[VIDEO] Nedopustno! Slovenska levica izrablja gimnazijce; kaže jim film, s katerim jih hoče prestrašiti, kakšno življenje jih čaka, če bi na volitvah zmagala slovenska desnica

(Foto: YouTube/@Narayan Production)

V Gimnaziji Ormož so si dovolili nedopustno zavajanje mladih ljudi, ki so šele pridobili volilno pravico ali pa so na tem, da do te pridejo v nekaj letih. Med šolskim časom so namreč za vse štiri letnike v telovadnici pripravili predvajanje filma Strah, kjer so igralci, opremljeni z nacističnimi kljukastimi križi, prikazovali slovensko desnico ter s tem sejali strah med mlade gimnazijce, kakšno bi bilo življenje v Sloveniji, če bi na prihajajočih državnozborskih volitvah zmagala desna stranka. 

Vir, ki zaradi majhne lokalne skupnosti ne želi biti izpostavljen z imenom in priimkom v medijih (podatke o njem hranimo v uredništvu Nove24TV), nam je zaupal, kako je bilo vse skupaj videti: “To se je zgodilo prejšnji teden, in sicer dopoldne, med poukom. Vsak dijak si je v telovadnico prinesel svoj stol, tako se je na koncu tam zbralo okoli 400 gimnazijcev in skupaj smo si ogledali film Strah. To je bilo grozno, prikazal je pravi strah, kaj strah, “angst”,” nam zaupa. Nadaljuje: “Potem pa je cel film o tem, kako bo v Sloveniji, če bo zavladala desna stranka. Pljuvali se bomo po ulicah, prelivala se bo kri.” Dodaja, da je film negledljiv, saj se igralci pljuvajo in ves čas pretepajo, zaradi mnogo nasilja pa popolnoma neprimeren za mlade gimnazijce. “Nikjer nisem videl toliko nasilja, kot v tem filmu. Pa sami kljukasti križi povsod,” je še zaključil. Naj ob tem izdamo, da je vir mnogo več kot polnoleten in da je v življenju doživel že marsikaj, vendar – kot je izjavil – takšnega nasilja še nikoli. Iz predstavitve filma pa mu je v spominu ostal predvsem podatek, da so ta film vrteli že na 16 šolah, na približno toliko pa jih “premiera” filma čaka še v letu 2018.

Režiser Dejan Babošek. Foto: njegov Facebook profil

Slovenska levica se torej z vsemi možnimi napadi že pripravlja na državnozborske volitve in očitno je, da ne izbirajo sredstev. Patetično pa je, da so se spravili prav na mlade, ki svoje politično stališče šele oblikujejo, in to z lažmi! Slovenski desničarji se ne kitijo s kljukastimi križi, za razliko od slovenske levice, ki razobeša slike množičnega morilca Tita ter se na proslavah kaže z rdečo zvezdo, totalitarnim simbolom, pod katerim so zapirali in ubijali nedolžne ljudi.

Babošek svari pred “nasilno desnico”, vendar je on tisti, ki objavlja takšne krvave prizore! Foto: Facebook profil Dejana Baboška

Glavni junak je slovenski desničar v podobi neonacista?!?
Režiser filma je Dejan Babošek, ki v svojem življenjepisu navaja, da je bil rojen leta 1976 v Jugoslaviji, na Ptuju. Doslej je sicer posnel štiri filme, vendar nobeden od njih ni vreden omembe, kaj šele ogleda. Je pa očitno pri filmu Strah sodeloval s slovensko levico z roko v roki in se tako prebil vsaj med slovenske šole, kjer otroke silijo gledati ta nasilen film. Babošek sicer v opisu filma navaja, da gre za “razmišljujoč film” in da ga je “do zamisli za film privedel strah. A ne njegov, temveč strah drugih. Opazil je, da sta se v času, ko se je po balkanski poti začela množična selitev beguncev in migrantov, v Sloveniji oblikovala dva pola. Zmotila ga je predvsem močna protibegunska propaganda, ki jo je v javnosti podpihovala slovenska desnica. Ta po njegovem še zdaj seje strah in sovraštvo,” je zapisano v opisu filma. Nato gre še dlje: “Babošek meni, da je to, kar se danes dogaja, nekakšen remake političnih razmer v Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Iz tega je izhajala tudi zamisel, da je filmsko zgodbo oblikoval okoli neonacista.”

“Strah je nedvomno res postal orožje številka ena, predvsem v rokah političnih strank,” cilja na slovensko desnico Babošek. Dobesedno orožje je postavil v roke svojega igralca. Foto: Facebook profil Dejana Baboška

Ravnateljica Gimnazije Ormož Blanka Erhartič je torej dobro vedela, kakšen film se bo predvajal, saj je opis del vabila, pa je kljub vsemu dovolila, da gimnazijci, večina od njih jih ni niti polnoletna, vidijo film, poln nasilja, ki temelji na nemških neonacistih, vendar vzporednice išče s slovensko desnico. Gre za povsem zavajajočo zgodbo, polno nasilja, a to Erhartičevi očitno ni dalo niti malo kritičnega premisleka (ali pa vsaj zdravorazumskega), da bi spornemu filmu na njeni gimnaziji rekla ‘ne’.

Letak, ki vabi gimnazijce na ogled nasilnega filma med šolskim časom!

Zmanipulirati želijo slovenske dijake
Ob tem pa v opisu filma na koncu še poudarjajo Baboškove besede: “Strah je nedvomno res postal orožje številka ena, predvsem v rokah političnih strank. V filmu Strah srednješolec nasede prav tej manipulaciji skrajne desnice. Z doktrino strahu nezadovoljenemu ljudstvu zlahka ponudimo sovražnika, ki navidezno predstavlja celoten družbeni problem. Kam to pelje, smo videli vsi na nešteto primerih iz zgodovine. Žal pa imajo ljudje slab spomin, poleg tega je dejavnik tudi to, da se zgodovina danes rada potvarja.” Dejstvo pa je, da se je slovenska zgodovina potvarjala zadnjih 70 let, vse od druge svetovne vojne naprej, ter da šele v zadnjih nekaj letih na plan prihaja prava resnica. Mesečno se odkrivajo nova in nova množična morišča na področju celotne Slovenije, kamor je slovenska levica “skrila” ljudi, ki jih je prepoznala kot svoje (politične) nasprotnike. Seveda pa so z likom srednješolca v filmu hoteli vplivati prav na njihova čustva, da bi jih prestrašili, kakšno življenje jih čaka, če bo na državnozborskih volitvah 2018 zmagala slovenska desnica. Res je, mladi se z zgodovino šele spoznavajo in nimajo izoblikovanega stališča kot odrasli, zato je z njimi najlažje manipulirati, kar je levica nagnusno izrabila.

Sicer pa si napovednik za film, poln kletvic, oglejte tukaj in sami presodite, ali se vam zdi primeren za otroke:

Z vprašanji smo se obrnili tudi na ravnateljico Blanko Erhartič, vprašanja smo prav tako posredovali na splošen elektronski naslov Gimnazije Ormož. Zanimalo nas je: “Zakaj ste ta politično nekorekten in zavajajoč film predvajali med poukom? Kako so se gimnazijci odzvali na nasilne prizore? Se vam zdi primerno, da še ne polnoletnim ljudem, torej otrokom, predvajate tak film, ki je poln nasilja? Ste otrokom omogočili po ogledu krvavih in nasilnih prizorov primerno psihološko oskrbo? Glede na to, da ste bili seznanjeni z nasilno vsebino filma, ki lahko zaznamuje mlade za celo življenje, boste ponudili svoj odstop?”

Odgovore bomo objavili, ko jih bomo prejeli.

Marjanca Scheicher

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Komunajzarji se bojijo potem pa perejo možgane najmlajšim.

 • romanos1

  Saj so čisto znoreli zaradi prihajajočih volitev.
  Očitno je strah za izgubo privilegijev.

 • Soave

  Jaz nimam besed !!

  Oja, nas je STRAH !! Ampak ne slovenske desnice !! Pač pa Vas – KOMUNISTOV. Ki ste prodrli v prav vse pore življenja v Sloveniji !! Zopet ste ta glavni s svojimi komisijami za ” človekove pravice , svobodo govora ” . . . .. . . .da ne naštevam. kaj vse ste ustanovili v zadnjih treh letih !!
  Strah nas je zinit kakšno kritiko na vaš račun – predvsem zaradi naših potomcev ! Niti na volitve si ne upamo izjasnit svojo voljo. Saj z vašim vladanjem nismo prav nič zadovoljni !

  In vi si upate mladini po šolah prikazovati take filme ? G. Krkoviču pa ste prpovedali na gimnaziji predavati o osamosvojitvi ??
  O nasilju niti ne bi veliko govorila. Saj današnja mladina vidi in ve . . . . . . preveč !!

  • karlina

   BRAVO, NI KAJ DODATI, KOT MOJ VELIK PODPIS !!!!!

   • Darth Vader

    ormož je revna, socialno degradirana okolica……temu primerno tudi poneumljajo neumni, torej učiteljski zbor gimnazije – propalice, ki vsako leto iz iste knjige učijo isto stvar za dobrih 1000eur/mesec, in delajo potencialne propalice – gimnazijske maturante iz mogoče ljudi s kako perspektivo….

  • anzek

   ++++++, napisala ste samo to, kar lahko zavedni slovenci občutimo vsak dan na vsakem koraku. Žal. Bravissimo!!

   • Soave

    Hvala ! Pohvala dobro dene !
    Veste, anzek, jaz zelo rada kaj naložim. Enkrat mi rata. . . . drugič pa frata

 • Boris_j

  Ta film sem gledal že pred časom na javni projekciji. Gre za kratki film in niti ni slab. V njem pa o “desnici” v glavnem ni govora, še manj o kakih državnozborskih volitvah.

  Je pa zanimivo kako se SDSovci sami od sebe prepoznavate v neonacistih, čeprav film takih povezav ne dela.

  Sicer pa kaj češ gimnazijce strašiti pred desnico s takim filmom. Bolje, da se jim pokaže Novo24TV in nekaj najbolj udarnih naslovov. Si bodo ustvarili “pravo” sliko. Ampak najbrž bodo potem le še bolj prestrašeni.

  • Darth Vader

   niso si še opomogli od šoka, ko so jim razložili kako predstavniki modne skupine pedri fukajo med sabo….ustrašla pa jih je do kosti statistika samomorov v LGTBQ skupnosti…..

  • dare326

   Pri takih filmih ni pomemben direkten napad, pač pa sugestija, ki deluje podzavestno. Naslednji korak bo umetno ustvarjena napetost, ki bo sugestijo spravila v histerijo, priča smo ji bili v Ameriki, ko so sicer resni ljudje nosili na glavi vagine. Na tak način podtika tudi RTV, ki v časih, ko je treba premakniti volilno telo v levo, predvaja partizanske filme, filme s socialno tematiko, itd. Dejansko tako funkcionirajo tudi TV reklame, ko si prepričan, da kupuješ po svoji volji, dejansko pa na tvoj nakup vplivajo drugi.
   Gimnazijci bi morali analizirati tako leve kot desne medije, da bi se naučili ločevati plevo od zrnja. Ti tudi.

   • šmentanamuha

    Za njega je to pretežko, kar si zdaj razložil. Levičarji niso najbolj brihtni, zato jih lahko tako manipulirajo.

  • Jan Kovalski

   Ne drž, kar je videti tudi iz razlage tega filma:
   “Kristjan si je tetoviral nemški križ
   Osnovna zgodba gre nekako takole: 17-letni Kristjan ob prihodu številnih prebežnikov v Slovenijo pade pod vpliv desničarske propagande in neonacistične skupine, kar povzroči razdor v njegovi precej bolj liberalni družini.”

 • Timrod

  …z nasilno vsebino filma, ki lahko zaznamuje mlade za celo življenje…
  Haha, en 30 minutni film o neonacistih bo mlade zaznamoval do konca življenja? Vsi srednješolci so dovolj stari, da razumejo ozadje filma oz. da vejo za kaj se v resnici gre. Zakaj potem taka galama, saj ga niso predvajali drugi triadi OŠ.

 • karlina

  GROZLJIVO, GROZLJIVO IN ŠE ENKRAT GROZLJIVO, nedopustno in sramotno, da si je ta človek dovoli posneti tako grozljiv film , pa saj mora biti psihopat. Da pa takšen film gleda mladina, pa je SKRAJNO NEVARNO, še bolj nevarno pa dejstvo, da propagirajo film ravnatelji gimnazij, gimnazija je bila pred 30. leti najbolj spoštovana srednja šola, iz katere so se potem izobraževali na fakultetah res dobri, kulturni, pametni mladi, kar se pa sedaj dogaja, adijo pamet,res, po pravici povem, da me je strah, v dno duše me je strah, da živim v takšni gnili državi. Ljubi Bog, kaj vse bomo še doživeli, mogoče ponovitev po letu 45 ???????????????????????

