Tako je sin jugo-oficirja Dragan Matić prezrl poziv o cenzuri dokumentarca, ki govori o JLA

Dragan Matić (foto: STA)

V poslanski skupini SDS so 11. novembra na predsednika Odbora za kulturo naslovili zahtevo za sklic nujne seje, na kateri bi obravnavali problematiko cenzure na javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija glede dokumentarca Dosje JLA Valentina Areha. Predsednik odbora poslanec SMC Dragan Matić se v zvezi z omenjeno sejo v poslovniškem roku ni z ničemer odzval. Ravnanje poslanca Matića je še toliko bolj jasno, saj je znano, da je v Slovenijo prišel kot sin ‘jugooficirja.’ 

V poslanski skupini SDS menijo, da te seje očitno ne želi in ne namerava sklicati, so v zvezi z omenjeno problematiko v parlamentarno proceduro vložili priporočilo, ki naj ga poslanke in poslanci obravnavajo na seji državnega zbora. Predlagatelji priporočila izpostavljajo, da je bil 25. oktobra 2016 na sporedu 1. programa Televizije Slovenija predvajan prenos proslave ob Dnevu suverenosti, nato pa je sledila objava dokumentarnega filma Dosje: JLA – Jugoslovanska ljudska armada, ki je prikazoval razvoj in propad Jugoslovanske ljudske armade.

JLA je bila ustanovljena marca 1945 in se je sprva imenovala Jugoslovanska armada. Njena vloga ni bila samo obrambna proti zunanjemu sovražniku, temveč tudi vzpostavitev in kasneje vzdrževanje komunistične diktature in obramba proti notranjemu sovražniku. To se je pokazalo v procesih ob razpadu Jugoslavije in v republiških osamosvojitvenih vojnah, kjer je bila JLA zadnjič angažirana. V zgodovini bo zapisana kot ena izmed tistih totalitarističnih armad, ki so ob nastanku leta 1945 izvajale množične poboje civilistov in vojnih ujetnikov ter je takšen način delovanja ohranila vse do svojega razpada. Dokumentarni film je temeljil na številnih arhivskih posnetkih in zapisih, ki prikazujejo dejansko sliko komunistične partije in njene armade JLA. Omenjeni dokumentarni film, ki prikazuje razvoj JLA skozi desetletja in njeno družbeno-politično vlogo, je tako nedvomno v javnem interesu in zasleduje zakonske cilje in naloge RTVS.

Tako je stekla cenzura po hitrem postopku…
Po prvem javnem predvajanju pa je bil naslednji dan umaknjen iz arhiva oddaj na spletni strani RTV Slovenija, a se je kmalu spet pojavil na drugi povezavi. Pozno popoldne pa je bil ta dokumentarni film umaknjen iz spleta RTV Slovenija z uradnim pojasnilom RTVS, da za oddajo “Dosje JLA” nimajo urejenih vseh avtorskih pravic za spletno arhiviranje. Dokumentarni film je RTVS nato ponovno objavila v arhivu oddaj, predvajana je bila celo ponovitev, vendar šele po množičnem protestu gledalk in gledalcev na družabnih omrežjih, nekateri so celo pisali protestna pisma na RTVS.

Opisano dogajanje kaže na to, da je v tem primeru šlo za povsem neutemeljene razloge za umik omenjenega dokumentarnega filma iz arhiva RTVS. Po mnenju predlagateljev domnevni razlog, da avtorske pravice za arhiviranje niso urejene, ne more biti utemeljen, saj je bil dokumentarni film že predvajan.

Za cenzuro stojijo znana novinarska imena na RTV
Da v primeru umika dokumentarnega filma Dosje JLA ni šlo samo za formalne in tehnične zaplete, po mnenju poslank in poslancev SDS kažejo tudi dejstva o dogajanju znotraj kolektiva novinarjev RTVS. Novinarka zunanje politične redakcije Helena Milinković je na Programski svet RTVS naslovila  protest v imenu Aktiva novinarjev Informativnega programa TV Slovenija, ki se je nanašal na vsebino samega dokumentarnega filma in s tem posegla, ali poskušala poseči preko Programskega sveta RTVS v novinarsko avtonomijo avtorja dr. Valentina Areha. Kasneje se je izkazalo, da je Helena Milinković celo zlorabila ime omenjenega aktiva in besedilo protesta sploh ni bilo usklajeno z aktivom. Kot izhaja iz obvestila vodje aktiva Tadeje Anžlovar, naj razprava na Programskem svetu ne bi bila potrebna. Ob tem poslanke in poslanci izpostavljajo, da je omenjeni aktiv do sedaj zavračal, da bi imel Programski svet pravico do kakršnekoli razprave o posameznem novinarju ali oddajah. Ob tem se pojavlja dodatno vprašanje, kaj pomeni “obravnava te teme na aktivu”, saj kakršnakoli obravnava nastalega dokumentarnega filma lahko pomeni samo poseg v novinarsko avtonomijo avtorja dr. Valentina Areha.

Navedeno dogajanje po mnenju poslank in poslancev SDS kaže na to, da na RTVS dejansko obstajajo okoliščine, ki pomenijo ogrožanje nalog, ciljev in poslanstva, ki naj bi ga RTVS imela po Zakonu o Radioteleviziji Slovenije. V poslanski skupini SDS zato menijo, da je potrebno te okoliščine razčistiti in sprejeti priporočilo, ki bo zagotovilo uresničevanje poslanstva RTVS, določeno z zakonom. Z zahtevo za razpravo na seji državnega zbora in sprejem priporočila se ne posega v novinarsko avtonomijo, saj se priporočila ne vlaga zaradi vsebine novinarskega prispevka, temveč se novinarsko avtonomijo v tem primeru poskuša zaščititi.

Poslanska skupina SDS po koncu razprave poslankam in poslancem predlaga v sprejem naslednje priporočilo: Državni zbor RS priporoča Vladi RS, da spremlja stanje na javnem zavodu RTVS glede cenzure in novinarske avtonomije ter sprejme vse potrebne ukrepe iz svoje pristojnosti, da se bo zagotovilo nemoteno izvajanje poslanstva, ciljev in nalog, ki jih ima RTVS po zakonu.

M. P.

 • Botoks

  Dokler to čefursko golazen ne boste sodno preganjali in obsodili zaradi veleizdaje,skrunitve države in njenih simbolov,protiustavnega delovanja proti avtohtonim prebivalcem in jih obsodili na zaporne kazni in kazni odvzema državljanstva in izgonom,se ne bo zgodilo nič.Da se lahko ta pritepena balkanska gverila celo po državnem zboru v čefurščini izživlja in posmehuje domorodcem je degutantno in očitno nesankcionirano.Začnite se oboroževat lubi slovenci,dokler je še čas, kajti če vlada s pomočjo balkanske pete kolone odvzema ljudem pravico do orožja,postane dolžnost državljanov,da ji odvzame pravico do vladanja je vedel že G.Washington…..

  • antimur

   Današnja oblast (kučanisti in vsa golazen, ki se jim klanja) teh barab nikdar ne bo preganjala, saj zato jih je nastavila, da mrcvarijo Slovenijo, predvsem pa Slovence. Zato je to naše delo, namesto nas, ga ne bo opravil nihče drug. Najprej moramo razgnati kučaniste in vse njihove izspostave, potem se bo yugo balkanska drhal sama razbežala nazaj v njihovo balkansko čaraparnico. Te barabe vsepovsod, kjerkoli so, vnašajo razdor in sovraštvo. Spomnimo se krvavih vojn med njihovimi narodi, pa ne samo v devetdesetih, ampkak skozi stoletja nazaj. Zato je naša dolžnost, da čimprej temeljito očistimo Slovenijo, mislim predvsem takšnih kretenov kot je omenjeni Matić, ki svojo balkansko kulturo prenaša direktno v slovensko.

   • von Rhein

    Ta M(la)tić niti balkanske kulture nima.

  • avtohtoni neandartalec

   To je zagotovo res, že avtorji Ameriške Deklaracije o neodvisnosti so opozarjali pred tiranijo bogatih družin pod krinko oblasti in niihovim fašizmom, kot največjo grožnjo vsem demokracijam ter svobodnim ljudem.

 • avtohtoni neandartalec

  Mogoče je par fanatičnih sledilcev SDSa res pritisnilo na RTV, velika večina državljajov pa meni, da je dokumentarec popolnoma nič, smrdi po sovražni ustaški propagandi oziroma jih itak ne zanima, zagotovo pa zaradi takih šalabajzerskih kozlarij že dolgo ne gledamo več nacionalke. Začelo se je s ponovitvami sovražne vojaške propagande iz časov osamosvojitve, brez kritičnih analiz in komentarjev, ko sem gledal tiste laži in neumnosti, sem ugasnil nacionalko za vedno. Kot bi gledal Hitler kanal, iz samih začetkov televizije, ko drugi še niso obstajali. Hitlerja so prvič cenzurirali, mimogrede, televizija se je začela kot manipulacija in bo vedno ostala taka, ne glede na priljubljenost med asocialnimi čudaki, ki z buljenjem v svetleče zaslone dušijo nevzdržne občutke samote in osamljenosti v sebi, televizija je zanič, vendar se človek med gledanjem ne počuti sam.
  JLA ke bila tudi Slovenska vojska, nič ne bo nikoli spremenilo tega dejstva, za sodobne fašiste alternativa preprosto ne obstaja, svoje laži bodo širili do smrti, nikoli ne bodo priznali, da je bila vse laž in so izdali lastno vojsko, da bi lahko potem izdali še marod in državo, po 25 letih izkušnje, o tem ni več nikakršnega dvoma, JLA no demonizirana. Čas bo pokazal bolj realno, strpno vlogo armade delavčkov in kmetavzarjev, ki je pol stoletja zagotavljala mir in stabilnost na balkanskem prostoru. JLA je ustvarila 50% proračuma SFRJ, bila je daleč najmočnejši izvoznik in gospodarski subjekt v federaciji. Njihov posel je bil trgovina s smrtjo, proizvajali so orožje in ga prodajali revežem, da bi se otresli jarma tiranov, v tem delu ni nič romantičnega. Ni pa res kar trdi šalabajzer v svojem skropucalu, tak drek soada na Youtune, zagotovo ne na nacionalko in se niti najmanj ne čudim, da se ga celo tak podn kot so, z vsemi štirimi branijo.

  • komar marko

   Zanimivo. Prvič slišim , da je vojska proizvajala 50% BDP. Od kje si pa pobral te laži. Kaj si direktno iz včerajšnjega BRIFINGA z nafilanimi teksti na KLJUČKU! Ja a ANTIPROPAGANDA pri vas še vedno deluje in je ves čas z enim OČESOM odprta, ker sovražnik nikoli ne spi. Prijateljski nasvet! Tisto kar je v dokumentarcu je RESNICA. JLA je bila katastrofa, da so se srbijanski oficirčki, brez šol lahko izživljali in zastonj živeli! Prav?

   • Borut Stari

    Jugoslovanski BDP je producirala kovnica i tiskarna denarja na Topčideru. Po potrebi, da se razume. Na koncu jim je zmanjkalo, na bankovcih, prostora za ničle.

    • avtohtoni neandartalec

     Neumnost brez primere, ko natisneš več denarja v obtok, obstoječi valuti ustrezno pade vrednost.
     Največ denarja obrneta prehrana in težka industrija.

   • slosin

   • avtohtoni neandartalec

    Glej SFRJ Wikipedija.
    Beri Angleško, ne ustaško verzijo.

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak na tem portalu obnavljamo pouk NOB, zato si poglejmo par zgodovinskih dejstev, ki jih lahko zanika edino popoln moron.
   Kraljevina Jugoslavija je v mednarodnem prostoru obstajala vse do konca vojne, ukinjena je bila šele leta 1946, z novo Jugoslovansko Ustavo. JLA kot taka, takrat še ni obstajala, partizanska vojska se je razformirala šele leta 1948.
   Že leta 1943, so na zasedanju AVNOJa, sicer razglasili konec Kraljevine in so ustanovili Demokratično Jugoslovansko federacijo, ampak vrpašanje kdo je takrat tiste komuniste jemal resno, saj niso govorili v imenu vseh Jugoslovanov, niti koministi niso hoteli vsiljevati odločitve, če bo nova država demokracija ali kraljevina, o nekem utopičnem nacional socializmu dve leti pred koncem vojne zgleda ni še nihče resno razmišljal.

   Leta 1945, je bila ustanovljena Federativna ljudska republika Jugoslavija, ki ki bila potrjena z Ustavo naslednje leto, za domačo nalogo, mi prosim opišite življenje v FLRJ, pod katero so se izvajali tudi povojni linči. Opišite tudi kako je bila v tistem času organizirana JLA, zgleda Areh ne razume in mu je treba posebej razlagati.

   SFRJ je nastala šele leta 1963, ko se je formirala tudi moderna JLA, prosim navedite kaj je naša skupna armada takrat delala narobe.

   Rad bi slišal tudi alternative, youtube je poln posnetkov iz zasedanj vrha JLA pred razpadom, ne zanimajo me šank debate ampak si lahko vsakdo pogleda originalna poročila, kaj bi morali po vašem mnenju narediti, ko so nekateri Slovenski disidenti odkrito povedali, da se iz proračuna za razvoj in obnovo gospodarstva, kupuje iz tujine orožje in se bodo z njim organizirale teroristične akcije. Vojska ni naredila ničesar, opozarjali so Zvezo komunistov in razgnali izdajalce v svojih vrstah, med katere je spadal tudi naš kaplar Janša in ostali heroji balvan komtrarevolucije, v civilno sfero se sploh niso mešali, če se motim, bi rad slišal konkretne izjave in uradna poročila o vojaških akcijah nad civilisti pred osamosvojitvijo.
   JLA so naposled nad Slovenijo našuhtali Hrvati, zato so Srbi izstopili in so zahtevali umik svojih nabornikov, po lakšni logiki so nas ogrožali Srbi in ne odkrito agresivni Hrvati, zakaj Arih sploh ne omenja izdajstva Slovenskih in Hrvaških politočnih in vojaških poveljnikov, je prespal ta del zgodovine mogoče?

   Zbodel me je tudi naslov članka, zgleda se je sin nekega oficirja JLA preselil v Slovenijo, če prav razumem prebrano, od kod je prišel in kako se je migrant zrinil v svet RTVja?
   Ne pozabimo, da živimo v času najhujših laži in hinavščine, ne ve se kdo je pri nas bolj nor, očitno pa smo pod neko tiranijo sodobnih fašistov. Dobra in slaba stran pri nas ne obstajata, jaz ne zupam nikomur, zato bi bilo dobro za aačetek razčistiti mekaj osnov, ki jih omenjam v komentarju, če koga kritično razmišljanje zanima seveda. Bolj malo mas je,zgleda, Arehovega skropucala nočejo gledati niti zastonj, ne glede kako se ga opozicija in natovci trudijo agitirati, ker “slučajno” omenja tudi njih. Kaj omenja, naravnost v rit jim leze ta čudni doktor, kje so takim sploh dali doktorat, morda na kakšni prištinski akademiji, ker Slovenija je še najbolj podobna Albancem. To ke za vas analitično in meodvisno raziskovaljo novinarstvo? V tujni bi mu za take oslarije vzeli doktorat, narod pa bi izllapljal nacionalko, če bi prikazovala take oslarije, kot da lahko vsak kup drek prikazujejo na televiziji in je okus stvar cenzure, kar je višel neumnosti in nemoralnega razmišljanja.

