fbpx

Tit Turnšek vabi na volitve: Poglejte, k čemu je pozval člane zveze borcev za vrednote NOB!

Predsednik zveze borcev za vrednote NOB Tit Turnšek

Avtoritarni predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Tit Turnšek je ob prihajajočih volitvah vse funkcionarje in člane pozval k “svobodni izbiri” na volitvah. Ob tem pa je poudaril, da vabijo svoje članstvo k podpori političnih strank, ki bolj kot slovensko neodvisnost cenijo namišljene vrednote NOB.

“Pred nami so lokalne volitve. Zveza borcev za vrednote NOB Slovenije je nepolitična, nestrankarska in nevladna organizacija,” je začel svoj nagovor Turnšek in nas s tem vse iskreno nasmejal. Nepolitična? Nestrankarska? Nevladna?

Mogoče res slednje, a nepolitičnost Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije je daleč od resnice, sploh če se spomnimo ne tako dolgo nazaj, kako so ti isti fosili, ki se niti niso borili v 2. svetovni vojni, temveč so jim z njo samo prali možgane v jugo-komunističnem režimu, skakali v zrak zaradi oddaje Intervju, v kateri sta zgodovinarja dr. Jože Možina in dr. Jože Dežman obelodanila zgodovinska dejstva o povojnih pobojih na Slovenskem.

Podpora strankam, ki zagovarjajo “vrednote” NOB
Turnšek je zrno odkritega cinizma prihranil za konec, z napotili svojim članom, rekoč: “Prav pa je, da naše člane povabimo na volitve ter jih spodbudimo, da podprejo tiste politične stranke, ki zagovarjajo vrednote NOB in imajo možnost za zmago na volitvah.” Kakor je jasno vsem, gre za izrazito podporo levemu političnemu polu, saj se ravno ti politiki pojavljajo na proslavah, na katerih se slavijo zmage komunistov, in na slovenskih proslavah, na katerih ponosno mahajo z jugoslovanskimi zastavami.

Prav zares, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije svoj člane poziva, naj podprejo stranke, ki so v svojem obnašanju izrazito protislovenske.

A. B.