Slovenka v Frankfurtu se zaradi varnosti že pokriva z ruto

Foto: iStock

Že od nekdaj so mi bile bližje majhne, na videz nepomembne zgodbe. Z ženskimi, na primer, se soočam malodane že več kot četrt stoletja. Vse, ki sem jih slišala, so bile povedane iz prve roke, brez odvečnih posrednikov, ki pogosto – hote ali nehote – kaj izpustijo, prilagodijo ali celo zatajijo, kar pač ne sodi v koncept, ki ga sami propagirajo.

”Moje” ženske so bile še nedolgo tega (in marsikje so še) vredne in spoštovane dosti manj kot moški. Odkimavate z glavami? Ni potrebno. Leporečje, zapisano tudi v brezštevilnih zakonih, je eno, realnost pa drugo.

Ko pomislim na naše babice in prababice, ki so živele pred 2. svetovno vojno, se v mojem srcu zgane neizmerno spoštovanje do njih. Če bi imela moč, ki je žal nimam, bi jim postavila spomenik za vse trpljenje, ponižanja, odpovedovanja, obenem pa tudi za moč, ki so jo imele v sebi, da so zmogle preživeti. Žal se je o času, ko je morala biti ženska brezkompromisno pokorna možu, spletlo nešteto bajk in mitov, ki s kruto realnostjo niso imeli več kot toliko stičnih točk.

Edino poslanstvo ženske je bilo, da je rojevala otroke, molčala, skrbela za družino in nastavljala levo lice, če je bilo desno premalo. V življenju je imela kvečjemu tri želje: da je mož ne bi tepel, da ne bi bila lačna in da ne bi umrla na porodu. Kadar ni mogla več zdržati, je vdano pokleknila in molila.

Pogosto me skušajo prepričati, da je današnji ženski lepše, kot je bilo njenim prednicam. Žalostno se nasmehnem in ko takšnim zanesenjakom povem, da se je menjal zgolj celofan, ženska pa je še zmeraj v podrejenem položaju, začudeno strmijo vame, češ, tej  ženščini se pa malo meša.

Še huje je: sodobni čas je ženski po eni strani dal ogromno pravic, po drugi pa ji je ukradel dušo in tudi marsikatero dostojanstvo.

Nekoč je bila podrejena moškemu, danes mogočni industriji, ki v skrbi za njeno lepoto, videz, celostno podobo, razmišljanje in še marsikaj, kar iz nje ustvarja pokorno sužnjo, služi milijarde. Ženska se mora prilagajati trendom, drugače se ji kaj hitro lahko zgodi, da preprosto – izvisi.

Da pa bi bila mera polna, imamo še medije, ki krepko manipulirajo z ženskami ter jih zvabljajo v svet različnih iluzij, ki jih vsiljuje zlasti rumeni tisk. Včasih se mi zdi, da so prav oni največji krivci za poneumljanje naše vrste. Skrajno zaskrbljujoče in srhljivo je, da je ob vsej svobodi, ki jo ima sodobna ženska, vsaka peta v Sloveniji pretepena in vsaka sedma posiljena.

A prihajajo čudni časi, ki zlasti ženski ne prinašajo nič dobrega. Radi bi ji vzeli še tisto malo, kar si je že izborila. Ko sem lansko leto obiskala prijateljico, ki živi v predmestju Frankfurta, se je povsem nepričakovano zgodilo, da sem sredi ”civilizacije”, v srčiki Evrope, ostala brez besed. Marinka mi je namreč želela razkazati, kako se je njihov okoliš v zadnjih petih letih, kar se nisva videli, spremenil.

Ko si je okoli glave do neprepoznavnosti ovila dolg šal, me je njena kretnja globoko presunila ob spoznanju, da se je spremenila tudi ona. ”Bolj varno bo, če greva na cesto pokriti,” me je podučila. Uprla sem se ji. Takšnega skrajnega ponižanja kot svobodna ženska nisem mogla sprejeti. ”Boš videla, tudi v Sloveniji boste zdaj zdaj na istem, kot smo mi,” je stvarno, sprijaznjena s kruto realnostjo, skomignila z rameni.

”Ne! V Sloveniji se kaj takšnega ne bo nikoli zgodilo!” sem ji ognjevito ugovarjala in iz rokava stresla nekaj najbolj znanih imen slovenskih feministk, ki me dnevno, že desetletja prepričujejo, da je svobodna ženska pridobitev ne le ”revolucije”, temveč tudi njihovega požrtvovalnega delovanja.

Potem pa se je svet postavil na glavo! Zgodili so se tujci, ki so pričeli množično prečiti Slovenijo, slovensko-hrvaška meja pa se je domala čez noč spremenila v Kaos, pisan z veliko začetnico.