 • Valter BraniSlav

  No levi so se verjetno naucili kako demonizirati desne pri Franciju Danko… samo namesto istospolnih so prikazali desne…
  ZAKAJ TAKO MALO LJUDI V SLO ZIVI V REALNOSTI? VSI SAMO NEKAJ BLUZITE IN GRIZETE DRUG DRUGEGA…

  • Darth Vader

   socializem je pustil brazgotine na možganih…..in ker so vsi enako revni v sloveniji, se bodo kmalu začeli pobijati med seboj

   • Valter BraniSlav

    Tudi v kraljevini Jugoslaviji in se preje ko smo bili pod Habsburzani smo imeli Slovenci zelo nizko samospostovanje… Vedno smo padali v objem tujcem ki so nas “modro” vodili… Hlapcevanje do drugih in nespostovanje do drugih Slovencev imamo v krvi…

    • Darth Vader

     no ja….to je mogoče za te nižje sloje, katere poznaš……korporativni vodsteni kader ni nič hlapčevski…..oziroma če imaš v romuniji recimo davek na dividende iz naslova lastniškega kapitala 5% v Sloveniji pa 40% vsak kapitalist profitira 35% davčne osnove, če samo romunu malce poliže rit (to v praksi pomeni 50eur notarskih stroškov z odpiranjem firme v davčno bolj ugodnik delih eu)….tko da ni vse v hlapčevanju, mnogo ima tudi veze z mentalno hendikepiranostjo povprečnega levega politika – torej profil slovenca, ki je vso to zakonodajo uredil….ki slovence sili v hlapčevstvo doma in življenje v tujini….

     • Valter BraniSlav

      Baje so v SLO davki taki, je to res:

      DAVKI (Bajuk 2006)

      CAPITAL GAINS
      0 – 5 Y 25%
      5 – 10 Y 15%
      10-15 Y 10%
      15-20 Y 5%
      20 and more 0%
      DIVIDENDS (EVEN IF REINVESTED) 25%

     • Valter BraniSlav

      Ce to drzi, potem bi se Slovencem najbolj splacalo kupovati delnice ki ne placujejo dividend, npr Warren Buffett Berkshire Hathaway….
      Buffettov anualiziran dobicek je v zadnjih 40 letih znasal 19%… edini problem je da ima Warren 86 let, njegova desna roka Charles Munger pa 93.
      Izjemni ljudje kot Buffett, Munger in Josip Broz bi morali biti nesmrtni (pa zal niso)

     • Darth Vader

      ti si še v analognih časih v glavi z veliko željo po digitalnem :) eni so v zadnjih dveh letih s špekuliranjem na kriptosranju naredili preko 10.000% donose :)

     • Darth Vader

      trenutno pa se kupuje otok :) bo postal kriptolandija razvrata ;)

     • Darth Vader

      ne, je že post-yugoslovanska socialistična levica spremenila tako, da kapital beži ven iz slovenije….

     • Valter BraniSlav

      Tudi jaz, necak Kardelja in Macka sem odsel leta 1977 v ZDA…
      Vendar sem SFRJ hvalezen za vse kar sem dobil… to pa je izobrazba

    • Silka

     Zajebali so grofje Celski, ker niso imeli potomcev in so tako Habzburžani prišli na oblast.

 • Vrhovni sodnik

  Stara udbo – komunistična finta, kar druge obtožujejo, počnejo sami. Mlade fante urijo v ZZB NOB za takšna dejanja, zato bi morala SDS podati obtožbo zoper njih, ta film in vsebina pa morata priti na klopi v DZ, kjer se mora opraviti javna razprava na to temo.

  • Dr. Ustavnega prava

   ITAQ, kolega.

  • Artur

   Komaj čakam na to kako bo Janša zarohnel v državnem zboru v zvezi s tem , to bo še vsega , “kot na božič” hahaha.

 • Slovenka

  Sramota, moj jim bi že dal po nosu.

  • Melanija pazi malo na zdravje. Preveč se razdajaš za Amerikance, ki tega ne znajo cenit.

   • Slovenka

    Hvala Marta.

  • Valter BraniSlav

   Si ti moskega spola? Kreso ? preoblecen v zensko?

 • Darth Vader

  kaj pa drugega lahko pričakujete od povprečnega levičarja, kot pa je intelektualna siromašnost, kar dotični film pač je……na nivoju duševno zaostalega, v preteklsti živečega anti-slovenca, ki je tako nesposoben, da mora politiki v sloveniji lizat rit, da dobi za kruh…..žalostna kreaturca…..

  • zoro

   že,že ampak zaradi takih trpimo vsi slovenci, saj nam opranoglavci krojijo usodo.

   • Darth Vader

    če trpiš delaš nekaj narobe…..kaj pa če ne trpimo, ampak se samo smejimo, kako si levica žaga vejo, na kateri sedi? :)

 • AlojzZ

  Tako je to, ko se prežene Boga iz družbe. Z njim gredo tudi Resnica, Pamet, Blagostanje …

 • Silka

  Nacional socialistična stranka Nemčije ima več podob od fašistične do komunistične. Hudič se rad preoblači v podobe nedolžnih žetev in tudi tokrat je tako. Upam, da se komu še zbistrijo misli pred volitvami.

 • Anton

  A to so povzeli iz vsebine IZVEDBA TEHARJE KOČEVSKI ROG HUDA JAMA?
  Krvoločni komunisti so z nasiljem prišli na oblast zdaj bi radi spet spreminjali resnico zgodovine Slovencev.
  Otroke futrajo z lgbtq propagando mladino pa z rožnatim komunizmom. N. Korea

 • mefisto

  Govori se, da so komunisti podobni nacistom, vendar to ne drži.

  Ker so komunisti starejši, so nacisti podobni komunistom.

  Vedno je sin podoben očetu in ne obratno.

 • luckyss

  Osebno se mi takšno osveščanje mladine nepotrebno…..Nova TV dovolj skrbi za tovrstno antipropagando desnice :))

 • mefisto

  To je razdajanje!

  Valter BraniSlav je, kot je znano, z neznanjem ljubljanske ekonomske fakultete neznansko obogatel v Angliji in Ameriki, kjer še opazil ni, da so mu podtaknili lepotico z neznanim , nekateri pravijo neznanskim, številom otrok.

  Toda Valterju BraniSlavu ne pridejo do živega.

  On kljub neznanski zaposlenosti zmore vse.

  Celo pisanje neumnosti na NOVI, kjer mu pa resnici na ljubo pomaga neznansko število nickov enega in edinega na čelu s samim luckyssom..

  • luckyss

   Boš počasi moral odpreti denarnico in se prepustiti kavču pri ustreznem strokovnjaku…
   Tvoja bolestna želja, da smo vsi, ki se ne strinjamo z bluzenjem in ščuvanju na teh straneh le ena oseba, kaže na beg pred realnostjo in resno mentalno poškodbo ;)

   • mefisto

    A ti potemtakem nisi tudi janez cepec, krtača 20, ogledalo, Kosobrin, Valter BraniSlav in tarantela, da drugih bedakov ne naštevam?

    • luckyss

     Pišem le na treh forumih pod tem edinim nickom…če bi bilo drugače, bi me bilo sram !

     • mefisto

      Pa te je res lahko sram, ker tako grdo lažeš!

      In to samemu učenemu in modremu Mefistu, ki te pod katerikoli nickom zavoha že okrog vogala!

      Smrtni greh imaš in dlje kot do nebeškega kraljestva ne bo prišel.

      Saj še veš komu pripada nebeško kraljestvo, mar ne!?

     • luckyss

      No, bova kar zaključila okrog te teme..
      Če ti je “dolgčas okrog ušes” povej ženi, da se je zredila ;))

   • Gašper

    To je potem nekako obratno razcepljeni osebnosti? Da za vse misli, da so ena in ista oseba?

    • luckyss

     Ne vem, ne poznam tako dobro te veje psihiatrije…mene to bolj spominja na anksioznost , oz. klasično psihozo..

 • Jan Kovalski

  Pravi naslov bi se moral glasiti: “Komunističen strah pred izgubo volitev”

 • totex39

  To kar se pa sedaj dogaja pa res ni več normalno, saj živimo v državi, ki nas dejansko uničuje in še večje zlo pa je, da smo proti taki mafiji nemočni, ker je očitno vsak tretji tako umsko zadet z komunisti in z njihovimi “pravljicami”.

  • Anton

   čutijo, da jim zmanjkuje tal pod nogami. vsa ta leta so bili deležni privilegij,časti, živeli so kot bubek v loju. Ljudjem ki je bilo na ta svet vse na srebrn pladen prinešeno, nikoli deležni pomanjkanja, krampa in lopate videli “slučajno” v kaki trgovini in sedaj ob zavedanju da se počasi a z zagotovostjo bliža njihov konec vladavine, potem je logično čemu takšna in tolikšna ofenziva s strani levičarjev. Politika levičarjev je skupna in to je laž in kriminal, neglede kam tvoj/Vaš korak zaide, bodisi v Nemčijo, Francijo ali drugod.Levak je levak (beri levičar)

   sarkazem press

   • totex39

    Človek je še vedno imel upanje, da se je vsaj ta srednja generacija spremenila, ampak očitno pri nas res vladajo demoni, ki jim zastrupljajo njihovo pamet, mogoče pa tudi zaradi tega, ker imamo še veliko živečih udbovcev, ki vodijo to državo.

 • lauraas

  Ha ha, kak prvošolček bi temu verjel, režiserju pa oskarja za velikanski dosežek!

 • TOML

  Babošek je levičarstvo praznih glav, še en velik rdeči kravjak.
  Levajzarji naj raje pogledajo kakšne opice delajo iz ljudi na FDV.
  Prave Antifa vojščake. Sem stal nasproti, ko sem bil na Kotnikovi,
  pri sebi so imeli polno nožev in čakali, da jih uporabijo.
  No to je golazen, ki se jo je treba bati.

  • luckyss

   Skrajni desnici in levici je skupna prazna glava in potreba po pastirju…

   • TOML

    Levica in desnica ne obstaja.
    Ali si domoljub ali pa si, tako, kot ti komi internacionale.
    Ali si za domovino in svoj narod, ali pa si rdeči jebiveter.

 • lauraas

  Zakaj pa ni prikazanega tovornjaka iz Nice, Berlina,…

 • upornik22

  posnemimo še mi komuniste……….kako pijejo na naš denar

  • luckyss

   To bi bil nelegalen poseg v zasebnost vašega političnega vrha..;))

  • Tone

   Bravo! Prvi desni komentar, ki ima kaj soli.

 • paradajz

  Boga naša Slovenija! Včeraj, ko sem se z možem in otrokoma sprehajala po mestu smo dvakrat srečali mladeniča, ki je prodajal Titov koledar za leto 2018. Ko mi ga je ponudil sem ga tako pogledala da ga je odneslo naprej. Ko smo se drugič srečali se nam je izognil. Boleče je kako mladina naseda, brez pravega zgodovinskega znanja o moriji med in predvsem po drugi svetovni vojni. O tem filmu sem že nekaj slišala. Naravnost grozno in ogabno. Predvsem pa do obisti pokvarjeno!

  • centurion

   V roke bi vzel dva tri izvode pa jih strgala.
   Nasvet za danes.

 • marjan podlogar

  Kaj pa Borovničanka pravi na to? verjetno nič saj čaka nov dodatek na 24 urno pripravljenost-in to je Sl. šola.

 • Artur

  Pa “desničarji” plasirajte kakorkoli eno še enkrat močnejšo kontro ne samo jadikovat in jamrat .

 • antimur

  Domoljubi, zbudimo se in z vsemi sredstvi uničimo to krvavo, spletkarsko, roparsko in lažnivo levico. Z normalnimi volitvami se jih ne bomo rešili, kajti komunistom, da se obdržijo na oblasti, ni odveč niti umor, kaj šele izigravanje demokracije in slovenske Ustave. V Sloveniji je to še toliko težje, kajti tu vlada kučanizem, ki ga vodi največji slovenski zločinec Kučan s svojim Forumom21 in z morilskimi zombiji in ostalo brezdelno drhaljo, kar je nadgradnja stalinizma, zato vsi, ki nam Slovenija kot domovina pomeni več kot nekakšna zlagana in zločinska ideologija, na plano in rešimo trpečo Slovenijo pred to katastrofo.

  • luckyss

   O.K. Vendar je Hitler že pokojni…Kje boste takole na hitro dobili novega ?!

  • Silka

   Nisem spal in ne bom mirno spal dokler se hudič preoblečen v partijskega sekretarja plazi po Sloveniji. VIDIMO SE NA VOLITVAH

 • Tretja in četrta fotografija nista iz filma Strah, ampak sta iz kratkega igrano dokumentarnega filma “V imenu resnice”, filma o umorjenem vojaku Blažu Furjanu
  https://youtu.be/QRBWpJDWls0

  • centurion

   …ki je proizvod njegove maloumne sestre v službi levice.
   Levica pač uporabi vsako law IQ osebo za trosenje neumnosti
   in neresnic ter norih fantazij…

 • centurion

  Najbolj žalostno je pa, da pridejo v gimnazijo
  mladiči ŽE rdeče indoktrinirani iz osnovne šole, tja pa iz
  vrtca. V obdobju od dveh let pa do osnovne šole in naprej skrbi
  za vzporedno rdeče ificiranje RTV SLO z dnevnimi komunistično
  usmerjenimi LGBT, ZZB mladinskimi oddajami z idioti povabljenimi
  v studio, kot je Ivo Godnič.
  Naj te idiotizme prikažejo mojemu otroku….
  Bova skupaj poračunala z ravnateljem….

  • Hun

   zlorabljas svojega otroka

   • centurion

    Nisem buzerant, kot ti….

