fbpx

To je programski svetnik na RTV, ki se navdihuje ob idejah Hitlerjugenda

Domen Savič (foto: STA)

V Nemčiji je prepovedano, da bi se kdorkoli javno norčeval iz najbolj tragičnih dogodkov 2. svetovne vojne, še posebej pa se z velikim spoštovanjem in obžalovanjem govori o koncentracijskih taboriščih, kot so Auschwitz in vsi drugi kraji neizmernega trpljenja. Le sem in tja so se nacistični skrajneži sposobni norčevati iz najbolj tragičnih dogodkov preteklega stoletja.
V Sloveniji je očitno drugače. Že nekdanji predsednik Danilo Türk je povojne poboje in odkritje Hude jame označil za drugorazredno temo. Posmrtne mumificirane ostanke otrok, žensk in moških iz tega brezna zla pa se je vrsto let premetavalo po plastičnih gajbicah. Kraj neizmernega trpljenja in žalosti, ki bi nam moral biti vsem v opomin, da se kaj takega ne bi več ponovilo, pa pomeni Türku in skrajnim levičarskim skrajnežem kraj norčevanja – natančno tako, kot to delajo v Nemčiji pripadniki skrajnih nacističnih skupin.
Toda v Nemčiji tovrstni skrajneži nimajo dostopa v parlament, še manj pa v programske svete nacionalne televizije. Za razliko od Nemčije pa v Sloveniji tovrstni skrajneži brez pietete in osnovnih človeških vrlin (spoštovanja mrtvih) dobivajo mesto tako v parlamentu kot tudi programskem svetu RTV.
Vir: Twitter

Vir: Twitter

Nedavno so namreč poslanci Cerarjeve SMC v programski svet RTV izvolili Domna Saviča, ki očitno navdihe za svoje skrajno ekscesne poglede dobiva pri nemških skrajnih gibanjih, katerih osnova je še danes Hitlerjugend.

Na ekscese Domna Saviča smo že opozorili, tokrat pa je nase znova opozoril s skrajno neokusno “vremensko napovedjo”, na katero so se mnogi slovenski domoljubi že odzvali. Savič pa je ob tem le sarkastično pojamral, češ “da človek v Sloveniji še vremena ne sme napovedat”.
V. V.