fbpx

Udba že skoraj v vsakem kotičku slovenske politike: Levica polni svoje vrste z ostanki LDS-a

Aleš Gulič in Katarina Kresal (foto: STA)

Pred nekaj dnevi je kot zadnja med parlamentarnimi strankami pred junijskimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami predstavila kandidatno listo tudi stranka Levica. S svojo listo verjame v podvojitev števila poslanskih mest, tako so poleg že aktualne Violete Tomić in čudežnega dečka Mesca pobrali še ostanke iz LDS, njihovega bivšega poslanca Aleša Guliča in aktivistko LGBT Natašo Sukič.

Na junijskih parlamentarnih volitvah bo tako nastopilo 85 kandidatov Levice, ki bodo kandidirali v vseh 88 okrajih v Sloveniji. Vodja poslanske skupine Luka Mesec je dejal, da “gremo na volitve z okrepljeno ekipo, prepričani, da smo zmožni udejanjiti naš cilj, ki je podvojitev trenutnega števila poslanskih mest”.

Napovedal, da bo pomagal LDS potegniti iz smetišča, a si je očitno premislil
Očitno se v Sloveniji na teh volitvah obeta nekakšna reinkarnacija propadle stranke LDS, ne le skozi Listo Marjana Šarca, ampak tudi preko stranke Levica, ki jo vodi Luka Mesec. Tako se resnično izpolnjuje balkanski rek “Bilo kuda, Udba svuda”. Spomnimo, da je bil Gulič član LDS od leta 2005, v tistem mandatu je bil tudi član komisije po zakonu o preprečevanju korupcije. Pahorjeva vlada ga je pozneje imenovala za direktorja Urada za verske skupnosti RS. Leta 2014 je skušal še enkrat kandidirati za poslanca, vendar je bil pri tem neuspešen. V začetku letošnjega leta pa se je pridružil starim kolegom in napovedal, da ostaja član stranke LDS in da jo bo predsedniku Antonu Anderliču pomagal potegniti iz smetišča zgodovine, a si je očitno premislil.

Aleš Gulič (Foto: STA)

V času, ko je bila predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, je bil Gulič predsednik sveta LDS in je z vsemi svojimi močmi branil Kresalovo, ki jo je njen zasebni partner, ljubljanski odvetnik Miro Senica, ustoličil na čelu LDS, da bi lahko prevzel ter vodil del globoke države in osebno bogatel. Zdaj pa se taisti Gulič pojavlja kot politik Levice, kjer z dvignjenimi rokami in stisnjenimi pestmi zagovarjajo vrnitev v socializem.

Foto: Twitter

Gulič, kot je poročal Požareport, se je kot nekdanji zvesti politični sopotnik Katarine Kresal na politično sceno “po naključju” vrnil hkrati z neverjetnim reševanjem Mira Senice med sodnim procesom v primeru Delamarisa in Vegrada, kjer se Senico očitno rešuje podobno kot pred časom ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, torej z izločanjem ključnih dokazov, pridobljenih med kriminalistično hišno preiskavo.

V svojih vrstah pa Levici ne manjka tudi podpornikov gejev in lezbijk, saj imajo kandidatko Natašo Sukič, ki se je aktivno ukvarjala v feminističnem in lezbičnem gibanju, in se zavzemala za pravice marginalizirane LGBT-skupnosti. Sedaj bi pa o tem nagovarjala tudi širšo publiko v okrilju Luke Meseca.

A. G.