotilo, da je politična aktivistka njene kolege označila za podgane?!

Andrej Žitnik