 • diler resnice

  Bolan um..to stoletno agonijo nacional-socional nacistične stranke predvojne Nemčije gojijo in zalivajo v svoji miselni percepciji skrajni levičarji(komunisti)! Verjemite, če ne bi bilo Stalina in bolševikov, tudi Hitler ne bi nikoli obstajal !?

  • luckyss

   Ne sili predaleč v zgodovino…
   Če ne bi bilo neandertalcev, mogoče tudi stranke SDS ne bi bilo…

   • centurion

    Ne rini v pasjo rit….
    Ni ravno daleč v zgodovini levih.
    Oražnova, 2010….

    • luckyss

     Ti pa res ne moreš brez pasjih riti…sem ti že nekajkrat povedal, da to kaže na tvojo latentno spolno degeneriranost in ti ravno ne koristi takšno javno razgaljanje..

     • centurion

      Levo idiotsko bolno bitje.
      Tvojo veličino pokaže dejstvo, da si pred skoraj enim letom
      zapisal temu forumu:
      ADIJO!
      Nisi zdržal niti enega tedna, da nisi začel spet cediti
      svojo levaško slino po tej sveti strani!
      Spelji v kot in
      PROSTOR.

     • luckyss

      Sem ti že tedaj povedal, da mi je JJ takrat povišal plačo…Jebi ga, od nečesa je treba živeti ;))

     • centurion

      ADIJOOOOO!

     • luckyss

      To si že takrat izjavil ;))

   • diler resnice

    Če ne bi bilo abnormalnih na nivoju homo sapiens, bi normalni imeli višji standard !?

  • sprehajalec

   Diler, moskovski in z njimi ostali svetovni komunisti, so vse socialistične in levičarske stranke tega sveta do leta 1934 označevale za fašistične. Tudi tako opevane krščanske socialiste pri nas.

   Šele z dekretom kominterne se je to opustilo leta 1934 in dovolilo, da komunisti včasih stopijo tudi z koalicijo z kakšno stranko, vendar le pod pogojem, da imajo oni vodilno vlogo. pri nas se je temu reklo Osvobodilna Fronta, kasneje SZDL.

   levičarji oziroma komunisti tako sovražijo delavske socialiste iz Nemčije in italijanske fašiste, ker gre za levičarje frakcioniste, konkurenco v boju z komunisti za delavske duše…

 • učko

  To niso nobeni levičarji, pač pa “ta rdeči fašisti” !

 • če v iskalnik google vtipkam “blood and honour slovenia” pokaže fotografije ki bi lahko bile del scene v filmu Strah.

  • luckyss

   Ni res..v tem primeru bi lahko film ocenili kot limonado ;))

 • Jeffrey

  Ja, prej ali slej se vse vrne…film prikazuje SKRAJNO desnico in v kolikor se od nje distancirate, čemu potem panika v hiši? S tem ko zganjate paniko dajate bralcem vtis kot da ste se prepoznali v ogledalu….skrajno neumno, če ste v resnici res zmerni . Že res da morda kdo hoče desnico nasplošno prikazati v slabi luči, ampak ali ne počnete vi isto ko največkrat prikazujete levico v nekih njenih skrajnih odtenkih kot so npr antifa ali pa kakšni sado-mazo lgbtjevci ?…^^

 • mona lisa

  Kaznovat vse ki to dopuščajo.

 • Marica

  To je lepa slika kaj ni se zgodili če na volitvah spet zmaga skrajna sekta SDS. Super film.

  • Mojca pokraculja

   Boljše da nam predvajo Sutjesko, pa Titovo štafeto, pa Goli otok .,..jugoslavijo ????

 • Brane Novak

  če sw to predvaja, pomeni, da je ves učiteljski kader usran,kot oseba neprimeren, da o njegovih strokovnih kvalifikacijah sploh ne moremo govoriti. kaj sedaj? po fizikalno temičnih zahonih
  je potrebno X časa,da se mrzla voda pomeša s toplo, pa še klončna temperatura ni vsakemu povšeči. revolucija, lustracija (nesposobnih), drugače moja slovenija ti ni rešitve!

  • luckyss

   Tudi po moje skrajno levičarske, desničarske in verske vsebine ne spadajo v naš izobraževalni sistem…

   • sprehajalec

    Katere pa so skrajno desničarske? Daj kak primer?

    • luckyss

     Trenutno jih ne vidim….ups, pa saj niste na oblasti ..He, he…
     Pa vseeno bi “špricali” po naših šolarjih…to sigurno spada bolj v desno kot levo ;)

     • sprehajalec

      Ko bodo kolegi peljali svoje jeklene konjičke, kot vsako leto na žegnanje, pa potico za Veliko noč pa jajčka, jih bom po tvojem nasvetu opozoril, da gre za skrajno desničarsko dejanje.

      Simplicus simplicissimus….

     • luckyss

      Tudi jaz imam takšnega konjička in ga ne vozim na razne VUDU seanse ali žegnanja…pa sem očitno še živ ;))
      Torej jaz odločam o “škropljenju” in nihče ne pride v mojo garažo, da bi to opravljal brez mojega dovoljenja..

     • sprehajalec

      Mislim, da ni znanega primera v zadnjih 75 letih, da bi nekdo prišel brez povabila v nek prostor in to opravil brez prošnje in zahteve tam prisotnih.

     • luckyss

      Mislim na “žegnanje” nove šole v neki občini…
      Gre za principe…..Naslednjič bo nek Imam ob neki drugi šoli pogrnil preprogo in jo na svoj način “škropil”…

     • sprehajalec

      Naj potem kaznujejo starše, ker so prosili župnika za to dejanje. Konec koncev so oni financirali izgradnjo, župnik pa je dal nadomestne prostore.

      Si upajo?

    • Cucurbita Pepo

     Prepoved splava, napad na pravice homosexualcev,…

     • luckyss

      Mislim, da to še ni v sklopu izobraževalnega sistema, čeprav tenzije v tej smeri se pojavljajo….
      In napad na pravice homoseksualcev boš moral(a) (o) bolj podrobno obrazložiti…

     • sprehajalec

      Po drugi strani je pa napeljevanje k homoseksulanosti in splavu dopustna vsebina, ali kaj hočeš reči Konkobita?

  • sprehajalec

   Učiteljski kader je samo produkt Univerze Edvarda Kardelja – Speransa, z danim učnim programom, ki je praktično nespremenjen že 70 let. Levo = dobro, Desno = slabo. Nek jing pa jang v naših razmerah.

 • Hun

  marjanka blontna naj posname z latojo film za odrasle…

  • sprehajalec

   Daj si kakšno kozo nabavi, saj na jugu je ta tradicija, če hormoni preveč tiščijo…

   • Hun

    ti pa klet uporabljaj za kj druzga kot da imas zlorabljene otroke zaprte v njej..spremen severnjasko tradicijo

    • sprehajalec

     Kozojebcev je na jugu stotine tisočev, na severu je bil samo en Frizl…

     • Hun

      ti šetać zlorabljenih konjev, ki te posname kamera…da ne govorim o zabacenih severnih rovtah k mas enake trole kot na jugu

     • Hun

      vsak dan zard samote isces na tem portalu sogovornike namest da gres kot vsak normaln clovek med druzino al prijatelje se druzt…

     • sprehajalec

      Si jih imel pred 100 leti.

     • Hun

      vsakic ti nastavm ogledalo kljuse staro

     • sprehajalec

      Žal vidiš le svoj odsev v njem…

     • Hun

      zalis se ze celo zivlenje…jokca ostarela

     • Hun

      a pred 100leti so ze kamere nastavljal po konjusnicah…tepc

 • Borut Stari

  Ja, strah jih je. Zelo strah. Klasično početje. Vse kar sami počnejo drugim pripisujejo. Ne bo se jim več izšlo. Pri mladih neobremenjenih s preteklostjo in oboroženih z internetno globalno povezavo? Misija nemogoče! Komunizem obremenjen s svojimi demoni je usran od strahu pred izgubo privilegijev. Pričakujem ovadbo za sovražni govor ali početje proti integriteti druge skupine. Pa, da te vidi moja mama.

 • Janez

  Izvolimo desnico na volitvah.Glejmo jim pod prste.Sankcionirajmo jih za vsako napako,pa se bo hitro videla razlika o uspešnosti države.Nekoč smo desno vlado že imeli,pa smo tisti čas celo Evropi predsedovali.Cel svet nas je poznal in priznaval.Poskusimo še enkrat.Zdaj nas poznajo samo še po športnikih v dobrem in po škandalih v slabem.Bolj prevaga ono drugo.Preveč smo se navzeli Čefurskih lopovščin.Slovenci smo ja sloveli kot delovni in pošteni ljudje.Poskusiti ni greh.

  • luckyss

   Smo že poskusili, pa je ravno to obdobje v času vseevropske rasti, pri nas pa “prihvatizacije” in delitev bančnih kreditov na lepe oči..ter posledično odtekanje desetin milijard v davčne oaze…
   Pa ne spet, da niso imeli v vladi “pooblastil” ipd., sranja..
   Ne hvala..

   • Interkom

    Niti leve, niti desne vlade ne potrebujemo. Ampak diktatorja, ki bo smer odtekanja denarja v davčne oaze obrnil in objavil spiske tistih, katerih denar se je VRNIL v Slovenijo. Ena skupina slovenskih novinarjev že obdeluje material. Seveda bo večina tega materiala ostala neobelana, ali pa pozabljena, ker z to afero upravlja Mednarodni konzorcij raziskovalnih novinarjev, ki ga v celoti financira Center for Public Integrity, njim pa donirajo:
    1. Fundacija Ford
    2. Fundacija Carnegie
    3. Fundacija družine Rockefeller
    4. Fundacija WK Kellogg
    5. Fundacija “Open Society” Georga Sorosa.
    https://www.logicno.com/politika/rajski-dokumenti-tko-je-arhitekt-najveceg-skandala-2017-godine.html. In hudič je v detajlih, ko objavijo imena VSEH najbogatejših Slovencev, teh NI videti v materialu, ki ga ta skupina “neodvisnih” novinarjev pošilja v javnost, In če bi banke samo leta 2004-2008 podeljevale kredite na lepe oči, bi to bilo že zdavnaj poravnano, ne glede na to, da je tajnica predsednika leve opcije dobila milijon kredita na svojo plačo, tega pa nočeš videti, kenede.

   • Janez

    Ti truplo govori,kar se ti zdi,da je prav ,a če temu kar govoriš ne verjameš,si velik mentalni siromak.Bojiš se samo za privilegije,ki ti jih omogoča rdeča kamarila in ti jih ustvarjajo pridni in neumni Slovenci.Ko bo prišla na vlado desna opcija,se boste morali levi lenuhi in izkoriščevalci posloviti za vedno.Upravičeno se bojite.

 • Ana Job

  Zelo, beden film in izkrivljeno prikazovanje desnice! Levica že dolgo časa zatira tudi Her*varde in njihove staroverske simbole, kot je črn panter. Resničnih ski*nov in obritiglavcev, ki bi častili na*cistične simbole v Sloveniji še za vzorec ni! Itak gre pa pri tem za skrajne nasilnike, ki s slovensko desnico, ki je lepo vzgojena in predana tudi verskim običajen nima ničesar skupnega!

  Ta film je predvsem naročen izdelek, izrojene domišljije levičarskih skrajnežev!

 • Ana Job

  Ta film je predvsem naročen izdelek, izrojene domišljije levičarskih skrajnežev, ki po sebi merijo vse druge!

 • Vera

  Kam so izginili komentarji na prej napisano temo ? Je ” vođa “iz MOL-a dal prepoved ?

 • Tretja in četrta fotografija nista iz filma Strah, ampak sta iz kratkega igrano dokumentarnega filma “V imenu resnice”, filma o umorjenem vojaku Blažu Furjanu
  https://youtu.be/QRBWpJDWls0

  • dr Janez Sveti

   Intelektualci, ustvarjalci Nove24tv.
   DR Janez Sveti kritik

 • Tomaž

  Mi smo pa še ne polnoletni pri verouku 2x zapored gledati film “Nemi krik” ! A to pa je dopustno???

  • Anthon

   Pa še kako je. Je pa res, če bi tvoja mati storila tisto, kar je zate zdaj sprejemljivo, tukajle ne bi tipkal.

 • dr Janez Sveti

  O slovenskem “filmu” škoda izgubljat besede. Film je film. V ameriških so Rusi mafijci ali KGB, Mehičani so člani tolp, služabniki ali dealerji, Nemci so SS, Švedinje so sex potrebnice in Židi so žrtve holokavsta ali pa kakšni pametni profesorji.
  SKRAJNA slovenska desnica NE OBSTAJA nikjer, razen v glavah bedakov, ki ne znajo delat dobrih filmov. Najbolj gledane SLOVENSKE? filme nam itak režirajo južnjaki.
  DR Janez Sveti Genij

  • Boris_j

   Se strinjam, da skinheadi kot je ‘junak’ iz filma Strah v realnosti skorajda ne obstajajo. Več jih je bilo v 90-tih, ko so se garbali s prvo generacijo ‘čefurjev’ kot pa danes.

 • Boris_j

  Še enkrat, v filmu Strah sploh ni govora o kaki desnici in državnozborskih volitvah. SDS-ovci in njihovi oboževalci (ki pijete odločno preveč ‘čistega vina’) se sami od sebe prepoznavate v neonacistu iz filma.

