fbpx

To so tri RTV-mudžahedinke, ki terorizirajo vse, kar ne diši po skrajno levi ideologiji

“Taktika vseh teh treh novinark – Mojce Pašek Šetinc, Eugenije Carl in Jelene Aščić, mudžahedinke jim pravijo, je prav tako znana in že večkrat preverjena. Najprej usekajo na Facebooku ali Twitterju, sledijo opravljanja po hodnikih in pisarnah stavbe RTVS, potem se – kot na komando – vklopijo vedno isti mediji, najprej Mladina, Večer in Dnevnik, nato sledi obračun na programskem svetu ali znotraj vodstva RTVS. Operacija nedavne zamenjave Igorja Pirkoviča, urednika TV Tednika, ki je bil prisiljen odstopiti zaradi svojega novinarskega dela – famoznega intervjuja s hrvaškim “domoljubnim” ali “ustaškim” glasbenikom Markom Perkovićem – Thompsonom, samo potrjuje navedbe naših virov o tehniki dela in vplivu teh treh novinark na TVS,” piše Požareport o teroriziranju na RTV.

Dogajanje v zadnjem času na nacionalni televiziji RTV, ki jo s prispevkom plačujejo vsa slovenska gospodinjstva, vse bolj spominja na svinčena 70. leta, ko je partijska linija novinarskih vojščakov skrbela, da se je obračunalo z vsakim, ki ni razmišljal skladno z njihovo enoumno doktrino. Čeprav imamo novo izvoljeno vodstvo, ki bi moralo skrbeti za uravnoteženost televizijskih in radijskih prispevkov, saj smo plačniki konec koncev različno svetovno nazorsko opredeljeni, pa se tam dogaja čisti apartheid s strani treh novinark, ki imajo celo večjo moč kot novi generalni direktor RTV Igor Kadunc ali direktorica TVS Ljerka Bizilj.

Ne samo da imajo večjo moč in vpliv pri urednikovanju, tudi če kateri izmed novinarjev ne deluje skladno s partijsko linijo, doživi pravi pogrom in diskreditacijo. Novinar in nekdanji urednik Tednika Igor Pirkovič je to nedavno izkusil tudi sam in doživel popolno likvidacijo, saj je moral zaradi prispevka o glasbeniku Thompsonu odstopiti.

O komunistih se lahko dela najlepše oddaje
Novinarke Mojca Pašek Šetinc, Eugenija Carl in Jelena Aščić so po pisanju portala Požareport tri vodilne uslužbenke RTV, ki sodijo med trdo levico in v svojih prispevkih nikoli ne obravnavajo nečednosti vplivnih ljudi na politični levici, razen ko gre za frakcijske obračune in sledijo navodilom iz ozadja. Pašek Šetinčeva je sicer znana kot žena lobista in vplivneža Mileta Šetinca in je zadolžena za nadzor odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik in vodenje programa mimo nje. Ona je tudi tista, ki je naredila sluzav in neuravnotežen prispevek o Milanu Kučanu mimo vseh pravil in standardov novinarske in poklicne etike, pa ji kljub temu ni bilo potrebno odstopiti.

Nekdanji predsednik države Milan Kučan, generalni direktor RTVS Marko Filli in novinarka Mojca Šetinc Pašek. (Foto: STA)

Tako so se mudžahedinke lotile Pirkovića in drugih
Taktika vseh teh treh novinark – Mojce Pašek Šetinc, Eugenije Carl in Jelene Aščić, mudžahedinke jim pravijo, je prav tako znana in že večkrat preverjena. Najprej usekajo na Facebooku ali Twitterju, sledijo opravljanja po hodnikih in pisarnah stavbe RTVS, potem se  kot na komando  vklopijo vedno isti mediji, najprej Mladina, Večer in Dnevnik, nato sledi obračun na programskem svetu ali znotraj vodstva RTVS. Operacija nedavne zamenjave Igorja Pirkoviča, urednika TV Tednika, ki je bil prisiljen odstopiti zaradi svojega novinarskega dela  famoznega intervjuja s hrvaškim “domoljubnim” ali “ustaškim” glasbenikom Markom Perkovićem – Thompsonom, samo potrjuje navedbe naših virov o tehniki dela in vplivu teh treh novinark na TVS,

Represija na RTV s strani treh novinark je tako huda, da se jih bojijo številni znani novinarji, saj prežijo kot jastrebi in komaj čakajo, da kateri od slednjih naredi nekaj, kar ni po njihovem političnem okusu, če pa se v svojih prispevkih preveč spogledujejo z desnico, jim popustijo vse zavore. Eden od voditeljev oddaj na tretjem programu TVS je priznal, da ga je ena izmed treh mudžahedink nadrla kar na hodniku, ker je bojda storil nekaj, kar ni bilo po njenem političnem okusu. In vso to represijo plačujemo in vzdržujemo vsi državljani.

Mojca Pašek Šetinc in Eugenija Carl, ki grizeta samo politično in ideološko nasprotne politike in novinarje.

C. Š.