Po prvem šoku sem jezno stisnila zobe ob nerazumljivem, skrajno prilagojenem podajanju resnic in ”resnic” o beguncih.  Poskušala sem tolerirati tiste, tako imenovane ”pomembne Slovence”, ki so vse, ki so si v teh težkih trenutkih drznili razmišljati po svoje, označili za sovražne in nestrpne, fašistoidne, rasistične in islamofobne. Na koncu sem skomignila z rameni: pa naj imajo veselje v kratenju osnovnih demokratičnih pravic do svobode govora, če se ne znajo zrelo in odgovorno obnašati!

Pred dnevi pa se je zgodilo nekaj, ob čemer kot ženska, pokončna, brez dlake na jeziku, ženska, ki nadvse ljubi in ceni celo tisti neznaten ščepec pravic, ki jih še imam, nisem mogla biti tiho. Facebook družba, imenovana Are you serios? Maribor pomaga beguncem, si je privoščila nekaj nezaslišanega.

S pozivom, ki so ga objavili na svoji strani, so me kot žensko ponižali bolj, kot se jim sploh lahko sanja. Njihovo prijazno opozorilo je namreč predlagalo, naj bi slovenske prostovoljke ob stiku s tujci zavrgle in skrile svojo ženskost zato, da ne bi z njo ”žalile” prišlekov, ki je niso vajeni. Seveda je bilo prijazno opozorilo kmalu izbrisano, kakopak, bilo je deležno veliko negativnih kritik, pa jim ni kazalo drugega.

Ostal pa je zelo grenak okus. Zapis je v nekaj vrsticah izničil vse, za kar so se ženske v svoji več kot stoletni zgodovini borile. Kako malo je treba, da jih ponovno spremenimo v predpražnik, ob katerega si bodo gospodje lahko brisali čevlje.

Se je ob to ”prijazno opozorilo” v medijih kdo spotaknil? Povedal na glas, da je bilo neprimerno? Kot vem, (še) nihče. Zato se bojim, da bi za tako imenovane ”višje cilje” nekateri žrtvovali tudi žensko in njeno svobodo.

Za vsak slučaj je prav, da že danes na glas povem: nikoli ne bom pristala na ”nova” pravila, ki bi ženski svet pahnila v dobo mračnjaštva!

Nikoli!

Milena Miklavčič

 

 • dob

  Končno.

 • francelj3

  Nikoli? Pa še kako hitro! Naši rdeči oblastniki bodo to predpisali v letu, dveh. Zakaj? I zaradi novih volilcev levice, vendar!

 • pokvarjeniSvet

  kera ironija tja so šle ker so hotele živeti v Nemčiji ampak dobile bodo pa bližnji vzhod in ostale države tretjega sveta Afrika in podobno.

 • cploger

  Jasno in glasno!

 • John

  Komentar ni potreben!!

 • rubec

  Slovenka v Frankfurtu se zaradi varnosti že pokriva z ruto
  Če je to katera od krul iz našega parlamenta ni to nič narobe. Prej bi rekel pohvalno.

 • j52

  vsem nam,se bliža kruta usoda

 • viktorh

  No, naši politiki pač imajo “kasno paljenje”…

 • Mihilus

  Všeč mi je kako se trudite čimbolj zradikalizirat Slovence proti islamu. Jaz sem že tako ekstremistično nacionalističen, da z ženo že planirava prizidek in še vsaj enega otroka, da se nadomesti popuacijo, ki jo bodo ksenofobni/islamofobni sonarodnjaki iztrebili. Upam, da se zrihta še cigane in šiptarje ko bodo že ravno delali čistko. Slednji so sicer itak muslimani….

  (se hecam)

 • John

  Kljub temu, da se zavedam, da taka situacija (še) ni v vseh delih vseh evropskih mest, dejstvo je, da obstajajo predeli, kjer se je treba prilagajati drugi kulturi, kljub dejstvu, da si “doma”.
  In zakaj se o teh temah v osrednjih medijih ne sme pisati?

 • xtc

  Ob takih člankih se le privoščljivo zarežim(čeprav je to zelo neresno ,ampak),zanimivo bo videti vse tele ženske,ki se tako sedaj napihujejo ,repenčijo kako pogumne so ,kaj bo ,če do tega rein ,kar pa je še največji hec(žalost) jih v to peljejo ravno levi naprednjaki ,feministke,borci za enakopravnost ,človkoljubi,humanitarciin ne desni nazadnjaki.

 • učko

  Cel svet, skupaj z Amerosi hočejo sfrderbat EU in Nemčijo !

  • xtc

   EU in Nemčija se z multi kultijem sferderbavajo same.

 • čips

  Ob taksni politiki in politikih bo tale nikoli hitro po celi Evropi.

 • sredinec

  beden članek!

  Naslov je v stilu 24ur.com, potem pa ko bereš vidiš da je napisanih kup floskul in nobenega konkretnega dejstva.
  Nova24, ali greste na raven 24ur.com ??? ojojoj

  • John

   Pa ti ločiš med člankom in kolumno? Ni videti.

   • leviukradlidrzavo

    Ko kolumna navaja konkretne cifre glede posilstev in pretepenih Slovenk in ocitno s podatkom zavaja to pac ni vec kolumna.