   • Borut Stari

    Ko pišeš o JA ali Jugoslaviji napačno uporabljaš besedo NAŠA. Če sta tvoji pa za Slovensko zavedne ljudi, ki jim je Slovenija domovina, te dve karikaturi ljudskosti (JA in FLRJ) to nista domovina niti pomotoma. Kapiš?

    • avtohtoni neandartalec

     Za okupatorje bo Slovenija domovina šele, ko jo bodo naredili spet Nemško.

     • Borut Stari

      Wow, tvoja oslova glava ni le za dve nogi. Štiri, ptiri.

   • tohuvabohu

    Avtohtoni teleban.

    • avtohtoni neandartalec

     Ne pišem komentarjev za telebajske.

  • slosin

   Ta tvoj komentar pa spada na MMC….Če nimaš več denarja za robce, povej, bomo organizirali
   dobrodelno akcijo….

   • avtohtoni neandartalec

    Zase skrbi.

  • tohuvabohu

   Kakšen teleban.

   • avtohtoni neandartalec

    Nisem vedel, da so telebajski pismeni.

    • tohuvabohu

     Nekateri so, a jim slovenščina dela težave.

 • komar marko

  No zelo dobro je to, da na kurah uvajajo pljačljivo storitev za njihovo gledanje. Kot drugo je potrebno doseči, da se ukine prispevek za RTV. Namreč šele tedaj bodo DRUŽBENO POLITIČNI DELAVCI, KOT JE TRDIL BOŽIČEK ZA PISUNČKE spredvideli, kaj je RESNICA. Sedaj so zlizani z aristokracijo in oblastniki in v vrečkah dam nosijo razna darilca, da so potešeni.

  • avtohtoni neandartalec

   Obisk jim je padel pod kritično mejo, noben več ne spremlja tistih vojaško policijskih rumenih tračev, razen kroničnih odvisnikov od Kmetije in debilnih Španskih nadaljevank, kdor to rabi, naj si sam plača, take neumnosti itak bolje, če so skrite pred širško javnostjo.
   Če plačajo gledanje, potem je zagotovo dobro, saj je bilo tudi drago, tako razmišljajo tisti ozki krogi lobotomiziranih telebajskov, v resnici jih je narod spregledal in so se zato odločili za reorganizacijo, da prikrijejo katastrofalne poslovne izzide, za naročnino pa zato, ker hi njihov portal sicer popoljoma propadel in bi uničili zelo drago blagovno znamko, ki mora,srati v etru še vsaj nekaj let, da se pokrijejo vsaj osnovni vložki v tehnologije in masovni program pranja možganov.

 • VERZIFIKATOR

  Matic Dragán

  DRAGEC BATIČ IN MINISTRANTSTVO

  Kaj si rekel, mar res Ratko Mladić?
  Tisti kajpak temu ni za vzor,
  takšna zguba, saj ta fant ni nor,
  imenuje fant se Dragec Mlatič.

  Zmotno je, da ga kapétan Drágan,
  je kdaj kot junak navdihoval,
  kdo na takšnega bi sploh kaj dal,
  ki tako močnó je bil premagan.

  Mlatič čisto je drugačne baže,
  z grobijani fant se ta ne mlati,
  ne postopa in ne kolovrati
  in podoba vendar se ne laže.

  Veren, zvest in pa bogaboječ
  vstopil je v moderni center verski,
  s kapico in v ruti pionirski
  v prvih vrstah kaže se stoječ.

  Silno rad bi Dragec ministriral,
  vedno krog cerkovnika se smuka,
  v zakristijo radovedno kuka,
  rad kot ministrant bi paradiral.

  Svojih je ambicij odposlanec,
  cilj pa glavni kajpak ministrantstvo,
  z njim bi šel, če treba, v onostranstvo,
  vidi v njem se vedno kot izbranec.

  Takšnega bi med seboj imeli
  ga nemara res duhovni vodje,
  Mlatič prav primerno je orodje,
  na izust uči se evangelij.

  A pri Janezovem se zatakne,
  tega bere le evangelista,
  to je zanj edina vera čista
  in oči od njega ne umakne.

  Vse, kar včeraj rekel je in danes,
  vse citati skupaj so nabrani,
  tisočkrat na glas že vsi prebrani,
  zakon zanj evangelist je Janez.

  Rekli so, naj druge še prebira,
  vero svojo Dragec naj poglablja,
  pa se Mlatič venomer spozablja,
  se samo na Janeza opira.

  Ugovarjali so starešine,
  da dozôrel Dragec je premalo,
  da bi se mu ministrantstvo dalo,
  slepa vera namreč ga ne mine.

  Hvalevredna res je verska vnema,
  treba pa je z vero dozoreti,
  ne le kot otrok ob njej se greti,
  ki molitve zgolj in le posnema.

  Odrešitev je prišla kar sama,
  Mlatič je mendá tako zamočil,
  da moderni center je poskočil,
  ministranstva je končana drama.

  Ne zasluži si za ministranta,
  prehudo ga Dragec je polomil,
  kateriero bojda je prelomil,
  škoda nadobudnega res fanta.

  Dve sta muhi se ubili hkrati,
  Dragec Mlatič vedno bo le vernik
  v vrsti prvi bo sedel čemernik,
  tam, kjer slama se adventna mlati.

 • avtohtoni neandartalec

  Mogoče še tole, verjetno se je že marsikdo vprašal zakaj niso v Evropsko unijo enostavno povabili cele Jugoslovanske federacije in bi bil problem takoj mirno rešen?
  Popularna teorika zarote pravi, da velikomemška maveza in katolibani niso jiteli sprejeti medse nikogar razen nekdanjih hlapčevskih kolonij in marionetnih banovin, češ da niso dovolj razviti in kultivizirani, naše rovte in tretjina Hrvaške divjine pa zgleda za njih so, samo zato so razbili Jugoslavijo in našuhtali narode na bratomorno državljansko vojno. Oni že vedo zakaj.

  Danke Deutschland!

  • von Rhein

   Prebudi se.Pišeš neumnosti…(“velika večina državljanov”) . Upam,da takih kot je ta jugocigo res ni že “velika večina”.Razbili yu?To skrpucalo od države je bilo razbito že,ko so ga sestavljali.

   • avtohtoni neandartalec

    Jugoslavijo so razbili, ko je niso več rabili, po 50 letih, je bila sanirana večina vojne škode.

  • montyamp

   ————- Danke Deutschland! —————
   Še enkrat danke , da ste zaprli DVA UDBOPARTIJSKA MORILCA , MUSTAĆA IN PERKOVIĆA .

   Kapo dol , zares največji hvala-danke .

  • Borut Stari

   Zakaj niso povabili v EU kar cele jugoslovanske federacije je jasno že oslom le tebi izgleda ne. Tudi nas nebi sprejeli če takrat nebi vodila države vlada pod predsedstvom Janeza Janše, dr, Bajuka finančnega ministra in Rupla zunanjega ministra.Mentor slovenskega vstopa je bil predvsem Hans-Dietrich Genscher s polno podporo Helmuta Kohla, Takoj po sprejemu je Slovenija uspešno sopredsedovala z Nemčijo EU. Zato ne piši po moje naročenih bedarij.

   • avtohtoni neandartalec

    Leta 1991, je bil Bajuk še Argentinec.
    Genscher je romal najprej v Vatikan, Slovenijo so predstavljali kot katolibansko kolonijo, zasuženjeno s komunizmom in restavrirali zakone iz časov fevdalizma, nihče drug ni inkviziciji nič vračal, sploh pa ne ozemlja.

    • tohuvabohu

     E moj Mujo, ti si velik teleban.

    • Borut Stari

     Bebo. Kdo piše o letu 1991 takrat je bila osamosvojitev in mednarodno priznanje Slovenske države, Pisal sem o vstopu v EU in ekipi, ki je to speljala. Zgodil se je ponavljam v mandatu prve Janševe vlade 2004.

  • tohuvabohu

   Teleban.

   • avtohtoni neandartalec

    Telebajsek.

  • Lokomotivführer

   Redko ti odgovarjam, ampak ozri se vase in priznaj: jugoslavijo je pokopala ideja, ki jo še vedno nosiš v srcu. Tri besede, oznake krajev vaših zahtev skrajšano KKV! (Karlobag-Karlovac-Virovitica).

   • avtohtoni neandartalec

    Ne spremljam Hrvaške sovražne vojaške propagande in nisem ljubitelj Jugoslavije, a to zdaj trdijo?

 • von Rhein

  Potomci jugooficirjev so največji razdiralci slovenstva.Naučeni lažnive zgodovine,priučeni na življenje za tuj račun in hvaležni za vse svojim staršem,poraženim od slovenske vojske.
  Tem potuhnjenim “teroristom” je treba pod nujno onemogočiti vzpone v politiki in dodeljevanje pozicij s katerih lahko vplivajo na politične odločitve.

 • VERZIFIKATOR

  Še pomnite. Valentin Areh je bil pretrd “areh”, kot bi rekli v nekaterih slovenskih narečjih.

  Zdravko Arihar

  SOVDAT OD SVETGA VALENTINA

  Je rekel, da od Svetga Valentina
  prihaja, ko sovdaščino služil,
  nasprotni vojski se potem pridružil,
  a to zdaj davna že je zgodovina.

  Nad turško se z Balkana soldačíjo
  je spravil s sabljo in domačim mečem,
  kaj drugega o zgodbi naj še rečem,
  saj dejstva sama vendar govorijo.

  Tako povedal je sovdat pošteno,
  sovdat iz fare svetga Valentina,
  s Krjavljem zmerjala ga je mladina
  in rekli so, da gre za laž rejeno.

  Butalska javna je televizíja,
  norce brila, ko ji je pokazal,
  z dejstvi golimi samo dokazal,
  kaj bila je turška polomija.

  Na butalskem so te-ve-ju rekli,
  avtorske da nične so pogodbe,
  da Krjavelj si izmišlja zgodbe,
  pa so, glej ga zlomka, se opekli.

  Presekal ga napol je s sabljo vraga,
  resnico ko povedal je »Krjavelj«,
  da vrag imel je nohte kakor kavelj,
  saj bil je poosebljena nesnaga.

  »Ablást je treba vedno paslušáti,«
  butalski kriknili so uredniki,
  so slišali se bistroumni kriki,
  »da treba bo savdátu pakazáti.«

  »Pakazáti, kaj je bistraúmno,«
  saj Butalec vendar ni neveden
  in gledalec bil je čisto zmeden,
  ko sovdat je ta nastopil strumno.

  Dejstva vedno zmedejo Butalce,
  in »ablást butalsko« še močneje,
  vpijejo zato samo glasneje,
  kličejo vsi besni »ven-metalce«.

  Saj sovdat od Svetga Valentina
  zmedel je celotno zgodovino,
  čas, v katerem vse bilo je fino,
  se razpočil je kot šolska mina.

  »Kaj bo rekla vendar zdaj ablást,
  Nas, Butalce, bo zatú krivila,
  da se ta sramota je zgadíla,
  šla pa zlu je vsa butalska čast.«

  Bledi so Butalci kakor smrt,
  vrag se sam razklal na dva je dela,
  stresla se je te-ve hiša cela,
  saj to »zanje áreh je pretrd«.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + Hi……hi………čast in ablást se lepo rimata,
   skupnega pa prav nič nimata .

 • cornusmas

  Naj se komentator s svojim repenčenjem na glavo postavi…yugo oficirji in njih potomci so v SLO nameščeni v udobne *fotelje.Vedno so vihali svoje nosove….in tako je še danes.Bi pa bilo drugače,če bi jim pametni Slovenci,kolikor jih je še ostalo…pokazali,kje je njihovo mesto.JLA je bila idealna podlaga za uresničevanje Titekove ideje o *mešanju bratskih narodov.Na,zdaj pa imamo…..

  • totex39

   Ja res je in sedaj nam ta čefurska vlada še migrante hoče naseliti v našo Slovenijo. Moramo nekako doseči, da se te balkanske vlade znebimo.

 • cornusmas

  Hudič je to,ko nam nekateri hočejo oblikovati domovino po YUS-u.

  • slosin

   ..in jim kar dobro uspeva…

   • cornusmas

    Drži.

 • Kučko pod pručko

  Čefursko-murgelski primitivec

  Ko je med interpelacijo celotni vladi, ki jo je nedavno vložila SDS, poslanec SMC Dragan Matić ostro in nesramno napadal Janšo, sem si mislil, da gre za enega od navadnih murgelskih udrihačev čez vse, ki ne mislijo rdeče. Janša mu je odgovarjal spoštljivo z argumenti, ki jih ima vedno pri sebi in zavrgel vsa njegova natolcevanja.

  Ko pa je Kučanov in Cmerotov jurišnik pred kamerami povedal, da se Janše še dobro spominja, saj ga je v srednji šoli učil obramboslovje, sem videl vso njegovo pritlehnost in pokvajeni značaj. Kljub doktorskemu naslovu se je pokazal kot primitiven in nizkoten človek in ko še zvemo, da je bil njegov oče jugooficir, je slika o njem popolna.

  Za razliko od tega primitivca sem jaz svoje profesorje spoštoval in ne bi mogel v nobenem primeru koga napasti na način, kot je Matić Janšo. Pokazal se je kot pravi komunajzarski Balkanec, čefur v pravem pomenu besede!!!

  • centurion

   Doktorski naslov ima pred imenom?
   Ne samo on, Dr.Matić.
   Tudi njegov prijatelj ga ima.
   Dr.ek…. doktor ek onomije…..

   • Kučko pod pručko

    DREK … Doktor Edvard Kardelj!!!

    • centurion

     ++++++++++++++++++++

  • tohuvabohu

   Diamatić je očitno v SMC (sprijena mafijska celica) zadolžen za posebne “efekte”. Če je treba koga zabiti v tla, pa naj bo Janša ali cerkev ali kdo drug, nalogo prevzame on, zato da se Jamrar lahko hvali s svojo “kulturo” in “moralo in etiko”. To je človek brez ponosa. Hvala Bogu, da bo čez dobro leto izginil s prizorišča.

  • Primoz Papez

   Kdaj je Janša govoril spoštljivo?????

 • centurion

  Matićććć, Milinkovićććć,Savićććć,Murgelćććć,Maslešaćććć…..
  V glavnem so ciriliććććarji pod pokroviteljstvom UDBE in murgelskega
  dovolilca sanj začeli dvigati glave kot kobre nad SLOVENCI in DOMOLJUBI ter
  prevzeli oblast.
  Če že ni bila izvedena lustracija v preteklosti, bo morala biti
  speljana hudo drugače, tudi za naslednike jugooficirskih teroristov, ki se
  napajajo iz privilegijev svojih zločinskih staršev in podle ideologije ter
  Slovencem ukradenih dobrin.
  SLOVENCI, volitve bodo.
  Morda ena zadnjih priložnosti za obračun in poračun.
  .Z oblakov rodú naj naš’ga treši gróm….

 • totex39

  Saj se mi je zdelo, da ima čefurske korenine, to je za nas lahko grozno ko imamo polovico takih v vladi in v parlamentu in zaradi tega ne moremo nič doseči, kar bi bilo dobro za Slovenijo.

