[Video] Dr. Tadej Strehovec, zagovornik nerojenih otrok: “Ko govorimo o evtanaziji, govorimo o uboju hudo bolnega človeka. Podobno velja za usmrtitev nerojenega otroka.”

Foto: printscreen

Dr. Tadej Strehovec je ime, ki je te dni v Sloveniji ponovno postavilo pravico nerojenih otrok do življenja v središče medijske pozornosti. Ob napadih na Zavod ŽIV!M zaradi filma Čudež življenja, predvajanega na pročelju frančiškanskega samostana na Tromostovju, smo osuplo ugotovili, da so prav nerojeni in druge skupine najbolj nemočnih in brezpravnih glavne tarče napadov levičarskih skrajnežev, ki neupravičeno zasedajo županske in druge pomembne javne funkcije v državi.

Pater Tadej Strehovec, javnosti znani duhovnik, se po doktoratu iz bioetike tudi kot znanstvenik ukvarja z zaščito človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Napadi na katoličane, ki delujemo v javnosti, se pri nas običajno zgodijo v kontekstu pregona domnevnih kaznivih dejanj spodbujanja nestrpnosti in širjenja “sovražnega govora”.

Tako meni tudi dr. Tadej Strehovec, ki je v odzivu na pregon s strani okrožnega državnega tožilstva za Nova24TV izjavil: “Glavni razlogi, da okrožno državno tožilstvo, na pobudo zagovornikov usmrtitve nerojenih otrok, toži Zavod KUL.si, so omejevanje svobode izražanja, spodbujanje samocenzure in omejevanje verske svobode katoličanov. Prepričan sem, da je na takšne pritiske potrebno odgovoriti s še več govora,” pravi dr. Strehovec.


Povsem jasno je, da je pregon dr. Strehovca politično motiviran s strani skrajne levice, ki za svoje početje zlorablja državne organe.

Dr. Strehovec je v oddaji spregovoril tudi o lažnih novicah, torej, “ko želijo neke družbene skupine zakrivati pravo naravo pojavov. Ko govorimo o evtanaziji, govorimo o uboju hudo bolnega človeka, ki ga prodajajo, če lahko tako rečem, nekateri mediji oz. ideološke skupine kot pravico do dostojanstvene smrti. Mi razkrivamo, da tukaj ne gre za nobeno dostojanstvo, ampak da gre za uboj nedolžnega človeka. Podobno velja za usmrtitev nerojenega otroka in za podobno stvar gre pri t. i. pravici do poroke za vse ljudi. Vsak človek, tudi nerojen, ima pravico do temeljnih človekovih pravic, kamor se seveda uvršča tista glavna, to je pravica do življenja”.

Dr. Tadej Strehovec v oddaji Aktualno. (Foto: printscreen)

Pregon dr. Strehovca je napad na katoliško identiteto naše družbe, ki je v prelomnih trenutkih slovenskega obstoja odigrala ključno vlogo, o čemer je tekla beseda v tokratni oddaji Aktualno. Poglejte jo tukaj:

Franci Donko

 • Svele

  Hajjajjaja smrt slovenskim dojenčkom akcija zamaški hajjaja

 • tarantela

  Ta gospod ima najbrž veliko osebnih izkušenj s skrbjo za družino z veliko otroki, z vstajanjem sredi noči, z nego hudo bolnih, ki trpijo hude muke in si želijo umret in tako dokončati svoje neznosne muke. Ko bo gospod vse to počel, potem naj pridiga drugim!!!

  • Andrej

   Več izkušenj ima, kot si sploh moreš misliti. Če ti po tvojem opisu skrbiš za svoje sorodnike, on to počne za vse ljudi in nič ne vpraša. Kdor pomoč potrebuje je on zastonj na voljo. Pa ne gre za pridigo, ampak za opozorilo vsem ki bomo, ko bomo stari, na istem. Ko boš star/a in če boš imel/a premoženje te bodo hitro evtanazirali. To je keč evtanazije in nič drugega.

  • Boy

   Muslimani nezaželjene otroke ubijejo skupaj z materjo, za bolnike in nemočne pa skrbijo tako, da jih prepustijo vojnim vihram. Je to tisto, kar si želiš?

   • xct

    So to kakšni dolenjski musliji?!

    • Boy

     Vidim, da si totalno nerazgledan, komi pač

  • murgl

   tarantela, a se tebi zdi, da imajo tisti glasni populisti, ki zagovarjajo umor bolnih in nerojenih, veliko osebnih izkušenj z nego bolnih ali skrbjo za otroke ?

  • Van Der Waals

   Ti si preneumna da bi razumela!!!

 • Caetano

  Ta duhovnik dr. Strehovec je vreden pohvale zaradi hrabrosti s katero nasprotuje kulturi smrti, ki je velik madež novejše evropske civilizacije. Tudi v današnji RKC večinoma manjka veliko poguma pa tudi pameti posebej recimo za nasprotovanje islamizaciji, širjenju jihada v Evropo ipd.

  Zgledujmo se po Poljakih, kjer splav ni kar tako dovoljen, ne sprejemajo islamskih migrantov in so zmetali vse levičarje iz parlamenta!

  • Cucurbita Pepo

   Zakaj je splav dovoljen v državah kjer so ljudje bolje izobraženi?

   • Caetano

    Etika ni vedno odvisna od izobrazenosti. Evgeniki so bili v glavnem izobrazenci. In tudi danes so pod masko splava uspeli uresniciti svoje izrojene ideje.

    • Cucurbita Pepo

     V Afriki kuhajo albinote

 • slosin

  bumbarji levosučni…nasprotujejo smrtni kazni, umor nerojenega otroka je pa dovoljen…..če gre pa za pomore domobrancev, se pa celo derejo ‘še premalo smo jih’….