  Res pa je, da je med sovražno retoriko te strani in nasiljem v tem kratkem filmu, včasih razlika res samo še v parih centimetrih las na glavi. Tudi Ivan jih ima še nekam zelo malo.

  PS: Koliko od vas ‘poznavalcev’ je ta niti pol urni filmček sploh videlo?

  • sprehajalec

   Vemo kam pes taco moli, Boris. Vemo, s kakšno tematiko si slovenski režiserji služijo ziher denar. Do konca prejšnje države, so snemali partizanščine in fašiste, sedaj pa fašiste.

   Kar se Janezek nauči, to janez zna… še sploh če je režiser ostareli hipač.

 • Jan Kovalski

  Nacisti in komunisti so oboji predstavniki skrajne levice. Oboji so socialisti, razlika med njimi pa je v tem, da so prvi nacional socialisti (nacisti), drugi pa internacionalni socialisti (komunisti). Obojim so skupni množični pomori nasprotnikov. Zato je predstavljat naciste kot predstavnike skrajne desnice napačno.
  Drugo, v Sloveniji je glavna nevarnost s strani skrajne levice. Simbolov rdečih zvezd in srpov in kladivov, majic z komunističnim klavcem Che Guevaro je precej več kot pa pojavov kljukasti križev, ki jih skoraj nikjer ni videti. Skrajna levica je tudi zato nevarna ker ima celo predstavnike v slovenskem parlamentu in povzroča, da se tudi Židanova SD, v strahu, da jih bo levica izpodrinila, pomika vedno bolj levo in nam že odkrito ponuja vrnitev t.i. družbene lastnine.
  Tretje, ta film je šel prikazovat trupla pobitih v Nemčijo in nacistična koncentracijska taborišča, čeprav ima trupla pobitih takorekoč pred nosom v skoraj 700 do sedaj odkritih komunističnih moriščih.
  Četrtič, pobijanje drugače mislečih, pred kratkim odkrito morišče pobitih ciganov, tudi žensk, nosečnic, majhnih otrok s strani slovenskih partizanov/komunistov, je v tem filmu ostalo nedotaknjeno, servira pa nam poboje židov v nemških taboriščih.
  Prava nevarnost v Sloveniji je skrajna levica!!!

 • DJURO SUMAR

  Filma nisem gledal in ga ne morem soditi, podpiram pa idejo, da je mladini potrebno argumentirano razložiti, kakšne nevarnosti jim prinaša desnica, ne le slovenska, temveč svetovna. Kot protiutež veronauku bi morali uvesti izobraževanje, ki bi mladim pojasnil ateistični pogled na človeštvo.

  • moon

   Vi levaki ste pa odresitelji sveta… (v svojih zblodelih sanjah)

   • DJURO SUMAR

    Rešitev za človeštvo sta edino znanost in izobraževanje.

    • sprehajalec

     kaj pa elektrifikacija pa industrializacija Đurice? Na komunističnem kitajskem in Sovjetski Zvezi, jih je ta napredek veliko plačalo z glavo.

     kako pravijo Levičarji? Biće progresa, milom ili silom….

     • rabbit

      Djuro si gre lahko za svoj penzijo ta napredek ogledat v Venezuelo ali pa v Severno Korejo. Če pa nima za karto mu jo pa jaz častim ampak samo v eno smer. Saj bo tam v komunističnem raju.

    • moon

     Kaj pa ce je znanost samo slepa veja prave resnice.. nekako mi vlece na vero… Kurc.. ne verjamem nic..hehe

     • DJURO SUMAR

      Resnice lahko odkriva edino in samo znanost.

     • moon

      Aja? Tale tvoja znanost se se kako neha na zacetku.. pa se do tja ne zna.. kr neke teorije…

     • DJURO SUMAR

      Tvoja teorija verjetno temelji na Svetem pismu in ploščati zemlji.

  • sprehajalec

   kakšne pa Đurice? Če imaš v mislih delavske socialiste pokojnega delavca Adolfa, živiš v hudi zmoti. Kot ti že ime pove, gre za socialiste, levičarje.

   Da si še danes v zmoti, je pravzaprav kriva Kominterna, ki je do leta 1935 in z njo vsi komunisti tega sveta učila in določila, da so VSE SOCIALISTIČNE STRANKE takratnega sveta desnica in fašisti. Tudi krščanski socialisti, tudi socialdemokrati. Samo komunisti so levica.

   največ hudega, kar ti torej lahko stori prava skrajna desnica je, da te župnik žegna brez tvojega dovoljenja.

   Pamet v roke Đurice in ne piši neumnosti.

  • rabbit

   Tovariš poleg tega jim naj ti tvoji tovariši povejo, da ne bo denarja za iphone,samsunge računalnike, razne leviske in allstarke in podobno če pa že slučjno bo pa jih bo potrebno nabaviti v tujini. Ne bo zdravil, bencina, elektrike še wc papirja ne bo ko bodo zmagali tvoji tovariši.

   • Vojteh Dovč

    pa levičarji so zdej na oblasti???
    mislim da imamo vse to kar ti praviš da ne bomo imeli .kaj zdej-

    • rabbit

     Ti ki so sedaj na oblasti niso nobeni levičarji ampak so kavijar levičarji. Imajo se za levičarje, uživajo pa vse sadove kapitalizma. Povejte mladini kako je bilo v Jugi da ni bilo teh dobrin zanima me kdo se bi potem še navduševal za te levičarska sranja.

     • Vojteh Dovč

      vse te dobrine so bile vedno. kot zdej eni ja eni ne
      zdej ni niti srednega sloja

     • sprehajalec

      Ni blo jeansa pa kofeta. pa bencina. kaj lažeš Vojc.

     • rabbit

      Vojtek seveda nisi imel pomanjkanja ko si bil pa pri koritu mi raja smo pa v vrsti stali za te dobrine.

   • DJURO SUMAR

    Ti si pravi Nostradamus.

    • rabbit

     Dej no kdo je živel v letu po Titekovi smrti smo to vse čez dali od par ne par, do redukcije elektrike, do pomanjkanja v trgovinah. Ne laži da se ne spomniš, da si stal v vrsti za kavo, sladkor, olje,moko tudi za wc papir.

     • DJURO SUMAR

      In kakšno povezavo ima to z današnjim časom? Popolnoma nobene. Svet se vrti naprej, ne nazaj.

     • rabbit

      Vidimo

 • moon

  V Sloveniji ni nebene desne stranke, kaj sele skrajno desne.
  So samo levaki vseh sort (od krscanskih do komunisticnih in anarhisticnih).

 • Janez Bedenik

  Režiser je pa pravi strah!!!!!!

 • Franc Šink

  Kar počasi.Levica že crkava.ker se morajo poslužiti s tako propagando ..

 • šmentanamuha

  Ja, levičarji grejo na vse ali nič – kaos (državljansko vojno). Sneli so maske. Strah zaradi izgube privilegijev je prevelik. Hkrati pa pravijo, da povojni poboji, ko so žive ljudi zakopavali v rudniške jaške in kraške jame, niso nekaj o čemer bi bilo še smiselno govoriti. Da so te pošastne grozote izvajali komunisti – partizani, očetje današnjih levičarjev, tega seveda tem gimnazijcem ne bodo povedali. Predvajanje tega filma je rekrutacija v njihove vrste. Da so to gimnazijci, tudi ni naključje. Vse so dobro premislili.

 • francelj3

  Prva stvar, ki jo bo treba po volilni zmagi vzeti komunistom, je slovensko šolstvo. S komunistično indoktrinacijo mladine se komunizem neprestano, vsak dan regenerira. Brez rdeče propagande v šolah bi zdajle imeli kvečjemu nekaj trapastih n(b)orcev, starih okrog sto let, ne pa edine komunistične države v Evropi.

  • Cucurbita Pepo

   Vi že desetletja niste blizu šolstva

   • šmentanamuha

    Zato pa imamo takšno stanje.

   • sprehajalec

    Bil je pač nov dan 26.06.91. Prosveta je ostala komunistična. Kot bolj ali manj vse družbene strukture in organizacije. Le Muppet Show s Peterletom kot Žabcem v glavni vlogi, se je začel za preprosto ljudstvo. In na žalost še kar traja..

 • RATATA

  Sweet little sixteen
  Ravnateljica ima jajca zato,
  ker ima jajca maj makovec brenčič.
  In ta maj, se trudi uspeti dodeliti volilno pravico vsem, ki bi dopolnili 16 let.
  Takim baburam je treba jajca čimprej odtrgat!

 • Vojteh Dovč

  kaj je desna stranka?
  povejta kako se bo živelo pod desničarji.

  • luckyss

   Še ne vedo…Janez še ni dal smernic…ga glava boli..

   • šmentanamuha

    Spet si preveč pameten.

  • sprehajalec

   Si že kdaj živel Vojc?

   Zagotovo ne. lahko si pa ogledaš, kako izgleda in preučiš življenje v Veliki Britaniji, ko ima Konzervativna stranka večino. tako izgleda življenje pod desničarji.

   kako pa pod levičarji, pa nam pove zgodovina. Pol Pot, Castro, Maršal Broz, Tone Rop, Bratoškova, Cmerar, Striček Ho, delavec Adolf, socialist Benito “il Duce”, zahrbtni Gruzin in Lenin, dinastija kimov.

   Skratka variacije življenja pod levičarji so pestre…. In nič kaj prijetne.

   • Vojteh Dovč

    hvala za razlago ampak jaz nočem tako živet kot angleži ,amerikancci itd.
    zato pa smo u kurcu,cela evropa.

    • sprehajalec

     Samo rusija blesti, ha, ha, ha. pa stopil nisi tja.

     • Vojteh Dovč

      tudi to mi ne rabi hvala.

  • kralj matjaž

   Zelo preprosto.
   Pod desnico bomo ljudje lahko obdržali sadove plodove našega dela. Kar pomeni, da bo lahko delavec obdržal vso svojo plačo in z njo svobodno razpolagal. Ker država ne bo več predpisovala koliko naj bo delavec plačan in ker država ne bo več delavca obirala do kosti, se bodo pojavili delodejalci, ki bodo ljudi različno plačali in delavci ne bodo več VSI zaposleni na minimalni plači. Posledično bodo ljudje imeli interes, željo po iskanju boljše zaposlitve, višje plače in se bodo delodejalci morali boriti za dobre delavce in delavci bodo postajali vedno boljši. Visoko izobrženi bodo lahko obdržali svoje plače, kar pomeni da se bo končal eksodus v tujino in tudi Slovenci se bodo vrnili v državo, kar bo povzročilo velik tehnološki razvoj in dvig dodane vrednosti industrije. Ljudje bodo dobili pravico, da si sami izberejo šolo, zdravnika, kar bo drastično dvignilo kvaliteto in dostopnost storitev. Slovenci bomo bolje izobraženi, čakalne vrste v zdravstvu bodo izginile,…… Javni sektor bo postal servis za državljane, javni uslužbenci bodo dejansko pomagali ljudem in nas ne bodo samo zajebavali in izkoriščali. Naša kulturna dediščina se bo obnovila in postala ena izmed največjih svetovnih znamenitostih.
   Slovenija bo postala modelna država za celoten svet in države ne bodo rekle postali bomo druga Švica ampak postali bomo druga Slovenija.

 • Sredina

  Če se bojite da bi vas povezovali z nacizmom in fašizmom, ste si za to krivi sami…ste pa očitno preblizu takratnim prepričanjem in ideologijam, da vas je tako strah, oz se jih kar posložujete

  Če bi bili sami prepričani da nimate nič s takratno ideologijo potem se nebi meli česa bat

  • sprehajalec

   Nikakor se ne bojimo, ker nacizem in fašizem sta postala desna zaradi dekreta Kominterne svojim partijskim celicam. In da so levičarji samo komunisti. Leta 1935.

   desničarji so angleški konzervativci. Risanje plakatov kot zgoraj v članku, pa je bilo že ob koncu 80 let zasmehovano, z afero Neue slowenische Kunst.

   naj raje mladince učijo o tej aferi in enakosti levičarske umetnosti. Komunistične in delavsko socialistične.

  • kralj matjaž

   Problem so laži in žalitve, ki jih producirate v javnosti. Fašisti so nastali iz socialistiv enako nacisti. Obojni so bili socialiti. Problem je, da tega v šolah ne učijo, da se laže o zgodovini. Problem je, da se ljudi, ki si želijo svobodno družbo, zmerja s fašisti nacisti, problem je da to delate ljudje, ki uvajate fašistične, nacistične politike v družbo. Pač ker šole lažejo in ne učuji resnice, lahko laži padejo na plodna tla.

   • Sredina

    Tudi janša je nastal iz komunista

    Ko enkrat stranka tako eklatantno zavrže svoja prepričanja, ideale na katerih je bila postavljena, potem o bivši stranki ni možno več govoriti

    Ravno zato primerjanje nacistov in fašistov s socialisti ni niti najmanj na mestu

    včasih je potrebno stvari pogledat iz več zornih kotov, tudi tistih, ki vam niso všeč

    In boj proti socialistom in komunistom, ki so bili prvi politični zaporniki NSDAP, s strani nacistov govori temu v prid..

