[Video] Ime dr. Jožeta Pučnika umeščeno v srce Evrope in med velikane evropske zgodovine!

dr. Jože Pučnik

Ime dr. Jožeta Pučnika je v Evropskem parlamentu postavljeno ob bok drugim evropskim velikanom duha, poguma in neumornega boja za svobodo človeka in demokracije.

Predsednik SDS Janez Janša je ob veličastnem dogodku, ko so v Evropskem parlamentu sprejeli odločitev, da eno od konferenčnih dvoran poimenujejo po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku, dejal, da  je dr. Pučnik po tem, ko so mu v Sloveniji posvetili največje letališče, številne trge, ulice in javne ustanove, končno dobil svoj prostor tudi v Evropi. V tisti Evropi, v kateri je iskal srečo in svobodo, tudi takrat, ko je bil izgnan  iz svoje lastne domovine. Dodal je, da poimenovanje pomembne konferenčne dvorane v Evropskem parlamentu po dr. Jožetu Pučniku pomeni  priznanje temu velikemu Slovencu. Na to priznanje je sicer nekaj časa čakal, ampak je zato toliko bolj jasno in temeljito. “Hvala dr. Milanu Zveru in njegovim sodelavcem za neumoren, večletni trud, ki je bil potreben za to, da je bil ta predlog izglasovan. Hvala Manfredu Webru za podporo. Brez podpore vodje najmočnejše poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu tega zagotovo ne bi bilo mogoče doseči in hvala tudi vsem ostalim, ki so ta predlog podprli,” je še povedal Janez Janša, ki je dodal, da bo ime dr. Jožeta Pučnika v Evropskem parlamentu od danes naprej postavljeno ob bok drugim evropskim velikanom duha, poguma in neumornega boja za svobodo človeka in demokracije.

Pučnik se je zapisal med evropske velikane
Vodja delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber je ob poimenovanju konferenčne dvorane po dr. Jožetu Pučniku dejal, da je danes pomemben dan za vse nas. “Evropski parlament je uradno sprejel odločitev o poimenovanju konferenčne dvorane v stavbi Evropskega parlamenta v Bruslju, po enemu največjih Slovencev in političnemu očetu vaše države – po Jožetu Pučniku! Dovolite mi, da vam vsem čestitam ob tej priložnosti. Gre za resnično veliko čast, na katero smo lahko vsi zelo ponosni,” je ob tem dejal Weber.

Poudaril je, da dr. Jože Pučnik ni bil le gonilna sila slovenske neodvisnosti, bil je tudi velik Evropejec. Njegova zapuščina je bila vse prepogosto spregledana. Temu ne bi smelo biti tako! Zato sem stal za to pobudo od samega začetka, je dejal in poudaril, da bo ime tega evropskega velikana  zdaj za vedno zapisano v evropsko zgodovino poleg imen kot so Konrad Adenauer, Winston Churchill, Robert Schuman in ostali veliki evropski voditelji. “Čestitke tudi Milanu Zveru in njegovi delegaciji. Želim si, da bi vas čim več videl na inavguraciji dvorane Jožeta Pučnika v Evropskem parlamentu,” je še dejal Manfred Weber.

V zgodovino se bo zapisal kot naš največji borec za demokracijo
Evropski poslanec iz vrst SDS, pobudnik poimenovanja, dr. Milan Zver, je uvodoma dejal, da ko je pred petimi leti vodstvu Evropskega parlamenta in Evropske ljudske stranke prvič predstavil to pobudo, s katero si je prizadeval, da bi delček Unije poimenovali po dr. Pučniku, vedel, da ne bo lahko. Navsezadnje je Slovenija majhna država, posamezne dele prostorov v evropskih institucijah pa se običajno poimenuje po zgodovinsko najpomembnejših politikih največjih držav, je ob tem dejal.

“Morda je bila pot od ideje do realizacije dolga, ampak zato je odločitev pristojnih organov v Evropskem parlamentu tem bolj veličastna. S to odločitvijo, ki pomeni tudi posebno čast za Slovenijo, sta Evropska unija in Evropski parlament dr. Jožeta Pučnika postavila ob bok največjih Evropejcev kot so Konrad Adenauer, Winston Churchill, Paul-Henri Spaak, Robert Schuman in ostali, katerih imena prav tako označujejo posamezne dele hrama evropske demokracije. S to častjo naš največji borec za demokracijo in prepričan Slovenec in Evropejec končno dobiva svoje mesto med velikani sodobne evropske zgodovine,” je dejal dr. Milan Zver.

Ob tem je izrazil prav posebno veselje, da se bodo v dvorani dr. Jožeta Pučnika še naprej sprejemale pomembne odločitve, saj se v njej redno odvijajo pripravljalni sestanki biroja EP, v njem zasedajo tri velike nacionalne delegacije, kakor tudi člani Evropske ljudske stranke iz kar šestih odborov EP, med drugim tudi odbora za kulturo.

“Naj izkoristim to priložnost, da se zahvalim mojim sodelavcem za prizadevnost in da so ves čas verjeli v uspeh, predvsem pa vodstvu Evropske ljudske stranke, predsedniku skupine Manfredu Webru in direktorju Martinu Kampu. Že sedaj vas vabim v Evropski parlament na junijsko uradno inavguracijo dvorane, kjer boste imeli priložnost spoznati marsikaterega izmed vodilnih politikov Evropske unije,” je v svojem nagovoru ob tej priložnosti še povedal evropski poslanec. “Lani smo na Trstenjakovi odprli Hišo dr. Jožeta Pučnika. Sedaj smo njegov dom simbolno razširili tudi na Evropsko unijo. Dobrodošel, dragi Jože,” je še dejal evropski poslanec dr. Milan Zver.

C. Š.

 • večni srb

  Res zanimivo, da EU posveča tako pozornost politiku, ki ni napisal niti ene same omembe vredne knjige in se nihče ne spomni nobene njegove pomembne teorije ali vsaj ideje, še v našem prostoru nima kritičnega mesta, kaj šele v evropskem, kjer Pučnika enostavno ni. Pa kdo je Pučnik, kaj je Pučnik, eh…

  • Silka

   Po tvoje bi moral napisati “Smeri razvoja družbenopolitičnega sistema” kot zločinec Kardelj, da si bi zaslužil spomenik pred slovensko univerzo?

   • večni srb

    Po moje, bi morali napisati katero politično ali humanistično idejo je ustvaril in vnesel Pučnik v Evropski prostor, če nobene, bi morali biti tiho.

