“Varna koda” po migrantsko: Ilegalci za seboj puščajo zavezane vreče za smeti, ki migrantom za njimi nakazujejo, da je prehod varen

Foto: Twitter/Facebook

Če morda v času približevanja volitev velja vtis, da migrantov v Sloveniji ni, pa policijska poročila razkrivajo, da je resnica daleč od tega. Migranti prihajajo in za seboj puščajo pravo razdejanje. O odvrženih smeteh in kupih oblačil na družabnem omrežju Facebook poroča Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini, nič drugače pa ni v sosednji Hrvaški, kjer migranti razgrajajo, vlamljajo in za seboj puščajo nered. S tem nastaja škoda, človek pa se vpraša, kdo bo za to odgovarjal?

Priložene fotografije dokazujejo, da migranti pri nezakonitem prehajanju v gozdovih brezbrižno odlagajo nahrbtnike, oblačila in preostale smeti. Migranti se namreč v begu pred organi pregona skrivajo v gozdovih, da ne bi bili zasačeni pri nezakonitem prehodu meje. Očitno pa je, da nikakor niso begunci, saj drugače ne bi za seboj puščali oblačil, ki si jih marsikatera slovenska družina v stiski ne more privoščiti.

Preberite več:

Sodeč po poročanju hrvaških medijev situacija v sosednji državi ni nič drugačna. Ena izmed starejših prebivalk hrvaškega naselja Generalski Stol je povedala, da so migranti vdrli v njeno hišo in v kuhinji povzročili nered, pri tem pa ukradli hrano. Glede na to, da ženska živi v osami, ni čudno, da pri njej vlada velik strah pred nepredvidljivimi migranti. Nič drugače pa ni s prebivalci, ki živijo na območju migrantske poti iz Bosne in Hercegovine, preko Hrvaške proti Sloveniji.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Prebivalci in vikendaši v naselju Generalski Stol in bližnji okolici v letošnjem letu zelo pogosto videvajo migrante. Pravijo, da jim nikakor ni vseeno, ko med sprehodom skozi gozd naletijo na smeti, ki jih za sabo puščajo migranti, pri tem pa je mogoče najti oblačila, nahrbtnike in teniske. Prej omenjena upokojenka je povedala, da ima pri hiši psa, in spomnila na pripetljaj iz preteklosti. Enkrat, ko pes ni bil pripet, se je ta pognal za skupino migrantov, ki so pešačili mimo hiše. Migranti so se bližajočega psa ustrašili in se razbežali. “Slišala sem, kako pes laja, ko pa sem stopila iz hiše, sem videla kolono migrantov. Naštela sem jih 30, nato pa sem prenehala šteti. Živim sama v hiši in počutim se zelo nelagodno, ko gredo mimo moje hiše,” je povedala za 24Sata.

Potujejo v večjih skupinah
Migrantom, ki se pomikajo preko naselja Generalski Stol, gre na roke trenutno nizek vodostaj rek. Ob tem je potrebno omeniti, da prebivalci, ki velikokrat naletijo na migrante, opažajo, da se migranti ne premikajo v manjših skupinah, ponavadi jih je po 20, 50 ali celo po 100 skupaj. Eden izmed Zagrebčanov je povedal, da je nedavno med vračanjem domov v bližnjem gozdu slišal šume. Sprva je mislil, da so za šume odgovorne živali, ko pa se je približal, je opazil, da je v gozdu skupina migrantov. Na začetku so mnogi, ki so naleteli na skupino nezakonitih migrantov, organom pregona poročali o njihovi prisotnosti, ko pa so videli, da od tega ni nobene koristi, so s tem prenehali.

Foto: epa

Foto: Facebook

Migranti v gozdovih za seboj puščajo ostanke hrane, uničene teniske, nahrbtnike in vreče za spanje, je povedal Miro iz Generalskega Stola in dodal, da za migranti ostajajo tudi zavezane vreče za smeti, ki migrantom za njimi nakazujejo, da je prehod varen. “Trije Afganistanci so prišli do mene in iskali hrano in vodo. Prav tako so me povprašali po cigaretah in elektriki, da bi si napolnili svoje mobilne telefone. Sicer je res, da je na našem območju precej policije, a vseeno ostaja občutek nelagodja,” je priznal.

