fbpx

V Sloveniji milijon cepljenih s prvim odmerkom, toda cepljenje je treba pospešiti – okužbe rastejo, najmlajši hospitaliziran bolnik ima le 19 let!

Foto. epa

Danes smo v Sloveniji presegli 1.000.000 cepljenih s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19,” so sporočili v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Toda precepljenost še vedno ni zadostna za imunost pred četrtim valom epidemije. Včeraj so namreč potrdili novih 741 okužb, bolnišnično oskrbo pa potrebuje vse več mladih.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sporočil, da je s prvim odmerkom cepljenih milijon Slovencev. To predstavlja 48 odstotkov populacije, medtem ko je z vsemi odmerki cepljene 43 odstotkov populacije. Zanimanje za cepljenje se torej postopoma veča, toda to še vedno ne zadošča za obrambo pred četrtim valom epidemije.

Image

Foto: NIJZ

Zbolevajo mladi
Zaskrbljujoči pa so zadnji epidemiološki podatki o napredovanju bolezni covid-19 v Sloveniji. V petek so namreč potrdili 741 novih okužb, od tega dva smrtna primera. O nevarnosti seva delta govori tudi podatek, da je najmlajši hospitaliziran bolnik star le 19 let, najmlajši bolnik na intenzivnem zdravljenju pa ima 24 let.

Image

Foto: Vlada RS

NIJZ je objavil tudi seznam mobilnih cepilnih enot po Sloveniji, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi.

Sara Kovač