  • Franjo Trojner

   Nea se cmeri in ne bodi zavisten, po tvojem kučanu bo pa poimenovana kakšna sobana v kremlju, tudi po Rjavcu in Jankoviću bodo gotovo poimenovali kak hodnik.

   • Miro

    Pučnik ni bil podpornik take politike kot jo sedaj vodi SDS…. ti lopovi so mu stranko ukradli, da se sedaj kitijo z ne vem kakšno tradicijo…. zagrizeni komunisti so že vedeli

    • Franjo Trojner

     G. Pučnik je verjel v človeško dobroto, v pravico, v pravičnost, v demokracijo!
     Žal so vsi nelustriranci v novi samostojni in baje demokratični državi njegovo dobroto grobo izrabili, kar je na koncu svoje življenske poti tudi spoznal.
     G. Janez Janša je po g.Pučniku danes še edini aktiven političen nasprotnik vsem nelustrirancem, iz tega razloga ga nelustrirsnci fanatično sovražite in mu na vse legalne in nelegalne možne načine mečete polena pod noge in to na podoben način, kot ste pred časom počeli g. Pučniku.

     • večni srb

      Menimo se o moralnih vrednotah cele EU, ne o tekmovanju za Miss Slovenije.

    • večni srb

     Imel je vse pogoje, da bi lahko zgradil kvalitetno stranko, ampak očitno nemcev in Vatikanu to ni bilo v interesu ali pa preprosto pojma ni imela kako se delajo in vodijo stranke.

   • večni srb

    Ne razumeš, ker si hrvat in takoj znoriš, če vidiš karkoli kar asocira na Srbijo.
    Vsi so navadni šalabajzerji, Pučnik je bil zame večji človek od Kučana, oba pa sta v evropskem prostoru pi* dim.

    • Franjo Trojner

     Hrvat te je naredo!
     Moji predniki po moški linijI so Nemci po ženski pa Slovenci in to pravih SLOVENSKIH PRIIMKOV, KOT SO HRAST IN JELEN! Sam se smatram za SLOVENCA in sem vedno imel samo SLOVENSKO državljanstvo. Tako zdaj veš in iz tega razloga ne bluzi več, razen, če si slaboumen. Ti si zase sam zapisal, da si Slovenec in Srb, kar je praktično nemogoče. Pred kratkim si celo zapisal , da smo SLOVENCI nastali iz Srbov, kar samo kaže na tvojo butasto nacionalistično propagando, ki je na teh prostorih prisotna vse od leta 1918, se močno krepila leta 1945 in svoj vrhunec in hkrati sramoten, klavrn padec doživela pod Miloševićem. Danes prosperirate samo znotraj ortodoksne levice in doživljate orgazme, ko vas nagovori vaš opankar ljubljanski na vaši jugonostalgični prireditvi nosil bom rdečo zvezdo.

 • večni srb

  Zanimivo je tudi, da Pučnika umeščajo v isto družbo kot Konrada Adenauerja, ki je bil predsednik povojne Nemčije več kot 20 let, vse do svoje pozne starosti.

  Bil je pomemben politik in župan že pred vojno, ko se je zavzemal za razdelitev Prusije, iz česar je potem nastala delitev Poljske. Sicer je bil predvsem izrazit anti komunist, igral je podobno vlogo kot jo ima danes južna Koreja, v primerjavi s severno polovico in komunistično revščino. Vse lepo in prav, če si nemec, zakaj bi bil tak lokal patriot pomemben za celo Evropo, pa se mi še sanja ne, verjetno je ubogal in naredil vse kar se mu je reklo. Pučnika so deložirali in mu vzeli celo diplome komunisti, Adenauerju so isto naredili nacisti, zgleda so posvetili same uboge reveže.

 • Nšo-či

  Moj poklon.

 • Miro Jereb

  Sem srečno ganjen…kaj naj rečem. G Pučnik in njegovo življenje je pot zmage njega in nas vseh. Rdeči o tem nimajo pojma.

  • Steiermark

   Imajo, imajo, pa še kako, saj se zavedajo, da je on glavni “krivec” da nimajo več vseh niti v svojih zločinskih krempljih, ter da nas nemorejo več kar tako klati, kot so to bili navajeni do 1991 leta!

 • Djuro Sumar

  Evropejci nimajo pojma o tem, kdo je bil Pučnik. Sicer pa, kar se mene tiče, ima lahko v EU Parlamentu svojo dvorano tudi Janez Janša. Prej jo bo imel, prej se ga bomo znebili. Zelo primerno bi bilo tudi to, da bi po njem poimenovali kakšen WC.

  • if

   Z WC-ji se je že samoindentificirala SD.

   • Djuro Sumar

    Ja, WC-ji so pomembna stvar v našem življenju. Tam je dovoljeno celo prdeti na ves glas.

    • Mojca pokraculja

     Kaj pol ti tle delas? Mars v wc, pa fotko od dominike vzemi s sabo, da si bos lahko rit obrisal.

     • Djuro Sumar

      Mislim, da ne poznam nobene Dominike.

    • Steiermark

     Tukaj, na tem portalu ni WC, pa ti serješ in prdiš na ves glas, kar naprej!

  • Steiermark

   Za to so se borili, pred volitvami v Sloveniji, tvoji pedofilsko pederastični zmeneti, ugrabitelji nedolžnih otrok, ki dedku in babici ne priznavajo pravice do izražanja ljubezni do vnukov ter vnukom ne dajejo pravice, da bi le to prejemali ampak jim srečo in dobrobitodraščanja v lastni družini ob ljubezni dedka in babice, enostavno preprečili, lgbt-jevci, promotorji krvave zvezde….. Res, kaj še hočeš več, “častno” so si priborili, da njihive podobe visijo nad vsakim pisuarjem, klozetom, da bodo ljudje ob “soočenju” z njimi in njihovimi podobami, hitreje in lažje “opravili” svoje potrebe….. Smrduh wc-jevski! Sicer pa kot izgleda, je Lublana največji klozet na svetu, tam se zbirate sami pristaši te straniščne kulture in genocida nad Slovenci, slovenske zastave ni z a opaziti nikjer, torej ćefurtarska kultura sranja po in v Sloveniji – z vaše strani! Še kaj več si zaslužite, razen razobešanja vaših podob po klozetih – ljudje bi res morali sc….ati in sr…..ati, ne samo po vaših podobah ampak kar po vas!

   • Djuro Sumar

    Očitno imam srečo da ne živim v Ljubljani, temveč v Radečah.