    • kralj matjaž

     A govoriš o boju komunistov proti političnim nasprotnikom. A govoriš o Golem otoku. Seveda ko socialisti pridejo na oblast bodo najprej odstanili ostalo socialistično konkurenco.

  • Olga_10

   Z nacizmom in fašizmom lahko povežemo samo levicarje! NSDAP je nacional SOCIALISTIČNA nemška delavska stranka! Torej socialistična=komunistična!

   • zato desničarji uporabljajo razne nacistične simbole?

    • Olga_10

     Antifa je levica, če ne veste!

     • Da, desničarji pa polni nacističnih simbolov. Kje šteka?

   • Sredina

    primitivno napisano, da nebi moglo bit bolj

    • Olga_10

     Res ste primitivni, saj ste potomci kurjih tatov in morilcev! Pa lep dan!

   • janez cepec

    z nacizmom in fašizmom so se povezoval tvoji predniki belogardisti, dons pa desnakarji niste nč boljš

    • Olga_10

     Komunisti= levičarji=zločinci!

     • janez cepec

      JU SJUPID VOMAN, bod tih

  • xtc

   Ne opletaj z narobnimi besedami marveč pravimi,Nacional socialistiičnim in Fašističnim-ki sta v bistvu le odtenka socializma-oba protagonista sta bila v startu goreča socialista.

   • Sredina

    Kar tolažite se..

 • kralj matjaž

  Hm. Sedaj pa grdega desničarja zamenjaj z židom in ugotoviš kaj so dejansko levičarji.

  • Olga_10

   Levičarji(komunisti)=nacisti!

   • luckyss

    Torej so potomci kolaborantov (po tvoje – z nacisti in komunisti), ki so bili pod vplivom klera in ki jih sedaj vodi ” bivši ” skrajni komunist kot stranko desnice…Kaj?!
    Edino ti, ki si tukaj ekspert za parole in kolobocije boš vedela odgovor …

 • Sredina

  Sicer pa ko vas je tko strah glede vpliva šole na politične odločitve mladih…

  V šolah se dejansko za politiko zanimata 1 ali 2 profesorja in to je to…večina jih pojma nima o aktualnem političnem dogajanju in se s tem niti približno ne ukvarjajo..

  Na politične odločitve mladih pa večinoma ne vplivajo starejši, sploh učitelji ne, ampak vrstniki, ki pa jih vzgajate tudi vi

  Dejstvo je, da podpora konzervativnim strankam pada, ker je družba vse naprednejša in s tem se bo teba sprijaznit

  Stranke ki živijo v 20. stoletju, tudi SDS, vsaj s trenutnim vodstvom nimajo prihodnosti..

  • sprehajalec

   Zakaj pa bi bilo napredno biti levičar? oziroma kaj hočeš reči, da če družba napreduje, gre zagotovo v levo?

   sliši se nekaj takšnega, kot Maotov Veliki skok naprej v 50tih letih, ki je vzel nekaj deset milijonov življenj. Družba pa je napredovala….

   kakšno oddajo si poglej o teh levičarskih napredkih, drevesa so bila oguljena do lubja, ko so zaradi lakote kmetje praskali skorjo. Na celi vasi ni bilo enega drevesa s skorjo, pripovedujejo priče….

   • Sredina

    No še vedno živite v zgodovini…

    Nekoga, ki si noče priznat, da živimo v času globalizacije, ko je potrebno državo odpreti v svet, nekoga, ki homoseksualnost označuje za bolezen, nekoga, ki trdi, da je verovanje v boga edini način preživetja itd. pač ne moreš označiti za naprednega človeka…

    • sprehajalec

     Sredinec, narobe zaključuješ, pokazati želim samo koliko ljudi mora umreti, ko se gre nekdo nek družbeni eksperiment za katerega misli, da je “napreden” in korak naprej v razvoju.

     Kje pa sploh piše, da je homoseksualnost korak naprej v razvoju človeštva? Kaj si pri pravi, homoseksualnost vodi v izumrtje človeštva. kdo pa ste vi levičarji, da sodite kaj je napredno in kaj ni? imate kakšne reference v zgodovini? jaz vidim samo trupla.

     verjamem, pa da vas moti pogled nazaj.

     • Sredina

      kje pravim da je homoseksualnost pot naprej? Pot naprej je priznanje, da živimo različni ljudje z različnimi nagnjenji, in to nikakor ni bolezen, kot je pred časom govoril eden izmed takrat vodilnih državnih politikov, iz vrst janšistov

      in zakaj me ves čas označuješ za levičarja? Ker nisem janšist in nasprotujem tistemu, kar zagovarjajo oni/ti?

      Če vidiš pa kot zapuščino levičarjev samo ‘trupla’ potem, pa imaš zelo slabo zgodovinsko in politično znanje in pogled na svet…

  • učko

   To, da so šolski profesorji politično nepismeni, oziroma politično indolentni, ne drži. Je pa res, da so politično neosveščeni ! Njihov gospodar je neo-pro-komunistično-mafijski režim. Vtepli so jim v glavo, da pod katero koli drugo vlado, kot pod režimsko, ne bojo deležni vsega dobrega, kot so sedaj. In za to slepo sledijo režimskim smernicam, vsaj večina med njimi.

   • Sredina

    In kje sm reku da so politično nepismeni, karkoli že nej bi to pomenl?

    No če maš tako mnenje o učiteljih, potem pojdi kdaj v kako šolo in se s katerim pogovori, in boš videl, da ni niti približno tako kot govoriš…

  • Olga_10

   Zločinski sistemi nacizem, fašizem,komunizem in islamizem nimajo prihodnosti!
   Učitelji niso apolitični, ampak levičarji!

 • Olga_10

  Desnica, z SDS in Janšo, je že bila na oblasti in se odlično obnesla! Uspešno je vodila celo EU! Ljudem se je dvignil standard in ugled v Evropi in svetu!
  Nacizem in komunizem sta enaka zločinska totalitarna režima, ki sta za sabo pustila 140 MILJONOV žrtev! V Sloveniji 600 morišč!
  Film, ki zlorablja mlade in jim vsiljuje laži in sovraštvo, je treba prepovedati in odgovorne, vključno z ravnateljem, ovaditi!
  Slovenija stagnira in propada, zaradi pranja terorističnega denarja, ropanja davkoplačevalskega denarja, uničevanja podjetij, korupcije, nedelovanja pravne države, zaradi vampirske levice, ki s Kučanom in udbomafijo v ozadju, rinejo Slovenijo nazaj na Balkan in želijo restavrirati zločinski totalitarni režim!
  Gre za terorizem levičarjev!

  • luckyss

   Dihaj malo vmes…Ti bom dal plus, ker takšne nesmiselne kolobocije pa res ni vsak sposoben napisati ;)))

   • MEFISTO

    Razen tebein tvojih nickov!

    Kar se tega tiče, ste ti in tvoji nicki brez konkurence.

   • Olga_10

    Govorite o sebi?

  • Bila že 2x na oblasti, in večina naroda ni bila zadovoljna.

   • Olga_10

    Copy paste? Odgovor si preberite pod člankom od včeraj!

 • MEFISTO

  Ne le želim, hočem vedeti, so ali niso rdečkarji pripadniki nižje rase, kot trdi profesor emeritus ddr. Mihael?

  • janez cepec

   vašga velikega vodjo upraš, al je pripadnik nižje rase, on je tprau komunajzar, pa še kešn iz njegove maloštevilne črede tud. če upaš uprašat, sevede

   • MEFISTO

    Če ne bi klatil neumnosti, ne bi bil janez cepec!

 • Miha

  Neumnim pac ni pomoci.

 • janez cepec

  dejansko so brez veze predvajal ta film, ker se vse to ne more zgodit, ker desnakarji ne morjo zmagat na valitvah, pa de se jebejo. edin, če bi se samozvani disident upenzjoniru, poj pa ostaja kanček možnosti. kanček sm reku, pa nč več

  • Olga_10

   Ravno strah, da bomo zmagali, vas vodi v takšne poteze! Dobro se zavedate, da so mladi v vzhodni Sloveniji otroci vernih in zavednih Slovencev! Torej gre za terorizem in še en dokaz, da ste levičarji teroristi in zločinci!

   • janez cepec

    ma dej kura naumna, pejd nazaj za šporgert, pa mau počed svejnarijo, lej kašnu maš, pa ne utiki se u stvari, k’ jih ne zastopš. kapiš?, ne kapiš

    • luckyss

     Sej je kuhala…pa bo zgleda vinska omaka bolj vodena..

     • janez cepec

      heh, ja mau jo jebe

     • luckyss

      Sej jo bo mož enkrat pritisnil okrog orglic, če ji že ni ušel na britof..

     • janez cepec

      zna bit, de ga ni več, če maš tako babo, delj časa pod vodo zdržiš, kot pr nje

     • luckyss

      He, he…

  • Janez

   Se ga bojiš,kot hudič križa.Upravičeno.

 • Olga_10

  O kršenju človekovih pravic, zlorabi medijev, sodstva, šolstva s strani levice je treba obvestiti mednarodno javnost! Gre za teroristična dejanja in vzpostavitvi zločinskega totalitarnega režima, ki v Evropi nima mesta in ga je evropski parlament obsodil! Javnost!

  • Tudi v Evropi se strinjajo o nevarnosti skrajne desnice, imajo mnogo težav z njo.

   • xtc

    Torej je teba prepovedati tusi Antifo in ostale multikulti skrajnolevičarske skupine.

   • Olga_10

    Damo Antifa so razglasili za teroriste in delajo racije po domovih, kot v primeru islamističnih teroristov? Resnica vas razkriva…

    • janez cepec

     kje s’ pa ti prebrala to Antifa, de jo kr naprej goneš, sej veš tko ne, kva pomen

   • Olga_10

    V Evropi preiskujejo skrajno levico Antifa, ki jo je Kučan v spremstvu Sorosove poslanke Fajonke, zamaskirano in s katanami, španciral po Ljubljani!

  • luckyss

   Bom tule vprašal, ker spodaj ni odgovora.. glede na tvoje ugotovitve …(Olga_10 21 minut nazaj
   Levičarji(komunisti)=nacisti!)
   Torej so potomci kolaborantov (po tvoje – z nacisti in komunisti), ki so bili pod vplivom klera in ki jih sedaj vodi ” bivši ” skrajni komunist kot stranko desnice…Kaj?!
   Edino ti, ki si tukaj ekspert za parole in kolobocije boš vedela odgovor …

 • Olga_10

  Milan Kučan, zadnji šef zločinske komunistične partije in Udbe, motor rušenja demokratične samostojne države Slovenije, sodi dosmrtno za rešetke, zaradi zločinov Udbe in veleizdaje!

 • učko

  Zdej moram pa še janezu-cepcu nekaj napisat. Ne more bit’ JaJo in njegova pleša zmerej alibi in izgovor za vse lopovluke in zločine in kraje, ki jih izvaja ta rdečuharski, kučanistični režim!

  • MEFISTO

   Bedasti nicki enega in edinega se uspešno dopolnjujete v neumnostih in hkrati tekmujete med seboj, komu bo vaš stvarnik in krstitel podelil naslov največjega tepca.

   • janez cepec

    največ Bunksl si ti

    • T-Rex

     največji bunksli ste levuharji. to kažete z vsakim vašim komentarjem.

 • MEFISTO

  Ker mi je računalniški škrat izpisal moje cenjeno ime z malimi črkami, sem opazil, da je postal janez cepec z ostalimi nicki, ki tudi sicer ne slovi po odprti glavi, razen kadar zeha, nespoštljiv do moje intelektualno enkratne veličine, sem poskrbel, da je ime modrega in učenega Mefista znova izpisano z velikimi črkami, kot pritiče takemu duhovnemu velikanu.

  Vsaka nevljudnost do učenega in modrega Mefista s srarni nickov enega in edinega se bo v bodoče najstrožje kaznovala po zakonu.

  • janez cepec

   maš prou res si enkratna veličina kretena, pa se pišeš z velko, al z malo

   • luckyss

    Meni sta Olga in Mefisto malo sumljiva….vedno začneta istočasno blebetati še večje neumnosti kot običajno, kot bi se sinhrono napila….

    • janez cepec

     zna bit, de je neki resnice u tem, sicer sta pa z istga hleva, iste črede, meketata pač to, kar slišta od pastirja

     • luckyss

      Sam sem že pomislil, da gre za eno in isto osebo, vendar to ni možno…ena sama oseba ne more biti tako butasta, za takšne idiotizme rabiš najmanj dva…;)

     • janez cepec

      no ja,kva pa veš, poglej okol, kok je še bel butastih desnakarjev, z pastirjem na čelu

     • luckyss

      Pssst…morda pa se pod temi nicki skriva kdo z vrha stranke…pa ne okol govort…

     • janez cepec

      to bo ja

    • Olga_10

     Sam sebi ste sumljiv? Seveda, v glavi imate Antifa z zločinskim palčkom iz Murgel!

     • luckyss

      Pa ne sama sebi deliti plusov….to res kaže na psihične težave..ti bom še jaz dal enega, ti pa globoko dihaj..

    • MEFISTO

     Modri in učeni Mefisto pa domneva, da je Olga_10 le eden od pomožnih nickov enega in edinega, da se potem ostali njegovi tepci lahko zaganjate v njo in rojevate nove in nove neumnosti.

