fbpx

[Video] Dr. Tadej Strehovec, zagovornik nerojenih otrok: “Ko govorimo o evtanaziji, govorimo o uboju hudo bolnega človeka. Podobno velja za usmrtitev nerojenega otroka.”

Foto: printscreen

Dr. Tadej Strehovec je ime, ki je te dni v Sloveniji ponovno postavilo pravico nerojenih otrok do življenja v središče medijske pozornosti. Ob napadih na Zavod ŽIV!M zaradi filma Čudež življenja, predvajanega na pročelju frančiškanskega samostana na Tromostovju, smo osuplo ugotovili, da so prav nerojeni in druge skupine najbolj nemočnih in brezpravnih glavne tarče napadov levičarskih skrajnežev, ki neupravičeno zasedajo županske in druge pomembne javne funkcije v državi.

Pater Tadej Strehovec, javnosti znani duhovnik, se po doktoratu iz bioetike tudi kot znanstvenik ukvarja z zaščito človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Napadi na katoličane, ki delujemo v javnosti, se pri nas običajno zgodijo v kontekstu pregona domnevnih kaznivih dejanj spodbujanja nestrpnosti in širjenja “sovražnega govora”.

Tako meni tudi dr. Tadej Strehovec, ki je v odzivu na pregon s strani okrožnega državnega tožilstva za Nova24TV izjavil: “Glavni razlogi, da okrožno državno tožilstvo, na pobudo zagovornikov usmrtitve nerojenih otrok, toži Zavod KUL.si, so omejevanje svobode izražanja, spodbujanje samocenzure in omejevanje verske svobode katoličanov. Prepričan sem, da je na takšne pritiske potrebno odgovoriti s še več govora,” pravi dr. Strehovec.


Povsem jasno je, da je pregon dr. Strehovca politično motiviran s strani skrajne levice, ki za svoje početje zlorablja državne organe.

Dr. Strehovec je v oddaji spregovoril tudi o lažnih novicah, torej, “ko želijo neke družbene skupine zakrivati pravo naravo pojavov. Ko govorimo o evtanaziji, govorimo o uboju hudo bolnega človeka, ki ga prodajajo, če lahko tako rečem, nekateri mediji oz. ideološke skupine kot pravico do dostojanstvene smrti. Mi razkrivamo, da tukaj ne gre za nobeno dostojanstvo, ampak da gre za uboj nedolžnega človeka. Podobno velja za usmrtitev nerojenega otroka in za podobno stvar gre pri t. i. pravici do poroke za vse ljudi. Vsak človek, tudi nerojen, ima pravico do temeljnih človekovih pravic, kamor se seveda uvršča tista glavna, to je pravica do življenja”.

Dr. Tadej Strehovec v oddaji Aktualno. (Foto: printscreen)

Pregon dr. Strehovca je napad na katoliško identiteto naše družbe, ki je v prelomnih trenutkih slovenskega obstoja odigrala ključno vlogo, o čemer je tekla beseda v tokratni oddaji Aktualno. Poglejte jo tukaj:

Franci Donko