V štirih dneh prijeli 28 nezakonitih migrantov – vsi so že v azilnem domu

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Očitno je, da se napovedi, da se bliža nov brutalen migrantski val, ki bo velika preizkušnja za Slovenijo, že uresničuje. Samo na območju Policijske uprave Novo mesto so v teh dneh prijeli 30 nezakonitih migrantov – 28 od teh jih je že nastanjenih v slovenskem azilnem domu.

Iz policijskih uprav, katerih območja mejijo na Hrvaško, prihajajo tako rekoč vsak dan informacije, koliko nezakonitih migrantov so odkrili. Tako so nam iz PU Novo mesto sporočili, da so policisti PMP Obrežje 29. aprila med opravljanjem mejne kontrole tovornega vozila,  ki  je  iz  Srbije  prevažal  avtomobilske dele, med tovorom našli skrita  dva  državljana  Afganistana,  ki  sta  se  skušala  izogniti mejni kontroli  in  nedovoljeno  vstopiti  v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Drugačen pa je razplet za 28 migrantov, ki so jih v zadnjih dneh izsledili policisti omenjene policijske uprave med opravljanjem nalog varovanja državne meje. Omenjeni migranti so nezakonito prestopili državno mejo  na  območju  Božakovega,  Krmačine in Drašičev. “Državljani Pakistana, Sirije  in  Alžirije  so  zaprosili  za  mednarodno  zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom,” je še sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

M. S.

 • lado

  PREKLETI POLICAJI , A KOFETKAJO ,ČRNA BANDA , KI GREJO NEMOTENO POVSOD ,JE TREBA POŠIBAT V HITER TEK ČEZ MEJO K USTAŠEM ,KI JIH PUSTIJO NALAŠČ ČEZ !!! HRETENI POLICAJSKI !!! A NE VETE KJE JE ŠEEEEENGEEEEEN !!?????????? NI AZILA !!!!! VOJSKO NA MEJO ,KER SE EDINO NJIH BOJIJO !!!!!!!!!!!!!! SLOVENCI !!!!!!!!!! VOLITE DESNICO , DA TO PORIHTAMO Z LEVUHARJI VRED, DA SE POTEM ŽIIIIIVIII !!!! ZA NAŠE VNUKEEEEE GREEEEEEEEEEE ,NE ZA TO GOLAZEEEEEEEEEEN !!!!!!!!!!

  • Zgornji

   LEVUHARSKI ZLOBNEŽE SE NEBODO KAR TAKO PUSTILI SKENSLAT, PA TUDI PREVELIK DEL PREBIVALSTVA SE JE ŽE PREVEČ POKVARIL, TAKO DA SO JIM LEVUHARJI ŽE SKORAJ VŠEČ, IN JIH ZATO CELO IZVOLIJO NA VOLITVAH … MRTEV NAROD SMO POSTALI … ŽAAAL .

  • Adolf Hitler

   Molte da pride Hitler da nas odreši vsega tega muslozamorskega Tifusa

 • Zgornji

  Pa saj bo ta azilni dom še razgnalo od prenatrpanosti … če že ne od kakega mohamedanskega zlobneža prenapolnjenega z smodnikom !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Zdaj pa računajte: 1,964,00 Eur/mesec x 30 ….. XXX

 • Striker

  Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
  308. člen
  (1) Kdor nasilno prekorači državno mejo Republike Slovenije ali oborožen nezakonito vstopi na njeno ozemlje, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let ali z denarno kaznijo.
  (2) Enako se kaznuje tujec, ki nima dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, če se na način iz prejšnjega odstavka zadržuje na njenem ozemlju ali se upre zakoniti odstranitvi z njega.
  (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.
  (7) Prejšnji odstavki se uporabljajo tudi za kazniva dejanja, storjena v tujini, če je država, v kateri so bila storjena, enako kot Republika Slovenija sprejela skupno mednarodnopravno obveznost preprečevati taka kazniva dejanja, ne glede na to, kje so storjena, ter je dejanja v svojem zakonu ustrezno enako določila kot kazniva dejanja.
  In kdo bo zdaj kriv, če ti ostanejo pri nas, saj po KZ-1 tega uradne osebe NISO preprečile.
  Pa še to, sami mladci iz Sirije in Iraka, kenede? A so mogoče sodelovali v bojnih aktivnostih ISIS-a, pa zdaj bežijo, ko jih regularna sirska in iraška armada “razirata”? Noben vojaški obveznik se v državah z vojno ne more skrivati pet let, pred eno ali drugo stranjo. Take je treba TAKOJ spakirat v letaloin smer Damask ali Bagdad, letališči sta odprti in jih vročiti legalnim oblastem Sirije ali Iraka.