Glede na to, da smo bili lahko na začetku septembra v Metliki priča protestu proti migrantskemu centru kjerkoli na območju Bele krajine, lahko vidimo, da je situacija resna. Ogorčeni prebivalci so izpostavili, da v zadnjem času zaznavajo vse več migrantov v okolici, zato so se ljudje po vaseh pričeli zaklepati, česar jim pred dobrim letom še ni bilo treba početi. Policijska poročila potrjujejo, da so se prehodi ilegalnih prehodov meje na območju Bele krajine letos povečali za 18-krat, zaskrbljujoče pa je, da se bo število prehodov v prihodnjem času še povečalo. Napočil je čas, da vladajoča oblast na prvo mesto postavi svoje državljanke in državljane, da ne bo prej prepozno.

H. M.

 • cosmosjasnovidec

  Kaj se more,če so domačini pravi posrani strahopetci.Na zgornji fotografiji je razvidno,da se domačin bedak pogaja z muslimansko golaznijo namesto,da bi v roke vzel šrotarco ter jim podkuril.
  Torej se naj kreteni ne pritožujejo,ker so si sami krivi,da se ne zaščitijo pred to kamelotrajbarsko gnusobo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Novakec1

   Cepec, za to so pristojni državni organi, plačani z pobranimi davki??? Lahko je bit pameten z miško pod roko.

 • večni srb

  Niti eden ne bo prišel iz gozda brez borelije.

  Saj na svetu niso samo migranti, tudi slovenci se čedalje več gibljemo po naravi. Recimo oni deložirani veteran, ki spi v avtu sredi gozda, zanj je Slovenija zdaj tam, civlizacije pa nobene. Pri nas je pravica do vode vpisana v ustavo, pa komaj kje opaziš kakšen javni vodnjak s pitno vodo, povsod so razmetani lokali z verjando, redko kje se spomnijo ob mizah namestiti še navadno 220 V vtičnico oziroma USB pretvornike, ki bi jih lahko vse naenkrat napajali že iz ene same malo večje solarne plošče na strehi.

  • KAPIBARA

   vse to košta..
   jankoviĆ je tudi rekel, res je voda javna dobrina, ne pa da jo imaš v bajti al pa na vsakem koraku..

 • VERRZIFIKATOR

  Sebastjan Šefik

  NOVI TURISTI

  Pravijo popotniški turizem
  da je to, kar množično obeta
  domovini naši se, prek spleta
  širi množični se altruizem.

  Pravijo turizem je mladinski,
  v glavnem za postavne fante močne
  in pa za pohode daljše nočne,
  deloma samo da je družinski.

  Pravijo, da se denar obrača
  in da z njim cveti ekonomija,
  dolga, večstoletna je vizija,
  da v blagajno sploh še kaj se vrača.

  Pravijo, da za razporeditev
  zaželenih teh nadvse turistov,
  po načrtih naših humanistov
  mesto se zgradi za naselitev.

  Pravijo, če komu kaj ne paše,
  humanistom če več ne verjame,
  kot turist naj pot pod noge vzame,
  tu pusti turiste ljube naše.

  Tega pa doslej še niso rekli,
  da obstaja tudi smer povratka,
  zanje in za vse turiste kratka,
  brez ovir čez Kolpo bodo tekli.

 • AlojzZ

  Kaj pa pri nas? Se lahko novinar H. M. sprehodi po vas na slovenski strani meje in se pogovori z domačini? Ne, ker bi mu pripadla kilometrina in dnevnice?!

 • luka globus

  afrika je velika skorajda za vse ostale celine skupaj, vsi bi pa v EU rinili…:)

  • tarantela

   Kaj češ, prej so pa iz Evrope rinili po vsem svetu. Je ni celine, ki je ne bi Evropejec zavojeval in pokradel.

   • Djuro Sumar

    Pa še kako res je to, kar si napisal.

   • Mojca pokraculja

    Dokaži te svoje norosti. Kje kdaj kdo na kakšen način. Lapas!

    • Djuro Sumar

     Kaj res ne poznaš zgodovine?

   • KAPIBARA

    V tolažbo, imej pa deset iz drugih celin, na svoje stroške, doma..

   • traktor

    Če jih ne bi bilo, bi se tile še vedno po drevesih za banane cufali z opicami.

  • pajot

   Aksiom Maše Kociper se udejanja v resničnosti. Dva velika kroga( Afrika in Azija) se rineta v majhen krogec(Evropa). Ampak strup je v majhnih flaškah. Majhni krogci znajo biti nevarni.

 • pajot

  Puščajo za sabo smeti in odvečne obleke? Malenkost . Bebavi Slovenci bojo organizirali akcijo Počistimo Slovenijo in spet bo vse v najlepšem redu.

 • Silka

  Odgovoren za ta nered je tisti, ki te Mohamedovo vojsko spušča v državo, jim deli vso to kramo in jih celo vabi. Varde in podobne skupine so še kako potrebne, da zaprejo mejo in zaščitijo Slovenijo.