 • marta

  Zelo ŽALOSTNO je to, kako v komentarjih razmišljajo nekateri, ki se imajo za Slovence.

  Še bolj žalostno je, ko berem – oprostite izrazu “blesarijo” Aljaža Pogorelčnika pod naslovom ”Veste kaj, škof Štumpf? Svinja svinjsko misli.”………….. Joj, človek (če te sploh lahko tako imenujem) SRAMUJ SE TEGA, KAR SI NAPISAL. Tudi za te tvoje neumnosti, boš nekoč dajal odgovor pred Nebeškim Očetom pa če si to želiš, ali pa ne. Zastonj bo vsak izgovor. On bo vsakega sodil PRAVIČNO in po njegovih delih tu na zemlji. ….Poboljšaj se dokler imaš še čas – seveda, če to želiš, Bog ne sili nikogar. Dal ti je RAZUM in SVOBODNO VOLJO. Tvoja večnost je zdaj še v tvojih rokah.

  • Tomaž Majer

   Pusti ti Bogu, da sam presodi kdo je kaj narobe ali pravilno izjavil …. ni na tebi, da sodiš.

 • Ježek Teka Teka

  Vse, ki podpirajo to necivilizirano sodrgo … bi blo treba popisat
  … pobrat vse premoženje in s celo familijo deportirat v neko
  peščeno muslimansko vukojebino, pa to …

  • xtc

   Ni še čas,ni še nastopil čas ,mislim pa ,da se bodo tvoje napovedi zelo kmalu začele uresničevati.
   Vendar v vsakem primeru nebo nič dobrega.

  • Tomaž Majer

   Nova24TV Mod 1 – Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju ipd.

   • Rožle

    Tis pa že kr preveč brihtn…

    • Tomaž Majer

     ITAQ

  • zag

   Vsekakor potrebujemo bolj odločen in radikalen odgovor na trende islamizacije. Muslimanske ženske nimajo bit kaj pokrite npr. kot učiteljice v šoli pri nas, domnevno zaradi njihove vere. To ni nič drugega kot čista psihopatologija, ki se izvaja v imenu vere. Te ženske so že od svojih najzgodnejših let tako indokrinirane, da so izgubile vse sledi zdrave osebnosti, zato potrebujejo obrambni manever “odentifikacije z agresorjem” da psihično preživijo.
   Če se moramo Evropejke npr. v Iranu pokrivat, potem se one nimajo kaj tukaj (sploh ne na ključnih javnih funkcijah). Francija je tukaj naredila napreden korak. In sramota, da se pojavljajo predlogi kako naj se ženske pri nas prilagajajo, da ne bodo vznemirjale dve tretjini mladih potentnih beguncev. Kje bodo ti našli ženske pri nas, ker jih je toliko, je vprašanje. Potem ni nič čudnega, če sledijo posilstva.

  • pokvarjeniSvet

   ježek +++++ se strinjam.

 • marone

  Za malo drugačen pogled na trenutno stanje: https://www.youtube.com/watch?v=UciDN2bEXY8

  • xtc

   He,he,he Balkan info.
   Jep res pravi sogovorniki.

 • leviukradlidrzavo

  Ko kolumna navaja izmisljene podatke jo pac preneham brati. Polno floskul in zavajajocih informacij. Ze lepo da se govori o zavijanjih v rute in posledicah ki jih prinasa nenadzorovan pritok muslimanov v Evropo. Ampak trdt da je vsaka peta Slovenka pretepena in vsaka sedma posiljena?!? Lepo vas prosim, kaksne absurdne cifre so pa to. Me zanima od katerega butastega medija je novinarka povzela te cifre. Ce bi drzale bi verjetno vsak poznal vsaj kaksno ce ne vec zensk, ki je bila pretepena in posiljena. A glej ga zlomka, a kdo sploh kaksno pozna? Verjetno je kak amnesty int.ali mirovni institut objavil to statistiko. In kot novinarka nove24 enostavno ne bi smela povzemati taksnih neumnosti. Pa se brez vira zapisat taksno floskuko….cist neresno in nevredno objave!

  • John

   Prva nacionalna raziskava s področja nasilja nad ženskami je pred štirimi leti pokazala, da v Sloveniji vsaka 4. ženska tekom svojega življenja doživi telesno nasilje, vsaka druga pa je žrtev psihičnega nasilja s strani svojega partnerja.