 • Antonius

  Bivši CeKa na Tomšičevi sredi Ljubljane pa poimenujmo po veleizdajalskem razorožitelju slovenske TO v Kučanov sekret.
  Ljubljano še čaka odločitev, da na vidnejšem mestu postavi spomenik velikemu Slovencu dr.Jožetu Pučniku in po njem poimenuje cesto ali park.
  Morda bi lahko Trg *republike* pred parlamentom preimenovali v Trg dr. Jožeta Pučnika, ker trg poimenovan po državni ureditvi v bistvu ne pomeni nič.

  • Djuro Sumar

   Na vsak način pa na spominsko ploščo napisati, da je bil dr. Pučnik ateist.

   • Steiermark

    Tebi pa ni potrebno pripisovati, da si bedak, se vidi s prostim očesom, na daleč!

    • Djuro Sumar

     Jaz pač nisem pomemben in si lahko privoščim biti bedak. Pomembno je to, da si ti pameten.

  • Novakec1

   Spomenik v lublani bulani bo postavljen v čast nekomu iz Saraocev.

 • if

  Komunistični režim SFRJ je Jožeta Pučnika preganjal, zaprl, onemogočal, okradel dobrega imena, izobrazbe in mladosti.

  V Zvezni republiki Nemčiji je ponovno doktoriral, se vrnil osamosvajat Slovenijo in v njeno končno osamosvojitev vgradil levji delež!

  Jožeta Pučnika njegovo življenje izraža kot velikega misleca, razumnika, intelektualca, domoljuba in operativca!

 • Djuro Sumar

  Prav je, da so po ateistu Pučniku poimenovali dvorano v EU. To, da je bil ateist je dokaz njegovega razuma in veličine.

  • Olga2345

   Prav je, da so z imenovanjem zabili nogo v rit vam in skorumpiranim predstavnikom levice v evropskem parlamentu in doma!

   • Djuro Sumar

    Pirova zmaga. Ovekovečili ste spomin na ateista, demokrata, kakršni smo vsi ateisti. Prav je, da je dobil svojo dvorano.

    • Mojca pokraculja

     Ti komunisticno teslo, se izrekas za ateista? Sploh ves kaj to pomeni?
     Najprej se izreči za anti komunista, anti fasista, anti nacista. Potem podpisi resolucijo o izenacitvi vseh diktatur. To je predpogoj za ateizem.
     Zacni pri komunizmu, bo slo?

     • Djuro Sumar

      Jaz seveda nisem pomemben, govorimo o Pučniku, ki se je na TV v predvolini kampaniji izrekel za ateista. Če jaz ne vem kaj pomeni biti ateist, on je zagotovo vedel, kajne.
      To kar ti kracaš pa je seveda totalna neumnost. Biti ateist pomeni samo to, da si brezverec in popolnoma nič drugega. Jaz sem 100% prepričan, da Bog ne obstaja in to je to. Se boš morala še majčkeno izobraziti, predvsem pa verniki morate biti tolerantni in vas v cerkvi ne učijo, da morate žaliti drugače misleče.

     • Mojca pokraculja

      “kakršni smo vsi ostali ateisti”- torej govoril si o sebi.Komunizem je religija. Brezverec, ki ima boga Tita, Stalina … ni ateist. Ne upaš si napisati jaz sem antikomunist. Jaz pa z lahkoto povem nimam nič s cerkvijo.

     • Djuro Sumar

      Ne bom debatiral z osebkom kakršna si ti. Komunizem ni religija, Tito, Stalin, Hitler, Musolini, Trump, da ne naštevam še naprej, niso nikakršni Bogovi. Komunizem, fašizem, nacizem, socializem itd. nimajo popolnoma nič z vero, kajti Bogovi so imaginarne osebe, ki “živijo” v “nebesih”. Tudi za tiste, ki ne hodite v cerkev velja, da ni kulturno žaliti druge. Uživaj še naprej v svojem sovraštvu in predvsem v svoji nevednosti. Res ne vem zakaj bi napisal da sem anti komunist, saj je komunizem ideologija tako kot vsaka druga. Pa prosim, ne nakladaj mi, koliko ljudi so pobili, ker jih je zaradi verskega nasilja umrlo mnogo več. Lahko noč.

     • Mojca pokraculja

      Hvala bogu, čimprej nehaj ! Vsi na tem portalu se bomo oddahnili. Sploh, ker nekdo, ki je toliko najbolj odvratnih žaljivk napisal prav zoper žrtve komunističnega nasilja, izražal neizmerno sovraštvo, sedaj sprenevedavo jokca, ker je užaljen zaradi besede teslo. Jurij Musar zapečatil si se. Papa…

    • Vojteh Dovč

     ulico iz goričkega v piran

    • Steiermark

     Koga pa skrbi ateizem dr. J. Pučnika, morda vas, “vernike” zločinskega pedofila tita – komunizma? Ljudje so lahko ateisti ali pa pripadniki katerekoli verske skupnosti oz. ideologije, če s tem ne povzročajo zla! Verovati v Boga, ali ne, to je pa zasebna stvar in pravica vsakega človeka! Tebi to nikoli ni bilo jasno, a ne, udbovček z rdečo zvezdo!

     • Djuro Sumar

      Ne vem zakaj bi koga skrbel ateizem Pučnika. To se mu šteje v plus, ker je to dokaz, da je mislil samostojno s svojo glavo, ne pa tako kot verniki.

     • Steiermark

      V prejšnjem postu si prav ti izpostavil dr. J. Pučnika in njegov “ateizem”….. Torej je tebe skrbel njegov ateizem…… si si že sam odgovoril na svoje trapasto kontradiktorno vprašanje….

     • Djuro Sumar

      Nisem postavil prav nobenega vprašanja, temveč le trditev, da je bil Pučnik ateist. Mi deluješ nekako zmedeno.

     • Steiermark

      No, potem si pa odkril toplo vodo…..ali si tudi “toplovodar”? Izgeda že tako!

     • Djuro Sumar

      Pa si res zmeden. Kakšno zvezo ima tole s “toplovodarji”. Tudi če bi bil isto spolno usmerjen, to ne spremeni ničesar.

    • tohuvabohu

     Blabla. Med ateisti je tudi polno zahojenih rdečkarjev. Noben rdečkar pa ni demokrat.

     • Djuro Sumar

      Vsekakor imajo rdečkarji več možnosti biti demokrat, kot pripadniki katere koli verske organizacije, ki so organizirane hierarhično. Rdečkarji so ustanovili Delavske svete, Zbore delavcev, Samoupravne kontrole, medtem ko v cerkvi vlada cerkveni poglavar, kot diktator.

    • Soave

     Demokrat si, Jurij ?

     • Djuro Sumar

      100% demokrat sem, tako kot 100% ateist. Če bi me poznala, bi vedela da je res.