  • Franc Šink

   Tako je. Naj urejajo stvari v državah svojega porekla Slovenijo pa naj pustijo na miru.Predvsem slovenski način razmišljanja!

  • janez.pokoncni

   “Saj se mi je zdelo, da ima čefurske korenine”

   Dragan Matić ; niti ime, niti priimek ne izgledata ravno finska. :)

   • tzt

    Švedska :-)

    • janez.pokoncni

     Namerno finska, da se ne zamerim kakšnemu ciganu – švedu.:)

 • Stajerka

  to je tisti, ki je sprožil vik in krik zaradi političnih prostitutk in tisti, ki je dejal – če je kaj narobe, pa dajte pobudo za sklic seje……nekateri pač ŠE NIMAMO problemov demenco……
  da je pa sin vojaške roke, pa ne katerekoli, vojaške roke sistema kjer je vojska imela glavno vlogo v življenjih ljudi…..Matić to hoče tudi danes, sicer na drugačen način, pa mu ne in mu ne bo uspelo…..
  sicer pa je večina poslancev SMC, vključno z vlado in kar nekaj SD tako antipatičnih, nevsebinskih in prepotentnih, da jih je muka poslušat kaj šele gledat……že s tem ko odpro usta sami sebi na prsa pripnejo večvrednosti kompleks, v katerem so zelo plehki in odbijajoči……samo kaj, ko tega ne dojamejo…….

 • Fireblade

  Čefurje ven iz javnega sektorja!!! Nobena država nima v upravi nekih tujcev iz najnižjega sloja družbe, kar je še posebej sporno v slo., kje ro ti parazati prišli na oblast preko UDBO omrežja in kriminala.

 • Borut Stari

  In prav je tako, če nimaš jajc, da izvedeš lustracijo. Kdo je za nezvedbo kriv je dobro znano. Državo nam vodijo ljudje,ki ne vejo in tudi ne čutijo katera država je njihova domovina.Katastrofa je v temu, da so te karikature ljudskega poslanstva bili celo legalno izvoljenii in so pridoma uspeli sebi podobne umeščati na za državo in ljudi odgovorne položaje v javni upravi. In tako Slovenščina ni več obvezni uradni jezik. Uradni, ne pogovorni, da se razumemo.

  • Vera

   Ti prišleki s svojim jezikom, se že v reklamah predvajajo . Zakaj se to dovoli v naši neodvisni osamosvojeni Sloveniji ?

   • Borut Stari

    Slovenija je je zelo površno osamosvojena. Kar nekaj zakonodaje in celo ustave je ostalo kot zelo škodljiva dediščina gnile juge. Imeli smo na prvih svobodnih volitvah za predsednika države tri kandidate. In na žalost so versko (od komunizma, ne cerkve) zavedeni volivci izbrali tistega, ki po lustraciji, če bi bila izvedena, sploh nebi smel ali mogel kandidirati. In naj mi potem nekdo pove razlago floskule, da imajo volivci vedno prav. Butalci so si sodbo spisali sami.

    • Vera

     1000 X + !!!!!!!!!!!!!!!

   • janez.pokoncni

    “Zakaj se to dovoli v naši neodvisni osamosvojeni Sloveniji ?”

    Niti ni naša niti niti ni neodvisna, še najmanj pa je osamosvojena. Slovenija se je sicer odcepila od Jugoslavije, vendar se Jugoslavija ni odcepila iz/od Slovenije.

    Celo ime države, Slovenija, je precej neprimerno. Roko na srce, morali bi se imenovati Juoslovanija ali četra (ali katera že po vrsti) Jugoslavija. Še nisi gledala nobene uradne proslave? Čak, ti pokažem nagovor ob državnem prazniku enega izmed najinih sodržavljanov, okitenega z državnimi simboli :
    https://www.youtube.com/watch?v=Cn-uEGwDv9Q

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDETA PASTIR TURŠKIH MAGARCEV IN SLOVENSKA STALINOVA GLISTA NA OBLAST .

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  KDAJ IN KJE JE “” J N A “” OFICIR VZGOJIL NORMALNGA NASLEDNIKA ???
  V VRSTO , DA VAS VIDIM .
  Tega s fotke sem videl na HANZI RTV — CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE .
  Dokler bodo takšni pohabljenci v držvni upravi in parlamentu , GORJE NARODU .

  • cornusmas

   To imamo za kazen,ker smo na široko odprli vrata.Se mi zdi,da ne velja več tisto-v besedi je moč…ampak v številu njih je moč…..Ne gre samo za DM…veliko jih imamo v DZ,ki opletajo z jezikom v tri dni….ko npr. poslušam Juršo….ne morem verjeti,da človek dobiva visoko poslansko plačo….pri njem se točno vidi,da je njegova valovna dolžina bolj tako-tako…..zato se sprašujem po pameti tistih,ki so mu to omogočili…..No,pa ni edini….

   • montyamp

    V JNA je bil samo ” kvalitetni ” kader .
    To pa zato , ker so ne-kvaliteto l. 1945 zmetali z žico zvezano v jame .
    Jurša je mogoče nezakonski izstrelek , pa ne od elite iz jame , ampak z južnih krajev .
    Mal humorja mal resnice , samo naj bo brez laži in komunističnega cenzuriranja , saj je krmljenje parazitov že tako težko , sploh če ti med plačevanjem pljuvajo v obraz .

 • rubec

  Na rtv so samo še čipčaparji. Ni daleč dan ko bomo od njih začeli dobijati polužnice.

  • totex39

   Točno tako, potrebno bo takoj zahtevati, da se čefurska balkanska RTV ukine.

   • RATATA

    Morda je kar škoda, da ni rtv prestituthausa komandant šentviške kasarne šipćić 91. Razfukal, ko je že ciljal vanjo in grozil.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cornusmas

  Človek,ki nima argumentov…..se spravi na osebni nivo za obračun z drugače mislečimi….mora Murglam dokazati svojo lojalnost.Zaradi črednega nagona ne špara jezika….zato toliko neumnosti v razpravah…..Ampak zadnjič na Odmevih–ali kje že–pravzaprav sploh ni vedel o čem govori.Povem vam,marsikateri osnovnošolec zna povedati bolje.

  • Margu501

   Meni deluje zapit, če ni, vzamem besedo nazaj ;)

 • indijanka

  Za dokumentarec me ne skrbi. Cenzura je najboljša reklama. Prepovedano je najslajše, zato si ga je ogledalo več ljudi, kot bi si ga sicer. SMC je krožek, ki se ga čez 10 let ne bo spomnil več nihče. Bolj me skrbi, kronično pomanjkanje kritičnega pogleda. Pogleda brez čustev, ki bi omogočil napredek. Vedno bolj razmišljam, da yu filmi, ki so me tako jezili, ker so nas prikazovali brez zdrave kmečke pameti, ubogljive in delovne, le niso bili za lase privlečeni. Nekoč v nekem delu naše zgodovine smo izgubili razum. Kdaj? Za srce vem, da smo ga izgubili, med pobijanjem nedolžnih. Dušo smo izgubili, ko smo se balkanizirali in sprejeli korupcijo kot del svojega življenja. Kaj torej nam še preostane?

  • rubec

   Izlet na Primoža. Svetega.

   • indijanka

    Na Primoža ali na Svetega?Zanimivo vprašanje :)? Tega ne reši niti regrat. Sicer sem pa pokukala skozi okno. Megla je. Nič hudega, čas zabav je :).

    • Rožle

     Pa enga ..srečga pa zdravga !!!
     Čin..čin

     • indijanka

      Hmm..ne znam hkrati čin čin pa rdečo šminko obdržat na ustnicah..tko, da nič čin..čin :)

  • cornusmas

   Volitve-te nam še ostanejo.

  • von Rhein

   Krožka smc se mogoče res ne bo nihče več spomnil,posledice dela tega krožka pa bodo občutne.

   • indijanka

    Dela? Mislil si nedela..kajne?

   • karlina

    TOČNO, MIMOGREDE, SO ZE OBČUTNE POSLEDICEV, VSAK DAN.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • rubec

  Če Matića z mehkim še zame ni je dejala moja stara mati in me zagnala po revijo Bodies of young Negros. Do danes nisem vedel da taka revija sploh obstaja.

 • montyamp

  BANDIT

 • cornusmas

  Je mar DM rekel,da vlada potrebuje mir,da lahko dela? Kako pa je razmišljal v času kockarske revolucije? Takrat ni privoščil miru? Tako prozorno,da skozi besede iz LJ do BG vidiš.

 • komar marko

  Beda teh poslancev in vlade se je videlo ob interpelaciji cele vlade. Bogi Lopovski Dečki Sloovenije so morali imeti tekste napisane. žal so imeli veliko učenih besed od katerih jih POL nisem razumel. Pa se nisem sekiral, ker VSEBINE ni bilo!

 • cornusmas

  Nacionalna sestava vojaških oficirjev in podoficirjev l.1981:

  -Srbi…60%
  -Hrvati…12,6
  -Makedonci…6,3
  -Slovenci…2.8
  -Muslimani…2.4
  -ostali…zanemarljivo

 • cornusmas

  Kaj naj rečem,g.Matić…..čimmanj se oglašat….vaše razprave so….bolj tako-tako.Kot žvečenje žvečilnega in pokanje balončkov.

 • Hribouc

  Res milo prosijo in natezujejo našo potrpežljivost !
  Sluzasti hlapci Udbokučanistana.

 • Slovenec 33

  Veste ljudje, da nikjer na svetu v okupiranih državah okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičpnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Izdajalci svojega naroda tudi nočejo vedeti kaj je domoljubje.
  Ker okupacija še kar traja in traja, so taka podla dejanja del vsakdana.

  • avtohtoni neandartalec

   Za fašiste, so domoljubje deložacije, vedno so pripravljeni zasesti tuj dom.

 • Kučko pod pručko

  Teh debat sploh ne bi bilo, če bi leta 1990 na volitvah za predsednika RS zmagal Jože Pučnik. Tako pa je velikega domoljuba in Slovenca s pomočjo komunističnega propagandnega stroja premagal veleizdajalec slovenskega naroda in pognal Slovenijo na dno evropskih držav.

  Če bi zmagal Pučnik, sem prepričan, da o kakem Zaresu, PS-ju in stranki SMC ne bi bilo govora. Zlasti pa za Matića, Murglovo in da ne naštevam naprej, sploh ne bi slišali. Čez mnoga leta se bodo mnogi šele zavedali, da so bile prav te volitve prelomne in pomenijo pričetek največje katastrofe, ki se nam je v nadaljevanju zgodila!!!

  • janez.pokoncni

   O tem pa ni debate. Vse smo zajebali med leti 1990 in 1992. Od tu naprej so vsi svetli trenutki, ki jih ravno ne mrgoli v teh 25 letih, zgolj lulanje po ognju.
   Kakorkoli obrnemo. Proti kaviar socialistični jugo mafiji smo vsi ostali zgolj “ler pubeci”.

   • Margu501

    Zajebali so tisti, ki so volili prebarvane komuniste, v vseh odtenkih !

    • janez.pokoncni

     Demokracija je diktatura večine, posledice nosimo enako vsi. Pravzaprav smo tisti, ki nismo del te zmagovalne večine še dodatno hendikepirani. Mi vemo, da nas vodijo demagoške kaviar socialistične barabe, njihovi volilci pa so prepričani, da so oni najboljša izbira.
     Imamo pač to nesrečo, da živimo v državi, kjer je večina nora.

  • karlina

   TOČNO

  • avtohtoni neandartalec

   Komunisti so izvedli tranzicijo, zato Kučan, ker je izdal partijo in je bolj rabil okoli sebe živi zid, zbran iz vrst civilnih in demokratičnih državljanov.
   Največja katastrofa so bili Drnovšek in njegovi mladi udbaši, ki do danes vodijo kar je še ostalo od Slovenije.

 • Antonius

  Čim jim izkažeš malo zaupanja, ga izkoristijo kot zahrbtna golazen.
  Sicer pa srbski značaj najbolj pedantno razkrije pregovor o Srbih.

  “Ne mogu više, popio sam već dva! Pa dobro, popio si tri a ko broji?

  Danes nas dobro nadzirajo, da je na koncu po njihovo in njihovo.
  K temu najbrž precej pripomorejo tudi udbovski arhivi spravljeni v Srbiji.
  Odločanje na volitvah nagovarja zdravo pamet, kot nam pa rezultati volitev kažejo, smo pa z njo še vedno v deficitu.

  • avtohtoni neandartalec

   V resnici, se je brisalo in izganjalo skoraj izključno potomce Srbov, lažeš.

 • totex39

  Ta sramota se v Sloveniji dogaja že skozi. Čefurji, ki so prihajali iz balkana so lahko študirali v svojem jeziku. Se spomnim Makedonca, ki je lahko opravljal izpite v svojem jeziku, pol pa se je še hvalil, saj ga tako ni noben razumel. Te čefurje so tudi na univerzah tišali naprej, že takrat je murgeljski pakt hotel, da bi bili na tak goljufivi način izobraženi, pa čeprav so nekateri bili butasti. Sedaj se je to še bolj skristaliziralo zakaj so to počeli.

  • RATATA

   Pa “neuvrščeni” črni strokovnjak – župan Pirana,

   • karlina

    No, rajši imam tega zupana, kot juznjake, dela manj škode, oz. je sploh ne dela, če mene vprašaš.

    • RATATA

     Nič nisem vprašal. Bolj ga preveri tegale črnega zamorca, hvaležnega komunajzarjem in spajdašenega z gorečo kuntinuiteto.

    • avtohtoni neandartalec

     Kaj pa potem sploh dela, na najbolj občutljivem položaju, kjer politika neposredno rešuje probleme občanov?

   • avtohtoni neandartalec

    Izvoljen je bil, ker ima temno polt in ga nihče ne pozna, rezervni Slovenski Obama, pove pa to ogromno me samo o Izoli ampak tudi o ostalih šalabajzerjih, ki jih nekdo voli za župane, na željo lastnikov nacionalnih korporacij.

    • RATATA

     V bistvu pa sploh ni vedel, da so ga kandidirali in nato tudi izvolili.
     Ni hotel, pa mora županovati. Trikrat žgan salamar.

  • karlina

   TOČNO

 • RATATA

  http://archive.is/jd4GI#selection-6677.68-6677.791

  Uničevalci slovenske nacionalne identitete in zgodovinskega spomina.
  Ponarejevalci!

 • xtc

  Najhujša smrt za komunizem je prevlada resnice nad njegovimi lažmi in tega je SLO KOMUNISTE NAJBOLJ STRAH:

  • janez cepec

   edin merodajn, k’ vedno in povsod prezentira resnico in samo resnico je prerok Ivan. sam problem je u te, k se njegove resnice bel mau bojimo, tistih njegovih par koštrunov je pa res mau zaskrbleneh. sej so uhka.

   • montyamp

    Konec UDBOPARTIJSKE VESELICE , Germani nesnago morilsko zapirajo .
    Samo kakšen založeno izgubljen papirček iz arhivov in halbmadžarski murgelzwerg žvepleni pritlikavec se bo znašel v Nemčiji , na
    SLO — HR UDBO-KVIZU .
    JANŠA HEROJ — KUĆAN GNOJ

    • janez cepec

     ja u arhiveh bi se marskej našl, zato se pa vaš ljubljeni vodja bel simbolično zalaga za to, de nej se odprejo. čeprou je biu na oblast, pa sta takrat z Brejcem počedla kar se je dau, ga še vedno skrbi, de se ne bi prot nemu kej našl.

