fbpx

Veselinovič paket z dokumentacijo namerno poslal na napačen naslov: Zakaj ni imel težav z naslovnikom, ko je pošiljal račune?

Foto: STA

Kabinet predsednika vlade ni vmesna poštna postaja, ki bi si jo lahko kdorkoli izbral za pomoč pri izogibanju svojih zakonskih odgovornosti,” so zapisali v dopisu Kabineta predsednika vlade direktorju STA Bojanu Veselinoviču. Ta bi namreč moral poslati dokumentacijo na Urad za komuniciranje, tako kot je bila to praksa v preteklosti.

Slovenska tiskovna agencija oziroma njen zakoniti zastopnik Bojan Veselinovič se že dlje časa izogiba dolžnosti predaje finančno-materialne dokumentacije STA lastniku, ki je v tem primeru Urad vlade za komuniciranje.

Veselinovič je v četrtek naposled le poslal paket z dokumentacijo, toda na napačen naslov. Kabinet predsednika vlade namreč ni naslovnik, ki je pristojen, zato so mu pošiljko vrnili s pojasnilom.

Kabinet predsednika vlade ni vmesna poštna postaja
Vodja Kabineta predsednika vlade Peter Šuhel je v dopisu direktorju Veselinoviču zapisal, da mora ta dokumentacijo dostaviti pooblaščenemu organu – Uradu za komuniciranje. Taka je namreč bila praksa v vseh drugih vladnih mandatih in naj bi se jo držali tudi sedaj ter v bodoče. “Kabinet predsednika vlade ni vmesna poštna postaja, ki bi si jo lahko kdorkoli izbral za pomoč pri izogibanju svojih zakonskih odgovornosti,” so še zapisali v dopisu Kabineta predsednika vlade.

Image

Sara Kovač