  • tramal

   A ti misliš da si veren ,če lezeš kučanu v rit in mu praiš ,da je Bog.

 • Miro

  sedaj hvala, za čas življenja pa ga je Jajo z umazano igro odstranil iz vodenja stranke

  • totex39

   Nehaj pisati neresnice, ker nimaš pojma kako je bilo, to je čisti pamflet, ki so si ga izmislili socialistični komunisti.

   • Steiermark

    Pa, saj takšni revčki, kot je ta miro (verjetno je takšnih mirotov še več, enega imamo celo na mestu predsednika vlade) niso zmožni drugega, kot trositi laži – neresnice istočasno pa se proglašati za najbolj etične in moralne (lopove)!

  • tohuvabohu

   Nobene igre ni bilo, bedak. Spomnite se raje, rdeča goveda, kako ste ga histerično zmerjali z revanšistom, zdaj pa točite krokodilje solze.

  • tramal

   Kaj imaš ko lažeš sebi in zabitim komunajzerjem .Mi desni vemo resnico.

 • Olga2345

  Čestitke! Ponosni smo nanj! Res je bil velik in zaveden Slovenec!

  • Novakec1

   Ki je večino časa preživel izven slolandije?

   • Steiermark

    ja, kot pregnanec, ker so mu rdeče zveri segale po življenju….

   • Olga2345

    Zaradi komunistov, s Kučanom na čelu!

  • večni srb

   Če bi bili Slovenci res ponosni na Pučnika, se danes ne bi več dogajalo isto kot so naredili njemu in ne bi bilo nobenih democidov.

 • ljubinica

  Na MMC se nic o tem ….

  • Olga2345

   Saj tudi ne bo…

 • VERRZIFIKATOR

  VELIKAN IN PALČEK

  Običajno v pravljicah tako je,
  palček tisti je, ki modro zmaga,
  s trikom velikana ki premaga,
  ko pomerita se v boju v dvoje.

  Pač tako se v pravljicah dogaja,
  a življenje pravljica ni večna
  in dežela ni do konca srečna,
  kjer se palček z zmagami napaja.

  Zmaga mu zadostna ni nobena,
  zagrenjeno išče nove trike,
  vse bolj je ujetnik lastne klike,
  kreatura uboga, narejena

  Vedno znova palček išče zmago,
  zmage drugih s triki si prilašča,
  zloba se ga zmeraj bolj polašča,
  lastno čuti vedno bolj nesnago.

  Ena stvar zanj najbolj je boleča,
  da ne more zmagati pošteno,
  ne postane rdeče žal zeleno,
  da izmuzne se mu vsakič sreča.

  Biti velikan mu ne uspeva,
  niti v pravljici, še manj v resnici,
  majhen palček da je po krivici,
  pritožuje se, ob tla zadeva.

  Nikdar velik palček ne postane,
  naj vseh vrst se trikov poslužuje,
  z njim iz dneva v dan je le še huje,
  velik namreč velikan ostane.

 • pajot

  Ker ne morem reči naj živi,bom rekel samo tole: VELIKA HVALA,DA SI ŽIVEL MED NAMI,JOŽE PUČNIK!

  • tohuvabohu

   Naj živi v našem spominu.

 • althar

  Lepo in tudi prav. Ampak še lepše in tudi bolše bi bilo, če bi se resno posvetili temu, kako bi sami ali s sorodnimi strankami zbrali 50+% na slovenskih volitvah, da ne crknemo pod kradlivimi, izdajalskimi komunisti.

  • montyamp

   Le kako spraviti od udbopartijske teroristične celice uničen narod na volitve ???

   • althar

    Ne vem, ker nisem strokovnjak, a zagotovo se da, če uporabiš profi metode. Propaganda dela čudeže, saj jih je udbomafija z njeno pomočjo tudi mentalno pokorila.

 • montyamp

  Kaj se pa greste ???
  Imam toliko imen pravih borcev za slovenski fašizem , vi pa z nekim Pučnikom , ki sploh ni nobenega zaklal ali vsaj po nedolžnem zaprl , tudi ministrov ni rušil (DEPALA VAS) , po bankah ni kradel , ………………………..
  Imam seznam ljudi ki so še tudi , ali pa so bili zeio ambiciozni , pa nič od vas .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
  Zakaj pa izključujete kozoroge ???
  Pučnik je bil rojen v znameju ribi po soncu , zraven pa še močna zasedba ovna .
  V glavnem , ni bil lažnivec , hinavec , bandit , mafiozo , …………..
  BIL JE PRAVI BOREC .
  VEČNA NAJ MU BO SLAVA , PRAVEMU SLOVENCU .

 • Jaka Sraka

  To vendar ni pošteno. To bi se moralo zgoditi g. M. Kučanu, ki nas je osamosvojil in postavil državo.

  • dob

   KAKO JE BILO TISTO Z REPO
   Dedek je posadil repico in zrasla je velika, prekrasna repa. Hotel jo je izruvati, vlekel je in
   vlekel repo iz zemlje, pa je ni mogel izvleči. Poklical je na pomoč babico. Babica je prijela dedka, dedek je vlekel repo, babica dedka, vlekla sta in vlekla….. (preskočim Prvo in Drugo svetovno vojno in grem kar na osamosvojitveno leta 1991).

   V glavnem, da ne bom predolg, na koncu muca pokliče na pomoč še miško. Miška je prijela muco, muca je prijela psička, psiček vnučko, vnučka babico, babica dedka, dedek repo, vlekli so in vlekli… pa je niso mogli izvleči.
   Miška je še enkrat poskusila, tokrat z vso močjo (da je pri tem dobila revica kilo) ….pa nič!

   Potem je Repe napisal knjigo o tem, kako je milan kučan sam in brez vsake pomoči izvlekel veliko repo. To je bilo še pred osamosvojitvijo.
   Osamosvojitev je pa kučan izpeljal z mezincem, z eno roko! Kar bo vse Repe lepo opisal in pojasnil v svoji novi knjigi.

 • komar marko

  No ja že v daljnih SVINČENIH časih so nas doma in v tujini vedno IMENOVALI GOSPODJE, razen pri nas ko si dal vezati neko knjigico in na njej je pisalo UNIVERZA od SPERANSA in na policah so pravoverni morali imeti vsaj 10 metrov zbranih del, ki jih nikoli nobeden ni pogledal. NIKOLI. . EU ve kaj je diktatura in kaj so obsodili in kako težka je pot demokracije, še zlasti ko se Palček Smuk ves čas mota pod nogami in te spotika.

