[Video] Golob tuji uradnici priznal, da ima težave s korupcijo

Datum:

Ob srečanju z Audrey Azoulay, generalno direktorico Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO), si je Slovenija v očeh sveta prislužila še eno črno piko. Golob se očitno še vedno ni naučil protokola: da namreč od vladnih predstavnikov neke države, ki naj bi bili zaupanja vredne osebe, nihče ne želi slišati vesti o korupciji v lastni državi.

“Te dni imamo na pol krizo v koaliciji zaradi korupcije …” so bile namreč njegove besede Azoulayevi. Kaj si je ta mislila ob NJIH, se ne ve, a besedna zveza “skorumpirana vlada” zagotovo ne pomeni zelene luči za sodelovanje.

Medtem ko je naloga predsednika vlade predstavljati lastno državo v najboljši možni luči način, Robert Golob počne  ravno obratno. Da predsednik vlade Robert Golob še po skoraj dveh letih na oblasti ne pozna protokola, je ena od težav, a da je pogovor z generalno direktorico UNESCA Audrey Azoulay začel s priznanjem, da ima vlada težave s korupcijo – meji na absurd.

Golobovega srečanja z generalno direktorico UNESCA Audrey Azoulay naj bi odprlo sodelovanje s Slovenijo, a si ga ta po takem uvodu verjetno težko obeta. Le kdo bi želel sodelovati z vlado, v kateri je “polovica v krizi zaradi korupcije”. In direktorici UNESCA je to prostodušno priznal Golob sam. In ne, ni šala.

Poleg omenjenega priznanja je jasno, da se Golob po skoraj dveh letih na oblasti še vedno ni naučil osnov protokola. Podobno kot v preteklosti s predsednico vlade Georgio Meloni, se je tudi tokrat zapletal pred fotografiranjem, da je Slovenija še dodatno čudno izpadla v očeh sveta.

Melonijeva je Goloba ob sprejemu vidno izgubljenega v finesah državniškega protokola usmerjala po rdeči preprogi in ob poziranju za kamere. Medtem ko sta se nastavljala objektivu, je italijanska predsednica vlade želela s svojo roko seči v Golobovo, a ta geste ni najbolj razumel. Malo sta se vrtela, skoraj kot bi plesala, na koncu pa sta se njuni roki vendarle uradno srečali.

Golobovi vladi je mar za “tujo dediščino”, za slovensko nič
Ironično pri vsem skupaj je, da se Golobova vlada sestaja z organizacijo za sponzoriranje različnih projektov, od zaščite kulturne in zgodovinske dediščine do ščitenja neodvisnih medijev in svobode tiska. V resnici je Golobovi vladi kulturna in zgodovinska dediščina malo mar, saj sicer ne bi ukinila Muzeja osamosvojitve. Da o svobodi medijev v Sloveniji ne govorimo. Ta je vsak dan bolj ogrožena, saj si je Golobova vlada nazadnje podjarmila celotno javno televizijo.

Po poročanju vladnega portala sta se z Azoulay zavzela za tesno sodelovanje tudi v okviru Varnostnega sveta Združenih narodov predvsem v mesecu, ko mu bo Slovenija predsedovala. Dotaknila sta se tudi situacije na območju Gaze, kjer je Unesco aktiven predvsem z agencijo ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA), ki pa je na svetovni ravni izgubila zaupanje, o čemer smo poročali tukaj.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...