  • Cucurbita Pepo

   Kaj pa umor spolnih celic?

  • xct

   ….pravi en “drkađija”!

 • Olga2345

  Komunistom in Islamistom ni sveto nič, niti zivljenje!

  • Cucurbita Pepo

   V islamu je splav kaznovan s smrtjo.

 • Cucurbita Pepo

  Na srečo je v Sloveniji dovolj izobraženih ljudi, ki dovoljujejo splav.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Osebe kot izobražena Hillary Clinton in njej podobni ljudje? :)

   PS: Kavanaugh bo imenovan za vrhovnega sodnika. Roe v. Wade bo kmalu črtan. :)

  • Andrej

   Na nesrečo v tretjem tisočletju politika in egoizem diktirata odnos do splava. Medicina že dolgo ve, da je zarodek živo bitje, ki ne potrebuje drugega, kot da ga pri miru pustimo.

   • Cucurbita Pepo

    In zakaj bi zarodke pustili na miru? Mar ženska v tretjem tisočletju nič več ne velja? Njena volja, želje, prihodnost? A bo to odzdaj naprej v rokah države?? Če želite otroka ga imejte, ne ga drugim vsiljevat.

    • Andrej

     O sancta simplicita. Še ene 10x preberi kaj si napisal. Morda boš dojel kup nesmislov.

   • Ivan Friderik Novak

    Idiot, živo bitje že, kaj pa če je nenormalen, spačen in potrebuje posebno nego?
    Takšni otroci živijo običajno le nekaj let in jih tudi zaradi zunanjega videza negujejo v zavodih kot npr. Črna/Koroškem.
    Ko bi papistične budale, ki se zavzemajo za prepoved splava, videle spačke, ki jih skrivajo v zavodih, bi seveda drugače razmišljale.
    Tudi Strehovcu bi koristil obisk zavoda, da bi spoznal kruto igro narave.

  • O’Brien

   Ja, tako so izobraženi, da še kontracepcije ne znajo uporabiti. Uporaba kondomov je blazno zahtevna reč.

   • xct

    Cerkev prepoveduje vsakršno zaščito. Bi pedofilom zmanjkalo otrok?

    • O’Brien

     Govorimo o izobraženih ki ne znajo uporabljati kontracepcije in ubijajo otroke.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  S tem se pa strinjam. Kje na svetu je dovoljeno, da ubiješ osebo oziroma otroka, ker ti trenutno to ne ustreza, niso pripravljeni,… To bi morali misliti takrat, ko ste imeli nezaščiten spolni odnos. :)

  PS: Predlagam zakon, kakršen je v San Salvadorju. Splav = 40 let zapora. :)

  • Miro

   vidiš zato je koristen splav, da že pred rojstvom prepoznajo take kot si ti in jim pomagajo, da ne pridejo na svet, kjer si potem sami ne morejo pomagat….

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    CNN Snowflake odjebi! :)

    PS: Roe v. Wade bo kmalu črtan. :)

 • Miro

  hahahaha, kdo se zavzema za otroke? največji pedofili. teli pa so stranka, ki ima za razpravljat o otrocih…

 • Ana Job

  Evtanazija je za komunistično Slovenijo nevarna stvar. Nekaterim bi to prišlo zelo prav, že zdaj sodišča izgubljajo oporoke za zemljišča na najbolj elitnih lokacijah.

 • Warrior princess

  Otrok bi moral biti krona in sad ljubezni med dvema, ki se ljubita in obožujeta in nikakor ne nebodigatreba. Na izbiro je nešteto kontracepcijskih sredstev zato je splav (če ne gre za posilstvo) ostudno dejanje.

 • xtc

  Strehovca nj opozorim na pomembno dilemo,nerojen otrok Ne more odločati,nekdop,ki hudo trpi ima na osebno željo pravico olajšanja muk. ne kAR POVPREK.

  • Andrej

   No, če bi kdaj poslušal Strehovčeva predavanja, bi slišal, da so to zelo resna in težka vprašanja in potrebna individualne presoje. Stalno opozarja: ne obsojati človeka, ki se je za tako dejanje (splav) odločil. Zato ne moreš tega z zakonom reševati. Zakon velja enako za vse, tukaj pa gre za OSEBNE stiske.

 • xct

  “Preiskovalci so preučili 38.000 dokumentov iz 27 nemških škofij in ugotovili, da so člani nemške duhovščine v skoraj sedmih desetletjih zlorabili 3677 mladoletnikov, med njimi večinoma dečkov. Več kot polovica žrtev je bila v času zlorab mlajša od 13 let.

  Preiskovalci so v poročilu opozorili, da bi bilo lahko resnično število žrtev spolnih zlorab v tem obdobju veliko višje, saj da so bili nekateri podatki “uničeni ali prirejeni”.

  Poročilo še razkriva, da so bili duhovniki, ki so bili obtoženi zlorab, pogosto premeščeni v drug kraj, kjer pa njihovi zločini niso bili razkriti.

  Le en od treh spolnih prestopnikov oz. 566 od 1670 obtoženih je svoja dejanja pojasnil na disciplinarnem zaslišanju Cerkve. 154 teh primerov se je zaključilo brez kazni, 103 pa le z opozorilom.

  Pred sodiščem je za svoja dejanja odgovarjalo le 38 odstotkov obtoženih, pa še to na pobudo žrtev ali njihovih družin.”

 • Van Der Waals

  Jz ne razumem kako je med podpisnicami abortivnega lobija večina žensk. Kako je to možno?!?! Saj so vendar ženske nosilke novega življenja one bi morale imeti rade otroke. Ne moški!!! Ženske bi morale bit močno proti splavom. Narobe svet.