   Vir: http://www.prepoznajnasilje.si/docs/default-source/izpostavljeni-dokumenti/prirocnik-za-deloz-zenskami-in-otroki-z-izkusnjo-nasilja.pdf?sfvrsn=2

  • John

   V Sloveniji je povprečno vsak teden posiljena ena ženska. V prvem polletju letos je policija obravnavala 35 posilstev, v letu 2013 53, leto prej 58, leta 2011 55, potem 63 in leta 2009 celo 79. To so prijavljena posilstva. Znaten delež spolnega
   nasilja, morda celo do 90 odstotkov, je neprijavljenega. Storilci so v
   okoli 80 odstotkih primerov žrtvi poznani.

   http://www.amnesty.si/ne-pomeni-ne.html

   • leviukradlidrzavo

    Ja pa saj si sam odgovoril. Med 50 do 100 posilstev na leto. Mi lahko obrazlozis kako bo potem vsaka sedma Slovenka pri 2 milijonski populaciji posiljena?!? Pri enemu milijonu zensk drzavi bi jih kar 143 tisoc mogl bit po tej statistiki posiljenih. Ponavljam, 143000! Res,tebi se to zdi objektivna ocena? Cifre so spisana od oka, tako kot tvoja ocena da je 90% posilstev neprijavljenih. Res, kako to ves? Pa cetudi bo to drzal in bi se zgodilo kar 1000 posilstev na leto bi mogl pretect 143 let da dosezes cifro kjer naj bi bila vsaka sedma posiljena. Cetudi iz tega izracuna odstejes mladoletnice in ne vem se starejse od 60 so cifre se zmer nerazumljive. In prosim ne mi navajat kot vir amnesty int., se 24 kur je bolj kredibilen medij od njih. Vem da so ti podatki na netu ampak dejte mal zdrav razum vklopt pa boste vidl da pac to ne drzi.

    • John

     Ocena ni moja, je z neta. In nisem si sam odgovoril, navedel sem ti samo različne podatke z neta.

     Očitno je avtorica vzela ta podatek:

     V Sloveniji je bila žrtev fizičnega ALI spolnega nasilja dobra petina žensk
     in pozabila na ALI.
     Sploh se te pa ne trudim nič prepričati, tvoje mnenje je še naprej lahko tako, kot je.

    • Bilderberg

     Vsaka 7 je bila posiljena v svojem življenju. Tako je mišljeno. Posilstvo je sicer zelo relativen pojem. P nekaterih definicijah so skoraj vse posiljene.

   • Kemo

    A ni hecn, glede na to, da v Sloveniji beguncev skorajda ni, so to naredili čisto pravi Slovenci.
    Koga se morajo potem Slovenke najbolj bati?

    • John

     Posiljevalcev.

  • John

   Včasih je dobro malo prebrskati po netu, preden komentiraš konkretne številke.

  • macon

   Najbrž ti tvoje znanke ne govorijo o tem. Po mojem jih je bila vsaj polovica tepena. Psihično nasilje veliko izvajajo tudi ženske, moški vračajo z udarci. Moški so potem sankcionirani, ženske ne.

  • John

   Ženske so še vedno
   vse prevečkrat žrtev spolnega in fizičnega nasilja. Raziskava stanja v
   državah EU je razkrila, da je bila vsaka deseta ženska žrtev spolnega
   nasilja, kar polovica teh žensk pa je bila posiljena. V Sloveniji je
   bila žrtev fizičnega ali spolnega nasilja dobra petina žensk, na ravni
   EU pa je ta podatek 33 odstotkov.

  • dob

   Iz moje izkušnje (ki zajema pogovor z ženskami) ti lahko povem, da zna biti navedeni podatek zelo blizu resnici.

 • Tomaž Majer

  No, da je pa v Nemčiji po cesti hoditi bolj varno oblečena kot muslimanka kot pa Evropejka, je pa hudo bosa ….

 • Miran Pavličič

  Milena Miklavčič, kaj pa porečete na to dejstvo :

  – ne dolgo nazaj na Jesenicah; – Mati Slovenka, pokrita kot te Ninđe, na javnem mestu ob dveh najstniških hčerah, ki obe hvala bogu (ŠE) govorita slovenski materni jezik, sicer v gorenjskem narečju ob možu, ki je očitno musliman iz bivših bratskih republik. Prizor, da te kap. In to “u našim Jesenicama”. Če ne bi videl ne bi verjel. Kje ste zdaj vse feministke ? Aja močne ste takrat,ko treba kakšnega dedca javno po…at in se dobesedno izživljat nad njim, da lahko vesoljni Sloveniji pokažete, kakšne revice ste v resnici…

 • Tomaž Majer

  Takšne zgodbice prodajajo francoski in nemški neonacisti in slovenski janšisti …

 • daresi

  Pristala ne bo nikoli, zgodilo pa se očitno bo. Veliko prej kot si kdo lahko sploh misli. Trenutno se “naše feministke” borijo za pravice “beguncev”.
  Za njih je vse, kar se nam obeta virtualno.

  • bosopetka

   Lepo, da si dal besedo feministke v narekovaje. Ker tiste, ki se ne borijo za enakopravnost VSEH, tudi muslimanskih žensk, prav gotovo niso feministke.

