Uradno! Jože Damijan, prvi kandidat SD, LMŠ, SAB in Levice za rušenje vlade, dela za Kitajce!

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Prvi kanon v opozicijske rušenju vlade, razvpiti ekonomist Jože Damijan, dela za kitajski Huawei! Informacijo smo pridobili od Centra za poslovno odličnost ljubljanske Ekonomske fakultete.

Čeprav so ga Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), Alenka Bratušek (SAB) in Luka Mesec (Levica), ki si za potrebe rušenja vlade pravijo koalicijia KUL, že zavrgli, ni nepomembno, kdo so ljudje, na katere stavijo. Kanoni četverke, ki se še med seboj menda ne razume najbolje, se pač hitro stopijo v topovsko hrano.

Na podlagi neuradnih informacij smo o Damijanovem angažmaju za razvpito kitajsko podjetje prvič pisali v začetku lanskega oktobra, ko se je zanj podpisalo tudi osem (aktivnih ali upokojenih) javnih uslužbencev.

Zamolčan

Damijan za Huawei dela v okviru profitnega centra, ki deluje pod okriljem fakultete. V preteklem tednu so izsledke študije povzeli nekateri mediji, o čemer več v nadaljevanju, so pa vsi po vrsti Damijana kot avtorja zamolčali, zato smo direktorici centra Moniki Lapanja poslali vprašanja, ki jih skupaj s celotnimi odgovori objavljamo v nadaljevanju:

– Kdo so še drugi avtorji študije?

  • Črt Kostevc
  • Anamarija Cijan
  • Jože Damijan
  • Jakob Stemberger

– Kolikšna je vrednost študije?

Pogodbeni znesek je predmet poslovne skrivnosti.

– Ali se vam ne zdi sporno, da Huawei izrablja ime EF glede na to, da uveljavlja svoje poslovne interese v Sloveniji, gre pa za podjetje na črni listi mnogih držav v EU in ZDA?

Po nam znanih podatkih podjetje Huawei posluje na vseh trgih EU.

Je pa objava študije tudi pravo malo razkritje, kako delujejo slovenski mediji.

Najprej so članek objavili v Dnevniku, kjer ob članku piše, da je vsebina sponzorirana s strani Huaweia.

Dnevnik je levo ob članek pripisal, da gre za sponzorirano vsebino. (Vir: posnetek strani Dnevnik)

Ko smo pri nas že vedeli in razkrili, da Damijan dela za Huawei, je Dnevnikov novinar Zoran Potič, ki se ga bolj kot sloves pronicljivega drži sloves gorečnega, takole poveličeval Damijana.

Posnetek zaslona: Dnevnik

Po drugi strani pa so pri Petričevem Delu oglasno sporočilo objavili kot avtorski članek, čeprav so tudi oni pozabili povedati ali morebiti celo vprašati, ali je raziskavo delal tudi Damijan.

Posnetek zaslona: Delo

Res pa je, da je bil Damijan Delov premierski kandidat.

Nobena skrivnost pa ni več, da se s predstavniki Huaweia sestaja kar sama direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos) Tanja Muha.

 

Andrej Žitnik