   • Margu501

    Res si cepec !

 • WatsonForus

  jmm, jeba za take modele kot je Matić je da se NETA ne da ustavit , tko da rdečkarji izgubljajo živce. kar je enkrat na netu – tudi tam ostane – zavekomaj !! Matiću – e moj brale , totalno si pušnuo !

 • Iva

  Dragan Matić, tipičen povzpetnik, potomec kontinuitete, danes preoblečen v obleko “etične” SMC, včeraj član oblastne in roparske LDS-Zares-…, jutri ? . Aparatčik rdeče oligarhije, ki bi v konkurenčnih razmerah zahodne civilizacije ostal neopazen uradniček!

  Matić, eden izmed množice vladajočih oseb, ki z uporabo moči “kaj nam pa morete” nadomešča možganski primanjkljaj, kar je pokazalo tudi njegovo neuko nakladanje ob interpelaciji vlade. Slučajno sem ob vklopu TV naletela prav na njegovo funkcionalno nepismeno ekonomsko razlago – množico laži o najuspešnejši vladi v zgodovini SLO. Halooo?

  • dež

   Pri njemu pa mati narava res ni imela najbolj srečne roke.

   • karlina

    Sluzi pa dobro, na račun nas, SLOVENCEV.

 • Lokomotivführer

  Začelo se je z Ivanom Cankarjem in se še ni končalo…Upajmo, da se bliža se bliža dan, ko se bo brada kralja Matjaža sedem krat ovila okrog mize…

  • avtohtoni neandartalec

   Kralj matjaž ni bil Slovenec ampak Hrvat.

   • Lokomotivführer

    Kdo je zapisal, da je bil Slovenec? (Cro Srbi ste od vraga!)

    Bil je Madžar* (mogoče glede na kraj rojstva delno Romun), ampak to ni važno, gre za image med ljudmi, za pravičnost…, pričakovanje pravice….
    *Zopet si pokazal svoje znanje iz neke druge šole, tam so pač tako učili, nam so v šoli povedali, da je Madžar. Že večkrat sem dejal, da če hočeš sodelovati na forumu v nekem okolju, se boš moral v tem okolju izobraziti. Vse kar si privlekel s seboj ti povzroča konfliktne situacije, ko nas vse učiš tisto, kar si se učil v okviru druge propagande (kar vsaka šola v soc. republikah je bila).

    ** Če me spomin ne vara, se mi dozdeva, da si prav na tem forumu nekoga že podučil, da je bil Matjaž Madžar, tako da … lahko, da se mi samo dozdeva, bi pa bilo več kot pol leta nazaj…

 • komar marko

  Zlo SLO se nadaljuje. Vzrok v revoluciji in govoru IVE LOLA RIBAR. Enako je izjavil Ivan Maček Matija glede RUSIJE. Gospodarje so pospravili, ostali so hlapci, ki so grunt v TREH DNEH zapili. Vnuki kot potomci LDS bodo dokončali zadevo, sedaj so preobraženi v CMERARJE!

 • domovina mili dom

  Srbi so nas že okupirali.
  Me zanima koliko je Slovencev v srbskem parlamentu. To javno kupleraj hišo zapret, prostore pobeliti z dezinfekcijo. Po adaptaciji pa odpreti in zaposliti samo 150 nevtralnih osebkov.

  • komar marko

   problem je tudi v medijih, ki jih hvalijo in podpirajo. In pisunčki so tudi pravih korenin. In provladnih medijev je 90%. Še malo pa bo naš jezik izumrl!

   • avtohtoni neandartalec

    Slovenšcina bo izumrla, ko bomo Slovenci nehali razmišljati v Slovenskem jeziku.
    Dames smo v sami švici razvoja mentalne špijunaže in drugega psihološkega orožja, Veliki brat odlično razume naš jezik in lahko dekodira možganske valove v realnem času, ker jim pač služimo kot laboratorijske bele miši.

    • tohuvabohu

     Slovenščini se bo godilo bolje, ko boš ti zaprl kljun.

  • radames

   Ja, ja! In srbski mediji so izjavljali, da je “gradonačelnik” Ljubljane Srbin, in da taisti Srbin kandidira celo za predsednika slovenske vlade.
   HLAPCI in ljudje z UPOGNJENIM HRBTOM pa so hiteli pojasnjevati, da je ta Srbin sin slovenske matere.

   • avtohtoni neandartalec

    Vojvodinec ali Srb?
    Vojvodina je bila nacistična marioneta, pobili so vse jude na svojem ozemlju, Srbi so se borili proti domačim izdajalcem.
    Tudi Kučan ni Srb ampak bosanec, pri nas so zaželjeni edino nekdanji nacistični kolaboranti.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • avtohtoni neandartalec

   Oslarija na kubik, Slovenci smo narod Hrvaških in Srbskih plemen, mi smo tudi Srbi, po kakšni logiki smo lahko potem sami sebe okupirali?
   Vojsko so nad nas poslali Hrvaški politiki, mimogrede.

   • domovina mili dom

    To ti dajem prav. Zaradi slovenskih radodajk, so genski potomci slobalkanoidna rasa.

    • avtohtoni neandartalec

     Slovenska plemena in Slovenija so ogromna razlika.

 • Johan

  Tisti, ki ste volili SMC ste volili jugovino, prevarante, tajkune in mafife !

  • karlina

   TOČNO, so volili.

  • avtohtoni neandartalec

   Oslarija, volili so udbo in nekdanje upravljalce družbenega premoženja, oni so prvi, ki so napadli Jugoslavijo.

 • VERZIFIKATOR

  Nekajminutnica ali lekcija iz zgodovine.

  Dragica Mlatič

  MATEOTTI, ČRNA SRAJCA

  Na Primorskem eni ga poznajo,
  se rodil menda je bil v Postojni,
  ko je okupator nedostojni
  tam zatiral vse kot turško rajo.

  Kakor Mateotti Carlo Draghi
  tam so v knjigo rojstno ga vpisali
  in potem na šolanje poslali,
  kjer so urili se pač sovragi.

  Mateotti Draghi, srajca črna,
  kolovratil dolgo je v Lubiani,
  nje kotički so bili mu znani,
  ga čakala kariera strma.

  Če rodil si s pravim se imenom
  in oblekel srajco z barvo pravo,
  si lahko obetal si le »Bravo!«,
  plul kot črnosrajčnik za vremenom.

  Pa mendá se nekaj zalomilo,
  rekli poznavalci so njegovi,
  njega žal naravni da darovi
  so sprevrgli v reč se prav nemilo.

  Da mu v srajci bo le obtičati,
  konec je mendá napredovanj,
  rdečih Mateottijevih sanj,
  činov novih smel ne bo dodati.

  Se mendá ob srajco je spotaknil,
  obvisel je skorajda na nitki,
  konec z novimi da je našitki,
  neki poznavalec je pritaknil.

  Sicer pa je tak avanturizem,
  kot se zganjal je tedaj v Ljubljani,
  v zgodovini se končal vsem znani,
  slej ko prej propade vsak fašizem.

 • Stajerka

  vuf……ni vezano direktno, je pa še kako posredno podobno oz. kar dobro balkansko začinjeno……žal v Sloveniji, Slovencu za slovensko funkcijo………in zanimivo, da se ponovno pojavljajo tudi imena mimo katerih ne more mimo nobena afera v Sloveniji – npr. tov. Kos!!!

  Triler nogometne zveze. Srhljivo pismo Ivana Simiča – grožnje s prometno nesrečo?!

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=22506&type=tags

  • totex39

   Ravno to vsi ugotavljamo, da nas balkanski čefurji hočejo prevladati na vseh področjih. Morali bi jih iztrebiti ali vsaj utišati, ker se sedaj že preveč šopirijo.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Harigast

  proizvajali so orožje in ga prodajali revežem, da bi se otresli jarma tiranov,
  Ti si popoln analfabet ali pa ubogi provokator. Smrdoslavija je prodajala orožje največjim tiranom in samodržcem,celo ljudožercem,za pobijanje lastnega naroda. Takim debilom,da jim niti rusi niso hoteli prodajati.

  • janez cepec

   ti pa si zaplankan, pa dej povej, kera mal večja država na svet dons ne prodaja orožja. to j’ ta bol biznis, pa kva jih boli đžoko, kdo kerqa poj pobija s tem orožjam. če me spomin ne vara je vaš ljubljeni vodja njega dni tud prodaju orožje južni brači, pa sej to ni blo nč narobe, sam dnarja ni, nekam je zginu, to je problem. ne mi zdej poj tle neki moralizirat.

   • avtohtoni neandartalec

    Vojaška industrija je katastrofa za ekonomijo, zaslužili so krvav denar in lahko smo veseli kot narod, da so tudi tega pokradli, normalni ljudje nočejo imeti s fašistično bando nič.

    • janez cepec

     vojaška industrija je nasprotn od tega kar ti trdeš super za ekonomijo. delovna mesta, transport, etc. poglej mau u zgodovino, pa boš vidu

 • Šiška Pizić

  zakaj pa ne bi bila ena debata na novatv na to temo

 • željudin

  …nekje v ljubljani je zakopana noga josipa broza…

  • Borut Stari

   Aha, Sloveniji je diktator dal nogo.Upam, da jo bo Beograd zahteval nazaj.

   • totex39

    Ne vem, če bodo Srbi zadovoljni samo z nogo, imeli bi še diktatorjev vozni park, vile……. Svoje ljudi pa že tako imajo pri nas na vseh pomembih položajih. Kaj sledi pa še temu naprej, nas pa je lahko samo še groza.

   • avtohtoni neandartalec

    Tito je bil Hrvat, ne Srb.

    • RATATA

     Tito je bil samo komunist – od kominterne določen za vodjo jugoslovanskih, albanskih, italjanskih in grških komunistov.

     Druge nacionalnosti mu ne gre pripisovati.

 • karlina

  Helena Milinković in Dragan Matić, dva Srba, kaj ste pa pričakovali drugega, sicer pa, ne morem in ne morem razumeti, kako so lahko v SLOVENSKEM DRZAVNEM ZBORU, juznjaki, to je nedopustno in nesprejemljivo. Največ jih je v SMC, poleg Matića še Murgljeva in še kdo, ki jasno kazejo ves svoj srd in sovraštvo do vsega, kar je SLOVENSKO. SRAMOTA !!!!!!!!! Mislim, da je bil prav Matić tisti, ki nas je v maratonski seji ozmerjal s slovenceljni in slovenčki, kar mu je tudi povedal poslanec SDS, on se je pa samo zanečljivo rezal. Na zalost imam v sorodu, ne po svoji zelji kar nekaj juznjakov, ki mi vedno rečejo-pa vi Slovenci, češ, da smo brez ponosa in da se ne znamo postaviti zase, enkrat moramo res temu narediti KONEC, resnično, slej , ko prej, drugače nas bodo ti priseljenci enostavno uničili.

  • totex39

   Dobro, da nimam čefurskih sorodnikov, bi si iz moje strani zapomnili, kdo je brez ponosa, pezduni hudičevi.

   • janez cepec

    a so se te odpovedal, k si tko fuknen?

    • JJ

     ne ne, sam je čefur…..kaj pa je to kej tazga….

     • totex39

      Ne butlin, očitno si presenečen, da so v Sloveniji še čistokrvni Slovenci.

  • domovina mili dom

   Saša Tabakovich
   Branislav Rajich
   Jasna Murgel
   Dragan Matich
   Ostali so pa poturice. To kar je, pa je kriv Kučan in njegova paravlada, ki hoče s kulturološkim genocidom izkoreniniti, Slovence.

   • avtohtoni neandartalec

    Zanimivo je, da vidiš samo Srbe, Hrvatov, boxancev in Albancev pa ne, ki jih je povsod daleč največ.
    Zgleda smo Hrvate zamenjali za pristne Slovence, vse kar odstopa od ustaške ideologije, je pri nas Srbsko in antislovensko.

    • domovina mili dom

     Očitno se srbi najbolj agresivno vmešavajo v notranje zadeve Slovenije.

     • avtohtoni neandartalec

      Hrvati, Nemci, Italijani in Albanci nas pa rešujejo, po tvojem.

      To so v glavnem bosanci, ne Srbi, pajdašijo nas samo z nekdanjimi nacističniki zaveznicami in Srbskimi izdajalci.

 • if

  Jugooficirji so bili sestavni del JNA po načelu “svobodno sem vstopil v oficirsko službo”.
  JNA je bila agresorska armada proti RS, katere himna je glasba Stanka Premrla na tekst Zdravice Franceta Prešerna. Praznik slovenske kulture je umeščen na obletnico smrti Franceta Prešerna. Ta dejstva so slovenstvu sidro!
  Kdor pri svojem delu ne uveljavlja načel iz teksta Zdravice Franceta Prešerna, je nelojalen RS, deluje proti slovenstvu.

  • RATATA

   ampak je treba upoštevati necenzurirano besedilo in tudi tiste kitice, ki so bile odstranjene!!

   • if

    Celotna Zdravica iz leta 1848 ima devet kitic, je takratna in sedanja smernica ohranjanja slovenstva!
    Slovenska ustava v svojem 6. členu pravi “Himna Slovenije je Zdravljica”, poudarja vsebino vseh osmih kitic. Kot vidimo niti Ustava RS ne pozna definicije himne. Namreč, himna je glasba, ne tekst.
    Prešernova Zdravica v deveti kitici pravi: “Ljubezni sladke spone Naj vežejo vas na naš rod, V njim sklepajte zakone De nikdar več naprej od tod Ne bo pajdaš sovražnikov! Bog nas vse Kar nas je Živi tovar’še združene!

    • RATATA

     Ne popuščaj že kar na začetku.

     Kar je napisal (nič popravljano) je pomembno in pristno.
     Da je moral sam spreminjati in so mu drugi prečrtavali in izločali cele kitice je žalostno in nič več primarno – pristno.

     Njegova Zdravica je pohabljena in posrbljena v zdravljico in z njo nas posiljujejo.

     • avtohtoni neandartalec

      Originalna Zdravica je otročja in kafanska, besedilo nikakor ni primerno za himno.
      Kakšna Slovenščina, naš jezik je bil od začetka mutacija srbohrvaščine, odkar smo se slovani naselili pod Alpe.

     • RATATA

      Tvoj jezik je mutiran, moj pa ni nič mutiran preklet ober avarski zakarpatski.
      Moj jezik slovenski je vrhunsko razvit do potankosti, čeprav ga že več kot sto let kvari tvoja balkanska mešana žlahta, ki je na žalost naš mejak – sovrag- pritepenec s tvojimi predniki v krdelih priklaten na balkan med Slovene.

     • janez cepec

      a dons nis še nč dol po grlu spustu? zgleda, de ti manka kešn štamprle, de boš mau k seb pršu. butn enga, poj pa kuj nazaj u Begne, konc izhodov je

     • RATATA

      mutant as puzabu prešaltat?