 • Tomaž Majer

  V Kairu npr. hodi po ulicah več Evropejk brez rute, kot pa pokritih muslimank po Muenchnu. Če pa neka Slovenka hodi z ruto po Nemčiji, je pa to njen problem. Nemke vsekakor ne nosijo rut v Nemčiji. Razen tistih, ki to želijo. Resnica je relativna …

 • bosopetka

  Bravo, gospa Milena, podpišem vsako besedo te kolumne. Upam pa, da se zavedate, da bomo morale tudi to bitko izboriti ženske same. Levičarje je preveč strah, da bi izpadli rasisti če bi kritizirali muslimane in njihove navade, en del desničarjev pa se žal še vedno ni sprijaznil z emancipacijo žensk in še vedno tava v šovinistični megli ter bi jim novo omejevanje pravic žensk še kako prav prišlo.

 • Tomaž Majer

  V Zürichu najdete predel mesta, kjer po ulicah srečate mnogo moških s kitkami v smešnih klobukih in črnih dolgih oblekah. Tradicionalno oblečene žide. V istem delu mesta boste naleteli tudi na muslimanske ženske z rutami ….. pa geye in lezbijke, pa kaj?

  • xtc

   Dragi Majer-a si slučajno videl kaj je zmagalo v Švici.In mam kar nekaj prijateljev rojenih Švicarjev(ne naturaliziranih) in kaj govorijo o tvojim podobnih izpadih in imigrantih raje ne omenjam me scenzurirajo na portalu 1,2,3.

   • Tomaž Majer

    Kako se pa pogovarjaš s temi tvojimi prijatelji? Po dalejnsko? LOL

    • xtc

     LOL si ti.
     Niti slučajno nisem ,Dolenjec sem pa tudi nemški državljan torej verjetno nimamo veliko težav s komunikacijo.

     • Tomaž Majer

      Tebi še slovensko pravopisje ne gre od rok, kaj šele “Schwizerdütsch” …

     • xtc

      Dragi prijatelj,Švicarji govorijo svoj dialekt,če jih lepo zaprosiš pa govorijo “Hoch Deutsch torej pravilno nemško ,česarse učijo tudi v šoli,torej ugasni,skrajšaj in odfuraj z bluzenjem.

     • Tomaž Majer

      Aja ….. sm že mislu, da bova kakšno v švicarskem dialektu rekla ….

     • xtc

      Težka bo s tabo in srboghvaško Švicarščino.

     • Tomaž Majer

      Tebi še slovensko pravopisje ne gre od rok, kaj šele “Schwizerdütsch” …..

  • Rožle

   Tis biu tut na Twitterju pokrit s krpam….pas pol hitr zbrisu…

   • Tomaž Majer

    Itaq. V Šarm El Šejku ….. takrat, ko še CIA ni bomb na potniške avione med prtjago devala … zdej si neb več upu …

  • Rožle

   A se , da tuki fotko nalimat…?

   • Rožle

    test

   • Rožle

    Ne gre.. sm te hotu že nalimat…te bom pa mal kasnej u Avatar…!

    • Tomaž Majer

     Izdajauc bil in ostal …..

     • Rožle

      As mislu , da bom teroriste kr skrivu…?

  • Krtača17

   Majer nehi trolat. Tista resnica ki jo podajajo uradni mediji nima nič s tem kaj si ljudje zares mislijo. Tak masoven pritok beguncev podpira samo vlada in cca 10% oprancev. Vse ostalo je proti. Glede nemčije se pa tudi malo poduči – obstajajo neodvisni mediji. Večino je prav tako strah kot nas tu. Ne boš verjel, strah jih je tudi v bosni in srbiji.

   • Tomaž Majer

    A veš kaj si ljudje mislijo? Ta bogati vidijo v beguncih poceni delovno silo, ta revni pa konkurenco na trgu dela. Plačani politiki pa poslušajo kapital. Ameriški milijonar Soros je eden glavnih finančnih podpornikov beguncev in pomagač pri njihovi invaziji na Evropo. Vse teče po planu NWO.

    A si se vprašal zakaj Amerikanci NISO priklicali potniških poletov v Egipt?

    • Krtača17

     Nene, vidimo zaton kulture in svobode kot smo je bili vajeni.

     • Tomaž Majer

      Prav imaš. In kdo je zato odgovoren? Preberi malce več (nevtralnih) virov kaj se res dogaja na Bližnjem vzhodu in na splošno v svetu ….

     • xtc

      Ja nevtralni viri Delo,24 ur,Večer,Mladina,pa Pavliha,pa še kak Komunist iz ropotarnice pride prav.
      Ajaj!

     • Tomaž Majer

      Mednarodne vire sem imel v mislih ….. uporabi gugltranslejt, če ne gre drugače …

 • neny

  to vam je eno tako jamranje, da se sploh ne čudim, v kolikor bodo vkorakale tolpe in nam nadele nikab.

 • Tetka iz ozadja

  Danes sem bil v Frankfurtu,zagotavljam vam,da je zgornji članek po vsej verjetnosti,čista izmišljotina.Včeraj sem bil v Hamburgu in sem videl blizu pristanišča velikansko šotorišče,ki pa je popolnoma prazno,jutri grem v Antwerpen bom bolj pozoren

  • Krtača17

   Saj v centru Ljubljane tudi ni beguncev. Dvomim pa da te je v gostilni stregel nemec, s taksijem te je tudi peljal nemec, na vlaku je karto preveril nemec?