 • učko

  Ta rdeči fašisti za svoje zločine in milijardne kraje vedno najdejo izgovor v plešastem JaJotu. Pa v cerkvi, musloti in muslomanija oziroma muslarija jim pa godi, al’ kaj?!!!

 • Antonius

  Ja, trudijo se *povoziti*, izbrisati spomin, ki še vedno živi med Prekmurci.
  Domačini s tistih koncev se še danes spominjajo Kučanovih, ki so nacistom in madžarskemu okupatorju ovajali domoljubne Slovence, katerih potomce danes zmerjajo s fašisti.
  Primeren poduk mladim gimnazijalcem v družinskem okolju bo Baboškov film zlahka spremenil v
  antipropagando njihovemu pokvarjenemu namenu in lažnemu sporočilu.
  Hčerka, sine, tako mi je pripovedal moj oče, tvoj dedek. Izdajali so nas okupatorju in približno tako delajo danes potomci tistih barab, zaradi katerih smo med vojno trpeli in umirali; mi je pripovedoval moj oče, tvoj dedek.

  • Vera

   Oprostite g. Antonius , toda Ormož ni v Prekmurju . Dopuščam pa možnost, da so od tam tovarišice , toda kolikor je meni znano se na ormoško gimnazijo vozi veliko tovarišic iz Ptuja in okolice .

   • janez cepec

    ma sej videš, de pojma nima, kr neki lupeta, pa manku je pr spoznavanju narave in družbe.

   • Antonius

    Sprejmem! V mislih sem imel prek Drave, pa sta me naglica, površnost in iskanje povezave na Turkov prispevek zanesla prek Mure.
    Ni pa v skupnem, moj *zdrs* ne vem kakšna napaka. Na tistih koncih sta bila Kučanova denunciantska starša daleč naokoli, od ust do ust *razvpito* poznana.

    • janez cepec

     m lupetaš ti, stari, lupetaš. pojma nimaš o geografiji

  • Wizeman

   Kako te ni sram trositi take laži? Verjetno se imaš za kristjana. Potem bi moral imeti vest. pa je očitno nimaš….

   • Antonius

    Kaj pa je za vas laž? Resnica, da so med vojno slovenske domoljube izdajali Kučanovi.
    16 kilometrov od Drave do Mure pa tudi ni tako daleč, da ne bi izdajanje in ovajanje Kučanovih, odmevalo proti zahodu do Drave.
    Bo držalo! Tudi kristjani se lahko kdaj v geografiji malenkostno zmotimo.
    Vaš lažni moralizem vas pa bolj, kot h kristjanom, postavlja med šerijatarje.
    More biti, da vam dela težavo premajhna obrazno naglavna čelada.
    Najbrž kje pušča, kisika niste navajeni.
    Zdaj si bom pa privoščil Božični mir pred vami. Niste vreden še enega odgovora.

 • Vera 30

  Kakšno življenje jih čaka? Konec bo isti, samo malo dlje bomo čakali.

  • Vera

   Ne dovolim, da si vzela moje ime ! Jasno ?

   • mija 2001

    Ne poznam tvojega imena – mi je bilo pa dovoljeno! Me pa zanima, ali sva istih misli? Zanimivo, isto ime….Si za leve ali desne? Jaz sem neopredeljen – konec bo enak, ne glede, kdo bo na vladi – vsak bo gledal na to, da si izreže večji kos pogače delavnih ljudi – na koncu je pa Nov svetovni red – peščica bogatašev in nepregledna množica revnih!

 • ..film Strah je imel premiero 8. Novembra 2016, več kot leto in mesec dni nazaj, slab reakcijski čas?

  • šmentanamuha

   Ampak premiera verjetno ni bila na kakšni gimnaziji, se mi zdi. Zakaj pa niso za uravnoteženje predvajali filma Rudar, nagrajenega filma in letošnjega kandidata za Oskarja? To je bil vsaj umetniški izdelek, narejen po resnični zgodbi.

   Da pa v predbožičnem in predvolilnem času dijakom kažejo takšne filme, potem je jasno, kam pes taco moli.

 • xtc

  Kaj zapisati o temle zmazku?
  Nič razen tega,da gre za nizkotno levaško ultralevičarsko propagando,v stilu njihovih bratov po socializmu Nerodno delavskih socialistov,ki so podobno kot ,danes njihovi levi bratje sejali strah pred Judi,desnico(klasično) in njim nenaklonjene etikirali in stigmatizirali.
  Gre v bistvu za navaden hujskaški pamflet ,ki nima nobene realne podlage v današnjem času,zato bi morali starši dijake opozoriti,da gre za navadne laži in namerno vzbujanje in razpihovanje sovraštva in prikrivanja lastne ponarete in zlagane zgodovine in zločinov.
  Vse to kar filem etiketira v bistvu počne levica,samo poglejte izjave Kordiša,Vebra in še koga z leve,gre za skrajneže.
  Realno se skuša z nizkotno hitlerijansko propagando,na vsak način logičen vse močnejši zasuk EU k normalni desnici in vse bolj izgubljajočem vplivu multi kultarjev in socialistov-saj ljudje vse bolj zavračajo njihove poblaznele ideje in ,da se Evropa vse bolj pomika desno,kar je logična posledica tega podivjanega levega fašizma in drastičen pomik Evrope v desno se bo zgodil in se že dogaja,sedaj Avstrija kmalu tudi Nemčijain še drugje,seveda ta pomik nima nič skupnega z rasizmom ipd ampak je logična posledica levega dijanja.Seveda pa leve najbolj boli to ,ker jim usiha podpora.

 • Olga_10

  Enako so delali nacisti z gonjo proti Judom, enako delajo komunisti z gonjo proti drugače mislečim – desničarjem! Bistvo je ščuvanje ljudi, širjenje sovraštva in terorizem! Posledice nacističnega dejanja smo videli! Posledice komunistične krvave revolucije tudi! Obvestiti je treba mednarodno javnost levičarskem terorizmu v Sloveniji!

  • luckyss

   Da ne bo kdo obvestil “ta belih” in jih poslal na tvoj naslov…Saj veš,tistih, ki ti srajco narobe oblečejo ;))

   • janez cepec

    ja šele po novmu letu jo pridejo iskat, zdel majo u Begnah zaprt, beljo, zato se pa takle debilkoti kr prosto sprehajalo ke okol

    • luckyss

     A zato je danes takšen naval …pa naj si dajo duška…

     • janez cepec

      ja, ja, gužva bo do konc praznku, poj jih bojo pa polovil, pa “oblekl u srajčke”, pa bo mir. mau me pa skrbi, Janez aus Begne, po tanovm POLSEDMAKAR, se nč ne oglasi. de se mu ni kej naredl, tale svet zunaj zidov je krut do takih debilčkov.

   • MEFISTO

    Zanimivo, da znaš tako plastično pripovedovati o tem, kaj se dogaja na psihiatrijah, čeprav nisi psihiater!

    Si morda le psihič?

    • luckyss

     Dovolj je, če si gledal “let nad kukavičjim gnezdom”…in kako ti veš, da je moje pripovedovanje “plastično” ;))

     • janez cepec

      javlja se direkt iz Pola na Studenc

     • MEFISTO

      Ker znaš tako doživeto pripovedovati o postopkih tretmajev na psihiatrujah, kar mi normalni slišimo prvikrat.

     • luckyss

      Splošna nerazgledanost v vaših vrstah ni nobena skrivnost..celo v parlamentu imate nekaj takšnih posmeha vrednih “lesenjakov” ;))

    • Olga_10

     Zanimivo je tudi, da se vedno isti obesijo na limanice…

  • janez cepec

   reč descu, nej ti ketno mau popsti, zraka ti zmankuje, pa traparije govoriš

  • Da, res najboljše da se obvesti mednarodno skupnost da se v Sloveniji predvajajo filmi ki opozarjajo na skrajno desnico, nemudoma.

   • sprehajalec

    Prikazovanje simbolov delavskih socialistov in njihovih sledilcev, je prikazovanje skrajne levice, danes tipa Antifa.

    • V filmu opozarja pred skrajno desnico, če ti kje vidiš antifa, potem slabo vidiš.

     • sprehajalec

      ker vidim, da si poznavalec;

      kateri socialisti so levica
      kateri socilisti so desnica

      na koga se obrnem, v primeru dvoma?

   • Olga_10

    Ne gre za “skrajno desnico”, ker tega v Sloveniji ni! Imamo pa skrajno levico v ZL in podmladku SD, ki pozivajo na revolucijo in v obliki Antifa, ki jo v Nemčiji preiskujejo zaradi terorizma!

    • oooo seveda imamo skrajno desnico, Blood and honour je kaj, medvedki?

  • Boris_j

   En popravek, desničarji niso toliko drugače misleči, kot pa ne-misleči.

   In film prikazuje enega ubogega, zmedenega, nasilnega mladega neonacija. Zakaj se sploh bunite okrog tega?

   • Olga_10

    Neonacist je levičar! Raje pokažite svoj pravi obraz – leve fašiste iz Antifa in pozivanje k revoluciji skrajne levice iz podmladka SD in ZL! Prav tako prikažite množične morišča po Sloveniji! Povejte imena zločincev, od Kardelja, Ribičiča …naprej…. To je zgodovinska resnica!

    • Boris_j

     Ni levičar. Še sami ga prepoznavate kot svojega, zato se tako bunite.

     • Olga_10

      Zakaj svetite na portalu in drugim podtikate svojo žlahto – naciste in NEOnaciste, ki so enaki komunistom v zločinu?

 • Blood and honour še hodijo po državnem zboru? Od takrat ko so bili na obisku pri sds se jih ne videva več?

  • garfi

   za vami komunajzli se vleče 70 let Blood sledi

   • Nisem, niti nisem bil član KP, za razliko od ..

    • garfi

     ste pač knjižico deponirali

 • tilen

  Specialna vojnar: Specialna vojna temelji na sugestiji, primer:
  Sedaj proti koncu
  leta, v decembru, se je zopet začela specialna vojna z napadom na
  tradicionalne družinske vrednote. Po internetu kroži mail z naslovom
  “Nove(božične) kazni!”, kateri se nadaljuje z “To je pa lepo darilo za
  verski praznik!….”, tekstu je dodana tabela s kaznimi za prometne
  prekrške. Priznati je potrebno, da je tabela ob pogledu res
  neživljenjska in kazni močno pretirane, da človeka popade jeza, ampak:
  te kazni so bile sprejete pred tremi leti in niso nič novega, zakaj je
  potrebno neprijetnost in zlo obstoječe koalicije povezovati z božičem, z
  darilom verskega praznika? Tako ljudem poskušajo priskutiti
  tradicionalni verski in družinski praznik, očitno revolucija teče dalje.
  Večina ljudi seveda podlosti maila niti ne opazi, kaj opazi, hitro ga
  preberejo, vsi togotni pa pošljejo naprej in hitijo na TV gledati
  “kmetijo” in podobno, čeprav bi vsak, ki karkoli pošilja naprej, moral s
  poplno odgovornostjo odgovarjati za vsebino, ali pa zahtevati kakšno
  potrdilo z olajšavami ….

 • Olga_10

  Babošek je “pozabil”, da je vojna na Balkanu posledica zločinskega komunističnega sistema (levičarjev), z Miloševićem na čelu in posledica nekaznovanih komunističnih zločinov po drugi svetovni vojni in že med njo!
  Prizori z Balkana v zadnji vojni, pa so enaki prizorom islamističnih zlocinov! Sam “jugoslovanar” Babosek pa propagira NEZAKONIT prehod migrantov v Evropo in ogrožanje prebivalcev zaradi terorizma? Ga vodi Sorosov krvavi denar?

  • Ne, opozarja pred skrajno desnico.

   • sprehajalec

    Olga je prav povedala, vse balkanske morije od leta 1941 so bile posledica levičarskih prevzemov oblasti, tudi državljanska vojna 41-45. Z namenom ohranitve levičarstva in komunizma v Jugoslaviji, je bila sprožena nova vojna 1991-95.

    babošek pa sanja in svari pred desnico. narobe svet. Star hipi, ki bo potegnil denar od komunističnih stričkov…

    • na njeno vprašanje: “Sam “jugoslovanar” Babosek pa propagira NEZAKONIT prehod migrantov v Evropo in ogrožanje prebivalcev zaradi terorizma?” sem odgovoril, preprosto in razumljivo.

     – Ne, opozarja pred skrajno desnico.

     • sprehajalec

      prikazovanje simbolov delavskih socialistov je prikazovanje skrajne levice. Zanimivo, da pa komunističnih simbolov ni vključil..

      Stričkom, ki mu keširajo zmazek, ne bi bilo všeč….

     • Nobene skrajne levice, ampak skrajna desnica, mogoče pa ti gledaš kak drug film..

     • sprehajalec

      Socialisti niso levica?

     • janez cepec

      dokler samozvanem disidentu ni blo narodn, de je še skoz komunajzar, se je njegova stranka imenovala social demokratska stranka Slo- SDSS. poj jo je pa preimenvou, al mu j’ blo narodn, al ga je pa tis SS na konc motu, kva pa veš? je blo pa res mau preveč očitn, SS, mislem.

     • sprehajalec

      Modrost Ivana Janeza je brezmejna, po dolgen študiju je spoznal vso zablodo levičarske infiltracije in socializma, zato je ime stranke prilagodil.

