Sporočilo jugoslovanskega migranta: Ne nasedajte raznim stevanovićem in čordićem!

Datum:

“V Sloveniji živi velika skupina državljanov in državljank, ki smo na tak ali drugačen način migrirali v Slovenijo. Med njimi sem tudi jaz, ki so me starši pripeljali kot enoletnega otroka v Slovenijo. Od takrat je minilo že 44 let. Moji starši, kot mnogi starši iz držav bivše Jugoslavije, so se v času skupne države in tudi po letu 1991 selili in iskali za sebe in svoje družine boljše pogoje za življenje,” je s svojo pripovedjo pričel Igor Prodanović. Ogorčen je bil namreč nad vedenjem raznih stevanovićev in čordićev, ki žalijo in ponižujejo svojo domovino, Slovenijo.

“Vsi mi imamo take in drugačne zgodbe za sabo, eni lepe drugi manj prijetne, vsekakor nas večino druži to, da smo v Sloveniji pognali svoje korenine, končali šolo, se zaposlili, poročili , ustvarili družino,” je zapisal Igor Prodanović in nadaljeval, da se zgodba tukaj ne konča.  Iz nekje se namreč začnejo pojavljati stevanovići, čordići, ki za dosego svojih osebnih interesov oziroma kot je Tomaž Štih napisal na Twitterju ” Tragedija vseh Zlatkotov, ki bodo še (nepotrebno in za ambicije in interese drugih!) nastradali je, da ne razumejo, da ima Jaša Jenull očeta, ki bo poskrbel, da se sinčku ne bo skrivil las na glavi; oni pa nimajo nikogar na svetu.” Prodanović bi poleg tega še dodal, je zapisal, da sta tako Zoran Stevanović kot Zlatan Ćordić največja škodljivca za vse, ki so iz držav bivše Jugoslavije in, ki so si v Sloveniji ustvarili svoje domove.

Prodanović je v svojem zapisu še poudaril, da si velika večina njih, pa naj bodo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, Makedonci, Črnogorci, Albanci, želi živeti v miru, skrbeti za svoje družine, kot tudi bivati v sožitju z svojimi sosedi.

“Ne bom dovolil, da bi nas stevanovići in čordići poniževali”
Dovolil si bom biti nacionalist,” je priznal in pripomnil, da če komu ne paše živeti v Sloveniji, se lahko vrne nazaj iz kjer je prišel. “Toda glej ga zlomka, vsi mi dobro vemo, da se nimamo kam vrniti, da so države bivše Jugoslavije v slabšem ekonomskem položaju, kot je Slovenija in da tudi če se vrnemo nazaj, smo v tistih državah tujci. O tem nihče javno ne želi spregovoriti,” je bil iskren. Temu je še dodal poziv, da če kdo misli drugače, naj se –  lepo prosi, vrne nazaj, v svojo izvorno državo. Svetoval je še, naj ljudje ne nasedajo stevanovićem in čordićem, tudi sam pa ne bo dovolil, da bi ga omenjeni s svojimi dejanji poniževali. “Slovenija je moja domovina, v njej se počutim varnega, srečnega in tukaj sem si ustvaril družino. Slovenija je moja, tvoja, naša – čuvajmo jo, kajti nihče drug je ne bo,” je še pozval domoljub Igor Prodanović, ki bi lahko bil marsikomu za zgled.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...