fbpx

[VIDEO] Jankovićev redar vzel vso oblast v svoje roke: So ljubljanski redarji že policisti in sodniki v enem?!

Slika je simbolična. Foto: printscreen / youtube

Ljubljana se pod županom Jankovićem spreminja v mesto, iz katerega jih želi večina zbežati čim dlje stran. Ko boste videli posnetek nesramnega redarja, kako obračunava z moškim, vam bo jasno, zakaj Ljubljana ni najlepše mesto na svetu. Razen mogoče za Jankovića, saj mu ravno ti redarji polnijo občinsko blagajno …

Ljubljana postaja raj za legaliziran kriminal, kako naj si sicer razlagamo posnetek nesramnega redarja, ki se spravlja nad poštene državljane, ki plačujejo davke? Na Twitterju se je namreč pojavil posnetek nesramnega in zadirčnega redarja, ki je očitno prepričan, da je podaljšana šerifova roka. Redar je namreč nekemu moškemu napisal kazen, vendar temu moškemu ni bilo jasno, zakaj je sploh dobil kazen, zato je redarja povprašal, kakšna kazen je to in za kateri prekršek je napisana. “Prečitajte najprej plačilni nalog, potem vam bom pa povedal,” ga nesramno zavrne redar ljubljanskega mestnega redarstva.

Dolžnost organa – uradne osebe na podlagi načela varstva pravic stranke in javne koristi je, da mora organ, ki vodi postopek in odloča, ves čas postopka varovati zakonite pravice stranke, ki ji v postopku pripadajo. Stranko mora opozarjati na njene pravice in ji pomagati v procesnih dejanjih, za stranko pa mora tudi uporabiti ugodno razlago predpisa, če se ta lahko razlaga na različne načine. Pravno neuki stranki mora nuditi pravno pomoč oziroma jo napotiti k pristojnemu organu. (7. člen zakona o splošnem upravnem postopku, ki so ga zavezani spoštovati tudi redarji)

Nesramen redar, ki je očitno prepričan, da je Jankovićeva podaljšana roka. (Foto: printscreen)

Moški je nato redarja prosil, naj počaka, dokler ne prebere, kakšno kazen mu je napisal, a je redar kar odšel stran. “Gospod, jaz vam bom napisal še 417 evrov kazni,” mu zagrozi redar. Moškega zanima, zakaj, na kar mu redar odgovori: “Zaradi nedostojnega vedenja.” In še zagrozi: “Da se ne bomo drugače pogovarjali!” Nato mu ukaže, naj spelje in naj se več ne vrača, saj mu bo napisal še dodatne kazni. “417 pa dobite po pošti.” Moškega iz avtomobila zanima, kaj je naredil, redar pa se še od daleč zadere: “Boste videli!” Glede na posnetek je jasno, da se nedostojno vede redar, zato bi bilo najbolj smiselno, da kazen napiše sebi …

Si res želimo živeti v prestolnici, kjer grozi že redar, ki je s tem, ko ga je Janković vzel v službo, dobil tako rekoč neomejeno oblast? So ljubljanski redarji že sodniki in policisti v enem? Zagotovo je to primer, ki se ga lahko sramuje celo sam Janković!

Posnetek nesramnega redarja si lahko pogledate v tem tvitu:

J. G.