fbpx

Slovenska demokratska stranka pozvala k enotni obsodbi nasilja in pozivov k smrti ter zagotovitvi mirnega ozračja na volilni dan

Foto: STA, Instagram

Izvršilni odbor Slovenske demokratske stranke je z apelom pozval vse stranke, ki kandidirajo na nedeljskih volitvah, programski svet, vodstvo in novinarje RTV, varuha človekovih pravic, predsednika republike, predsednika državnega zbora ter predsednika državnega sveta k enotni obsodbi k razčlovečenju, sovraštvu, nasilju in smrti ter zagotovitvi mirnega ozračja na dan volitev v državni zbor.

Kot poudarjajo v SDS, je letošnja kampanja z grožnjami presegla vse meje, ki jih je evropska civilizacija oblikovala skozi razvoj civilizacije in demokracije po 2. svetovni vojni. Iz medijev in pritožb članov so namreč ugotovili, da so aktivisti Glas ljudstva in Inštituta 8. marec pred volišči delili gradiva z vsebino, ki poslance vladne koalicije in nekatere novinarje zmerjajo s prasicami, črvi in izdajalskim mrčesom, ki ga je treba potolči.

Nadalje stranko SDS označijo za podganjo stranko, ki ji bodo odtrgali glavo in celo z nasiljem ter smrtjo grozijo tistim, ki ne podpirajo levice. Prav tako ljudem grozijo s ponovitvijo zgodovine in z vračanjem v Argentino ter na strelišča, ministrom pa grozijo, da bodo iz njih naredili pašteto. Da je mera polna, kristjane zmerjajo z barabami, ki jih bodo zavili v kolobar rezilne žice.

Image

Volivcem je treba omogočiti normalno ozračje
Brošure s tovrstno vsebino so promovirali po številnih dogodkih, kjer so sodelovale tudi stranke KUL, avtorji teh besedil pa so na vseh petkovih protestih pozivali k nasilju. Da je bila mera polna, je RTV Slovenija na radijskih programih večkrat predvajala pesem Jadranke Juras in Nikolovskega k ponovitvi pobojev. V SDS so tako pozvali vse pristojne, da se ogradijo od groženj in jih obsodijo, da se volivcem omogoči normalno ozračje na volilni dan.

Peter Truden