     • Jovo Jamnica

      Ker ne maraš linkov, ti prilepim celo besedilo:

      Slovenians

      Geography : Rus : Peoples : Slav
      Also:
      ˇ Slovene, Ilmen Slovenes (“Slavs”)
      ˇ Novgorodians

      About them:
      ˇ The Slovene may have originated in the upper Dnieper region.
      ˇ The Slovenians of the Lanke Ilmen region, with their capital in Novgorod, are believed to have been a colony of the Krivichians. However the Primary Chronicle provides no grounds for regarding the Novgorodians as Krivichians, and the Novgorodian dialect differs significantly from that of the Krivichians. The Novgorodian Slovenians could thus have been a separate tribe. The use of the general name “Slovenians” for this tribe is explained by the probability that theirs was a colony at the edge of the Slavic world.
      ˇ The Slovenian tribes seem to have split into two groups, one of which migrated south, to form the core of the modern population of Slovenia, while another group migrated to the north-west where they settled near modern Novgorod.
      ˇ The Slovenians had different centers at different times — first Izborsk, then Pskov, and finally Novgorod.
      ˇ One prominent Slovenian clan was that to which Malko (Malusha’s father) belonged.
      ˇ Members of the Slovenian and Rostovian charismatic clans, whose states had been conquered by Oleg, probably took advantage of his death, and agreed to unite against Oleg’s successor.
      ˇ 930s: The khagan Igor and the Slovenian charismatic clan dismembered the Krivichian empire that Oleg had built.
      ˇ The Slovene arrived in Novgorod, and the adjacent region, presumably by sea and the North Russian waterways as well as via the land route through old Prussia (then Baltics territory, roughly identical with subsequently German East Prussia), Samogitia (a portion of Lithuania), Curonia, and Livonia (the two last mentioned areas forming part of present-day Latvia).
      —————————–
      O tvojih Srbih in Hrvatih – niti besedice!!!
      https://kievan-rus2.appspot.com/Slovenians.html

    • RATATA

     Če si pa opazil, je nazdravil (pervo) Deželi, ki ji pravi Slovencov porodnica….. in nadaljuje nazdravljati z brati …. s sinovi Slovenske matere … torej nazdravlja fantom, ki jih je porodila ta Dežela t.j. Slovenska porodnica.
     op.:
     Mi deluje mnogo manjši nacionalist kot sem jaz.

     • if

      Nacionalist je oseba, ki se bori za narod, ki mu pripada. To je pozitivna lastnost človeka demokrata. Ker je demokrat, je njegov boj v mejah minimalnega načela “preživeti na svojem, ne ogrožati soseda”.
      Komunist ni demokrat, zato ni nacionalist, je internacionalist v škodo naroda, ki mu pripada.

 • Primoz Papez

  Boštjan Kline je osvojil 4 mesto v smuku….
  Bolj zanimivo kot vaše vsakodnevno iste ideološke teme….
  Samo ne me obtožit za skrajnega levičarja…

  • tohuvabohu

   Ali imaš problem?

   • janez cepec

    zgleda, de jih maš ti

    • tohuvabohu

     Seveda. S cepci tvoje sorte imam veliko problemov.

     • JJ

      ajde magare malo ne zapenjaj brez veze……

   • Primoz Papez

    Mislim,da ga imaš ti

    • tohuvabohu

     Seveda, imam jih veliko, predvsem z raznimi čombeti.

     • Jovo Jamnica

      …The Christian, anti-communist, pro-Western Tshombe…
      Marsikomu je “Čombe”, še vedno ostal v slabem spominu. Indoktrinacija je popolna…

     • tohuvabohu

      MIslim, da je celo tebi jasno, da ni važno, za kaj se kdo izdaja, ampak kaj dela. Večina danes itak ne ve zanj.

     • Jovo Jamnica

      …to si zaslužim, “namesto” hvala???

     • tohuvabohu

      Oprosti. Zakaj pa hvala? Kdor ima internet, lahko sam pogleda.

     • Jovo Jamnica

      Ni vsakdo vešč prevoda iz tvojega… “piši, kao što govoriš”, da bi ločil zrno od plev, med naključnimi zadetki brskalnika pod geslom “čombeti”…

     • janez cepec

      glej u Begnah te že išejo, ob sedmih bi že mogu bit gor, izhoda je konec, dej počas se odprav gor ven.

     • Primoz Papez

      Obuj opanke in si obleči trenirko, pa pojdi vsklikat Janša ni kriv

     • tohuvabohu

      Butelj.

     • Jovo Jamnica

      Beseda “butelja” je mlajša od “butla”, zato “butl” nima nobene zveze s steklenico. Butl pride od besede “buti” in “butniti”. Sodobna beseda “butelj” je jugovinska spakedranka.

      Primer:…in ta hip tudi on buti ob steno, kamor ga je pes treščil…
      (1853)
      …na drugo zmes se ne morem prav zanesti. Buteljo šampanjca toraj!…
      (1874)

  • Olga

   To poročajte na Hanzi!

   • Primoz Papez

    Koliko je sinov ali hčera oficirjev jla v Sds…..

    • Olga

     Vsi so pri Kučanu in Spomeniki!

     • Primoz Papez

      SDS največji hinavci , bivši partici,sedaj se kar naenkrat vsi spreobrnjeni…..
      Se bo župniku jutri kolcal pri maši…

     • Olga

      Zakaj so hinavci? Ker javno brez dlake na jeziku povedo, kaj je narobe? Ker zastopajo mnenje pretežne večine Slovencev? Vi torej podpirata vse lumparije Cerarjeve marionetne vlade?! Krajo? Uničevanje Slovenije? Priseljevanje teroristov? Sklepam, da niste Slovenec, ali pa imate nezaslužene privilegije! Samo taki brez argumentov blatijo!

     • Primoz Papez

      Kje je ta večina na volitvah….

     • janez cepec

      kakšna večina pa ste? ena mejhna čreda zgublenih ovac pa koštrunov, begajoča po poteh dobrega pastirja

     • Primoz Papez

      Sem Slovenec,vojni veteran za Slovenijo brez dodatkov, ne takako kod Krkovičev sin,sem se boril za samostojno Slovenijo

     • radames

      Vojni veteran? LAŽEŠ!!! Jebenti vas je, kt partizanov-majskih hroščev!
      Kdor se takole javno hvali po forumih, laže!

     • avtohtoni neandartalec

      Jaz sem tudi veteran teritorialne obrambe, veliko nas je.

     • lukamiha

      Če nisi ti osel? Obtožuješ ljudi komunizma, ki so ga zavrgli in ga dokazano preganjajo, ljubiš pa prave večne komuniste, ki so pijavke države! Res si popolen bedak! Potemtakem, bi bilo zate najbolje, da je le stranka z vsemi privelegiji kot pred 25 leti in več!

     • radames

      Tile tipi sploh ne pomislijo, kaj pišejo. Te tipe je nekdo uspešno napumpal, zdej pa mislijo, da so taglavni, če za tistim pumparjem ponavljajo.

     • radames

      Mater si ti zabit! En tip se je nekoč spomnil to, kar si zapisal, zdaj pa do onemoglosti ponavljaš za njim. Papagaj!!! Znaš napisati kakšno lastno izvirno misel?
      S takimi neinovativnimi ljudmi nimamo prihodnosti

  • radames

   Od tistega gladiatorskega smučanja nimamo nič. Od JLA smo pa ob njenem nastanku imeli na tisoče in tisoče po nedolžnem pobitih.

   PS
   Ima pa vsak posmeznik veliko dobrega, ko se s smučkami spušča po strminah.

   • avtohtoni neandartalec

    JLA ni v Sloveniji pobila nikogar, če misliš na povojne masovne umore, pri nas je pobijala Slovenska milica, to so arhivska dejstva, ki jih je razgalil tudi Leljak.

 • marker

  SMC= srbsko murgelski center….

  • tohuvabohu

   Služba medijske cenzure.

  • avtohtoni neandartalec

   Cerar je po rodu bosanec in Hrvat (Mirko je Hrvaško ime).

  • Olga

   +++++++++++++ dober opis!

   • janez cepec

    SDS stranka debilnih seratorjev

    • if

     SDS je stranka, ki je porazila akterje afere Patria!

     • janez cepec

      ma boli me đoko za to, pa vas bi tud žihr, fantje na volitvah morte zmagat, na volitvah, drgać ne bo nč. sam, če na boste pastirja zamenau, vaša čreda nima šans. kapiš?

     • if

      SDS je stranka, ki bo porazila nedemokracijo!

     • janez cepec

      usral se boste

     • if

      To počnete vsak dan in tudi s to izjavo!

    • radames

     Ti še zmeraj izzivaš, ane? Še vedno se delaš junaka!

     • janez cepec

      zakuga se pa ne bi? pa kdo se boji takeh ovc k ste vi pa vaš dobri pastir?

    • Olga

     Ljudje, ki argumentirano razpravljajo in kažejo na napake, zame niso debilni!
     Seratorji so pa vaši, ker ne znajo niti slovenskega jezika, ne poznajo slovenske kulture, njihove govorance so brez vsebina, če sploh razpravljajo in nimajo ne glave in ne repa!

 • Olga

  Urediti sodstvo in poslati jugooficirje pred sodišče, skupaj z vsemi, ki so delovali proti Sloveniji!

  • avtohtoni neandartalec

   Torej Hrvaško politično in ideološko elito.

   • Olga

    Pri nas imamo Srbsko! Oni bi radi imeli celo svojo stranko!?? Ne zavajajte!

    • avtohtoni neandartalec

     Tebi se meša, Srbov pri nas ni že 25 let, dobro poglej kdo jih je zamenjal. Lahko gremo gledati priimke po blokih v tvoji domači vaški skupnosti prej in danes, če ne verjameš.

     • baldeagle

      Ne blodi, kaj pa je ljubljanski župan drugega, kot srb!?
      Pa še mnogo drugih srbov je v Sloveniji, ki agresivno rovarijo po njej. Tudi ti si eden izmed njih.

     • avtohtoni neandartalec

      Ti si nor, jaz sem rojen Skovenec, moja družina živi v domačem kraju že stoletja.
      Idiot nisem, zato ne nasedam sovražni vojaški propagandi proti Večnim Srbom, ki jo širijo katolibani. Enostavno ni res kar lažejo, vsi Slovenci smo potomci Hrvatov in Srbov, tudi ti, razdor vodi edino v državljansko vojbo in uničenje Slovenskega naroda, kar bi Hrvatom zelo ustrezalo, ker bi nas spet okupirali, medtem ko na Srbe ne bi imelo vpliva.

      Jankovič je vojvodinec, Vojvodina je bila nacistična zavezbica in so izvedli genocid proti Srbskim judom, tudi Kučan ni Srb ampak bosanec, ki jih je Hitler novačil v SS, njegova Štefka je po poreklu Hrvatica.

      Opozicija ne more zmagati zaradi takih zarukancev kot si ti, sumim da si komunistični agent, verjetno si kakšen Srbski janičar, ki igra Ameriškega idiota.

     • tohuvabohu

      Sovražno propagando širiš ti, teleban. Fej te bodi.

     • baldeagle

      Tebi se je totalno strgalo od vseh opojnih substanc, ki jih konzumiraš. Le še strokovna terapija z zadostnimi odmerki tablet, ti lahko pomaga, da te vsaj delno vrne v normalne življenjske tokove. Čimprej obišči strokovnjaka za mentalne in duševne bolezni, da ne bo prepozno in boš postal brezupen primer, ki mu bo mesto samo še v zaprtem oddelku psihiatrične klinike.

  • totex39

   Težka bo, predolgo smo jim pustili, da v sodstvu prevladujejo balkanski sodniški lobiji.

   • Olga

    Nikoli ni prepozno! Komunistični zločini ne zastarajo! Poveličevanje zločinskega sistema je kaznivo!

   • avtohtoni neandartalec

    Fašisti so fašisti, plače dobijo od velikonemške gospodarske naveze, ne iz balkana.

  • samsara

   Si najbrž videla koliko balkanskih priimkov je med zaposlenimi v kučosodju. Spisek je nekajkrat objavil sokomentator Janez Pokončni in pri prebiranju sem sam dobil vtis, da gre za ustanovo Republike Srbske. Pa nisem bil edini.
   Blaženje jugonostalgije nekega vplivnega dedka. Pa ščitenje hrbta istega, poleg lastnih ****.

   • avtohtoni neandartalec

    Slovenija je dežela Hrvatov in Srbov, Hrvaških priimkov in imen je vsaj trikrat več kot Srbskih, to je očitno dejstvo.

  • avtohtoni neandartalec

   Najhujši so današnji fašisti.

   • baldeagle

    Ki so si nadeli ime komunisti.

 • piko8

  Toje je politika kURĆANIZMA, ki preko srbkih oficirjev in sodnikov uvaža jUŽNJAŠKO GAMAD V SLOVENIJO!!. POČASI BO POTREBNO PRIPRAVITI ENOSMERNE VOZOVNICE V STILU “BABICA GRE NA JUG” !! Tiste, ki pa so OŠKODOVALI SLOVENIJO PA ZAPRET IN POBRAT NAKRADENO PREMOŽENJE POTEM PA “azimut JUG”!

  • avtohtoni neandartalec

   Že 25 let nacisti izganjajo Slivence, ki so po poreklu Srbi, vsak dan nam gre na slabše, Srbe pa menjavajo s Hrvati, bosanci in Albanci, če je to kaj povezano. Hrvati in Albanci živijo v dveh gnilih državah, takorekoč, poleg svoje domovine, so zasedli še Slovenijo in Kosovo.

 • samsara

  Takšni in podobni kućoslovani kot poslanci DZ so ponižujoči za Sloveniji, Slovence in slovenstvo.
  S svojim ravnanjem in odnosom do ljudstva, ki jih izdatno plačuje in razvaja z raznovrstnimi privilegiji, pa so tudi škodljivi za njihove plačnike in njihove interese, bodočnost. Doklej?
  Lahko si le mislimo, kaj je bilo vodilo in motiv omenjenih, da so vstopili v slovensko politiko.
  Prispevati k dobrobiti Slovenije, Slovencev in slovenstva prav zagotovo ne. Nekateri to dosledno izkazujejo tudi z načinom njihovega govorjenja. Jugoslovenšćina.

 • Olga

  Ta sestava parlamenta je prava sramota! Pol je takih, ki jih sploh na poznamo! Imajo jih samo za dviganje rok! Pri interpelaciji proti vladi je bilo to zelo očitno! V SMC niso vedeli niti tega, kako bi glasovali! En mandelc je kao “OBRAZLOŽIL” svoj glas in to je bilo jasno navodilo ostalim! Sramota!

  • samsara

   Sramota, katastrofa in ponižanje za Slovenijo, Slovence in slovenstvo.

  • janez cepec

   take ste izvolil, ovce

   • Olga

    Mi jih nismo izvolili! Na oblast so prišli z goljufijo! Vodijo jih pa ilegalci, s Kučanom na čelu!

    • Primoz Papez

     ce ne zmaga Jansa je gulfija????

     • tohuvabohu

      Kako se pa drugače reče temu, da političnega tekmeca pred volitvami vtakneš v keho? Severna Koreja?