 • Olga2345

  Jože Pučnik je bil Hitlerjev osebni pilot, zato pa je Janša po njem poimenoval brniško letališče.

  • wert

   Spet T R O L – aš ???????????????????????????????????????????????
   Matr si pokvarjeno “stvorenje” – Vojteh Dovč !

   • tramal

    Je pač propadli policaj ,ki ne zna kaj drugega kot krasti nike.

  • tohuvabohu

   Govedo.

  • Olga2345

   [email protected], 308 (!) Upvotes
   Antifašizmu na delu!

   Šarec, Cerar (za katerega je njegovemu očetu ušlo leta 2014, pred ukradenimi volivami, da je vzgojen v “tem duhu in bo delal za stvar”!), Židan, Bratuškova, Erjavec so skorumpirani! Mora jih preiskati policija zaradi politične korupcije, ker s svojim “ne Janši”, pomagajo Kucanu, da ne pride pred roko pravice za svoje zločine! To JE POLITIČNA KORUPCIJA!

  • Soave

   Trola trolasta !

  • tramal

   Spet kradeš nike bedanec .

 • Kučko pod pručko

  Konferenčna dvorana dr. Jožeta Pučnika in pranger Milana Kučana

  Največja tragedija samostojne Slovenije se je zgodila leta 1990, ko je na volitvah za predsednika RS Kučan premagal dr. Jožeta Pučnika in Ivana Krambergerja. Normalen človek ne more razumeti, kako je lahko veleizdajalec slovenskega naroda pustil za seboj očeta osamosvojitve, za katerim je malo kasneje stalo 88,5 % vseh volivcev. Nemogoče, pa se je le zgodilo. Mediji, ki so bili pod komando kratkonogega šefa Partije so blatili dr. Pučnika in ga prikazali v očeh ljudi kot revanšista, človeka, ki je zapustil domovino in zahrbtneža s prašičjimi očmi. Pokvarjeno in sprevrženo, pa je levakom le uspelo.

  S poimenovanjem ene od konferenčnih dvoran evropskega parlamenta bo človek, kateremu smo lahko nadvse hvaležni, da živimo v samostojni državi, dobil veliko priznanje, čeprav posthumno. To bo velik dan za demokratično Slovenijo in velik za vse slovenske domoljube.

  Ko so za novico, ki jo je Manfred Werner povedal že na veliki konvenciji SDS v Celju, zvedeli v Murglah, so se takoj zagnali in naskočili Bruselj. Po hudih vsakodnevnih pritiskih, ki so prihajali iz Murgel, bo tudi Milan Kučan dobil posebno mesto v centru EU. Prav zanj bodo namreč pred vhodom v palačo postavili velik pranger, ki se bo imenoval po veleizdajalcu slovenskega naroda.

  Ni važno kako in kje, glavno je, da bo Milan Kučan obeležen v Bruslju, je za Frankfurter Algemeine Zeitung izjavila rdeča evroposlanka Tanja Fajon!!!

  • Franjo Trojner

   Fajonci se znova blede, Milan Kučan je že obležen v Bruslju, obeležila ga je Havlova/resolucija sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem!
   Ni mi jasno na kaj še v Haagu čakajo?

  • Steiermark

   Ta kratkonoga podgana, je “obeležena” že dovolj in preveč, v Sloveniji – uničuje nam našo ddomovino, potem ko se je aktivno boril proti njej, ob osamosvojitvi, ni mu bilo dovolj, da je opravil veleizdajo in izročil slovensko orožje slovenske To, svojim rodžakom, srbski jla, rovari še naprej….. Tale podgana je zelo sorodna, po obnašanju in “nazorih” pogani sorošu, in oba družno, s svojimi hlapci, kot je fajonka, delujeta proti človeku in naši svobodi ter obstoju, Vsem takšnim in podobnim podganam, kot je ta kratkonoga, se naj podeli posebno priznanje, izdajalcev, podpornikov okupatorja – nacionalno itak pripada k njim on in njegovi zavezniki, ter se jim dodeli posebna penzija, ki si jo takšna svojat zasluži, odvzame se mu naj vse privilegije, tudi penzijo, vso premoženje, ter se ga – njih, naj namesti, v brezplačno oskrbo, v kakšni dobro zastraženi trdnjavi, brez oken, brez vrat, od koder nebodo mogli – mogel, več delati in pošiljati zla, po naši, ne njegov, domovini – zraven še pa zapreti vse podpornike tega zločinca!

