fbpx

[VIDEO] Kakšen spopad med novinarji in Bratuškovo zaradi magnetograma

Foto: J. F.

“Upam, da zadnjič govorimo o tej temi, zato vprašajte vse, kar vas zanima. Mislim, da je po letu in pol čas, da Slovenija to zgodbo zaključi,” je na novinarski konferenci naveličano spregovorila nekdanja premierka in zdajšnja poslanka Alenka Bratušek. Nato je pojasnila, da magnetogram ni popoln, saj manjka izjava Romana Jakiča. Za nameček pa se je zapletla še v besedni spopad z novinarji.  

V javnost je včeraj prišel magnetogram, s katerega je razvidno, da je Alenka Bratušek kot predsednica vlade poleg evropske poslanke Tanje Fajon in prvaka DeSUS-a Karla Erjavca za kandidata za evropskega komisarja predlagala tudi samo sebe.

Samokandidaturi Bratuškove je odločno nasprotoval le Gregor Virant, ki je sejo tudi predčasno zapustil. “Jaz pri tej farsi ne bom sodeloval,” je dejal.

Ministri bi pazili, kaj govorijo …
“Dejstvo je, da magnetogrami niso namenjeni javnosti, saj bi sicer ministri pazili, kaj na vladi govorijo. Je delovni pripomoček za vlado,” je izpostavila Bratuškova, ki trdi, da v povezavi s sejo vlade ni nikoli lagala. “Vseskozi sem govorila, da sem se pod gradivo podpisala sama. Moje ime se je na seznamu znašlo na predlog moje stranke, Erjavca je predlagal DeSUS, SD pa je predlagala Tanjo Fajon,” je zatrdila.

Jakič brani Bratuškovo: Ni se predlagala sama
Nekdanja premierka je zatrdila, da bi bil v primeru njenega predloga le-ta nekoliko drugače sestavljen.“Zdi se mi ključno povedati, da magnetogram, tak, kot je, drži, je pa na drugi strani za Virantom in za mano bil na vrsti gospod Jakič. Na žalost na magnetogramu ni tega, kar je Jakič govoril,” je povedala. Bratuškova je zatrdila, da je Jakič potem priložil pisno izjavo, v kateri zagotavlja, da se Alenka Bratušek ni predlagala sama ter da je več kot primerna za mesto komisarke, saj je Juncker izjavil, da želi večje število žensk.

Bratuškova: POP TV me ne bo ustavil
Po njenem pojasnilu pa se je začel spopad z novinarji. “Žal mi je, da tukaj ni prisoten kolega s POP TV, ki je s tožbo uspel dobiti magnetogram. Ni prav, da se ljudi zavaja. Izjava Jakiča je izpadla, saj jim je manjkala,” je prepričana. Marsikdo jo je opozoril, da je takšen odnos povezan s tem, da je opozarjala na milijonske projekte Draga Kosa. “Mene take stvari ne bodo ustavile,” je odločno odgovorila Bratuškova.

Po nekajminutnem pregovarjanju z novinarji je Bratuškova ponovno poudarila, da ne razume, zakaj je po letu in pol ta zgodba zopet aktualna. “Ne vem, kaj imate od tega, da po enem letu in pol vlečete na plan to zgodbo. Ne dovolim si, da glede na vse, kar sem vam povedala, da pišete, da lažem in zavajam. Upam, da je za vedno jasno, kako je do tega seznama prišlo.”

Novinar jo je nato vprašal, kako to, da Jakičeve dopolnitve ni bilo na magnetogramu. “Ali so bili morda mikrofoni ugasnjeni?” ga je zanimalo. Bratuškova je pojasnila, da so ravno takrat na vladi urejali neke tehnične stvari, tako da je res možno, da mikrofon ni delal.

Manjkajoči del magnetograma

Vir: ZaAB

Vir: ZaAB

N. K.