fbpx

Tuji mediji se zavedajo nevarnosti levega ekstremizma

Politiki, ki so prejeli grožnje s smrtjo. Po zadnjih informacijah so pošiljko prestregli še ministru Zdravku Počivalšku. (Foto: STA)

Več tujih medijev je povzelo novico, da sta premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin po pošti prejela odkrite grožnje s smrtjo in da je bil pisemski pošiljki priložen naboj.

European Post poroča, da sta v petek Janez Janša in Matej Tonin po pošti prejela pošiljko, v kateri je bil poleg groženj tudi naboj večjega kalibra. Podobno je vest povzel tudi madžarski Magyar Hirlap.

Povezave z nasilnimi protesti
V uredništvu spletnega portala Unser Mitteleuropa so zapisali: “Upamo, da bo policija našla storilca (ali storilce) in da bo sodstvo poskrbelo za zgled. Če se to ne bo zgodilo, bo zagotovo še huje. Sredi Srednje Evrope ne smemo dopuščati političnih umorov!” Opozorili so tudi, da levica po celotni Evropi v zadnjem času uporablja grožnje proti svojim političnim nasprotnikom. Zaradi tega so v UME začeli beležiti tovrstne politične izpade levice: “Stanje se slabša, ne le v Sloveniji. Za Nemčijo in Avstrijo smo pripravili posebno stran, na kateri so dokumentirane politične žaljivke, grožnje, napadi in druga kazniva dejanja.”

O grožnjah s smrtjo poroča večina balkanskih medijev, ki povzemajo tudi zapisano v pisemski pošiljki in poudarjajo, da je zadeva resna, saj je bil poleg priložen naboj. Srbski Informer celo ugiba, ali niso morebiti grožnje spodbujene z nasilnimi protesti in namigne, da bi bili lahko v ozadju mainstream mediji.

Zanimivo je, da za angleški servis STA, od koder gredo novice v svet drugim agencijam in medijem, grožnje s smrtjo še vedno niso dejstvo. Slovenska agencija že na takoj na začetku poudari, da tako “poročajo mediji”.

Demokracija