 • Franjo Trojner

  Kaj imajo skupnega stranke:
  ZKS, SDP, SDU, ZSLD, SD, DESUS, LDS, ZARES, PS, ZAB, SMC, ZL IN LMŠ?
  Rep se jim vleče globoko v totalitarne komunistične čase in vsem politiko vodi plavi palček iz Murgelj.
  Po tem takem imamo v Sloveniji danes samo tri večje stranke :
  – kučanovo ZKS : SDP/SDU/ZSLD/SD/DESUS/LDS/ZARES /PS/ZAB/SMC/ZL/LMŠ
  – Toninovo NSI
  – Janševo SDS.
  Volilci smo 03.06.2018 na parlamentarnih volitvah glasovali ZA spremembe, ZA relativnega zmagovalca volitev g. Janeza Janšo in njegovo stranko SDS! In NE za levo koalicijo malega žveplenega v sestavi SMC, SD in DESUS, okrepljeno stranko z stranko ZAB in Listo Marjana Šarca. Čemu sploh imamo voltve, če pa mali plavi palček iz Murgelj s pomočjo dominatnih levici in njemu servilnih medijev, z že zguljeno staro foro novih obrazov vedno znova uspe nategniti volilce in postavljati leve koalicije, vlade? Ma v čem bo ta Šarčeva vlada drugačna od Pahorjeve, od vlade Alenke Bratušek in zadnje Cerarjeve????
  Vse skupaj že močno smrdi po totalirarnih komunističnih časih izpred leta 1991:
  – tudi takrat se komunistična partija ni pogovarjala z drugače mislečimi
  – tudi takrat je komunistična partija drugače mislečim na raznorazne inovativne načine nabijala nagobčnik,
  – tudi takrat je komunustična partija sodstvo in policijo izrabljala za obračun z političnimi nadprotniki
  – tudi takrat je komunistična partija grobo kršila tudi najbolj osnovne človekove pravice in svoboščine
  – tudi takrat je komunistična partija močno zlorabljala etiko in moralo
  – tudi takrat je komunistična partija obvladovala medije
  – tudi takrat so bile volitve farsa, predstava za Evropsko javnost
  – tudi takrat se volilci niso udeleževali volitev
  – tudi takrat je globoka država cvetela
  – tudi takrat so mladi in izobraženi bežali v tujino
  – tudi taktat je bila država prezadolžena
  – tudi takrat je družbrna lastnina politični levici služila za brezsramno in nenasitno bogatenje, salonski levi koritniki so se brezsramno in nenasitno nažirali iz državnega korita
  – tudi takrat so se vse ulice, trgi, mostovi , javne ustanove itd. imenovale po vidnih ptedstavnikih totalitarnega komunističnega režima
  – tudi takrat so nas kipi totalitarnih komunističnih veljakov strašili prav iz vsakega eka..
  – itd……..
  Slovenke, Slovenci spomnite se zahtev MAJNIŠKE DEKLARACIJE IZ LETA 1989:
  – Zahteva po suvereni državi slovenskega naroda
  – Zahteva po samostojnem odločanju o povezavah z južnoslovanskimi narodi in drugimi narodi v okviru prenovljene Evrope
  – Zahteva po spoštovanju človekovih pravic in svoboščin, vključno s političnim pluralizmom
  – Zahteva po taki družbeni ureditvi, ki bo zagotavljala duhovno in gmotno blaginjo slovenskim državljanom.
  – Spomnite se rezultatov PLEBISCITA izvedenaga 23.12 1990
  – Spomnite se razglastitve neodvisnoti, dneva državnosti 25. 06. 1991
  – Spomnite se OSAMOSVOJITVENE VOJNE , ki je trajala od 27. 06. 1991 do 06.08. 1991
  – Spomnite se vstopa v zvezo NATO 29. 03. 2004
  – Spomnite se vstopa v EU 01. 05, 2004.
  Te uresničene skupne ideje, ti datumi nas združujejo Slovenke in Slovenci in so plod naših stoletnih želja, prizadevanj, odrekanj tudi za ceno trplenja, za ceno živlenj mnogih domoljubov in tega si ne dopustite vzeti!
  Današnji čas znova zahteva od vseh SLOVENSKIH DOMOLJUBOV, da znova stopijo v prve vrste in odbranijo našo samostojno, demokratično državo Slovenijo vpeto v EU in zvezo NATO, pred vse bolj agresivnimi komunisti, ki združeni v raznoraznih totalitarnih levih strankah in civilnih gibanjih znova dvigujejo glave in demokracijo izrabljajo za ponovno vzpostavitev totalitarnega enoumja.
  Z tskšnimi kvazi demokrati SLOVENSKI DOMOLJUBI NIKOLI NE GREMO V KOALICIJO IN NE V VLADO!
  Naj podtaknjenec Šarec postavi in sestavi svojo levo vlado iz levih strank SMC, SD in Desus, ki so katastrofalni vladale v Sloveniji do svojega klavrnega predčasnega sestopa iz oblasti! Če že moramo in drugače ne gre, bomo pod to morebitno Šarčevo pisano levo vlado doživeli podn, ki bo SLOVENSKIM VOLICEM KONČNO RSZBISTRIL MISLI, ODPR OČI!
  V izogib kaosu, tragokomediji po kučanovo, Šarčevo sam vidim rešitev v novih predčasnih volitvah in to TAKOJ!

 • macon

  Konferenčna dvorana po Pučniku ni nič. Predlagam, da v Bruslju po največjem malem sinu slovenskega naroda kučanu poimenujejo kar celo šeriatarsko četrt, najbolj zahojena no go cona Evrope bi lahko nosila slavno kučanovo ime.

  • Olga2345

   Ali pa vsaj WC na ljubljanski železniški postaji…..SD je že začel s plakati…

  • večni srb

   Kučan spada med Ex-komuniste, Pučnik pa med komunistične disidente.

 • domovina mili dom

  Slovenci smo ponosni na Vas g. Pučnik, očeta prve slovenske države v zgodovini Slovencev.

  • Vojteh Dovč

   kaj ni bil janš

   • xtc

    JJ je bil osamosvojitelj kot Pučnik vendar je bil Pučnik oče ideje,ki si jo je skušal lažnivo prigrabiti Kučan-sedaj je to mednarodno nemogoče,he,he,he.

    • Vojteh Dovč

     # 12.06.2018
     Prijavi neprimerno vsebino Pet let po preimenovanju Brnika v Letališče Jožeta Pučnika je evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu odločitev Demosove vlade o izbrisu 25.671 ljudi razglasilo za evidentno kršitev evropske konvencije za človekove pravice, katere podpisnica je tudi Slovenija.
     Poimenovanje te dvorane je tako najmanj sporno in se je lahko zgodilo zgolj ob premoči EU desnice v EU parlamentu.
     -Pučnikova tajnica, Vera Ban, je zapisala, da iz SDS odhaja z 9. marcem, torej na rojstni dan Jožeta Pučnika. Pa tudi da so pred dobrim letom dni posamezniki v stranki ugotovili, da tam zanjo ni več prostora, sedaj pa je sama dojela, da tudi v članstvo stranke ne sodi več. SDS je po njenih navedbah dolžna zapustiti zaradi Jožeta Pučnika, ki ne bi dovoljeval, da bi iz stranke odhajali ljudje, ki so za SDS in za Slovenijo veliko storili. Banovo preseneča, kako zlahka se vodstvo stranke odreka posameznim zaslužnim članom SDS. Takšno ravnanje po njenem prepričanju ne sodi med vrednote, ki jih je Pučnik vedno zagovarjal.

     • xtc

      Zato je JJ dobil 25%?
      Boli boli-Kučan looser ne more več ponarediti zgodovine-je le še beograjski hlapec in to je sedaj mednarodno potrjeno J Pučnik velik Evropejec in JJ velik EU politik in osamosvojitelj-Kučan propadel z ponareto zgodovino vred.

   • tramal

    Kaj je propadli miličnik .A si se spet utrgal z ketne ,da lajaš na tem portalu.

    • Vojteh Dovč

     ale umiri hormone——-vzami tramal

 • Vojteh Dovč

  pa vi niste pri …kakšen velikan kaj je že izumil naredu dobrega slabega v kolkem času

  • Si ti edini, ki tega ne ve ?

   • Vojteh Dovč

    ulico iz goričkega v piran po njem

    • Steiermark

     Tebi pa dodeliti, v dosmrtno uporabo, kot tudi tvojemu genijalnemu kratkonogemu izdajalcu in voditelju najbolj zločinskega režima, kar jih obstaja, udbo, ter vašim prikimalcem , kot je fajonka in ostala zblojena mesečeva, direktorja prašičje farme, raznih izumiteljev “novega socializma, kjer bi ponovno ljudi razlastninili ter izvajali genocid nad njimi”, v dosmrtno “uporabo” in bivanje, golega otoka, kjer bi lahko uživali v svoji zločinski miselnosti in obnašanju ter prenašanju terorja, kot so morali prenašati vaši nasprotniki, tudi dr. J. Pučnik!