      Samo veliki ljudje so sposobni spoznati svoje napake in jih popraviti.

     • luckyss

      Tvoje govorance so že skoraj zadovoljive za samega Kima….
      Pa beležnico vzemi s seboj;))

     • sprehajalec

      To jo boš ti danes k polnočnici, na dvorišče pred cerkcijo…. Kot nekoč.

   • Olga_10

    Skrajno levico!

    • Res? Zakaj pa potem ta panika na Nova24TV?, saj vendar prikazuje skrajno levico po tvojem

     • sprehajalec

      Še učiteljem naj naroči, da spremni tekst popravijo v levico. Pa vključijo še komuniste.

      ker pravi skin headi so bili v bistvu komunisti, rdeča Armada je strigla na balin. Delavski socialisti so zato svoje soldate strigli bolj domišljjsko, ravno zato, da ne bi bili skin headi, kot rdečearmejci. tudi JNA ni pustila striženja na balin, ravno zato, da bi se razlikovala od sovjetov.

     • mhm, vidimo skrajno desnico …blood and honour Slovenija, google

     • sprehajalec

      Gre za ne preveč načitane ljudi, ki so za svoje druženje vzeli simbole levičarja, delavskega socialista Adolfa. Posledica 70 letnega tumbanja v glavo, da je šlo za desničarje. Napaka. rdečearmejci so imeli ravno tak korak, kot prusi, malo prilagojen v kolenu (bolj iztegnjeno koleno) ter zgledno vojaško simboliko. Ter izredno militantno družbo, enako kot njihovi bratranci, delavski socialisti.

      preprosti in neuki, so Blood and honour vzeli za svojo rdečo zastavo revolucije, kjer je bila rdeča zvezda zamenjana z narobe obrnjenim hindujskim simbolom za srečo, da bi se razlikovala od konkurentov komunistov. In ostala delavska, rdeča.

      Tega fantje ne vedo, v bistvu slavijo levičarje.

     • ahnenpass

      Najbližje svastiki se mi zdi obris simbola vladavine delavcev in kmetov, le da na silhueti srpa in kladiva manjka spodnji del. Verjetno zato, ker taka oblast nastopi šele, ko je žetev že mimo.

   • garfi

    odgovarjajte za 70 let zla in potem bodi 70 let tiho

    • Nimam za kaj odgovarjat.

     • garfi

      vsi rdeĆi navijači in plačanci imate veliko za odgovarjat

     • Ne sodi drugih po sebi : ))

     • garfi

      sojeno ti bo : ))

  • luckyss

   V bistvu so na področju Jugoslavije vojno sprovocirali isti agentje kot so dejstvovali v Libiji ali Siriji..
   Pač pridejo s kovčki denarja in zanetijo požar, netivo pa je itak povsod že prisotno…
   Tej organizaciji se reče CIA..

   • sprehajalec

    belosvetsko vatikanska zavera lucky ass. V Srbiji to teorijo gojijo od propadlega poskusa socialista Miloševića…

    Vidim, da je sedla na plodna tla tudi pri prečanskih Srbih v Sloveniji…

    • luckyss

     Saj pravim, da nima smisla ovce učiti igranja harfe…

     • sprehajalec

      Zanimivo, da se samo v srbiji vedno igra harfa….

    • Vojteh Dovč

     ne trobentaj odgovori luckyss-u. boli me kurac za srbe

     • sprehajalec

      Ha, ha, saj je dobil odgovor. srbska teorija o razpadu Jugoslavije, ki se je pojavila pa šele po letu 1995, potem ko so izgubili. prej te teorije ni bilo.

      reci Vojc, ko se spoznaš. kot vemo, je bila najprej zdrmana Tunizija, zatem Egipt, pa alžirija, pa Libija, pa Jemen, pa Sirija. Irak spada v drug kontekst, začelo se je z napadom na Iran in neprekinjeno vojno stanje od leta 1980. Enako Afganistan z intervencijo ovjetov leta 1979.

      Zakaj Vojc, Lucky ass izmed naštetih omenja samo libijo pa Sirijo, ostale preskoči in zanemari.? Ti morda veš?

 • Ivan Friderik Novak

  Me zanima, ali si je pismouka M. S. ogledala film.

 • Boris_j

  Ko sem bil jaz v srednji in te kratke ‘mojstrovine’ še ni bilo, so nam prikazovali American History X, pravcata klasika v primerjavi s tole low budget nanizanko. Takrat se nihče tudi pod razno ni obregnil v to, še nismo bili tako zmešani kot so nekateri danes.

  • sprehajalec

   ker smo še vedno trpeli pod levičarsko dikaturo. Do danes je spona malo popustila, zato pa levičarje grabi panika….

   • Boris_j

    Narobe, v paniki ste vi zaradi 32 min dolgega filmčka. To pa je ubogo.

    • garfi

     kolk nickov uporabljaš “novinec”

    • sprehajalec

     Filmček prikazuje levičarje, pozabil pa je na prikaz druge levičarske skrajnosti, Antife in komunistov.

     pa tekst laže, češ da gre za desničarje. Mladim glavam željnim znanja, je treba pravilno posredovati informacije. da ne bodo na stara leta stare zblojene glave, kot tiste iz vstale primorske pa ZZB.

  • ahnenpass

   V History X, glavnega protagonista ni pokončala jeza ampak dejstvo, da je bil tudi sam otrok staršev judovskega porekla.
   Isti paradoks lahko občudujemo danes po celi Ameriki, ko nacisti sobivajo skupaj z veterani izkrcavanja na Normandiji, zame ni dvoma kdo je tam bolj nor.

 • Olga_10

  Učitelji zgodovine vzeti licenco!

  • luckyss

   In dati župniku licenco za poneumljanje v šolah..Tako je ;))

   • garfi

    in to ti rdeĆi neumnež

 • garfi

  tudi skrajno desnico ustvarjajo skrajni leviĆarji ves čas
  in potem skrivajo vzrok za koristi
  običajno so oni isti skrajneži v vseh barvah

  • Hun

   teb je vedno nekdo drug kriv…hinavski hujskac

 • Olga_10 je razložila da film prikazuje – levico. Torej bi morali spremenit naslov članka ; )

  • garfi

   skrajnež

   • Ja jaz verjamem Olga_10, piše zelo razumno.

    • garfi

     skrajnež

     • Zdaj pa ti že verjamem da si.

     • garfi

      si

  • sprehajalec

   ne gre za film, gre za spremni tekst, ki ga učiteljice posredujejo napačno. Češ, da gre v filmu za desničarje. narobe, gre za levičarje. Filmček je pa vreden ostale levičarske propagande, tipa Der ewige jude in podobnih zmazkov.

   • Ja saj to je popolnoma očitno, film prikazuje levičarje.

    LOL !!

    • sprehajalec

     Spremni tekst je važe in sporočilo, ki ga učiteljica posreduje mladim in neukim. Ni problem prikazovati, vendar v njem manjkajo še komunisti tipa Antifa ter učiteljičino pojasnilo.

 • MEFISTO

  284 komentarjev.

  Preštejte, koliko čez polovico vseh komentarjev je napisal eden in edini ter koliko svojih nickov je pri tem pokuril.

  • garfi

   dobil je rdečo božičnico

  • Hun

   in to se zgrazate vi ki pisete eno in isto vsakic…copy-past…soros, antifa, komunisti, rdeckarji..

 • Vera 30

  Še enkrat bom povedala – nastaja Novi svetovni red, kjer se ne gre za oblast levi-desni ali obratno, gre se za oblast od vrha navzdol. Ne glede, kdo je izvoljen, ker bo obljubljal nekaj, česar ne bo izpolnil, bo potreboval svetovalce, da se bo čim več časa obdržal na oblasti. Ovce pa nikakor ne razumejo in ne vidijo prihodnosti – peščica bogatašev in množica revnih. Za to pa tudi skrbi tajkun Soros, katerega privrženci in plačanci so tudi naši politiki.

  • Hun

   ves kaj Verica…centrov moci je danes ogromno od orozarskih, naftnih, farmacevtskih, verskih….vsi prezijo na politike in lobirajo za lastne interese…ce mislis da bo bilo kera stranka delala za dobrobit navadne raje…si vecja ovca kot vsi drugi ki ne hodjo na volitve

 • Jožef

  Dragi bratje in sestre v narodu, predragi Slovenci !
  Danes je na našem nekoliko svobodnem nebu sonce, ki nas prijetno pogreje v teh mrzlih dneh.
  Ni snega, pa vendar nam toplota prija.
  Danes je tudi Božič ali dan pričakovanja prihajajoče noči, ko se bo ponovno, kot celih 2000 let, rodil naš odrešenik Jezus. Ne recite mi, to pravljico smo neštetokrat slišali. Res je, slišali in videli smo jo takoj, ko smo pokukali na ta svet in nas bo spremljala do poslednega dne. O Jezusu iz Nazareta ne bom razglabljal ali poiskušal dokazovati o njevem resničnem obstoju ali samo o neki dogmi ali lepše pravljici.
  Ves zahodni oziroma krščanski svet temelji na krščanstvu in v nenehnen duhovnem in tehnološkem razvoju. Američani in Rusi so prečesali vso zemljino oblo in bližnje vesolje, pa še vedno verjamejo v Križanega božjega sina. Res je, da eni pripadaja krtščanski veri, drugi pa pravoslavni. Oboji, levi in desni pa vendar častijo enega boga en enega njegovega sina.
  Uh, kašna zabloda, se boste mnogi hudovali nad menoj. Pa vendar bom nadaljeval.
  Kristjani in pravoslani častimo sveto trojico. Ateisti častijo samo trenutno življenje in po smrti pričakujejo neskončni nič od nič. Ta tretji, komunisti pa častijo in se zaklinjajo zemeljski trojici- Marxu, Engelsu in Leninu. Povsem razumljivo je, da boga še ni nobeden vernik videl ali slišal v materialni podobi, dočim Mars, Engels in Lenin so bili živeči zemljani in njih dela še danes najte morda v muzejih in premnogih knjižnicah. Torej, komunisti ste imeli in še vedno imate materialni dokaz o obstoju komunistične Trojice.
  Bog je večen, komunistična trojica pa je bila umrljiva in je ni več Ostala je samo dvomljiva zgodovina.
  Bodi dovolj z vero v eno ali drugo ali nevero.
  Danes je dan pred nočjo, v kateri bomo doživeli ponovno rojstvo našega odrešenika. Naj bo ta noč tudi rojstvo odrešenika, ki bo odrešil ubogi, tako ali drugače ponižani, slovenski narod. Nocoj ob polnočnoči sklenimo, da bomo odprli svoje zaslepljene oči in odprli prestrašena ušesa in začeli spoznavati svojega odrešenika. Sklenimo, da ne bomo samo ostali pri lepih željah do svojih najbližnjih in do prijateteljev, ampak sklenimo, da bomo tudi za vse te nekaj storili.
  Kaj pa lahko storimo za svojo ljubljene, prijatelje, sosede. Če jim zaželimo zdravje in srečo v prihajajočem letu in polno mizo pijač in jedač za božično noč, ne bomo storili dovilj. Največ bomo storili zase in za svoje najbližje in prijatelje, če se bomo podali na prihajajoče volitve in volili tiste, ko nas imajo vse Slovence radi, ki imajo radi Slovenijo in bodo nekaj naredili iz srca in ne zaradi zaslužka in družbenega položaja.
  Ljubi Slovenci, naj vam bo nocoj lepo, pozabite na vse zamere do prijateljev in sosedov. Razveselimo se, saj imamo ponovno možnost, da nam bo odrešenik pomagal. Pustimo mu torej, naj se ponovno naseli v naša srca in nas navda z upanjem v boljše življenje.
  Naj živi Slovenija, naj živi slovenski narod in bog nas naj blagoslovi.

  • Veš da smo slavili Božič pred prihodom krščanstva v te kraje? Ne v takšni obliki kot danes, mali Bog, sončno božanstvo.

   • garfi

    vaš rdeĆi jezus se je rodil 7. maja 1892

    • Hun

     vas ljubleni vodja je castil rdeĆga jezusa bolj zavedno kot marsi kdo

   • Jožef

    Moje ime je Jožef, in se ga ne sramujem. Tudi vi gospod ste nam pokazali vašo osebno izkaznico s svojim imenom. Naj vam bo odpuščeno, ker se ne zavedate svojih pisanih besed.

    • Zakaj bi se sramoval imena, Jožef? Nikar.. Se pa prav dobro zavedam svojih pisanih zadev, to o Božiču, je dejstvo.

     • ahnenpass

      Danes je nov dan, jutri bodo pa spet dovoljene sanje.

