fbpx

[Video] Kdo vam laže? POP TV in RTV SLO, ko naslovnico Demokracije primerjata z rasizmom in nacizmom

V zadnjem času javnost razburja naslovnica tednika Demokracija. Če smo natančni, režimski mediji razburjajo javnost z lažnimi interpretacijami te naslovnice. Za kaj gre? Demokracija je na naslovnici objavila sliko svetlopolte ženske, po kateri se stegujejo temnopolte roke, in napis: “V Slovenijo prihaja kultura posilstev”.

POP TV in RTV SLO sta naslovnico označila za rasistično in sovražno. Odzvalo se je društvo novinarjev in odgovornega urednika Jožeta Biščaka prijavilo medijskemu inšpektoratu. Ta seveda ni pristojen za ukrepanje v takih primerih, so pa podali kazensko prijavo na policijo.

Mediji in režimski strokovnjaki so takoj ugotovili, da gre za rasizem in sovražni govor. Pri tem pa so v vse bolj zaskrbljujoči agendi gonje proti drugače mislečim pozabili preveriti dejstva in dejansko sporočilo naslovnice.

Ženska lahko dokaže posilstvo le s štirimi pričami
Naslovnica namreč opozarja, da z valom ilegalnih migrantov prihaja tudi drugačna kultura do žensk in tudi do posilstev. Ilegalni migranti prihajajo iz kulturnih okolij, kjer je masakriranje spolovil deklic nekaj običajnega, kjer so poroke s 14- in celo z 12-letnicami nekaj normalnega, in celo iz okolij, kjer je posilstvo v določenih primerih sprejemljivo. To je kultura, kjer so ženske manjvredne in podrejene moški nadvladi. Primer razlage klasičnega islama to potrjuje, za dokaz posilstva ženska potrebuje štiri priče.

V resnici gre pri obtožbah z rasizmom in vzpodbujanju sovraštva za napad na svobodo govora in poskus utišanja drugače mislečih. V primeru naslovnice Demokracije ne gre za očitek, da temnopolti bolj posiljujejo, ampak za opozorilo, da ilegalni migranti prihajajo iz kulturnih sredin, kjer je posilstvo drugače obravnavno kot v naši krščanski Evropi, kjer je nesprejemljivo ne glede na politično opredelitev.

Postavlja pa se vprašanje, če v napadih na Demokracijo ni prikrit poskus degradacije žensk. POP TV je šel namreč tako daleč, da je naslovnico Demokracije vrgel v isti koš z nacističnimi letaki in postrojem Šiškovih zamaskirancev. Evropa je namreč sprejela več milijonov ilegalnih migrantov, posledice pa so že vidne na Švedskem, v Franciji, Nemčiji in mnogih drugih državah.

Boris Tomašič