     • Vojteh Dovč

      ale umiri hormone

     • Vojteh Dovč

      # 12.06.2018 ob 08:34
      Prijavi neprimerno vsebino Pet let po preimenovanju Brnika v Letališče Jožeta Pučnika je evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu odločitev Demosove vlade o izbrisu 25.671 ljudi razglasilo za evidentno kršitev evropske konvencije za človekove pravice, katere podpisnica je tudi Slovenija.
      Poimenovanje te dvorane je tako najmanj sporno in se je lahko zgodilo zgolj ob premoči EU desnice v EU parlamentu.

  • Steiermark

   Dr. J. Pučnik ni rabil ničesar izumiti, ker je velik zločinski rezim – komunizem že bil “izumljen”, on se je samo boril proti tej krvoločni rdečih pošasti in vam hlapcem, ki ji pripadate!

   • Vojteh Dovč

    pa zato še nisi velikan

    • xtc

     Sploh ,ko jih SF********,da padejo z oblasti.

    • tramal

     Za tebe so morilci velikani.

     • Vojteh Dovč

      dej smiri hormone pejt dol

    • Steiermark

     Ne, res je, za vas jugosrbe si “izdajalec”, če se boriš za svobodo in pravico, lastnega naroda!

  • tramal

   Evropa mu je dala priznanje ,vam pa še srbini nočejo po kakšnem WCju dati ime po grdobi kučanu.

 • VERRZIFIKATOR

  Na MMC

  Drsi novica vztrajno vedno niže,
  malo še in se v celoti zbriše,
  zlasti še, če se ob tem zapiše,
  da se kdo grdo nekomu liže.

 • VERRZIFIKATOR

  Še ena z MMC

  Krasno medij je informativen,
  važna počastitev ni rojaka,
  ampak vest, da v morju je kloaka,
  biti hoče namreč objektiven.

 • Olga2345

  Šarec, Cerar (za katerega je njegovemu očetu ušlo leta 2014, pred ukradenimi volivami, da je vzgojen v “tem duhu in bo delal za stvar”!), Židan, Bratuškova, Erjavec so skorumpirani! Mora jih preiskati policija zaradi politične korupcije, ker s svojim “ne Janši”, pomagajo Kucanu, da ne pride pred roko pravice za svoje zločine! To JE POLITIČNA KORUPCIJA!

 • xtc

  Kučanova možnost za ponareditev zgodovine je dokočno padla v vodo ve se ,da je Pučnik oče samostojn Slovenije in njen tvorec,kot osamosvojitelj in to je sedaj mednarodno priznano,kučan lahhko v kotu stiska pesti in zobe nebo si nikoli več mogel prigrabiti ,da je osamosvojitelj le bedni beograjski lakaj.

  • večni srb

   Slovenija je nastala z izdatno podporo Nemčije in Vatikana, vsi naši politiki so bili samo žrtev razmer, ki so nastale v Evropi po koncu hladne vojne.

 • tramal

  Ja mi imamo pa džamijsko ulico ki jo ves svet pozna po ISISu. Pa veliko banditskih,beri partizanskih ulic.

  • Vojteh Dovč

   pa kaj še nisi vzel tramal

 • xtc

  SLo desnica premore resne politike mednarodnega kova in državotvorne,SLO levica pa nič,še Drnovšek je na koncu igral mednarodnega dvornega norčka.
  Kučan pa v mednarodni politiki nikoli ni pomenil nič razen pri netenju vojne po Yugi in šmuglu orožja na vojna območja.

 • Vojteh Dovč

  Janso in Zvera pa najbrž vest peče glede Pučnika

 • Osti jarej

  Pučnikova tajnica, Vera Ban, je zapisala, da iz SDS odhaja z 9. marcem, torej na rojstni dan Jožeta Pučnika. Pa tudi da so pred dobrim letom dni posamezniki v stranki ugotovili, da tam zanjo ni več prostora, sedaj pa je sama dojela, da tudi v članstvo stranke ne sodi več. SDS je po njenih navedbah dolžna zapustiti zaradi Jožeta Pučnika, ki ne bi dovoljeval, da bi iz stranke odhajali ljudje, ki so za SDS in za Slovenijo veliko storili. Banovo preseneča, kako zlahka se vodstvo stranke odreka posameznim zaslužnim članom SDS. Takšno ravnanje po njenem prepričanju ne sodi med vrednote, ki jih je Pučnik vedno zagovarjal.

 • FORT WORTH

  Evropejci so podelili nesmrtno cast velikemu Slovencu in ocetu Slovenske drzave dr. Jozetu Pucniku s tem, ko so po njem poimenovali eno od dvoran v EU parlamentu.
  To se ne zgodi ravno pogosto.
  Se nekaj vodilnih osamosvojiteljev imamo Slovenci, ki so v EU castni in spostovani ljudje, doma v domovini pa zanicevani od partijske svojati.

  Ce ne bi bilo osamosvojiteljev, ki smo s skupnimi mocmi postavili drzavo na noge, danes partijska svojat ne bi imela niti kje krasti, ker ne bi bilo kaj ukrasti.
  Yugovino so bankrotirali in z vojno, ki jo je partija zanetila se je sesula sama vase.
  Pri tem pa povzrocili na stotisoce mrtvih, ki so za casa zivljenja delali za njih.
  Cisto nic jih ne zanima, kot le miliarde, ki jih vsako leto pokradejo delovnemu narodu !!

  • večni srb

   Ugled Sloveije v EU je ničen, zavedajo se, da bomo razpadli.

   • črnaovca

    Ne bomo razpadli temveč si nas bodo razdelili Madžari Hrvati Italjani in mogoče malo Avstrijci. Koga od teh imate najraje

    • večni srb

     Pametni se bodo odločali med italijani in avstrijci.

 • Osti jarej

  …g.jože je dobro vedel,kaj bo nastalo iz te države….politikanska vukojebina,ki je nihče še povohal ne bo več…..kmalu

  • Republic Commando

   Tako je. Ko Serpentinšek sestavi vlado z Polmesecem je z nami konec.

   • rabbit

    Res je začnite si delati zaloge, ker kmalu bomo po wc papir spet hodili v Celovec, če nem bodo dovolili.

  • večni srb

   Slovenija je fašistično koncentracijsko taborišče, kjer se nemoteno izvajajo mednarodno strogo prepovedani eksperimenti na ljudeh.

