fbpx

V štirih dneh prijeli 28 nezakonitih migrantov – vsi so že v azilnem domu

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Očitno je, da se napovedi, da se bliža nov brutalen migrantski val, ki bo velika preizkušnja za Slovenijo, že uresničuje. Samo na območju Policijske uprave Novo mesto so v teh dneh prijeli 30 nezakonitih migrantov – 28 od teh jih je že nastanjenih v slovenskem azilnem domu.

Iz policijskih uprav, katerih območja mejijo na Hrvaško, prihajajo tako rekoč vsak dan informacije, koliko nezakonitih migrantov so odkrili. Tako so nam iz PU Novo mesto sporočili, da so policisti PMP Obrežje 29. aprila med opravljanjem mejne kontrole tovornega vozila,  ki  je  iz  Srbije  prevažal  avtomobilske dele, med tovorom našli skrita  dva  državljana  Afganistana,  ki  sta  se  skušala  izogniti mejni kontroli  in  nedovoljeno  vstopiti  v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Drugačen pa je razplet za 28 migrantov, ki so jih v zadnjih dneh izsledili policisti omenjene policijske uprave med opravljanjem nalog varovanja državne meje. Omenjeni migranti so nezakonito prestopili državno mejo  na  območju  Božakovega,  Krmačine in Drašičev. “Državljani Pakistana, Sirije  in  Alžirije  so  zaprosili  za  mednarodno  zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom,” je še sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

M. S.