[Video] Mimoidoče na ljubljanskih ulicah smo vprašali, kaj si mislijo o sporazumu strank KUL: “So katastrofa!”

Datum:

V oddaji Glas Ljudstva je novinarka Tatjana Filipič spraševala mimoidoče, kako komentirajo sporazum opozicije KUL, ali poznajo stranko Povežimo Slovenijo in ali zaupajo v volilni sistem. Mnogi so odgovorili, da politike ne spremljajo, saj da so zmedeni in ne vedo več, kaj je res in kaj ne. Pravzaprav jih ne krivimo, ni minilo niti dve leti, odkar so se stranke koalicije prejšnje vlade med seboj skregale, sedaj pa že kujejo nove načrte za sodelovanje.

Kako komentirate dejstvo, da je opozicija KUL sklenila sporazum, da bodo šele po volitvah sklenili sporazum o sodelovanju? Poznate skupino strank, ki se združuje pod imenom Povežimo Slovenijo? Podpirate združevanje sorodnih strank pred volitvami? Zaupate v volilni sistem ali menite, da bi ga morali spremeniti? Kako? Tako so se glasila vprašanja novinarke Tatjane Filipič. 

Odgovori na prvo vprašanje presenečajo, “več ne moreš vedeti, kaj je prav in kaj ni”, “po pravici: sploh jih ne poslušam niti ne gledam, ker so katastrofa”, “ne vem, ne spremljam”, “ne vem, me ne zanima”, je le nekaj odgovorov, ki pokaže na realno stanje pri nas.

Koliko ljudi pozna gibanje Povežimo Slovenijo?
Ni presenetljivo niti dejstvo, da skupino strank, ki so se združili v gibanje Povežimo Slovenijo, ne pozna veliko ljudi, saj svoj prostor ne najdejo v mainstream medijih. V gibanju so NLS, Zeleni, SLS in Počivalškova SMC. Tisti, pa ki je ne poznajo, zaradi slabih izkušenj pravijo, “poznam, ampak res nobenemu nič ne verjamem. Nad vsem sem zelo žalostna.” Odgovori se glasijo: “nobenega ne poznam”, “vse je boljše, kar je zdaj”.

Zaupate v volilni sistem ali menite, da bi ga morali spremeniti? Kako?
Medtem ko nekateri ne zaupajo v volivce, ki volijo “kar imamo zdaj”, nekateri pravijo, da gredo vedno na volitve, “da sebe opravičim, da mi ni treba kritizirati, tudi tiste, ki gredo voliti. Tisti pa, ki ne grejo, kritizirajo vse”, je prepričan starejši gospod. Nekateri so mnenja, da bi volilni sistem bilo treba spremeniti, gospod je celo dejal, da bi morali vse po vrsti zamenjati. “Kako?” je vprašala novinarka, “pred zid postaviti”, se je glasil odgovor. Nekateri pa zaupajo v volilni sistem in pravijo, da je funkcionalen.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nemčija: V napadu z nožem ranjenih več dijakov

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...