 • xtc

  Kajje najhujši udarec za Leve in Kučana je to,da je uradno znan in medarodno priznan “OČE” samostojne Slovenijhe J Pučnik in kot tak neomajno z zlatimi črkami zapisan v SLO zgodovino,Kučanu pa je dokončno propadel poizkus prigrabiti si osamosvojitev zase in leve s tem je njihova “fake” osamosvojitvena zgodovina že poslana na odpad zgodovine.
  Veliki osamosvojitelji Pučnik,Janša in desnica s tem je to tudi uradna EU resnica,Kučan pa penast od jeze nikoli nebo velik heroj,kot si neutrudno poizkuša pripisati z fake zgodovino.

  • večni srb

   Zame ne, za očeta te gnile Slovenije se lahko potegujeta predvsem Drnovšek in Kučan. Jugoslavija je razpadla, nastala je Slovenija, komunisti so oblikovali današnji politični prostor in uvedli vojaško policijsko diktaturo. Sem kaj pomembnega izpustil?

 • marker

  Kar naša levica prodaja doma za suho zlato, v tujini ni nič vredno. Npr. pri nas visoki cenjeni kandidati Danilo, Alenka, Nina in Goran so vsi izpadli kot neprimerni.

  • xtc

   Samo najbolj zarukani in zabiti so dovolj dobri za levake.

   • večni srb

    To je pa res, niso več oblast delavcev in kmetov ampak oblast zarukanih debilov in pedrov.

   • lokec

    Ta beseda se mi zelo dopade ” zarukani”. Le zakaj je v Sloveniji toliko zarukanih?

 • črnaovca

  Pučnik si to zasluži saj doma ni bil cenjen tudi Janez ga je izrinil iz stranke tako da je človek umrl sam in zagrenjen. Danes po toliko letih mu vse časti malo koristijo, več bi bil vreden živ na čelu SDS

  • xtc

   He,he,he Pučnik bi bil danes ponosen na SDS in JJ ,kar so naredili iz njegove male strančice za katero je že Kučan takrat gobesdal ,da gre za revanšistično in domobransko stranko.

   • jovan jovan

    In točno to je ivan naredil iz stranke SDSS. Revanšistično in domosransko sekto.

    • rabbit

     No a mi lahko navedeš samo en primer, kjer se je Janša maščeval tako kot so se slovenski levičarji maščeval Pučniku in Janši, se pravi da so ga spravili v zapor.

  • rabbit

   Pučnik nikoli ni bil sam imel je čudovito družino sploh ženo Nemko, ki mu je pogumno stala ob njegovi poti Ja res je bil zagrenjen, ko je videl, za kakšen neumen narod je prišel glavo na pladen nosit. Takim tebi podobnim.

 • Osti jarej

  ….pučnik se vrti v grobu,kot vrtavka

  • Jaka Sraka

   Takšna je pač tradicija KPS, ZKS, Združenega listja, SD.
   Ne verjamem, da se boste odrekli pravice do početja neumnosti

  • xtc

   Ko vidi levo drhal kako potaplja njemu ljubo Slovenijo.

 • herman

  Dr. Pučnik si nedvomno zasluži priznanje evropskega parlamenta. Janševa izjava pa je hinavsko pranje vesti, ker je Pučniku tako poniglavo prevzel stranko.

  • xtc

   Cepc,JJ je iz nepomembne strančice naredil politično silo to vas ubija do onemoglosti.

  • Olga2345

   Ste član?!!

  • tramal

   Bedak ,ko je pučnik vodu stranko smo imeli malo čez štiri procente ,sedaj jih imamo petindvajset .Pučnik je verjel da bodo komunajzerji po mirni poti sestopili z oblasti tako kot so obljubili in ta prevara komunistov ga je spravila v prerani grob.

  • rabbit

   Raje poglej kakšen intervju z Pučnikovim sinom pa ne boš teh neumnosti kvasil.

 • Amerikanc

  Pučnik – oče slovenskega naroda !

  • Vojteh Dovč

   jaz za razliko od vseh vas vem kdo je moj oče

   • tramal

    Kako se že piše tisti srbin,ki je tvoj oče.?

   • lokec

    Le pozdravi vsakega primerno starejšega moškega. Nikoli ne veš kdo je tvoj oče.

 • jovan jovan

  Zakaj je “dragi Jože” tako nedemokratično odšel iz stranke?

  • wert

   Najbrž ti nekaj veš, kar ostali ne vemo. pa povej, no.

 • milanček

  kaj pa baraba kućanova, a po njem se bo pa imenoval kak sekrret na štrbunk!

 • rubec

  Ravnikar gledam Portret Janeza Drnovška. Naslednji teden bo nadaljevanje ciklusa, Portret Staneta Dolanca.

  • Soave

   Tudi jaz, tudi jaz !! Hudir, no ?

  • kalavnik

   Rubec, ti si CAR, ze od nekdaj, se iz casov Financ…
   Moj poklon, kalavnik

   • rubec

    Kontra maestro kalavnik. Jaz sem tam svoje poste izbrisal in kot zdaj zgleda se bodo oni tudi kmalu.

    lp

 • Krtača 20

  Kdo pa je to?

  • wert

   Si padel z Marsa ?

  • lokec

   Mogoče tvoj oče.

 • kalavnik

  Strinjam se, da je Pucnik ena najvecjih poosamosvojitvenih oseb v Sloveniji, veliki Slovenec, humanist in evropski socialdemokrat. Ravno slednje je bila njegova najvecja slabost. Humanizem je, pravijo, koncna stopnja komunizma, kot je mir koncna stopnja islamizma, kjer bomo vsi muslimani in prvi, kjer bomo vsi humanisti. Vsi enaki, vsi enakopravni. Z njim se nisem strinjal ze v temelju, ko je izjavil, da je ateist. Normalno razmisljujoc clovek ne more biti ateist, je kvecjemu lahko samo vernik, vernik samega sebe, lastnih sposobnosti in dejanj…Ni ga boljsega modus operandija, kot vera v svoj lastni jaz in tu Pucnikova teorija socialdemokracije pade. Utopist, z dobrimi nameni sicer, vendar latentni privrzenec marksizma z nejasnimi locnicami med pojmoma solidarnost in socialnost. Najvecji Intelektualcev atribut je dvom, Pucnik ni nikoli dvomil…

 • janez cepec

  po tem, ko mu je Janša ukradu in razjebu stranko, misli, de se mu je oddoužu s tem, de je poimenvou leališe, pa še ene par brezveznih stvb in ustanov. Jože se u grobu obrača

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!