Uslužbenka CSD Ljubljana Gordana Pirš je nazaj: Prav neverjetno, koliko zmerljivk in sovraštva je bila sposobna napisati v eni objavi proti znanemu analitiku Jeretiču in voditelju Možini!

Uslužbenka CSD Ljubljana Gordana Pirš. (Foto: FB)

Janšistični ritoliznik, domobranski pizdun, SDS pokvarjenec, lažnivec, SDS govno, SDS debil, kreten idiot, SDS janšistična sodrga, drhal, golazen, smrdljivec.” Vse te besede je v eno objavo zbrala zloglasna Gordana Pirš, zaposlena na CSD Ljubljana. Vso gnojnico je polila po Sebastjanu Jeretiču. Zmotil jo je njegov navdušujoče zmerni in modri nastop pri Jožetu Možini na RTV.

O Gordani Pirš smo nekaj že pisali v času kolesarskih mitingov, ko je hodila na proteste kot bi hodila na randi, z globokimi dekolteji in kratkimi krili. Vsebina? Neartikulirano sovraštvo do Janeza Janše in do njegove vlade. Medtem ko je celo kljub vsemu bolj desno inklinirani Dejan Steinbuch pred kratkim pisal o komentarjih skrajnih desničarjev, z leve o njenem verbalnem nasilju ne bomo dočakali niti omembe.

Poglejmo najprej, kako je njen napad na Sebastjana Jeretiča sploh zgledal:

Ime česa problematičnega je Gordana Pirš?
Glede Gordane Pirš je problematičen cel kup stvari. Najprej, njen primitivizem ima dolg rep. Nato, ženska je zaposlena na centru za socialno delo. Nenazadnje, očitno gre za patološko sovraštvo do Janeza Janše, iz katerega lahko le sklepamo na to, da gre za skrajno levičarko. Glede na to, da “domobranski” uporablja kot pejorativ, lahko to še z večjo gotovostjo rečemo. Da, to je vaš človek, levica. Kje ste v takšnih trenutkih, prvakinja največje stranke na levici, Tanja Fajon? Vemo, da vam drugi pišejo govore in da ste najbrž le svojevrstna govoreča glava, toda ko govorite, skoraj vedno govorite o sovražnem govoru, o desnici, o verbalnem nasilju… Kje ste tukaj? Zakaj vas ni?

Gordana Pirš (Foto: FB)

Kasneje smo prejeli tudi sporočilo oziroma odgovor ljubljanskega CSD – ja na naše novinarsko vprašanje o Gordani Pirš. Odgovor je bil:

“Spoštovani,

vodstvo Centra za socialno delo Ljubljana se strogo distancira od  žaljive objave zaposlene, ki ni v skladu z etičnim kodeksom in vrednotami ter poslanstvom dela v socialnem varstvu. Vsi zaposleni na centru za socialno delo se zavedamo, da je potrebno pri komuniciranju biti spoštljiv in ohranjati dostojanstvo vsakega posameznika v tej družbi.

Z zaposleno smo v preteklosti že opravili razgovor o neprimernosti njenih izjav. Objava zaposlene meče slabo luč na CSD Ljubljana, zato bomo uvedli ustrezne postopke.

Lep pozdrav,

mag. Anja Osojnik, predsednica”

Aleš Ernecl