  • pikabadel

   Hej, jaz ti pa lahko povem, da sem v NAŠI Ljubljavi videla (srečala) že tri povsem pokrite ženske, ena niti te reže za oči ni imela! No, verjetno te niso bile Slovenke, a ženske smo ženske…

   • sunday

    mogoče niti ženske niso bile !!?

 • neny

  brati nostalgijo ni ravno super, jo prebirati v kolumni za nekim neizbežno približajočim se kaosom je pa naravnost absurd. Vdana, ponižna, trpeča, brezkompromisno trpeča ja sorx kdaj boš pa udarila nazaj, ne pa sam stokala… kot da smo ženske res samo pol enega dedca.

 • plavi-mil

  Baba zmešana, verjetno ima muslimanske korenine.

 • xtc

  Sicer ne vem ali Nova 24 reklamira neumnosti ali resnico.Nekateri komentatorji pač stresajo neumnosti kot za stavo,sicer ne vem ali so plačani za to ali pa so zgolj neumni tako.
  Kolega je bil pred tremi tedni v Kolnu(kjer je delal) in v Berlinu( kar je zapisal o dogajanjih tam raje nebi(bom deležen cenzure,pa še kupa opozoril)kjer se trenutno zdravi žena),je pa stanje opisal kot napol vojno stanje in če je še pred letom hotel prodati hišo tukaj in oditi nazaj v Berlin(žena je Nemka) sedaj pravi ,da ga niti hudič ne spravi tja nazaj.

  Drugi prijatelj pa je bil na obsku hčerke v Ulmu,kjer pravi ,da beguncev sicer ni videti mrgoli pa civilne policije in maric ,ki letajo sem ter tja kot nore,ki če se pojavi kak sumljiv na brzino poberejo le tega.

  • Tomaž Majer

   Kaj pa pravi tvoja prijateljica Merklova?

   • xtc

    Ah,Majer,Majer zopet kdo pozabil odklenjeno pisarno na Studencu?

 • xtc

  Človek se kar zasmeje ob levih teorijah.Cia je postavila bombo na ruski Air bus,Cia je kriva za Nizozemski avion nad Rusijo in ZDA in Judje so krivi za vse.Nekako tako kot da ob Majerju poslušam novega mini SLO Adolfa.
  Težave so znatne in dejansko pestijo cel svet seveda je ravno Putin z bedastim vmešavanjem v Sirijo in osvajalnimi apetiti po bivših ruskih satelitih v Evropi le še prilil olja na ogenj.

  Dejstvo je ,da nizke cene nafte in sorazmerna neodvisnost EU in ZDA od nafte in plina iz Rusije in Bližnjega vzhoda tam povzročata vse večje težave Rusija bo ob teh cenah plina in energentov bankrotirala 2017 ,IMF pa je Saudovi Arabiji napovedal isto torej je nujen dvig cen kar pa ob viških na trgu ni možno torej se bližamo točki zloma.Begunska kriza pa je eskalirala po tem ,ko je EU uvedla sankcije proti Rusiji in ko je postalo jasno ,da Kitajska Rusom pač nebo plačevala visoke cene energentov pač pa le tržno,seveda pa je na drugi strani vzniknil ISIS-ki ga je nekako sustanovil Asad z izpustom vseh najslabših zločincev iz Sirskih zaporov,pomaga ppa mu tudi Erdogan,kateremu se vse bolj punta narod.Skratka Putin je v Sirijizabredel v nov Afganistan,ker se je njegov načrt slabljenja EU z begunci pokrl z načrtom ,širjenja islama in zabredel v vojno,katere se nebo otepel zlepa.

  Seveda pa so težave generalno večje,prihaja nova kriz,ki je neizbežna in hujša kot ona 2008,zakaj zato,ker so vsi realne probleme reševali po socialistično z državnimi pomočmi od ZDA,EU,Rusije,Kitajske in trg se ni prečistil nastale pa nove težave,ker je zadeva generalno prezablodela je edina rešitev kaj?

  Vojna.In kdo je sedaj tista težava s katero imajo težave vsi od Judov,ZDA,Kitajcev in Rusov?.No to prepuščam drugim.
  Je pa vojna ŽAL edina rešitev iz te godlje in ponorelosti.ŽAL.

  • Tomaž Majer

   Ti grdi, grdi Putin …. sesul je Libijo, Irak (kar je vzrok za nastanek ISIS-a), Afganistan, z denarjem in orožjem podpira teroriste v Siriji, povzročil begunsko krizo, predvsem pa ščiti demokratične države kot sta Katar in Savdska Barabija v kareih je

   • xtc

    Kolikor mi je znano je s…. v Afganistanu zrihtala CCCP in jih dobila hudo po glavi.
    Kolikor mi je pa znano tvoji Ruski prijatelji boimbardirajo raje bolnice in Asadovo zmerno opozicijo ali pa civile kot ISIS.Če se ne motim je tvoj Asad precej enak problem kot SIS.