     • Primoz Papez

      Edini doživljenski predsednik poleg severne Koreje

     • janez cepec

      JJ je ljubljeni vodja, glih tko dosmrtn predsednik, glih tko govori in deva kot njegovi uzorniki Titek, Castro in Kim il sung. s Titekom sta bla clo u enmu društvu skup, JJ, veliki prerok je reku, de je zato šu o to družbo,de bi jih od znotrej zjebu, pa so ga pogruntal, pa so ga vun fuknil, poj je pa joku, k ga niso nazaj uzel, zdej je pa taka zamera, de ne mor tega pozabt.

     • tohuvabohu

      Bolj imate zamero komanči do njega, ker ni več vaš, pozna pa vaše trike. Pa sami ste ga nagnali, kreteni.

     • janez cepec

      pa ka bi z njemu, čuj, takeh bunkslnov je pousod dost

     • baldeagle

      Tudi tebi ni jasna razlika med predsednikom države in predsednikom ene od političnih strank, zarukanec komunistični.

     • tohuvabohu

      Po slovensko se reče dosmrtni.
      Dosmrtni predsednik je bil pedofil s cigaro v gobcu. Janša pa le pet let. Ne serji klamf.

     • baldeagle

      Nisem vedel, da je Janša predsednik Slovenije. In to še dosmrtni. Le od kod jih jemljete, idioti komunistični.

     • don g

      dosmrtni predsednik SDS

     • baldeagle

      Opaziš kakšno razliko med funkcijo predsednika ene politične stranke in funkcijo predsednika države?

   • baldeagle

    Govori v svojem imenu, smrad komunistični!!!

 • Kučko pod pručko

  Pa naj še kdo reče, da Kučan ni največji škodljivec, kar jih hodi po slovenski zemlji. Daleč največji!!!

  • samsara

   Notorični dosmrtni jugonostalgik, zavetnik in promotor kućoslovanov in veliki poglavar kučahedinov.

 • lukamiha

  Ko je tale nekaj klobasal o Janši v parlamentu, sem si rekel, žalostno a resnično, kaj vse moramo Slovenci prebavljati!

 • Primoz Papez

  zalostno ,da moramo prenasati Janso

  • tohuvabohu

   Takoj na ulico!

   • Primoz Papez

    Janša mi more najprej nakazat za potne stroške in malico ,tako kot vam ponavadi plačuje .Za na ulico pa dodatnih 50 eur

    • tohuvabohu

     Saj boš dobil od tvojih rdečkarjev. A ti bi dvojno plačilo? Saj nisi Cmerar (vsaj mislim tako).

  • baldeagle

   Od kod je pa tebe zaneslo na ta portal, schmuck komunistični.

   • tohuvabohu

    Oh, ta je stari znanec, znan tudi kot stari professional killer.

  • radames

   Če ga nosiš ti, ga kar daj. Boš vsaj nekaj delal v življenju.

  • lukamiha

   Žalostno je , da moramo pravi Slovenci gledati ljudi, ki so tako retardirani kot ti!

 • Šiška Pizić

  novatv naj se krepko drži in specializira za svojo tržno nišo, ki je pobodoji zločinca tita in udbo mafija, tako v grobem opisano, kajti na temo na rtvju sigurno ne bomo slišali nič pametnega, kajti vemo da je rtv krepko v primežu udbo mafije

 • Šiška Pizić

  čudi me po svoje da ni bilo na novatv še nobene oddaje ki bi predstavila kako je bilo v sloveniji največ zločinov na kvadratni meter v evropi (če ne celo na svetu), ki so jih zagrešili seveda pod taktirko zločinca tita, oče od kocjančiča ki ga vsi poznamo npr od vsega pobijanja kar ni imel časa zamenjat magazin na polavtomatski puški in so mu pionirčki raje podajali kar cele mitraljeze

  • janez cepec

   od kje s pa ti zdej ušu, al s’ jo iz Begn podurhu, al iz Studenca. takle se ne morš sprehajat ke okol.

 • montyamp
 • totex39

  Največji krivec, da se danes vse to dogaja v Sloveniji je sigurno komunist Kućan. Začelo pa se je takrat, ko ga je komunistična udba postavila na čelo prvega slovenskega predsednika, protikandidate pa še danes na “čuden” način odstranila.

  • cosmosjasnovidec

   Ni bilo na “čuden način” saj se ve,da so Krambergerja komunajzerji ustrelili.
   Morda res ni bil ravno primeren za predsednika Slovenije zaradi njegovih izpadov in obnašanja bi pa sigurno dobil dovolj glasov.
   Vsekakor si pa zaradi tega ni zaslužil,da ga ubijejo vendar komunajzerji za prevlado ne izbirajo sredstev in jih seveda tudi nikoli niso.
   Popolen dokaz so grobišča nedolžnih in zverinsko pobitih kar je zmožna storiti samo komunajzerska morilska drhal.

   • baldeagle

    Kot si napisal, tudi sam menim, da Kramberger ni bil najbolj primerna oseba za predsednika države. Bil pa bi po mojem mnenju izjemen poslanec v DZ.
    Komunistični banditi pa tudi do današnjega dne v ničemer niso spremenili svojih vzorcev vladanja. Le na bolj prefinjen način jih uporabljajo.

    • avtohtoni neandartalec

     Krambrrger ni bil edini, imeli smo tudi republikance, njega so ubili, republikance pa razgnali.

     • baldeagle

      Krambergerja so ubili komunistični banditi po diktatu murgeljske sive podgane.
      Tisti pijanec, ki so ga obtožili umora, pa je bil le žrtveno jagnje.
      Preveč dobro poznam ostrostrelstvo, da bi nasedal komunističnim lažem, da je nek pijanec sposoben nastaviti vse parametre, ki so potrebni za natančen strel z razdalje 200-tih metrov sredi množice ljudi, nato pa še tarčo zadeti direktno v srce. Take pravljice lahko komunistični lažnivci pripovedujejo neukemu in naivnemu ljudstvu, ki puške ne znajo niti pravilno držati v svojih rokah, kaj šele kaj drugega.

     • avtohtoni neandartalec

      Brez problema bi zadel na 200 metrov nepremično tarčo tudi s kalašnjikom, tip je imel pa umerjeno ostrostrelsko puško z daljnogledom. Med vojno je večina vojakov neprestano pijanih, ampak očitno zadenejo sovražnika.
      Dejstvo je, od atentata je imela bistveno večjo korist nebogljena desnica.
      Kramberger je tudi na Udba.net, mimogrede.

     • baldeagle

      My ass, ne pa da bi ti zadel tarčo s kalašnikovim na 200m. Kaj ti pomaga daljnogled na puški, če ne znaš nastaviti parametrov. Taki zadetki, kot jih ti navajaš, so bili med vojno bolj izjema kot pravilo, pa še takrat so imeli strelci zgolj srečo in ne znanja.
      Kramberger je z vsemi topovi javno tolkel po levici in komunistih, ne pa po pomladnih strankah. Za sabo pa je imel kar precejšnje število volilnega telesa. In komu je bil potem nevarnejši, da so se ga znebili?

     • Jovo Jamnica

      Najbolje rezultate postiže pri gađanju žive sile. Pojedinačnom paljbom
      na zemlji precizna je do 400 m, a u zraku 500 m. Na kratkim rafalima
      preciznost joj je do 300 m, a rafalima oko 200 m. Borbena brzina gađanja je 120 metaka u…

      https://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_M70

     • baldeagle

      Vsi ti podatki veljajo pod idealnimi pogoji in v rokah izkušenega strelca, ne pa pijanca ali strelskega analfabeta.

     • Jovo Jamnica

      …pih, po streljanju s tem “krepelom”, na tarčo v JLA, sem po objavi rezultata zaklical… “služim narodu”. Pa nisem nič posebnega.

     • baldeagle

      Ne razumem, kaj si hotel povedati s tem postom.

     • Jovo Jamnica

      Če je poveljujoči pri tvojem rezultatu streljanja izrekel besedo… “odlično”, je bil pričakovan odgovor strelca… “služim narodu”!

     • baldeagle

      OK. Vendar je ogromna razlika streljati v vadbeno tarčo, ko strelec ni obremenjen in ne čuti nobenega pritiska, ali streljati v živo tarčo med prisotnostjo večjega števila ljudi, ko je lahko strelec pod velikim pritiskom. In ravno takrat se neizkušenemu strelcu toliko zatrese roka, da obstaja velika verjetnost, da zgreši tarčo.

     • Jovo Jamnica

      Mogoče pa ga je zaradi treme naključno zadel, kljub temu, da je ciljal cerkveni zvonik…

     • baldeagle

      Tipično komunistično zavajanje in opravičevanje pravega morilca.

     • Jovo Jamnica

      Kako pa naj opravičujem nekoga, ki ga ne poznam?

     • baldeagle

      Seveda ga ne poznaš, rad bi pa prikazal, da je pravi morilec pijanec, ki ni bil nič drugega kot žrtveno jagnje, da se prikrije pravega storilca, predvsem pa naročnike umora, ki bi se jih v primeru odkritja pravega strelca z lahkoto povezalo z umorom Krambergerja.

     • Jovo Jamnica

      Človek, ki je “sedel”, je lovec. Vsak lovec, pa če je še tako pijan, na tako kratki razdalji… trofi!
      ——————-
      …Preiskava je pokazala, da je streljal iz svoje hiše z razdalje 63 metrov…

     • avtohtoni neandartalec

      Starejši, izkušen lovec, bi na tako razdaljo lahko zgrešil samo po naključju.
      Kaj je mislil, da se bo zgodilo, ko bodo ugotavljali od kod je bilo streljano, to je bolj zanimivo.

     • avtohtoni neandartalec

      Vemo kako je umrl Kramberger, ne vemo pa zakaj, kdo je storilca pripravil do atentata.
      Za atentat velja nepisano pravilo, vedno je kriv tisti, ki je bil zadolžen za varovanje umorjenega.

     • avtohtoni neandartalec

      Lovcu so se tresle hladne roke?
      Ti tipi hodijo na lov zgodaj zjutraj, ko je še mrzlo, zato se ogrejejo s šilčkom žganja, oni uživajo v merjenju na plen, to je smisel lova, da v nekem trenutku sprožiš orožje in ubiješ žival, ki jo boš potem tudi pojedel in se ji zahvalil za njeno življenje, s katerim vzdržuje tvoje, sicer pa se bomo vsi nekoč znašli na drugi strani.

     • avtohtoni neandartalec

      Da so iz navadnih delavčkih in kmečkih fantov, v nekaj mesecih naredili solidne snajperiste ali karkoli.

     • avtohtoni neandartalec

      Motiš se, včasih smo na žurkah pijani streljali z zračno puško, prjatli so zadeli celo slamico, na dobrih deset metrov.

     • avtohtoni neandartalec

      Kalašnjikov uporablja zelo težko 7,65 mm kroglo, tam do kakšnih 400 metrov leti skoraj naravnost, potem pa krogla zaradi teže skoraj dol pade, za razliko od Nato municije, ki leti bistveno dlje, vendar 5mm krogla nima take prebojne moči, zaradi manjše mase.
      Sem gledal par dokumentarcev, krogla od kalašnjika lahko prebije skoraj dve steni povprečne hiše, pomeni na par sto metrov razdalje niti za betonskim zidom nisi varen.

     • baldeagle

      Kalašnikov uporablja naboje 7,62mm, NATO strelivo pa je 5,56mm.

     • Jovo Jamnica

      Uh, kako smo pikolovski… Snajper CZ je imel kaliber 7,9..
      http://www.paluba.info/smf/index.php?topic=18919.0

     • avtohtoni neandartalec

      Nisem strokovnjak, povem samo kaj so me naučili med opravljanjem obveznega vojaškega roka in v Teritorialni obrambi, ne zanimajo me točne številke ker itak ne maram orožja, čeprav hvala za korekcijo.

     • avtohtoni neandartalec

      V teritorialni obrambi, sem lažje zadel s kalašnjikom na 200 metrov kot z M-48, s katero lahko streljaš brez daljnogleda in nekih kompliciranih nastavitev na 800 metrov, ima tako močan naboj, da leti krogla skoraj naravnost cel kilometer.

      Kramberger je nabijal same neumnosti, zato se je desnica z njim lažje poistovetila kot s strankarskimi bleferji, podpirala ga je celo levica, ki se je trudila znebiti komunistične etikete. Bil je Slovenski Trump.

     • cosmosjasnovidec

      Tvoja teorija je povsem napačna in tudi o umoru Krambergerja nimaš pojma razen,če nisi sodeloval zraven zato je bolje,da si tiho.

     • cosmosjasnovidec

      Tako je ja .Rajterju so obljubili denar ter,da ga bodo hitro spravili iz zapora kar se pa seveda ni zgodilo saj so na vse skupaj pozabili Rajterju pa grozili,da če ne bo molčal ga bo doletelo enako kot Krambergerja.
      Tudi strel ni bil iz Rajtarjeve hiše ampak iz sobe soseda v neposredni bližini kjer se je zgodil umor.
      Na tleh so bili najdeni še mislim,da trije naboji za vojaško puško M48 kateri so strelcu padli v naglici na tla,ko je zapuščal sobo.Rajter take puške ni imel naboji so pa pozneje čudežno izginili Miličniki so pa dobili ukaz molčati.

     • Jovo Jamnica

      Ja, miličniki so raziskovali. Ni čudno, da je vse skupaj zavito v skrivnost. Tudi Kangler se je hvalil, da je bil prvi zraven… Zato je tudi namesto Rotara, sedel Rajter…

    • radames

     Napisal si natančno tako, kot sem jaz že takrat mislil. Bil bi odličen poslanec, ki bi lahko pariral Grosu ali pa Hvalici.
     Takrat, ko je govoril Gros, so bili vsi fotoreporterji v pripravljenosti. Bolj se je iz konteksta govorjenja slutilo, da bo zinil kakšno močno, bolj so reporterji šklocali. Tako, da sem nekoč rekel Tonetu Stojku, če se morda iz fotografije sliši, kakšno “močno” je zinil.

   • avtohtoni neandartalec

    Če bi bil Kramberger še živ, bi na desni pobral vse glasove.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Včasih je bilo pri nas veliko desnih…

  • Jovo Jamnica

   A si je takrat Kučman vstavil kontaktne leče, “sinje modre barve”, na priporočilo udbovcev??? Dr. Pučnik pa je menda, po posvetu z udbovci, v pod nos ponujen mu mikrofon, izdahnil znameniti… “Jaz sem ateist!”

   • totex39

    A se ti zdi to normalno, da človek, ki ni priznaval samostojne Slovenije, naenkrat postane domoljub in celo kandidira za predsednika samostojne Slovenije. To je za moje pojme zelo podla oseba.

    • Jovo Jamnica

     Seveda so se na podel način, zavihteli na oblast. Samo Srbe so mogli v sovrage našemiti in delo je bilo opravljeno…

     • avtohtoni neandartalec

      Najbolj je Srbe sovražil Kučan, Miloševiča se je bal kot hudič križa.

      Štefka je Hrvaško ime.

   • baldeagle

    Zopet blodiš @Jovo Jamnica?

   • avtohtoni neandartalec

    Odpustimo Pučniku, saj ni vedel kaj govori.

