Nova sramota nacionalke: Kako so ponižali predsednika ustavnega sodišča Miroslava Mozetiča

Miroslav Mozetič (foto: STA).

Najprej so ga v oddajo povabili, potem pa ignorirali. Studio ob 17h. Legendarna oddaja nacionalnega radia je 23. decembra lani gostila eminentne pravnike: Petra Jambreka, Toneta Jerovška, Franca Grada, Cirila Ribičiča ter – predsednika Ustavnega sodišča RS Miroslava Mozetiča.

A če ste oddajo poslušali, sploh niste vedeli, da je bil gost oddaje tudi Miroslav Mozetič. Voditeljica Jolanda Lebar za razliko od drugih gostov predsednika ustavnega sodišča na začetku oddaje sploh ni omenila, očitno pa ga je spregledala tudi tekom pogovora, saj mu ni dala besede celih 25 minut, poroča Portal plus.

Oziroma toliko časa, da je bilo Miroslavu Mozetiču očitno dovolj in je meni nič, tebi nič vstal ter odkorakal iz studia. Pogovor pa se je nato odvijal med voditeljico in štirimi gosti oziroma enako kot prej, kot je bil sicer fizično prisoten tudi Mozetič, a ga voditeljica sploh ni opazila.

Lebarjeva krivdo priznala, svojega obnašanja pa ni znala pojasniti
Lebarjeva je v pojasnilu programskemu svetu pojasnila, da se je vse skupaj res točno tako zgodilo: Napaka je bila izključno moja. Namreč začela sem s plebiscitom, dala najprej besedo ostalim gostom: Jambreku, Jerovšku, Gradu in Ribičiču. Razprava se je razvila in 25. minuto še ni na vrsto prišel g. Mozetič. Očitno ga je to zmotilo in je vstal in brez besed odšel. Nisem ga uspela zadržati. Oddajo smo naredili do konca in je tudi bila objavljena brez kakršnih koli rezov – v celoti.”

Menda se je voditeljica predsedniku ustavnega sodišča tudi opravičila, slednji pa je opravičilo sprejel.

Za komentar o celotno zadevi smo povprašali tudi Miroslava Mozetiča, ki pa v duhu spoštovanja ustavnega sodišča ni želel polemizirati. Za Novo24TV je povedal le: “Razni spletni komentarji me ne zanimajo in jih praviloma niti ne berem, ker se po njih lahko počutiš le umazanega.”

N. K.