fbpx

Tanja Fajon se ne spomni, da so po njeni “javni hiši” urednikovali SD-jevi politkomisarji

Nataša Pirc Musar. (Foto: STA)

Vedno pogostejše gverilske akcije levičarskih aktivistov, ki si pod pretvezo boja proti pritiskom zavzemajo za popolno uzurpacijo javnega zavoda, so dokaz, da se globoka država vztrajno bori za ohranitev oblasti nad javno televizijo. Glede na to, da je znano, da je bila v preteklosti RTVS pod oblastjo Socialnih demokratov, kar je priznala tudi sama Nataša Pirc Musar, nekdanja direktorica zavoda, je še toliko bolj licemerna izjava, ki jo je Tanja Fajon zapisala na Twitterju.

“Tako grozljivega pogroma na našo javno hišo @RTV_Slovenija še ni bilo...,” je zapisala zunanja ministrica Tanja Fajon, zvesta pripadnica Socialnih demokratov, za katere je tudi Nataša Pirc Musar priznala, da je bil javni zavod RTVS od nekdaj pod vplivom Socialnih demokratov, kar se pozna še danes. Njena trditev je sledila njeni izgubi stolčka direktorice RTVS, krivdo pa je pripisala Socialnim demokratom, kar še dodatno poudari licemernost Tanje Fajon ob njenem komentiranju aktualnih dogajanj na zavodu. Na vsak način bi rada krivdo za neprimerne gverilske akcije zaposlenih na RTVS zvalila na desnico, pozablja pa, da so se vse to dogaja ravno zaradi njih.

O akcija levičarskih agitatorjev na RTVS javnost posluša že nekaj časa in zdi se, da temu kar ni videti konca. Na vse to se je oglasilo tudi vodstvo javne RTV Slovenija, ki obžaluje, da je del zaposlenih osrednjo informativno oddajo izkoristil za lastno agitacijo oziroma promocijo svojih idej. Čeprav je aktualna vlada popolnoma neaktivna pri reševanju aktualne krize v Sloveniji in neučinkovita na vseh področjih, pa je očitno zelo zavzeta za dogajanje na RTVS, ki bi si jo rada kar prilastila. Seveda se je ob tem oglasila tudi Tanja Fajon, ki je na Twitterju zapisala, da “tako grozljivega pogroma na našo javno hišo @RTV_Slovenija še ni bilo. Zato zahvala novinarjem, ki si iz dneva v dan v nehvaležnih razmerah prizadevate, da javnost dobi verodostojne informacije.” #100dni @vladaRS”. 

Z njo se zagotovo ne bi strinjala predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar, ki jo je izguba stolčka generalnega direktorice RTVS močno prizadela. Spomnimo: leta 2014 se je Pirc Musarjeva odločila, da bo kandidirala za generalno direktorico RTV Slovenija. Na razpisu je bila izbrana, saj je bila uspešnejša od kandidatke Ljerke Bizilj. Veselje pa ni trajalo dolgo, ker so okupacijo prestola preprečili v Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija. Zatrjevali so namreč, da so glasovi treh članov programskega sveta iz vrst zaposlenih neveljavni. Musarjeva je sicer zakulisno igro izgubila, a vendarle ji je pripadla odškodnina v višini 70 tisoč evrov bruto.

(Foto: STA)

Okupacijo prestola naj bi sicer preprečili v Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija, vendar je NPM prepričana, da so za to krivi Socialni demokrati. Ob izgubi je v eni od izjav za medije dejala: “Ta zgodba še vedno moja velika bolečina, saj sem prepričana, da se mi je zgodila krivica. Bolj od moje zgodbe je pomembno nekaj drugega. RTVS je bila, in to se še vedno pozna, pod vplivom socialnih demokratov (SD). Po njej je kot duh hodil gospod Lenart Šetinc in malo usmerjal uredniško politiko. Mene takrat ni zrušila SDS, ampak SD. Visoki predstavniki te stranke so govorili, da Nataša Pirc Musar ne posluša in jo je zato treba zrušiti. Kar so tudi storili,” je takrat dejala. Očitno pa je Fajonova na to pozabila ali enostavno misli, da realnosti nihče ne pozna. Pričakovano z njene strani je bilo, da bo stopila na stran “svojih” v njihovem cilju, torej prevzemu RTVS, ki je več kot očitno prioritetni v mandatu, čeprav je že tako ali tako od nekdaj pod njihovim vplivom.

Tanja Brkić