SLS napoveduje protest

Marko Zidanšek (foto: STA).

V SLS so prepričani, da slovenska vlada ne obvladuje migrantske krize tako, kot bi morala. Z neustrezno nadzorovanim spuščanjem nepreglednih in neidentificiranih množic migrantov čez slovensko schengensko mejo po njihovem ogroža usodo Slovenije.

“Ker ljudstva ne zaščiti Vlada RS, bomo to storili mi,” napoveduje predsednik SLS Marko Zidanšek.

Prepričan je, da je stanje po nedavnih kaznivih dejanjih migrantov v nemških in drugih evropskih mestih ter po napovedi nemške kanclerke Angele Merkel, da naj bi Nemčija storilce teh dejanj deportirala, postalo kritično.

“Vlada RS je očitno slepa in gluha za vsa opozorila, da je treba slovensko mejo zaščititi, ki smo jih v SLS nizali vse od septembra 2015, medtem pa smo vedno bližje temu, da dogodki iz Nemčije in drugod po Evropi nenadoma pridejo na pragove naših domov,” je kritičen Zidanšek.

Na protestu bodo zahtevali poostren nadzor na mejah in prepoved vstopa vsaki osebi, ki se ne bo identificirala. Več informacij bo sicer znanih v prihodnjih dneh.

Zidanšek opozarja tudi, da premier Miro Cerar, notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar in zunanji minister Karl Erjavec s ponavljajočim zatrjevanjem, da je na slovenskih mejah vse pod nadzorom, že nekaj mesecev slepijo slovenske državljanke in državljane. “Proti zunanjemu ministru je bila zaradi slabega opravljanja obveznosti v njegovi pristojnosti upravičeno podana interpelacija,” je še poudaril prvak SLS.

N. K.