Urednica Manica J. Ambrožič na juriš za RTV: Njen mož na račun javne hiše služi bajne denarje!

Urednica informativnega programa na RTV Manica Janežič Ambrožič (Foto: posnetek zaslona)

Tomaž Ambrožič, mož urednice informativnega programa RTV je s podjetjema Sport Media Focus in SBR Sport na račun RTV zaslužil že 852 tisoč evrov, razkrivajo javni podatki.

Javni zavod RTV Slovenija je izdatek zgolj za davkoplačevalce, ki so prisiljeni plačevati več kot 150 evrov letno, ker živijo v Sloveniji, četudi nimajo televizije in ne spremljajo medijev RTV Slovenija.

Ampak, za odgovorno urednico RTV Slovenija Manico Janežič Ambrožič je javni zavod RTV Slovenija nedvomno več. In ob tem je morebiti njena služba v javnem zavodu malenkost – v evrih. Denimo v primerjavi s tistim, kar iz proračuna v svoje podjetje Sport Media Focus počrpa njen soprog Tomaž Ambrožič.

RTV zlata jama za družino Ambrožič
Podatki iz aplikacije protikorupcijske komisije Erar, ki jih lahko pogledate na grafiki, razkrivajo, da Ambrožičevo podjetje, skupaj s povezanim podjetjem SBR Sport, doslej iz proračuna prejelo že več kot milijon evrov! Natančno: 1.120.232,65 evrov. In od tega 852 tisoč evrov od javnega zavoda RTV Slovenija, kjer je vplivna gospa njegova soproga Manica. Preračunano v valuto RTV Slovenija, ki jo prisilno plačujemo vsak mesec, torej 12,75 evrov, je to 66.869,5 naročnin!

tomaž ambrožič

Foto: Erar

Priznajte, ko ste prebrali to, še bolj v oči bode, zakaj si Manica Janežič Ambrožič na posnetku, ki te dni kroži po spletu, v njem pa juriša za RTV Slovenija, kar naprej mane roke. Za milijone gre.

Sara Kovač