fbpx

Smeško z zaljubljenimi očmi? Tako se na RTV naslajajo nad odstopom notranjega ministra Hojsa!

RTV poročanje o odstopu ministra Aleša Hojsa (Foto: Instagram)

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel odgovornost za nedavno dogajanje hišnih preiskav in odstopil kot minister, saj gre po njegovem za politično motiviran proces za katerega je sprejel politično odgovornost, njegov odstop pa je sprejel tudi predsednik vlade Janez Janša. Odstopil pa je tudi generalni direktor policije Anton Travner. Odstop so na socialnih omrežjih spremljali preko tudi na MMC RTV SLO in sicer z “zgodbo”, s katero sprašujejo svoje sledilce o odstopu ministra Hojsa z “zaljubljenim smeškom”.

Javni medij RTV se preprosto več ne trudi skrivati neprofesionalnosti in le še dodatno utrjuje status neobjektivnega in nepristranskega medija. Tokrat so si na poseben račun privoščili odstopljenega notranjega ministra Aleša Hojsa, v objavo zgodbe na socialnem omrežju pa zapisali: “Odstopil je minister za notranje zadeve Aleš Hojs.” 

Objava sama po sebi ne bi bila sporna, če ne bi zraven še dodali smeška z zaljubljenimi očmi, s katerim naj bi merili priljubljenost njegove odločitve.

Naši viri, ki so nas opozorili na objave, so dejanje RTV označili za škandalozno in dodajajo, da gre za neprimerno “merjenje” priljubljenosti v konkretni zadevi. Česa podobnega nismo zasledili pri nobenem drugem odstopu ali zamenjavi ministra nekdanje Šarčeve vlade. Toliko od nepristranskega javnega medija, sponzoriranega s strani vseh slovenskih gospodinjstev.

Sara Kovač