fbpx

Spoznajte drugo stran petkovega protestnika s titovko: Ne boste verjeli – na Facebooku ponuja kapitalistične kredite!

Matjaž Fijavž (Foto: Nova24TV)

Pozornost je na protestih vzbudil glasni komunist Matjaž Fijavž, ki zdaj proslavlja odstop ministra Hojsa in grozi s čistko. Protesti in zavzemanje za komunizem pa niso edina prostočasna aktivnost Fijavža, ta namreč kar prek Facebooka posreduje tudi pri sumljivih kreditih. V preteklosti so se posojila prek Facebooka ponujala po oderuških obrestnih merah ali pa na meji zakonitosti in mnogi, ki so jih v stiski najeli, so ostali brez vsega svojega premoženja!

Že nekaj tednov ob petkih potekajo protivladni protesti skrajnih levičarjev, ki jih med drugim odkrito podpirajo stranke LMŠ, skrajna Levica in Socialni demokrati, ki so pravna naslednica Zveze komunistov Jugoslavije.

Pozornost na protestih vzbudil glasni komunist
Dobro je znano tudi, da protestnikom demokratične vrednote niso blizu, kar je verjetno najbolj iskreno povedal protestnik, ki ni skrival svoje pripadnosti komunizmu, ideologiji, ki je po svetu pomorila že prek 100 milijonov ljudi: “Janša mora odstopiti! Komunisti ne dovolimo tega! Nikoli in nikdar! Tito, Jugoslavija, Slovenija, svoboda!”

Matjaž Fijavž proslavlja odstop ministra Hojsa in grozi s čistko
No, glasnega in iskrenega komunista smo zasledili na družbenem omrežju Facebook. Gre za Matjaža Fijavža, ki je zaposlen pri enem večjih slovenskih trgovcev, predstavlja pa se kot “človek za ljudi spoštovanje do vseh, kateri so človeški in imajo pošten namen..delo in dejanja …” Med drugim na svojem profilu, kot zmago, proslavlja tudi odstop ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

Nekatere druge objave pa so prav grozeče in spominjajo na krvavo leto 1945 (objavljamo nelektorirano): “Tovarisi bitka je dobljena ,ali popolne zmage še ni …ZATO PROTESTI SE MORAJO NADALJEVATI …OPOZARJAM ,DA POČISTITI JE POTREBNO CEL DRŽAVNI ZBOR IN RAZPUSTITI VSE STRANKE IN USTANOVITI VLADO NARODNE FRONTE ,DO PREDČASNIH VOLITEV… SAMO 2 STRANKI RABIMO DESNICO POŠTENO IN SOCIALISTIČNO ENOTNO ZVEZO BREZ OSTALIH STRANK…PREDSEDNIK VLADE MORA BITI TUDI PREDSEDNIK DRŽAVE ..ISTOČASNO IN 40 POSLANCEV…”

V nadaljevanju je kritičen tudi do nekaterih levih strank, ki po njegovem mnenju, niso dovolj radikalne: “NE ,DOVOLIM DA MI LEVE STRANKE SI PRISVAJAJO MOJ VZTAJNIŠKI NAPOR . POZIVAM,TUDI Tjaša Prošek IN Jaša Jasa Jenull da ,ZDRUŽIMO NAPORE IN POČISTIMO ŠE PREOSTANEK VLADE DA POTEM SESTAVIMO INICUATIVE -SOCIALISTIČNO ,DEMOKRATSKO DESNO IN NEOPREDELJENO INICUATIVO .. ZA MLADE IN KULTURNIKE BOJ ,SE MORA NADALJEVATI VSI ZA ENEGA EDEN ZA VSE .. SF/SN”

Fijavž prek Facebooka ponuja posredovanje pri sumljivih kreditih
Kot vse kaže, pa se sicer komunistično usmerjeni Fijavž ukvarja tudi s postranskim poslom, prek svojega Facebook profila namreč ponuja kredite prek različnih ponudnikov: “Za vas uredimo,vse vrste kredita preko slovenskih ponudnikov.” Pri takšnih “kreditih” , ki se posredujejo prek družbenih omrežij gre pogosto za posojila z oderuškimi obrestmi ali pa z obrestmi na meji zakonitosti. Mnogi se s takšnimi posojili, za katere jamčijo s svojim premoženjem in jih najamejo v stiski, grdo opečejo in ostanejo brez vsega premoženja.

Rok Krajnc