fbpx

[Video] Strokovni direktor UKC Maribor Vogrin: V Sloveniji nimamo samo dveh milijonov nogometnih selektorjev ampak tudi dva milijona strokovnjakov za cepljenje!

Strokovni direktor UKC Maribor prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. (Foto: Zajem zaslona)

“Ja, to je zelo zanimivo vprašanje za zdravnike specialiste, mi smo se izobraževali na tem področju že na univerzi šest let, nato še šest let specializacije, pa vendar se zavedamo, da ne vemo vsega, kar se tiče posameznih obolenj,”  je med drugim odgovoril Matjaž Vogrin, dr. med., strokovni direktor UKC Maribor,  na vprašanje, kaj reči ljudem, ki ne zaupajo cepivu proti covidu-19. 

“Mislim, da mora vsak posameznik pri sebi odgovoriti na osnovno vprašanje: Ali sem jaz, Janez Novak, sposoben presoditi, ali je cepljenje varno in uspešno? Lahko vam rečem, da sam kot ortoped na to vprašanje ne morem zanesljivo odgovoriti, zato je tukaj drugo vprašanje: Komu v takšnem primeru zaupati? In – komu drugemu kot znanosti in referenčnim strokovnjakom na posameznih področjih?”, je dejal Vogrin in ob tem dodal, da ko si odgovorimo na ti vprašanji, torej, ali sem sam sposoben odgovoriti na to vprašanje in komu zaupati, potem je odgovor na dlani, je prepričan.

Po besedah Vogrina se zdi, da v slovenskem prostoru, pa tudi širše, ljudje diskutirajo na tak način, da pravzaprav argumenti nimajo nobene veljave; “da v Sloveniji nimamo samo dveh milijonov nogometnih selektorjev, ampak imamo tudi dva milijona strokovnjakov na področju imunologije in cepljenja. Mislim, da temu ni tako, in priporočam vsem ljudem, da poskušajo odgovoriti na tisti dve vprašanji, ki sem jih zastavil sam sebi. Lahko rečem to, da sam sem cepljen, cepljeni so vsi moji družinski člani, vključno z otroki, in mislim, da je to najboljši odgovor, ki vam ga lahko dam,” je poudaril.

Kuloar