fbpx

V soboto in nedeljo odprti številni cepilni centri po državi

Foto: Ervin Čurlič/ Regijski štab CZ za severno Primorsko

Z današnjim dnem stopajo v veljavo nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT. Dvignjena je bila namreč starostna meja izpolnjevanja pogoja PCT z 12 na 15 let. Pogoja prav tako ne bo treba izpolnjevati tistim, ki so vključeni v storitev varstva, vodenja in zaposlitev pod posebnimi pogoji, ter osebam, ki otroka odpeljejo in pripeljejo v varstveno delovne centre, centre za usposabljanje, delo in varstvo ter dnevne centre domov za starejše občane. Na račun povečanega zanimanja za cepljenje bodo po državi tudi med vikendom odprti številni cepilni centri.

Cepljenje bo v UKC Ljubljana na lokaciji urgence potekalo v soboto in v nedeljo med 9. in 16. uro s prekinitvijo med 12.30 in 13.30. Cepili bodo s cepivi Pfeizer/BioNTech in Janssen (količine slednjega so omejene). V soboto in nedeljo bo ZD Ljubljana v cepilnem centru na Metelkovi 9 omogočil cepljenje s cepivom Pfizer/BioNTech med 8. in 10. ter 11. in 14. uro. Med vikendom bo odprt tudi cepilni center UKC Maribor, kjer bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 16. uro. Cepljenje brez naročanja bo potekalo pred poslopjem infekcijske klinike v Mariboru. Vsi, ki so za cepljenje zainteresirani, lahko izbirajo med cepivom Pfizer/BioNTech in Janssen. “Za cepljene pripravimo tudi evropsko covidno potrdilo,” so sporočili z UKC Maribor.

Iz ZD Celje so sporočili, da bo zaradi povečanega zanimanja za cepljenje v cepilnem centru Celje v soboto med 9. in 12. uro potekalo cepljenje za nenaročene osebe, cepili bodo s cepivom Pfizer/BioNTech. V nedeljo bo odprto tudi cepilno mesto Splošne bolnišnice Celje, kjer bodo med 9. in 15. uro v glavni avli bolnišnične poliklinike brez predhodnega naročanja cepili s cepivoma Pfizer/BioNTech in Moderna. V ZD Koper bodo cepljenje izvajali v cepilnem centru na Dellavalejevi ulici 3 v soboto med 9. in 16. uro in v nedeljo med 9. in 12. uro. V ZD Novo mesto bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 13. uro, v Splošni bolnišnici Novo mesto pa od 13. do 20. ure, so sporočili iz bolnišnice. Cepilni center v Zdravstvenem domu (ZD) Trebnje bo v soboto odprt od 8. do 11. ure.

Foto: Civilna zaščita Severna Primorska

Posebne cepilne akcije ta vikend pripravljajo tudi nekateri gorenjski zdravstveni domovi. ZD Kranj na odprto cepljenje v kranjsko vojašnico vabi v soboto med 9. in 15. uro, poroča STA in dodaja, da bodo na voljo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna in AstraZeneca. Dodaten termin odprtega cepljenja v ZD Tržič pripravljajo v soboto od 8.30 do 12.30 oziroma do porabe zalog cepiva (na voljo bosta cepivi Pfizer/BioNTech in Janssen). V ZD Škofja Loka bodo cepili tako v soboto kot v nedeljo med 9. in 18. uro, in sicer na vhodu pri lekarni.

V vseh treh posoških občinah bo cepljenje na voljo tudi v soboto in nedeljo med 9. in 14. uro v prostorih ZD Tolmin. Konec tedna bodo cepljenje organizirali tudi v preostalih treh zdravstvenih domovih v severnoprimorski regiji. V prostorih ZD Ajdovščina v soboto in nedeljo med 8. in 20. uro, v ZD Idrija v soboto med 9. in 12. uro, ekipa ZD Nova Gorica pa bo aktivna v soboto med 14. in 20. uro ter v nedeljo med 8. in 20. uro, in sicer v prostorih stavbe mestne občine Nova Gorica. Cepljenje ob koncu tedna poteka brez predhodnega naročanja.

Sara Kovač