fbpx

Včeraj v SD dali ekskluzivno izjavo za Nova24TV, danes njihov piarovec Sarkić že laja

Denis Sarkić, odnosi z javnostmi SD (Foto: STA)

Dajmo PR-ovca stranke SD podučiti o razliki med RTV Slovenija in Nova 24TV,” je pod tvit Denisa Sarkića zapisal ljubljanski mestni svetnik iz vrst stranke SDS Gregor Slabe. Opozoril je še, da nobenemu članu stranke SD ni treba primakniti niti enega evra Novi24TV, medtem pa morajo vsi člani in simpatizerji stranke SDS hočeš-nočeš vsak mesec prispevati 12,50 evrov za PR stranke SD na javni televiziji RTV Slovenija. Sarkić namreč ni razumel šale Aleša Hojsa, poleg tega pa tudi ne razume, da je možno biti politično opredeljen medij in kljub temu poročati neodvisno – na RTVS takega sistema v zadnjem času namreč več ne poznajo.

Ugodno prodam delnice Nova24TV,” je v šali komentiral notranji minister Aleš Hojs, ker je Boris Tomašič včeraj  v šali naš medij razglasil za hišni medij stranke SD. Socialni demokrati so namreč včeraj sklicali novinarsko konferenco, udeležil pa se jo je le snemalec Nova24TV – čeprav naj bi bil po besedah tiskovnega predstavnika SD ta medij na njihovih dogodkih nezaželen. Situacija je bila seveda precej komična, čeprav se Dejanu Prešičku in Matjažu Nemcu verjetno ni zdelo tako, ko sta svoj program morala izpeljati kljub pomanjkanju publike in pred mikrofonom samo Nove24TV. Verjetno pa jima je bilo tudi jasno, da si bo Nova24TV na ta račun privoščila nekaj šal.

Tiskovni predstavnik stranke SD Denis Sarkić pa se ni izkazal za prav prodornega. V nos mu gre morda tudi to, da ga je predsednica stranke SD Tanja Fajon nekako preglasila, ko se je prejšnjič našemu mediju opravičila. Snemalcu Nova24TV namreč niso pustili na novinarsko konferenco SD, Sarkić pa je naknadno še povedal, da nismo zaželeni na njihovih dogodkih in da z nami ne želijo sodelovati. Skratka, na Twitter je Sarkić, imenovan tudi Denis Pokora, danes napisal: “Ko se SDS minister med svojim hecanjem spozabi in potrdi dejstvo, da Nova24TV ni noben neodvisen medij, ampak politično odvisen medijski projekt, (v)plačan in usmerjan s strani SDSovih politikantov…hvala za to,” je komentiral in ne ravno inovativno dodal ključnik “neprecenljivo”.

https://twitter.com/Denis_Pokora/status/1374694823362506753?s=20

V njegovem sestavku je toliko nesmislov, da se je težko odločiti, katerega bi bilo vredno komentirati. Hojs je namreč zapisal, da denarja ni vložil zato, da bi medij postal hišna televizija neke politične stranke – kar pravzaprav namiguje kvečjemu na to, da je medij sicer nestrankarski in neodvisen. Neizpodbitno dejstvo pa je po drugi strani tudi to, da se Nova24TV nikoli ni predstavljala kot neopredeljen medij, kar pomeni, da je naklonjenost desni politični opciji povsem jasna in večkrat poudarjena.

Bralec ali gledalec tako točno vesta, kaj lahko od našega medija pričakujeta, saj se za razliko od večine dominantnih medijev ne pretvarjamo in ne zavajamo s kvazi neopredeljenostjo. Poudariti je treba še to, da politična opredeljenost ne pomeni izkrivljanje dejstev, zamolčevanje resnic ali poročanje polresnic. Vse našteto počnejo predvsem tisti mediji, ki se izdajajo za nevtralne in objektivne, čeprav so vse prej kot to.

Sara Kovač