 • tarantela

  Kaže, da je njihova obveščevalna bolj domiselna, kot tale, ki kvačka na tem portalu. Ta še zavezane vreče ni našla, da bi jo pofotkala, vse gor na slikah so odvezane vrečke in odprte torbe…
  Aja, mogoče bi pa kar sami odložili kakšno svojo zavezano in jo pofotkali…, vsaj videz bi bil.

  • Mojca pokraculja

   Zaveži svojo vrečo.Spet smrdi iz nje. Najprej odgovori na vprasanja, Lea
   P.

  • KAPIBARA

   Danes je Sova prekinila stavko..
   Varnostno obveščevalna služba, pa v svoji državi stavka.. bbbrrruuuuhhhhaaahhhhaaaa

 • Djuro Sumar

  Pri nas se nič ne dogaja, pa si izmišljate dogodke iz Hrvaške. Vse te slike pa so stare že več mesecev.

  • KAPIBARA

   Kako nič ?
   Razpis je zunaj, torej se dogaja..

   • Djuro Sumar

    Če bi se kaj dogajalo, si nebi izmišljali dogodkov na Hrvaškem, v Nemčiji, Franciji, na Švedskem.

    • KAPIBARA

     Drugi komentatorji dajo link, do drugih časopisov, za take dvome..
     Grad Škofja loka, se ni zgodil ker se je nehalo pisati, tako kot z agresivnim- teror sinom dveh visokih predstavnikov zakonodaje..
     Jelinčič ni naredil red, napram svojim hčeram..

 • Morala

  Saj bodo naši buteci organizirali čistilne akcije. Nekateri ne bodo spregledali niti, ko bodo žrtve sami ali njihovi svojci oz. ko bo njim tudi trda predla zaradi vseh priseljencev iz BV in Afrike…za ilegalce so krivi politiki in nevladniki…

  • Soave

   Ki pa so ” izvoljeni ” od ljudstva !

 • alojz

  Na Finskem so imeli še lani trgovine brez zaposlenih. Kombi je pripeljal, založil in vzel denar, ki so ga domačini pustili za kupljeno robo. Letos nič več. Migranti so pokradli, vzeli denar ostalo pa uničili.

  • KAPIBARA

   Počak, da zvedo, da imajo take trgovine naši kmetje, na obrobju kmetij..

   • rock

    To smo že zaprli ob uvedbi davčnih blagajn.

    • KAPIBARA

     A res ? Ma ta vsa vsiljene oblast, nam uničuje same dobre stvari..

 • mona lisa

  To so borci islama ki samo čakajo na ukaze. Že zdavnaj bi morale države branit meje pred temi izmečki z silo četudi z orožjem. Denarja za naše ljudi ni za te borce islama pa države meče ven miljone. Vsi ki to podpirajo so izdajalci domovine in lastnega naroda.

 • pesjanar

  Madona ljudje pa kaj ne vidite,kakšni so ti “migranti”pohabljeni slabo prehranjeni,komaj da so še živi,takšni so prehodili dolgo pot iz muslimanskih dežel do nas,iščejo delo,iščejo ženske,saj so se koz in ovac naveličali,večina jih ima faks,kar sicer ni videti na teh izmučenih obrazih,ampak dragi moji v lobanji skrivajo neverjeten umski potencijal,in vi sovražniki obrezanih tega ne sprejemate zares žalostno.

 • SLO84
  • Djuro Sumar

   Nisi še povedal koliko jih je podpisalo to peticijo. Po mojem zelo malo.

 • Olga2345

  Vsi na lipokalne volitve, naženite skorumpirane levičarske župane, ki vabijo in uvažajo divjake! Če se komu od prebivalcev kaj zgodi, imate krivce: Kučana, Fajonko, Cerarja in Šarca!

 • Mimoidoči

  Ne moreš verjet kaki barbarski prasci. Pa saj ni čudno, delajo tako kot tam od koder prihajajo:
  https://www.youtube.com/watch?v=zj2YwZHxFHc

  Zakaj to puščajo? A jih kaj prestraši, da hitro pobegnejo in nimajo časa pakirat al kaj? To so divjaki z IQ tam nekje okol 75…potem so pa še bahavo prepričani, da so superiorni nam Evropejcem zato ker sledijo religiji über Islama.

 • Republic Commando

  Še ena podobnost z levićarji. Oboji svinjajo. Že hitri pogled na “generalštab” Rog in “območno poveljstvo” Metelkova pove dovolj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!