fbpx

[V živo] Stevanovićevi protestniki spet nasilno blokirajo ulice in ceste v prestolnici! Nekdanji šef Sove Rupnik: Protesti niso spontani, gre za organizirane in sistematične aktivnosti

Foto: Top News

V Ljubljani spet potekajo protesti. In kot vsako sredo nezadovoljneži, ki zahtevajo preklic ukrepov PCT in odstop vlade, spet izvajajo nasilje nad drugimi meščani, ki niso na protestu ali jih ne podpirajo – blokirajo ulice in onemogočajo normalno življenje drugim. Policija je shod razpustila.

K protestu je pozval Zoran Stevanović, kranjski mestni svetnik in nekdanji policist. Sam pravi, da ni organizator, a je hkrati povedal, da tokrat nimajo ozvočenja. Andrej Rupnik, nekdanji mož Sove, je sicer v pogovoru za Demokracijo (intervju bo objavljen jutri v novi številki revije) dejal: “Teze, da gre za spontana zbiranja, pa naj bodo to petkovi ali sredini protesti, ni mogoče sprejeti. Gre namreč za aktivnosti, ki so organizirane, sistematične, kontinuirane.”

Policija je sicer sporočila, da je seznanjena z napovedmi novega protesta v Ljubljani. Shod ni bil prijavljen, zato po policija postopala v skladu z zakonom in pristojnostmi. Solzivec je danes že uporabila, do protestnikov sta prišla tudi vodni top in oklepno vozilo.

“Policija bo ves čas spremljala dogajanje na območju, na katerem bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. Ob morebitnih kaznivih dejanjih ali prekrških bo Policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe,” je zapisala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec in dodala: “Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo.”

Sara Kovač