    • Tomaž Majer
     • xtc

      Bin Laden je bil v času Afganistana še dokaj nepomemben.Rusija je začela vojno v Afranistanu,ko je želela ohraniti tam komunistični režim in jih je dobila grdo po prstih,huje kot ZDA v Vietnamu.Kolikor vem v Afganistanu skoraj ni več vojske ZDA,Rusi pa so pobegnili na vrat na nos kažeč bose pete Afganistancem.Seveda je sankcije uvedla EU zaradi Putinovega ekspanzionizma,Asad je težva najprej je z klanjem začel ravo on nato pa zgledi vlečejo nič boljši ni bilnjegov oče Titov kamerat.Rusija ni komunistična?Putin pa spravlja gor pionirče in sanja veliko Rusijo ,he,he,he.Komuistična,kitajska kmalo to ne bo več ,če bodo zavladali tam Čank kaj šekovi .
      Se pa strinjava v nečem Obama mora iti in mora priti predsednik ala Reagan.

     • Tomaž Majer

      https://www.youtube.com/watch?v=D_aENuLFBn8

      https://www.youtube.com/watch?v=43v-1sYNTQg

      Brez veze pametuješ ….. National Geographic in The Guardian vesta vse ….

  • Somedey

   Seveda cia ni nic kriva, ko pa se nas lider tako razume z njo, pa tudi mi smo vedno zeleli biti podobni mossadovcem, leva desna ena dva, mi smo vojska janseva

   • Somedey

    Soros je sam priznal, da so oni organizirali migracije v evropo, torej ste krivi vi in cia, ki jo podpirate

 • xtc

  Ja nekateri pač res nemorejo proč od jugo in rusofilije in antisemitizma in antiamerikanizma,hudo je če si z glavo zapiknjen v kup gnoja.

  • Duhec1

   To je Slovenija….. oaza bedakov.

   • leviukradlidrzavo

    Torej priznavas da si bedak! Ce ne, ne razumem posta ko pljuvas v lastno skledo. Nekaterim se zdi res prikladno vsakic znova zalit kar povprek cele drzave ali njenih ljudi sami pa mislijo da so edini ki so iz tega izuzeti.

    • Sheldon75

     Izuzeti? Pa ti si naš, brate…

 • kozorog

  Res je, v Frankfurtu oz. predmestjih so četrti, ki so si jih tujci ‘prilastili’. Nemci so tukaj intrudorji in se takih področij izogibajo. S tam notri ujetimi oz. živečimi Nemci je pa, za nekatere bolj druge manj, zaradi kriminala in verskih prepričanj, podobno kot navedeno zgoraj v članku.

  • kozorog

   Čeprav mislim, da Slovenija ne sme delati primerjave z Nemci. Oni se kljub vsemu zihr ne bodo izgubili. Vprašanje je, kam si bo Slovenija v primeru ‘napačne presoje’, vtaknla del 2 milijonske mase, ki prihaja v EU in kaj bo z njimi počela.

 • Tom Norris

  Vsak dialog glede islama je takoj označen za nestrpnost, homofobijo,….. Res ne vem kam to pelje?

 • pokvarjeniSvet

  feminizem in islam ne gresta skupaj nekdo od teh dveh bo potegnil kratko oz prišlo bo do eksplozije nasilja in problemov.

  • xtc

   Ne prišlo b do islamskega feminizma torej babnice bodo nosile burko s titovko.

 • Vrhovnisodnik

  Nov Hitler bo kmalu zmagal na nemških volitvah.

  • sunday

   upam!!

  • Rožle

   Pol jih bo pa k nam u TEŠ 6..povabu

  • Tomaž Majer

   Pol boste pa domobranci zopet veseli …

   • xtc

    Ja ,kej nam pa ostane-levi ste že dve državi4x zbankrotira in zagonili?

 • ryan

  pošljimo jih na mars

 • sunday

  zanima me kaj je z rusi, nič več ne zasledim o napadanju na položaje isisa – a so mogoče prenehali, da se niso ustrašili !!?

  • xtc

   Seveda so potegnili noge v r….,ko so videli kam so se zapletli vnovi Afganistan in Putin jim je uvozil vojno domov.

  • xtc

   Težava Putina je ,da je megaloman z velikim egom in malo pameti in zelo neposrečenih potez.

  • Tomaž Majer
   • xtc

    Dali sestreliti svoje,pa še vsč jih verjeto bo doklr bodo klomotrili po Siriji.

  • Ruggedplant

   Napad na ISIS je bil samo poceni PR za vse evropske levake, ki so si že ustvarili zgodbe o tem kako ZDA financira ISIS, Rusija jim bo pa zdaj pokazala kam sodijo. (v resnici je skorajda obratno).

 • Duhec1

  A je prva, ki se pokriva zarad varnosti??? Če ni, sm razočarana….