 • sprehajalec

  Kapljajo, Afganistanci pa Pakistanci.

  Pa zadnjič sem videl, da so oranžni cestarji, ki so ob kupčkih smeti ob cesti podpirali lopate (cel kup jih je bilo na 100 metrih) izrazito dvakrat zapečeni. Šiptarji so rdečkasto zapečeni. Takšnih fac pri nas še nisem videl.

 • lado

  GNOJI POLICAJSKI ,VARUJTE MEEEEEEJOOOOOOOOOOO !!!! GOLAZEN PLAVA NE MORE BREZ PASOŠA ,DOKUMENTOV ČEZ!!!! POJDI BREZ V AVSTRIJO,MADŽARSKO….. PA ŠEEEEEEEEEEEEEEEENGEEEEEEEEEEEEEEN !!!!!!!!!!!!!!!!! ČUVAJTEEEEEEEEE GNOJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! V VRSTO NA MEJO !!!!!!!!!!PA ŠE TO !!! SMO V EVROPI EDINA “država” KOMUNISTIĆNA!!!!!!!!!! SRAM VAS -NAS JE LAHKO,A RES RABIMO , DA SE ZAČNE POSILJEVANJE ,KLANJE …. NA NOOOOGE BUTALCIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ana Job

   Bravo Lado! V prehodnem domu je pa popolnoma druga pesem. Tam migranti nimajo veselice, iz zanesljivih virov sem slišala, da je za razliko od azilnega doma, prehodni dom novodobno kon*centracijsko taborišče. Tam posebna brigada nima milosti. Šip*tarje dajejo skupaj s Sr*bi in na kamerah gledajo “film”, kjer se tolčejo med sabo, da ne govorim o drugih narodnostih.

 • RATATA

  Osamosvojena socialistična Respublika Slovenija je azilni dom.

 • PIA PlA

  Upam, da na Hrvaškem, da so na meji prijeti migranti vrnjeni Hrvaški, in so tam v azilnem domu. Tudi, če zaprosijo pri nas za azil, jih mora Slovenija vračati Hrvaški. Migranti vedo, da je Slovenija predsoba Evrope, zato hočejo vsi k nam. Nekega dne nam bodo stare evropske države očitale, da so vsi migranti iz Slovenije pobegnili k njim. Tudi zaradi tega, ker Slovenija sprejema migrante, so se stare evropske države, kot sta Avstrija in Nemčija odločile, da zaprejo svoje meje. Ne samo za migrante, za vse. Tako nas slovenska politika obsoja, da namesto v Evropi, živimo v azilu skupaj z migranti. Sramotna nesposobnost slovenske politike, zlasti kvazi eminentnega strašno nesposobnega ustavnega pravnika.

 • garfi

  rešitev je enostavna
  na volitvah 3. junija podprimo SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd

  • Adolf Hitler

   To si pa čist mim zgrešu volte zedinjeno slovendijo potem je še sigurno upanje čene se pokopte v svoj grob

 • von Rhein

  Ne bo šlo drugače kot organizirati “vaške straže” in vsakega ulovljenega vsiljivca po primerni obdelavi postaviti na točko preko katere je vstopil in mu uslišati prošnjo,da bi se rad vrnil tja odkoder se je pretihotapil v Slovenijo.

 • čavez

  A nebi te golazni že kar na meji pobil da nebi svinjal po deželi.

 • antimur

  Mi lahko nekdo izmed naših silno brihtnih pravnikov obrazloži, kako je lahko nezakoniti migrant azilant. Po kakšnem pravu, morda po Cerarjevem in Brglezovem, takšnim pizdam kot sta ta dva kučanistična idiota, je potrebno odvzeti vse nazive, s premoženjem vred in jih zapreti na Dob. Skoraj me je kap, ko sem videl to grintavo barabo Cerarja, ki nam je dobesedno razmesaril Slovenijo, kot slavnostnega govornika, kljub temu, da je zaradi svoje nesposobnosti moral odstopiti.

 • xtc

  In vsi so iz Sirije,ki so jo bojda osvobodili Rusi.

 • plavi-mil

  Zakaj v azilnem domu, ZAKAJ niso tako vrnjeni na Hrvaško?

 • Adolf Hitler

  Če ljuctvo nebo čuvalo mej jih nebo noben zato na noge ihr Penner

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!