fbpx

Sporni Cerarjev sekretar Jure Leben je dokazano tudi velik narcisoid

Foto: STA

Sporni državni sekretar, ki ga je vlada leta 2014 odstavila zaradi spornega naziva, na zadnji seji pa zopet imenovala, je dokazano velik narcisoid. Ko je zasedel funkcijo na ministrstvu za okolje, je tajnica vsem na ministrstvu poslala okrožnico, da ga morajo nazivati “Jure Leben, master of science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, državni sekretar.”

Iz urada vlade za komuniciranje so včeraj sporočili, da je vlada z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo razrešila Klemna Grebenška in na njegovo mesto imenovala Jureta Lebna. Leben je sicer že leta 2014 odstopil kot državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor zaradi spornega naziva pri izobrazbi. Cerar pa je s potezo ponovnega imenovanja dokazal, da so obljube o novih etičnih standardih čisto sprenevedanje.

leben1-1

Nadvse zanimivo pri sekretarju Lebnu pa je to, da ga je ob dobro plačano sekretarsko mesto spravil prav njegov strokovni naziv, saj se je predstavljal kot magister znanosti, čeprav njegova izobrazba ustreza drugostopenjski visokošolski izobrazbi. Treba je priznati, da je podpisovanje s strokovnim nazivom “Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske” videti prav smešno v službi Republike Slovenije.

M. P.