 • Tomaž Majer

  Je pa kar nekaj janšistk, ki bi bile lepše za videt, če bi se pokrile z ruto ….

  • xtc

   Verjetno bi bil tudi ti lepši z ajmrom navzdol na glavi-no vsaj nekaj bi bilo polno ajmer namreč.

  • Rožle

   Čak mal, da pokažemo une tvoje krpe iz Twitterja…..

   • Tomaž Majer

    Ti bi si tud lohk ruto gor dau pa šou en mal na zrak …. ne pa, da se ceu dan doma skrivaš.

    • Rožle

     Tos pa ma zay….!

     • Tomaž Majer

      Rožle, že dolgo se poznava (preko forumov, sicer) ….. upam, da nisi invalid (resno mislim). Če si, se ti iskreno in iz srca opravičujem. Saj veš, da te spoštujem.

     • Rožle

      He…bo že..!

  • Rožle

   A tole Admin briše komentarje …al ti sam…?

   • Tomaž Majer

    Sam sem izbrisal. Na desni strani komentarja imaš to opcijo.

    • Rožle

     A dej bejš

  • John

   Hm, a je Violeta janšistka?

 • Duhec1

  Če bo vojna, se brezjajčniki ne bote borili…. ker ste pač brez jajc. Ženske se pa očitno tud ne bojo…. se bojo pokrile in amen.

  • Tomaž Majer

   https://www.youtube.com/watch?v=FoquSUqW_qY

   …. nekatere imajo tud jajca …

   • xtc

    He,he,he,a s Shemale?

   • Rožle

    Sam tole pa ni tvoja…AB..?!

    • Tomaž Majer

     Baje teroristi ne pridejo v nebesa, če jih ženske ubijejo …

     • Rožle

      Ti bi to mogu vedt..ne ba baje..!

 • Somedey

  Tukaj je sama j mafija!!!!

 • Somedey

  Podkupljena oportunisticna policija je enako mafijska paradrzava by him

 • Somedey

  Ne bojimo se beguncev, ampak vas, medijske totalitaristicne izpostave

 • Borut Stari

  Vojna dveh civilizacij je za evropsko civilizacijo izgubljena že v štartu. Islam je edina vera, ki svojih vrednot ne spreminja pod zunanjimi vplivi. Ne spreminja že tisočletja. Islamska vera nima reformacij kot jih ima krščanstvo (Martin Luther) in podobna starejša in novodobna gibanja.Trden v svojem verovanju bo islam kmalu prevladoval,

 • Dizajn

  Same bedarije pišete.

 • koza
 • Jelen

  Vienna, August 24 – The Austrian magazine InfoDirekt, notoriously close to the armed forces, would become aware of an internal report of the Österreichischen Abwehramts (military intelligence services in Vienna) that, based on information of a anonimoinsider, organizations US government would finance the trafficking of illegal migrants to Europe, with specific reference to the way of the central Mediterranean, one that leads from the Libyan coast to southern Italy.

 • Katja Sheikh

  Take in podobne objave se lahko zgodijo samo v takih islamofobičnih in rasno dokaj čistih državah, ki so mimogrede prava redkost, kot je naša. A se kdo od vas vpraša kako potem živijo naprimer v Londonu? Tam je 12% prebivalstva muslimanov. Se ne zdi veliko ampak v regijah, kjer so bolj skoncentrirani jih je tudi preko 40%. Živijo in sledijo svoji kulturi v sožitju z 270 različnimi narodnostimi in številnimi drugimi religijami.ter kar 300 različnimi jeziki.
  Zakaj takšna negativna propaganda ne vem ampak Slovenci se moramo resno vprašati ali želimo slediti ostalim razvitim državam ali želimo ostati 100 let nazaj ko je bila religija pojem sovraštva?
  Torej,če si katera ženska ali moški domišlja, da je z takim razmišljanjem kot v tem članku napreden vam moam žal obelodanit, da temu ni tako ampak ste v bistvu 100 let nazaj ko je bila religija ponavljam pojem sovraštva med ljudmi.
  Ne živimo več 100 let nazaj. In religije in kulture se mešajo in se trudijo živet v sožitju, ter se med seboj spoštujejo.
  Feministke so razlog za razpad socialnega sistema, družine in civilizacij nasplohtongue emoticon jaz bi vse nazaj v kuhno poslala!
  ha ha ha sem mogla napisat!!!!!!

  • Igor Kavalar

   Ta vaš izum verske fobije in sožitja razlož še na primeru arabskih držav.

 • resnica

  Tale portal res zavaja z resnico! Ne vem zakaj bi kdo verjel velikemu vodji Janezu Janši, pobudniku za tole stran, zdaj na veliko kritizira rdeče in Kučana, prej je pa sam bil in sodeloval z komunisti. Mislim, da je ta nova 24tv JTV najbolje razložena v naslednjem videu! Pa še full zabavno je :)

  https://www.youtube.com/watch?v=Uo8e-V66sbk