fbpx

[Video] Anticepilci so res pojave: Ko je hudo, še vedno iščejo zdravniško pomoč!

Anticepilci na sredinem protestu na Trgu Republike v Ljubljani (Foto: Twitter Printscreen)

Iz tedna v teden smo priča protestom proti PCT-pogoju in cepljenju, ki so velikokrat nasilni. Če so sredini protestniki na Trgu republike v Ljubljani slab mesec nazaj še ploskali govorcu, ki je s pomočjo ozvočenja somišljenike pozival, da je treba zdravnike, ki sodelujejo pri cepljenju proti covidu-19, postaviti pred vojaško sodišče in jim soditi, so tokrat pokazali, da očitno brez zdravnikov le ne morejo, ko pride huda ura.

Na Stevanovićem mitingu resnice je konec septembra Srečko Šorli ob aplavzu množice grozil: vsak zdravnik, ki bo cepil samo še enega državljana, bo klican pred vojaško sodišče. Enako je grozil novinarjem. Anticepilec Šorli je prepričan, da anticepilski protestniki prihajajo na Trg republike po pravico in resnico. Več kot očitno je, da spada med tiste, ki ima neko svojo resnico – verjame namreč v nekatere teorije zarote in to svojo resnico na protestih rad deli tudi z ostalimi. Tako je že nazadnje povedal, da je cepljenje del nekega velikega zlobnega načrta, katerega cilj je, da nas na koncu pokončajo z navadno sezonsko gripo. “Z današnjim dnem zaustavljamo cepljenje! Basta,” je vzkliknil in seveda požel aplavz somišljenikov.

Srečko Šorli (Foto: Twitter)

Med protestniki iskali zdravnika
Posnetek z zadnjega protesta v Ljubljani, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih, postavlja paradoks, saj je bilo mogoče slišati, kako v množici iščejo zdravnika, ki bi pomagal enemu izmed prisotnih. Torej osebo, ki bi jo še mesec dni prej postavili pred vojaško sodišče?! Mlada govornica se je včeraj na Trgu Republike v Ljubljani v mikrofon spraševala: “Nihče nima pravice tega pogojevati z nekim zdravstvenim stanjem ali pa da preverja naše zdravstveno stanje. Kaj sploh to je?” Nato pa je le nekaj trenutkov kasneje prikorakal neznani moški, ki je povedal, da se je nekdo v bližini onesvestil, in povprašal, če je morebiti kdo od prisotnih zdravnik. Tudi govorka je nato prek mikrofona zbrane povprašala, ali je med njimi morda kakšen zdravnik, ki lahko pomaga, ker pa odziva iz množice, ni bilo, je nadaljevala s svojim govorom. Zaenkrat še ni jasno, kaj se je zgodilo z osebo, ki se je na včerajšnjem protestu onesvestila.

Vsekakor je jasno, da je velika razlika med brskanjem informacij na spletu in posvetovanje pri zdravniku. A očitno anticepilci to priznajo šele, ko zares potrebujejo zdravstveno pomoč. Stric Google očitno le ni tisti, ki bi dajal napotke za vse, denimo kako zdraviti vse ostale bolezni ali pa celo izpeljati operacije. Zdravniki se z namenom šolajo leta in leta. Če bi bilo vse tako preprosto, bi jih imeli v izobilju. Pa vemo, da ni tako.

Sara Kovač