    • Jovo Jamnica

     Zato pa je Kučman vedel, kaj govori. Tega mu ne bi smel nihče, nikoli odpustiti…

 • Kučko pod pručko

  Ponosen na svoj jezik

  Kako dobro se pučutim, ko sem leta 1984 v mojem domačem laboratoriju predaval 24-im visokim oficirjem jugoslovanskega vojnega letalstva. Pred menoj je sedel general major Marović iz Zagreba, prisotnih je bilo precej polkovnikov Vojnotehničnega inštituta iz Beograda, najnižji čin pa je bil major. Dve uri so poslušali o tehnični novosti, ki sem jo razvil za opazovanje zračne situacije in to v slovenskem jeziku. Niti eden ni ugovarjal in zahteval, naj ‘prešaltam’ na srbohrvaščino, če pa bi, bi mu razložil, da je v Sloveniji gost v mojem domu in naj to, kot tudi moj materin jezik, spoštuje.

  Ta pripoved, ki je do potankosti resnična, naj bo vzpodbuda vsem, ki se z Balkanci smešite, ko se lomite v srbijanščini. Bodite ponosni na naš jezik in ga uporabljajte, kjer se le da!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Hrvaški general se je pa samo hihital, a ne.
   Se ti zdi Slovenščina podobna Nemščini in Italijanščini, in zakaj ne?

   • nevtrino

    Jugo-Turščini pa tudi ne, a ?

   • Kučko pod pručko

    Že parkrat sem pomislil, da si le prišel k pameti, pa vidim, da si brezupen primer!!!

    • baldeagle

     Kaj si pa mislil, da bo srbski yugonostalgik kdaj prišel k pameti?

     • avtohtoni neandartalec

      Ti si bolj Srb kot jaz, plešasti orel.

    • avtohtoni neandartalec

     Če nisem uganil, pa ti povej kaj so naredili Hrvaški jugo oficirji.

  • janez cepec

   ma usrou si se, ti si 84 leta predavu u slovenskem jeziku, ja taprau. lohka si govoru u vrtcu kešnim otrokam, ne pa jugooficirjem. ti si zreu za u Begne. pa kje se najdete skriti disidenti, majke vam ga s…. dones lezete na plan, k podgane ob poplav, takrat k je blo to treba, pa ni blo nubenga na spregled. pa ne me basat, zadnč je edn flancou tle, de j’ pr 13. letih mu tak IQ, de je vedu de ni za it u ZSMS, pa se je izvuko. sanjači ste, tko kot vaš ljubljeni vodja. bleferji

   • baldeagle

    Ne sodi drugih po sebi, zarukanec komunistični strahopetni!

    • janez cepec

     ma ti, zgleda, de si ista budala, na Studenc majo prostor za take, kr “odfligi” dol ven

     • baldeagle

      Jaz sem nekdo, ki ti lahko na bliskovit način sname rdečo betico iz tvojega vratu in ti jo posadi v roke, da jo boš lahko gledal..

     • janez cepec

      ma teb so betico že slekl, zato klobasaš traparije

     • baldeagle

      Le pazi, da se ti nekoč ne prikradem za hrbet, ko boš najmanj pričakoval in te za opozorilo najprej pošteno zbrcam v tvojo rdečo toplovodarsko smrdljivo rit.

     • janez cepec

      ja sdej si se pa izdau, prauš, de bi se ododzad prplazu, pa kdo je zdej tle toplovodar.dej si se pa izdau, pederčino jedna

     • baldeagle

      Zadaj bi se ti priplazil, da bi te lahko pošteno zbrcal v tvojo pedersko smrdljivo rit. Od spredaj tega ne morem storiti, lahko ti le zaprem gofljo in ti prisolim eno pošteno okoli rdeče kepe.

     • janez cepec

      sanja svinja o koruzi

     • baldeagle

      Ne boš ne prvi, še manj zadnji, ki boš okusil tovrstno delo človeka, ki zelo dobro ve, kako se takim stvarem streže.

     • janez cepec

      z svojim besedam potrjuješ de si pederčino jedna

   • Kučko pod pručko

    A veš Cepec, da sem te prav vesel tu na Novi. Tako obiskovalci portala vsaj v živo vidijo vso pritlehnost Kučanove udbomafijske drhali. Ti si tipičen primer komunajzarskih primitivcev, nisi pa edini. Tebi podobnih ima Kučan na zalogi kolikor jih hočeš!!!

    • janez cepec

     ja ti si pa mahnen glih na drugo stran. razlika je ta, de se jest ne hvalem, pa ne lažem tle stvari, k so usakmu normalnemu jasne, da se niso mogle zgodit

     • baldeagle

      Normalnim vem da so jasne. Težava je le v tem, da ti nisi normalen.

     • janez cepec

      sva že dva

 • baldeagle

  Vse kar piše v omenjenem članku drži. Srbske barabe pa so definitvno najbolj agresivne in najbolj rovarijo po tej deželi. Res je, da smo se na nek način osamosvojili od gnile totalitarne tvorbe SFRJ, še zdaleč pa se Slovenci nismo osvobodili izpod zločinskega komunističnega škornja, ki še vedno gomazi po tej deželi in terorizira drugače misleče.
  Vse to pa je posledica dejstva, da ni bila izvedena politična lustracija, ki bi preprečila komunističnim banditom vsakršno funkcijo v državni upravi. Z drugimi besedami, za večno bi jih odstranila od državnega seska. To pa bi bil za komunistično nesposobno, škodljivo in lenuharsko bando definitivno nepreklicen konec. Kajti ti komunistični škodljivci niso sposobni preživeti na prostem trgu, temveč so odvisni od državnega seska, ki se finansira z davkoplačevalskim denarjem. Torej so sposobni preživetja izključno in samo na tuj račun. Ustvarjalnost je zanje popolna tujka.

  • avtohtoni neandartalec

   Še bolj žalistno je, da od kreditov živi tudi opozicija.

   • baldeagle

    Današnja desno usmerjena opozicija, ko je imela oblast ni zadolžila te države, temveč je bil državni proračun ob sestopu iz oblasti Janševe vlade izravnan. Enormno so jo zadolžili nesposobni levakarski banditi, ki ne znajo drugega, kot samo sesati tuj kapital izposojen od “imperialističnih” kapitalističnih dežel.
    Dvolični komunistični licemerji so z glavami v Moskvi, z želodci pa v Washingtonu.

    • avtohtoni neandartalec

     Milijardni Šrotovi dolgovi ne bodo nikoli izravnani, sposojamo si za obresti od kreditov, s katerimi se napaja tudi ali predvsem opozicija.

     • baldeagle

      In član katere stranke je Šrot? SD. Toliko v vednost, kdo se napaja z njegovim nakradenim denarjem.
      Opozicija se napaja le toliko iz državnega proračuna, kot jim to dovoljuje zakonodaja.

     • avtohtoni neandartalec

      In predsednik katere stranke je bil njegov brat? SLS, Šrot je tudi spraznil zceljsko podružnivmco NLB, da so jo morali prodati propadli A banki.
      Nr govori neumnosti, brez Janše.mu jikoli ne bi uspelo, vprašanje, če je sploh v zaporu, največji Slovenski gangster vseh čadov, pa ni o njem niti hesedice v medijih. Koncentriral je tudi nakraden kapital LDS in Desusovih političnih upravljalcev družbenega premoženja, to ni bila normalna korupcija ampak “inside job”, ampak to ne spremeni dejstva, da ga je rekrutirala SDSova vlada.
      Državo pa le imamo, skratka, kaj na celjskem, savinjskem, zasavskem in tudi mariborskem se pa sploh lahko zgodi brez brače Šrot, imajo ja vse čez, tudi armijo, udbo, kmečke mafije in ostalo.

 • montyamp

  Srbija je vsak dan manjša , te pobegle podgane bomo pa že zrihtali in to v kratkem .
  Poglejte kaj so majmuni naredili s Cankarjem : : :
  http://www.hervardi.com/smrt_ivana_cankarja.php

  • Jovo Jamnica

   Logično bi bilo, če bi se Srbi iz Kraljevine Srbije lotili likvidacije Cankara, pred podpisom Krfske deklaracije, leta 1917. Po konstituiranju Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev, je bilo to domnevno dejanje brez motiva, ki bi mu botrovalo nasprotovanje združitvi…

  • avtohtoni neandartalec

   Ko bodo Hrvati asimilirali Slovenijo, bo Hrvaška vsak dan večja.

   • Jovo Jamnica

    Pred kratkim mi je v dialogu, Hrvatica iz Poreča navrgla, da Slovenci govorimo podobno, kakor njihovi kajkavci…

    • avtohtoni neandartalec

     Prej nismo, ampak je Hrvat Toporišič zrtihtal, da počasi bomo.
     Toporišiča so financirali sami veliki Slovenci, po poreklu iz Hrvaške.

     • Jovo Jamnica

      Svojo čast sem skušal braniti z dejstvom, da njihovi kajkavci žlobudrajo podobno, kakor mi, Slovenci…

     • avtohtoni neandartalec

      Saj poznaš Hrvate, kaj pa je sploh izvorno njihovo, celo zgodovino so bili samo banovina Vatikana in policaji zahodnih gospodarjev.

     • Jovo Jamnica

      …še stari zapisi v jeziku, ki naj bi bil hrvaški, so v kakor hrvatski čirilici…

      https://hr.wikipedia.org/wiki/Povaljska_listina

     • cosmosjasnovidec

      Ja srbe so pa vseeno naklestili kot hudiče pa tudi bosanci so celi posrani od strahu pred njimi.
      Edino kar se na balkanu bojijo so Slovenci saj so videli kako smo v trenutku počistili agresorje JLA tako,da so se cmerili kot majhni otroci v vrtcu.

     • baldeagle

      Tako je! Srbi so bežali iz Slovenije kot stekli psi.

     • avtohtoni neandartalec

      A nisi ti pribežal iz Amerike, pred kom si jo pa ucvrl nazaj domov, najbrž pred temnopoltimi potomci sužnjev ali pred potomci Španskih konkvistadorjev.

     • avtohtoni neandartalec

      JLA je bila tudi Slovenska vojna, napadel nas je Zagrebški korpus, ki do danes okupira mejne kraje in nuklearko, ampak boste spokali tudi od tam. Med naborniki je bilo še najmanj Srbov, fanatiki ste brez razloga streljali na popolnoma nedolžne ljudi in ti si na to agresijo še ponosen. Tudi jaz sem veteran, vesel sem, da nisem streljal na nikogar in smo vseeno uspeli obraniti svoj kraj ter izboriti svojo državo, večje zmage preprosto ni bilo mogoče doseči.

    • cosmosjasnovidec

     In od kdaj se imata vidva za Slovenca?
     Eden bosanec drugi pa srb.
     Če imata Slovensko državljanstvo (še to je vprašanje) sta še vedno čefutarska balkanca samo z Slovenskim državljanstvom.
     Ali vama je sedaj jasna zadeva?

     • baldeagle

      Tudi jaz sem prepričan, da je tako, kot trdiš.

     • Jovo Jamnica

      No, kamen modrosti, bakla učenosti, če ti tako trdiš, potlej bode gotovo veljalo… kot pribito!

     • baldeagle

      Ne moreš prikriti svojega podporništva komunistično boljševiški falangi. Dovolj zgovorni so tvoji komentarji, ki samo potrjujejo mojo trditev.

     • Jovo Jamnica

      Ja no…sekiram se zaradi tega ne

     • Rožle

      A nista oba četnika ?

     • Jovo Jamnica

      To bi bilo na tem portalu pohvalno… LOL

     • baldeagle

      Boljševika je bolj pravilno.

     • avtohtoni neandartalec

      Jaz sem četnik toliko kot si ti Hitler jugend.

     • cosmosjasnovidec

      Samo eden je četnik drugi pa bosanski muslimanski đihadist kolikor je meni znano ampak pri teh balkanskih čefurjih nikoli ne veš točno..

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj se ti sploh oglašaš, smo ja na Slovenskem portalu, ne na Hrvaškem.

 • montyamp

  Zakaj imamo v parlamentu “”rasne smeti “” ????
  https://www.youtube.com/watch?v=ZS4xOYFHMGw
  Svoj primitivizem serbusi držijo na nivoju .

 • avtohtoni neandartalec

  Slovenci smo narod Hrvatov in Srbov, Evropski neonacisti in klerotalibani so nas ločili po izvoru naših prednikov, razslojili in skregali na smrt, zato smo se znašli pred hladno državljansko vojno in praktično ne poznamo normalnih političnih polov, demokracija pa v talih pogojih ni možna.

  Zato predlagam lustracijo vseh Slovencev, ki so po rodu Srbi, iz vseh vodilnih položajev in javnih funkcij, vendar pod določenimi pogoji;
  Lustracija naj se uvede pogojno, za dobo 5 let. V tem času, morajo potomci Hrvatov in Albancev dokazati, da so bili Srbi problem in močo izboljšati splošno stanje v državi, če se to ne bo zgodilo, potem se Srbe vrne na položaje in lustrira potomce Hrvatov.

  Meni je itak jasno kaj se bi zgodilo, pogledaš Hrvašo in Albanijo, pa je taloj jasno, da tako zblojeni narodi ne bodo več dolgo obstajali. Je ja sama ciganija in tuji gospodarji. Že Tudžman je imel ogromne probleme, ko ni mogel rekrutirati dovolj mladih Hrvatov v svoje paravojaške in ustaške enote, na koncu so izdajalci prodali državo Američanom, da so jim pomagali izgnati Srbske vojaške formacije in civiliste, če ima pa ogromno Hrvatov tudi Srbske prednike.
  Albanija je Italijanski domicilj, tudi pod kontrolo Američanov, druži jih samo mit o novi veliki Iliriji, ki mu nasedajo zgolj redki Albanci, ki postajajo vse bolj suni muslimani in se povezujejo z arabskim svetom.

  • baldeagle

   Slovenci smo narod Hrvatov in Srbov
   ___________________________
   Zdaj pa prosim za kredibilen vir, ki bo potrdil ali ovrgel tvoje trditve, avtohtoni srbski bedak.

   • avtohtoni neandartalec

    Najboljši dokaz so tvoji lastni predniki, nimam besed za osebo, ki zaničuje lasten rod in ne dojame, če ne bi bilo samo enega od njih, se ti nikoli ne bi rodil.

    • baldeagle

     Moji predniki so čisti Slovenci. V moji družini ni niti enega drugega genoma, kot izključno slovenski.
     To pa ne velja zate, ki si po poreklu čisti srb, špekulant, zato so te pa po osamosvojitvi izbrisali. In prav je tako.

     • janez cepec

      o tvojih prednikih bi se dal govort, al pa tud ne, sej verjetn še to ne veš, kdo ti je fotr. ćesi ga sploh poznou, se te je gotou odpovedu, k si tak idijot

     • baldeagle

      Moj oče je bil zate in tvojo gnilo komunistično familijo pravi gospod. Gospod, kateremu bi lahko tvoje rdeče gnide le čistile čevlje, če jim bi to dovolil.

     • avtohtoni neandartalec

      Lepo, ampak vprašal te je, če sta starša Slovenca, ne če je kdo bogat peder.

     • cosmosjasnovidec

      Glede fotrov,da ne veste kdo je komu je taka situacija samo pri vas ciganih,ker se parite v družini kar počez.Ciganski foter pedofil poriva hčerko,sin svojo mamo,potem foter spet sina v tazadnjico pa brat sestro in tako spet od začetka.
      Froci se kopičijo zaradi otroških dodatkov in ostalega kateri je pa od katerega se pa ne ve.
      Spomni se samo kako je bilo,ko te je tvoj ciganski foter spolno natepal že v otroštvu.

