Svetovni gospodarski forum uvrstil ministra Andrijaniča med 110 najbolj obetavnih mladih svetovnih politikov!

Datum:

“V čast mi je, da sem prvi Slovenec po več kot desetih letih, ki se je pridružil tej navdihujoči skupnosti. To je še eno priznanje več moji državi in njenemu digitalnemu vodenju. Prihodnost se začne zdaj,” je na Twitterju zapisal minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, ki  ga je Svetovni gospodarski forum uvrstil med 110 najbolj obetavnih mladih globalnih voditeljev.

Najbolj zagnani raziskovalci, inovativni voditelji, aktivisti in obetavni politični voditelji, stari med 30 in 40 leti, so se tako pridružili Razredu mladih globalnih voditeljev za leto 2022, ki jih je razglasil Svetovni gospodarski forum (WEF). Med njimi je tudi slovenski minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, ki je novico ponosno delil na Twitterju.

Svetovni gospodarski forum (WEF) vsako leto, od leta 2004, izbere skupino ljudi, mlajših od 40 let, ki lahko s svojimi izkušnjami in delom pomagajo pri reševanju vse bolj zapletenih globalnih problemov. Ideja je imeti skupnost mladih voditeljev (Young Global Leaders), ki lahko vplivajo na odločanje in mobilizirajo preobrazbo. Kot velik potencial je bil prepoznan tudi slovenski minister Andrijanič, ki je novico delil na Twitterju, kjer je zapisal: “V čast mi je, da sem prvi Slovenec po več kot desetih letih, ki se je pridružil tej navdihujoči skupnosti. To je še eno priznanje več moji državi in njenemu digitalnemu vodenju. Prihodnost se začne zdaj.”

Vodja Foruma mladih globalnih voditeljev Mariah Levin je ob dogodku dejala: “Voditelji, ki jih slavimo danes, so pokazali izjemno iznajdljivost in vizijo na svojih področjih. Čeprav predstavljajo različne sektorje, regije in problematična področja, so enotni v svoji zavezanosti, da vodijo k bolj vključujočemu in trajnostnemu svetu.” “Svetovni gospodarski forum z veseljem pozdravlja letošnji razred mladih globalnih voditeljev. Njihova zavezanost izboljšanju stanja sveta je ključnega pomena v času, ko je sodelovanje potrebno bolj kot kdaj koli prej,” pa je ob priložnosti povedala Nicole Schwab, članica upravnega odbora Foruma Mladi svetovni voditelji.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nemčija: V napadu z nožem ranjenih več dijakov

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...