fbpx

Janez Janša v Marezigah: “To, kar se dogaja zunaj šotora, je slovenska preteklost, kar se dogaja v šotoru, pa slovenska prihodnost!”

Danes je v Marezigah potekalo srečanje primorske regijske koordinacije SDS. Predsednik vlade in stranke SDS Janez Janša je dejal: “Imeli smo že nekaj regijskih srečanj na Primorskem, a še ne tako dobro obiskanih, kot je to danes. Imeli smo 12 regijskih srečanj po Slovenji, a nikjer take spremljave, kot je tu. Gre za motenje nečesa, kar je del ustavnega procesa. Smo v parlamentarni demokraciji. Naša stranka obstaja 30 let, a nikoli nismo nikogar motili, ko se je pripravljal na volitve. To je že doseglo dno … Ne se pustiti ustrahovat, pojdite na volitve.”

“Vsi tisti, ki vabijo na antivax proteste ob sredah, so vabili sem v Marezige, in tisti, ki vabijo na petkove proteste, so danes tukaj. A jih ni več tukaj kot nas, ki smo se zbrali skupaj iz ene regije,” je še izpostavil. In nadaljeval: “Ta radikalizacija je tudi nevarna. Tisti, ki ste brali zgodovino, veste, da se je na tak način začel vzpon fašizma v Italiji, na tak način so komunisti vrgli demokratične vlade po drugi sv. vojni, to pa so v Sloveniji naredili že prej. To je v nasprotju z demokratičnimi standardi, demokracijo, slovensko ustavo in z vsem kar pojmujemo kot normalna civilizacija. Slovenija danes ni Italija v 30. letih. Smo v 21. stoletju in to, kar se dogaja pred šotorom, je slovenska preteklost, to kar pa se dogaja v šotoru, je slovenska prihodnost.”

Adrijana Kocjančič, profesorica slovenščine na gimnaziji, iz Podgrada je dejala: “Optimist sem, življenjske ovire jemljem kot možnost za rast. V naši ilirskobistriški občini se obeta veliko EU-denarja za investicije, ki jih občina doslej še nikoli ni prejela. Zahvala gre tej vladi. V DZ se bom zavzemala za ustrezen položaj slovenskega jezika, ki je že ogrožen, za civilno družbo, ki ne bo klečeplazila pred globoko državo. Krepila temeljne družbene vrednote – družino, svobodo posameznika, veroizpovedi, da se mladi lahko vključujejo v razvoj družbe in znanosti in še kaj …”

Predstavili so se tudi  kandidati za poslance SDS: najprej Vojko Jevševar iz SDS Piran, Mojca Mahajnc iz Izole, ki je izpostavila, da se od vedno zavzema in se bo še naprej zavzemala za strpnost, ki gradi resnico. Dr. Janez Suša iz Kopra pa izpostavlja, da je velik domoljub. Mara Glušič s Krasa izpostavlja – enotni zmagujemo, gradimo Slovenijo skupaj.

Aleš Hojs je v svojem govoru dejal: “Ne padajmo na te provokacije, pokažimo, da delamo drugače, in naj se to širi od ust do ust.”

 

Sabina Homjak, predsednica primorskega regijskega odbora SDS, je spodbudno povedala: “Ta vlada sedaj je edina slovenska vlada, ki je uspela Slovenijo, njeno gospodarstvo, razvoj, potisniti naprej. Bodimo ponosni na to našo vlado.” Ter opozorila na nasprotnike, ki tako lahkotno operirajo z besedo fašisti.

Udeležence je uvodoma nagovoril tudi predsednik koprskega SDS Silvano Radin:Hudo mi je, da so nasprotniki danes tu oziroma, da so tako nestrpni do nas. Obsodili so nas, da smo fašisti, a glede na to, kako se oni obnašajo, lahko njih naslovimo s tem izrazom. Ta kraj nismo namerno izbrali, ampak smo tu že imeli srečanja, pa ni bilo izgredov nasprotnikov.”

Danes je predsednik SDS in slovenski premier Janez Janša skupaj z drugimi predstavniki stranke in evropskimi poslanci SDS nagovoril člane in simpatizerje stranke. Na srečanju sta bila prisotna evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver ter tudi poslanci DZ iz obeh regij, državni svetniki, ministri, župani in podžupani ter člani izvršilnega odbora SDS. Srečanje v Marezigah je potekalo ob 13. uri v gostilni Karjola, v Idriji pa se bodo ob 16. uri zbrali v Modri dvorani Idrija, v Lapajnetovi ulici 4g.

Demokracija