     • avtohtoni neandartalec

      Tvoj opis me spomni na soseda, ki me je tudi navdihnil za mojega avatarja, čisti Hrvat, ki si je v Srbiji kupil ciganko in se z njo preselil v obljubljeno Slovenijo, ker jo zdaj predatavlja kot Srbkinjo, čeprav zgleda bolj kot Mongolka.

     • avtohtoni neandartalec

      Lažeš, že zato, ker čisti narodi ne obstajajo, zakaj druge obtožuješ, da so Srbi, to mi je sumljivo, očitno skrivaš svoje pravo poreklo.

     • tohuvabohu

      Noben narod ni čist, a Srbi ste največji umazanci.

     • avtohtoni neandartalec

      Če sem jaz zate Srb, si ti potem Hrvat ali šiptar?

     • baldeagle

      Tvoji slavospevi srbom povedo vse o tebi in tvojem srbskem poreklu.
      Pa še izbrisali so te po osamosvojitveni vojni, kasneje tudi deložirali.

     • avtohtoni neandartalec

      Jaz sploh ne skrivam svojih Srbskih in tudi Hrvaških prednikov, pa še marsikoga smo imeli v rodu in sem na vse ponosen, dejstvo je, da sem pravi Slovenec, nikoli nisem živel drugje in nisem bil nič drugega, tudi ne nameravam tega spreminjati, ne glede na vso fašistično ciganijo ali prav zato.
      Kdo si pa ti?

   • cosmosjasnovidec

    Pa saj vidiš,da se mu je popolnoma strgalo ali se je pa nakadil marihuane in ne ve kaj piše.
    Srbi so pa turška rasa katero so ustvarili turki,ko so srbi stoletja tako kot bosanci bili turški podjarmljeni hlapci.
    V stari Jugi so se strahopetci kar sršili,ker so v ozadju imeli vse bivše republike Jugovine.
    Ko je pa Juga razpadla so jih pa naklestili vsi kot majhne otroke najprej mi Slovenci pa butasti bosanci,hrvati nazadnje so še pa po beticah dobili od neciviliziranih šiptarjev.Hahahaha
    Srbi so vedno sprožili vsako vojno in v vsaki bili poraženci,ker so jih same velike lape.

    • Jovo Jamnica

     Srbi so bili zmagovalci WWI

     • baldeagle

      Američani in Britanci pa poraženci?

     • Jovo Jamnica

      Kdo to trdi? Naprimer: Italijani so “tri dni” pred začetkom WWI, zamenjali strani in postali zmagovalci.

     • baldeagle

      Potem pa ne govori o srbskih zmagovalcih.
      Kot je napisal @cosmojasnovidec, so bili srbi poraženci v vsakem njihovem konfliktu z drugimi.

     • Jovo Jamnica

      Enostavno – ne drži!

     • baldeagle

      V zadnji vojni so jih porazili na celi črti vsi ex yugoslovanski narodi.
      Nabili smo jih Slovenci, še huje pa hrvati. Piko na i pa so postavili Američani, ko so jih dobesedno vrgli na kolena in so jih srbi prosili odpuščanja pred vsem vesoljnim svetom. Sramotno so jih porazili samo iz zraka, kaj bi šele bilo, da bi nad njih poslali kopensko vojsko.

     • Jovo Jamnica
     • avtohtoni neandartalec

      Ne moreš poraziti sovražnika tako, da umre več tvojih ljudi kot njihovih in vojni plen pripade njim, ne tebi.
      Med osamosvojitvijo, je umrlo najmanj Srbov, večima žrtev so bili naborniki drugih Jugoslovanskih narodov, celo Slovenci, ki niso bili krivi drugo kot, da so spoštovali zakon in so se v trenutku spopadov znašli v nekdanji skupni vojski. Isto velja za Ameriško olujo, Srbi so se umaknili iz fronte, Hrvati so izvedli genocid nad Hrvaškimi državljani, ki so bili po rodu Srbi. Hrvatov je bilo dobre štiri milijone, koliko jih je pa brez vseh Srbov?
      Vojna v Jugoslaviji je samo mit, v resnici je šlo za selitve narodov oziroma Jugoslovanskih državljanov, da so lahko nastale neke nacionalne republike, med katerimi ke Srbija daleč največja in najmočnejša, večja od vseh ostalih republik skupaj.

     • Kapodistrias

      Slaboumne bedarije.

     • avtohtoni neandartalec

      Nismo vsi tako nadarjeni in senzibilni pesniki kot si očitno ti, ki pišeš prave opere.
      Povej še kaj, zagotovo mora obstajati še tretja beseda, katere pomen še preučuješ in jo boš uporabil na pravem mestu, torej pred, med ali po tistih dveh, ki si nam jih že razodel.

     • cosmosjasnovidec

      V kaki skupni vojni?Slovenci so zapustili JLA tako so pa srbi v trenutku izgubili zaledje ter beželi kot poraženci iz vseh balkanskih vojn katere so tudi oni začeli.

     • cosmosjasnovidec

      Pozabil si še omeniti kako so se cmerili pred šiptarji katere so poprej imeli za zahojence kar je sicer tudi res ampak,da so jih naklestili taki neandertalci je pa že višek sramote.

     • cosmosjasnovidec

      Z tabo na čelu,ko si se zbudil z kahlo na glavi.

     • Jovo Jamnica

      Moja kahla je bila vsaj prazna… Sicer pa bolje kahla na glavi, kakor kahla namesto glave…

    • avtohtoni neandartalec

     V resnici, so bili Srbi največji narod Jugoslavije, z najmočnejšo tradicijo vladanja in so pred niimi pokleklnili vsi, če ne bi Miloševič umaknil Srbskih nabornikov iz Slovenije, bi končali kot Kosovski Albanci. V prvih mesecih spopadov, so Srbi brez težav osvojili skoraj tretjino Hrvaške in praktično celo bosno, niso pa nikogar porazili, samo območja, kjer so živeli, so povezali in pripravljali integracijo v neko Srbsko federacijo, ki formalno sicer ne obstaja, vendar je jasno kam spadajo vse tiste republike in pokrajine, ki so nastale po vojni. Niso pa se mogli braniti proti invaziji Američanov, če pa jih z obstoječim orožjem niso mogli niti zadeti, vendar upoštevaj, da razen Srbov, ni nohče drug sklatil njihovih zaradar nevidnih bombnikov. Ostanki letala so razstavljeni v nekem vaškem muzeju, kjer si lahko vsakdo ogleda napredno tehnologijo. To je bilo pred skoraj 20 leti, vprašanje če bi Rusija tudi danes stala ob strani, z njhovo tehnologijo, bi se Srbi lahko branili, ne bi mogli pa vojno prestaviti v Ameriške domove, zato spopadi ne bi imeli smisla, ker bi uničenje prizadelo samo balkan. Američani bi se lepo pobrali mazaj domov, tako kot so se v Vietnamu in se bodo tudi v Iraku in Afganistanu, potem bo tudi Kosovo spet del Srbije, vključno verjetno z polovico bosne in tudi neposeljenimi Hrvaškimi pokrajinami, kjer po eksodusu avtohtonoh prebivalcev, danes tam ne živi skoraj nihče.
     Vojna niso butasti akcijski filmi ampak skrajno komplicirana in dolgoročna strategija, v kateri odloča igra prestolov, ne samo gola sila.
     Kar se tiče Srbskih porazov, zgubili so veliko vojno proti Turkom, vendar so ubili sultana in s svojo žrtvijo dovolj onesposobili Turke, da niso mogli več okupirati Dunaj. Srbi so pregnali tudi Avstroogarsko vojsko, pred 1.sv, Avstrijci so metali puške stran, da so lažje bežali domov. Največja Srbska zmaga je bila podpora Hrvaški in Sloveniji, ki sta bili Evropski koloniji, brez Srbske vojske, nas ne bi branil nihče in bi nas tisti fevdalni imperiji preprosto izbrisali iz zgodovine.

     • Kapodistrias

      Slaboumno nakladanje.

     • avtohtoni neandartalec

      Čisto drugače od tvojega poglobljeno analitičnega komentarja na moj skromen komentar, a ne, tipično za Hrvaško navezo.

     • cosmosjasnovidec

      Ne vem od kod te podajajo taka bluzenja,da kar sam sebi verjameš kar pišeš.

     • avtohtoni neandartalec

      O tem so vendar pisali tudi naši mediji, za radarje nevidnega bombnika so zadeli v vasi Budžanovci, razbitine pa so razstavljene v vaškem muzeju Skorenovca, poguglaj in boš takoj našel.

   • avtohtoni neandartalec

    Tvoja mama je Srb, priznaj, zato napadaš druge, iz tvoje osebne frustracije.
    Kje si se učil zgodovino, to me zanima, kje si prebral, da Slovenci nismo narod Hrvaških in Srbskih kolonialistov? A pišemo v Italijanščini in germanščini, v Madžarščini mogoče. Razmišljaš kot Srb, zveniš kot Srb, ampak nisi Srb, potem si lahko samo še Hrvat ali Albanec.
    In kar ti najbolj zamerim, kot sem ti že omenil, zanikal si svoje prednike, brez katerih nikoli ne bi obstajal, oprostim ti edino, če si cigan.

  • tohuvabohu

   Marš na Drino, teleban.

   • avtohtoni neandartalec

    Na Drini čuprija, telebajsek.

  • cosmosjasnovidec

   Ti si srb ja to je jasno tako,da ne piši “mi slovenci”,ker Slovenci smo mi pravi Slovenci brez balkanskih čefutarskih korenin in pa tudi turkom nismo podobni niti na daleč.

   • Jovo Jamnica

    Turki s fresk, ki jih morebiti poznaš, so večinoma bili naši janičari…

    • cosmosjasnovidec

     Ja res so bili vaši Janičarji ne pa naši Slovenski.
     Nekoč so turki zašli v Slovenijo in je enemu moj praprapra dedek golorok zavil in skoraj odtrgal glavo ostali so mu pa pobegnili.

     • Jovo Jamnica

      Verjamem. Bil je nadvse srdit, ko je od sosedov zvedel, da je tvoji prapraprababici isti turek froca naredo…

   • avtohtoni neandartalec

    Trudim se biti objektiven, pred odamosvojitvijo so nacisti širili democidni sovražno vojaško prolagando proti Srbom, v ozadju je bila ideja o zahodnem balkanu, danes živimo v dobi informatike in je treba fašistom dokazati, da skoraj nihče več ne verjame njihovim lažem. Lagali so nam, skratka, Hrvati in Albanci nas pa zares hočete asimilirati, očitno nam nočete nič dobrega.
    Glej, rojen sem v Sloveniji, kot sin Slovenske matere, kot lahko vidiš, brezhibno govorim Slovensko in tudi dobro poznam našo kulturo ter zgodovino, kdo si pa ti, da boš mene označeval za Srba? Hrvat si, zakaj nisi na to ponosen. Vidiš, zato jaz zagovarjam Srbe, ker nekdo mora izpostaviti nacistično in ustaško hegemonijo na našem prostoru, če se hočemo proti njej boriti in rešiti domovino, poleg tega smo dolžni spoštovati tudi Srbe, ki so nam omogočili marod in državo, potem ko so v dveh velikih vojnah umirali za Slovensko bit, ki jo je okupator hotel izbrisati ne samo iz zemljevidov in narave ampak celo iz spomina.

    • Kapodistrias

     Zanima me, v katerih dveh velikih vojnah so Srbi umirali za slovensko bit? Ne vem, ali pri Srbih misliš na četnike ali boljševike.

     • avtohtoni neandartalec

      V 1. in 2. svetovni vojni, drugih zaveznikov sploh nismo imeli.

    • cosmosjasnovidec

     Lahko bi celo držalo.da je mati Slovenka vendar je enako,da nisi zaveden Slovenec saj ti je oče srb čeprav dvomim,da je mati Slovenka čeprav so se nekatere Slovenke res parile z balkanci iz različnih razlogov,(da ne bom navajal) ker Slovenca enostavno niso dobile.
     Hrvata si pa lahko zatakneš v tazadnjico tako,da bosta oba balkanca pela balkansko komunajzersko himno.hehehe

     • avtohtoni neandartalec

      Pojma nimaš, delaš se pa kot, da bi najmanj češnje skupaj zobala.
      A veš kako pa jaz vem, da si ti Hrvat? Ker nisi Srb, haha…

 • tohuvabohu

  Halo, Radio Erevan? Ali veste, zakaj so Turki tako zaostali?
  Odgovor: Zato, ker so bili petsto let v Srbiji.

  • Jovo Jamnica

   Doma pa žena pere tvoje fsrane gate f pralnem stroji firme… Beko

 • samotoje

  Moj znanec ima o Balkancih nekaj jasnih stališč:
  1. Srbi so bolj znosni kot Hrvati, ker niso naši neposredni sosedje.
  2. Kadar zapuščam Srbijo, pa pojem tisto(citiram):”Opraštam se cigani sa vama…”
  In potem pogledaš še priimke- Milinković, Matić, Aščić, Bašić, Tomić in dalje v nedogled in je vse jasno.
  Ni kaj dodati. Nomen est omen.

 • dare

  Če pogledamo ta dogodek je več kot jasno, da takšni ljudje nebodo branili zasta ve in ustave, ker imajo povsem druge interese. Tudi MATIČ je lepo pokazal z svojim početjem. Kdor za splošno izobrazbo pogleda malo delo raziskovalnih novinarjev bo videl, da so na bajkanu določeni novinarji prišli do takšnih podatkov, da bi se rzni MATIĆI in podprniki v Sloveniji poskrili in se sramovali svojih početij. Samo poglejmo ozadje uboja ŽINŽIČA ( srbski predednik vlade).

 • Poštenje velja

  dobrr ćifur mr.. ćifur

 • tomven

  Dobri ste, da se vam sploh da ukvarjat s tem gomoljem…. na ksihtu se mu vidi, da ga je fotr pretepel vsakič, ko ni do konca pojedelj pasujlja. V kino je pa lahko šel gledati samo partizanske filme.
  Skratka revček, pa še retardiran povrhu. Cmerko očitno rabi take bebote okoli sebe, da sam izpade pameten, kar pa seveda ni težko, če imaš okoli sebe razne matiće, modelndolferje, kozlovićke, one bosanćice itd…

  • janez cepec

   dej sliko pošl, pa de vidmo kašn kretenski ksiht maš pa ti

   • rubec

    majmunom pošta ne raznaša pravijo na PTT

    • Viktorh

     Pritoži se, daj točen naslov pod katero bukvo bivakiraš, pa bo šlo…

   • cosmosjasnovidec

    Pošlji ti svojo in pokaži vsem tvoj ksiht kateri je takšen kot,da bi gledal prašičjo rit.Hehehe

    • Viktorh

     ..no,no, saj je križanec…

  • cosmosjasnovidec

   Na ksihtu pa se mu tudi vidi,da ga je njegov foter kot otroka spolno zlorabljal in so mu ravno zaradi tega ostale pedofilske in istospolno usmerjene posledice.

   • Viktorh

    enako se vidi pri cepcu

 • MEFISTO

  Rad bi videl in prebral njegovo doktorsko delo.

  • Viktorh

   to ni mogoče, ker ga nima…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!