Veliko sojenje v Ljubljani: Zdravnik zloglasno Evgenijo Carl spravil pred sodnika

Eugenija Carl (Foto: Facebook/Eugenija Carl)

Zloglasna poročevalka nacionalne televizije z Obale Evgenija Carl mora v petek v Ljubljano na sodišče, saj jo toži zdravnik Janez Zimmermann. Razprava pred sodnico Renato Cerar se bo pričela ob 9.30, zdravnik pa od Carlove zahteva odškodnino, opravičilo in umik oziroma preklic izjav, od RTV Slovenija pa odstranitev vsebin.

Spletna stran Škandal24 je objavila obvestilo o pravdni sodbi, v kateri dr. med. Janez Zimmermann od RTV-mudžahedinke Eugenije Carl zahteva plačilo odškodnine, objavo opravičila in umik oziroma preklic izjav, odstranitev vsebin in prepoved nadaljnjih kršitev:

Carlova je žilnega kirurga Zimmermanna, ki izvaja operacije po metodi, drugačni od tiste, ki jo uporabljajo slovenski zdravniki, blatila v približno 30 oddajah. Ko je aprila lani njegov odvetnik Carlo Primosig proti RTV Slovenija in Carlovi na sodišču v Trstu vložil odškodninsko tožbo, je v izjavi za medije zapisal, da sta prvi program TV Slovenija in Carlova Janeza Zimmermanna “obravnavala v približno tridesetih televizijskih oddajah ter ga javnosti neupravičeno predstavila kot ‘mazaškega zdravnika’, ‘mazača, pogoltnega na denar’ ter s podobnimi vzdevki”. Vsesplošna medijska gonja je trajala od konca maja 2016 do marca 2017, v Italiji sta dogajanje povzemala časopisa Primorski dnevnik in Il Piccolo. Zimmermann s tožbo zahteva povračilo “premoženjske in nepremoženjske škode, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja medijev in njihovih neresničnih zatrjevanj, vključno z objavo sodbe”, je ob vložitvi tožbe v Italiji zapisal odvetnik.

Evgenija muza časopisa, osumljenega služenja z žilnimi opoznicami
V Sloveniji je navedbe Carlove razpečeval zlasti tednik Mladina, katere odgovorni urednik Grega Repovž se je lani znašel pred parlamentarno preiskovalno komisijo pod vodstvom Jelke Godec, ki je preiskovala sume zlorab pri nakupu žilnih opornic. Lastnica Mladine, družba KB 1909,  je bila v obdobju, ki ga je preiskovala komisija, lastnica podjetja Mark Medical v Italiji, ta pa je bil lastnik Mark Medicala v Sloveniji. Prav on je bil monopolni dobavitelj žilnih opornic slovenskim bolnišnicam, je dejala Godčeva in dodala, da komisijo zanima vstop KB 1909 v lastništvo Mladine. Godčeva je želela z zaslišanjem Repovža preveriti domnevo, da naj bi davkoplačevalski denar, ki so ga bolnišnice porabile za preplačilo opornic, prek družbe Mark Medical odtekal tudi za financiranje medijske družbe Mladina.

Kako je Evgenija Carl ščitila svojo prijateljico, sodnico Tino Benčič, črnograditeljico, preberite na povezavi.

škandal24.si