  • ahnenpass

   Zakaj je bil Jezus tako poseben, zagotovo ne zaradi skrivnostnih mračnih sil, s katerimi naj bi upravljal, ker s čarovnijo se je že marsikdo pred njim ukvarjal. Mojzes naj bi razklal celo morje, ni jasno kdo mu je pomagal, Bog ali Jezus, ki se takrat še ni rodil. Mogoče je bil pač en tak idealen tip. če bi bili vsi ljudje taki, ne bi bilo več nobenih vojn na svetu. Za jude ni nobenega dvoma, Jezus je bil posameznik, ki je poosebljal kar je bilo najboljše v njih, zato so se lahko združili pod simbolom in premagali medsebojne razprtije. Ko so bili enotni, so lahko premagali sovražnike in njihova civilizacija se je razcvetela. Očitno so bili taki Bogu še bolj všeč.
   Ljudje se v par tisoč letih nismo bistveno spremenili, naša civilizacija je nekaj drugega, ampak kot živali smo še vedno isti, pomeni morajo delovati tudi isti stereotipi oziroma ideje. Kakorkoli živimo, če lahko presežemo slabe stvari in najdemo sinergijo s podobno mislečimi, bomo vedno močnejši in bolje prosperirali, Jezusov kung fu deluje do danes, ampak zgolj med narodi, ki iskreno verjamejo in so res tako patetični, da ne morejo drugače napredovati.
   Ni tako lahko ljubiti druge, v tem ni nič naravnega, skoraj nemogoče je neprestano zatirati nagone, vendar se da, z veliko vztrajnosti in iskrene predanosti, se vse da. Jazusov kult uči predvsem kako odpuščati in ljubiti druge, da bi nam lahko bilo fino.

 • hle

  In potem zmedeni gimnazijec ki še ne verjame vsemu kar so mu v filmu skušali vbiti v glavo odpre na netu novo začne brati članke še bolj pa komentarje in kaj bo ugotovil

  • luckyss

   Da je vse v filmu res…

   • garfi

    in to ti krdelo rdeĆih lažnivcev

  • Hun

   vsi so zmedeni samo desnicarji so zavedeni

  • ahnenpass

   Ko bom videl en sam dober hrvaški film o nacistih, potem bom verjel, da dejansko obstaja kakšna možnost za zdravljenje, prej me pač niso še z ničemer prepričali, razen z Zafranovičevim dokumentarcem o Jasenovcu, ampak tam mu je partija pomagala.

 • hle

  Dam še jaz gor en film z nasilno vsebino ko je posredoval sam bog karma ali pa ne vem kdo https://youtu.be/rcaDO7SY4-4

  • sprehajalec

   bravo Hle, Bog jo je kaznoval, čeprav ne vem, ali je ona ali on. Antifa enorazredna družba, kot nekoč enorazredni delavski razred. Pa z pozdravom delavca socialista Adolfa z dvignjeno desnico.

   priporočam ogled. Če so tam marginalci, trije provokatorji, pa so pri nas prevladujoči. In so v vseh porah družbe, mediji, šolstvo uprava, penzionerji, vlada…

   priporočam ogled.

 • MEFISTO

  Včeraj sem opazil za soboto neobičajno aktivnost policije.

  Sprašujem ali bi rada ljudska oblast vernikom pokvarila praznike ali pa je zadaj kak bolj resna zadeva?

  Naprimer razni Ahmadi?

  • Veseli December, več pijanih na cesti, morajo … ..za splošno varnost.

   • garfi

    in to ti splošna nevarnost

   • MEFISTO

    Kristjani se za Božič nikoli ne opijamo.

    Moralo je biti nekaj v povezavi z neverniki in pogani.

    • Ta tvoj zapis ne drži, vsakega Decembra vidim ogromno alkoholiziranih, tudi kristjanov.

    • Hun

     a je slucajno ze bozic?

   • ahnenpass

    Ampak, saj se nikomur nikamor ne mudi, za svete praznike je običajno relativno malo nesreč.

 • Jure kavčičeu

  Film sem si ogledal, ni nič posebnega. Prav tako nisem zaznal konkretne povezave med temi neonacisti in slovensko desnico. Drži pa, da se film vrti predvsem okrog enega dogodka, ko glavni “junak” pretepe nekega naključnega mimoidočega, ki je po izgledu migrant. Kar je treba razumeti je, da se tako obnašanje razvije iz pretiranega patriotizma in nacionalizma. Nacizem je radikalnejša oblika tega, kar promovira slovenska desnica, torej vse dajmo slovencem, vsi naj govorijo slovensko, vsi naj “izgledajo slovensko”, če nisi naš, si proti nam in ogrožaš našo kulturo. In to je dejstvo, to je desna politika po definiciji, gre se samo za vprašane kako daleč na desno gremo. Komentarji, ki jih tukaj berem so nedvoumni pozivi k pretepanju in pobijanju migrantov in vsi ki to pišete ste nedvomno volivci desnice. Če bi desnica zmagala in dejansko zgradila neko desno koalicijo, potem bi se tako govorenje pojavilo tudi v bolj javnih sferah in mogoče bi to, kar je bilo 10 let nazaj kaznivo dejanje, lahko postalo vsakdan. In kako lahko potem kdo reče, da je strah pred zmago desnice povsem neutemeljen? Ne pravim, da bi ljudje začeli nositi nacistične simbole in uniforme, bi se pa sovražtvo še bolj razpaslo. Če drži kar sami zase pravite, da niste ekstremni desničarji in da niste simpatizerji naonacistične ideologije, potem bi morali predvajanje filma podpirati, saj mlade ozavešča in jih svari pred takšnimi doktrinami.

  • eden bolj treznih komentarjev danes tukaj..

   • garfi

    ker si ga sam napisal pijanec

    • Ne sodi drugih po sebi.

    • MEFISTO

     Ti si ga pa učinkovito razkrinkal.

     Si mar zavohal njegovo sapo?

  • Sašo

   Realnost je ravno obratna, migranti pretepajo naključne mimoidoče. Prava propaganda na nivoju Jugoslavije, nimaš kaj, če ima politično moč in medije si zmagal, pranje možgan zagotovljeno, ovca pa tudi v dobi interneta ne zmanjka.

  • ahnenpass

   Nacisti niso bili desnica ampak klerotalibani, to je bila posebna sekta, ki ni ločila vere od politične ideologije. Zmes ideologije in verskega fanatizma je značilna predvsem za fašiste, ki so itak navadna drhal, pod poveljstvom lokalnih bogatih in vplivnih družin, te pa običajno prisegajo na tradicijo.
   Vprašajmo se torej ali je v tistem času sploh obstajala kakšna alternativa, največji kritik nacizma je bila desnica, ki se je oklepala nemških humanističnih tradicij in zavračala vpliv krščanstva.

   • Jovo Jamnica

    Seveda. Hitlar je krulo… Ein Volk… kar v prevodu pomeni eno ljudstvo. Če je pripadnik odgovarjo rasnim standardom, pol je pomenlo, da paše v nemški folk, magari ni bil Švabo po rodu. To sploh Hitlaru ni blo važno. Zato pa ni mogo bit desničar. Komiji pa so mu bli konkurenca, ker je Štalin oziroma Trocki meu enak poglet na zadevo.

    • ahnenpass

     Nič na tem svetu se ne more primerjati z nacistično izrojenostjo, njihov simbol je bilo črno sonce, ki je inverzno obrnjeno dobro. Evgeniki so verjeli v tisto kar obdaja substanco in poganja formo, ne v vsebino kot tako. Danes nabijajo o kolektivnem nezavednem in dodatnem užitku, ki naj bi spremljal vsako dejanje ali celo odločitev, ko naj bi organska bitja tudi narava nagrajevala za vsako akcijo.
     Nacist si seks ne predstavlja kot intimno sinergijo dveh teles in umov, za sadomazohistične spolne iztirjence pristni občutki enostavno niso dovolj, vedno iščejo še nekaj več, kar presega človeško bit in je domena transcendentalnega, od koder izvira spolna sila, verjetno. To je v bistvu nacistični hindu, perverzno izživljanje izrojenih zveri je mogoče razumeti kot seksualno tantro, ki strmi k suspenzu orgazma, v tem primeru krvavih orgij neonacistov.

   • Jure kavčičeu

    Na vsak način se trudite razdreti vez med desno politiko in njenim ekstremom. Kot se mi trudimo razdreti vez med stalinizmom in levico. Fair enough, ne bom se spuščal v take debate.

    • ahnenpass

     Vi imate težje delo, Žižek je močnejši jedi od Janše, temna stran neumnega je pri njemu zelo močno izražena.

    • tohuvabohu

     Med ekstremizmi ni nobene razlike. Levi in desni ekstremisti so dva obraza istega kovanca. Eni in drugi so negacija svobode in demokracije.
     Treba pa je vseeno jasno povedati, da je pri nas veliko več ekstremizma na t. i. levici. Tako je vsaj že od leta 1945 in nič ne kaže, da se bomo tega prekletstva kmalu rešili. Najnovejši primer Novič (in mnogo drugih) kaže, da je jedro ekstremizma v nedemokratiziranih državnih strukturah.

     • ahnenpass

      Nedemokratičnih… pač ne odloča razumna večina, zato imajo nastavljene vodilne kadre, pa kaj.
      Primer Novkovič je samo fujter za možgane, eden izmed čedalje večje mase krivično kriminaliziranih in zatrtih Slovencev, posledično je vsako leto manj ljudi vključenih v normalne družbene tokove in nenazadnje volitve. Recimo še drugače, če bi prišlo do revizij vseh sodnih primerov v Sloveniji, bi jih preverjanje zdržala mogoče zgolj polovica ali še to ne. Noben narod si ne more privoščiti takih izgub, nihče ne more sanirati take mase krivično, sistemsko uničenih življenj.
      Kaj torej poganja izrojeno oblast, zagotovo ne samo levičarstvo, ki je zgolj fasada, izgovor za spremljanje popularnih in fascinantnih družbenih tokov po svetu, ki jim skušajo slediti ter zgledati čim bolj podobni, v resnici pa jih organizirajo okultne mistične lože in zlorabljajo evgeniko, med katere spada tudi pranje možganov.

     • tohuvabohu

      Seveda ne gre za levičarstvo v smislu ideologije, ki je bila poražena že leta 1990, če ne prej. Gre za levičarstvo v smislu skupine ljudi, ki čuva “priborjene” privilegije, zlorablja oblast za svoje interese in se pri tem obilno poslužuje mafijskih metod.

     • ahnenpass

      Ti temu praviš mafija, jaz vidim klasični fašizem, ki ga žene nacistična okultna mistika, iz iluzivnega ozadja.
      Kmečka mafija je bila organizirana okoli tradicionalnih vrednot, ko je država odpovedala, pri nas pa je država očitno še kako pomembna, funkcionalna in zelo čudna.

     • Jure kavčičeu

      Če bereš novo24 je vse ekstremno levičarsko…

 • garfi
 • Sašo

  Haha, kakšen debilizem . Raje bi naj sebe pokazali kako si “napredno” v riti kumare tiščijo. otroci bi mogli odreagirat da jih je navdušilo navdušenje nad nacizmom, če bi jaz bil v razredu bi jih že sprovociral.

  • Hun

   ti bi kj provociral..ob prvi samarcini bi si sam tiscal kumaro v crevo

   • Sašo

    Prijatelj,v moji dobi obiskovanja srednje šole ni bilo takih aktivističnih homoseksualcev kot si ti . Je prieš en septembra v šolo s hrvaškim nogometnim dresom, pa sem mu lepo brez naislja razložil, brez groženj da ga v njem vidimo prvič in zadnjič, smo zrihtali po mirni poti zadevo, lahko bi jo tudi drugače. Šamar ti lahko samo svojemu fantu med orgijami s pesi tišiš ;) .

    • Hun

     ce bi blo treba bi pred grupo frajerjev branil tud pedra, nemocno zensko, starostnike, otroke…

     • Sašo

      bi ti ja, ok. za pedra še ne rečem, svojega fanta bi pa ja verjetno branil..

     • Hun

      ti bi pedra s svojo grupo militantnih pobritih kameradov skupinsko z bulerji nasutaval v glavo…zame je peder v osnovi clovek

     • Sašo

      Kdo pa je rekel da nisi peder, no, človek …? Ojej, če kdo agresivno nastopa ste to ravno homoseksualci..zakompleksani nesrečneži, ki ste se znašli na napačnem planetu..še najbližje vam je planet Zemlja, kadar je govora o blatu :) .

    • Hun

     tud teb bi ga opalil, ker je to edin vzgojn ukrep k zaleze takim oosebkom kot ti, pa naj se se tko primitivno slis

 • ahnenpass

  Čakajte malo, kako si pravzaprav nekateri to predstavljate?
  Nacistična zver je okupirala Slovenijo in uničila Slovenstvo, popisali so vse Slovence in ločili narod na tri razrede državljanov, od katerih je bil zadnji predviden za smrt. Pobijat so jih pa pomagali drugorazredni Slovenski državljani, z državljanstvom na odpoklic, če jih ne bi ubogali, bi jim preklicali državljanstvo in še njih obsodili na smrt.
  Uporniki proti fašizmu so si za simbol svobode izbrali Rdečo zvezdo in so naposled premagali zver, zaustavili so izrojenost celega naroda, pri čemer so morali pobiti izrod ali so si pokol enostavno želeli, iz sle po maščevanju, ker so prej tako dolgo in hudo trpeli. Izrod je izrod, tega se ne da pozdraviti, virus je treba takoj zatreti in razkužiti, mi nismo bili tam, mi nismo trpeli, da bi lahko sklepali kaj bi bilo najbolj prav. NIsmo pa nobeni idioti, filma sicer nisem videl ampak domnevam, da je podoben ostalim stereotipnim klišejem o nacijih, kr neki, v glavnem. Nacistični izrod je ustvarila in kontrolirala okultna mistična loža, sicer s Hitlerjem na čelu, vendar zgolj kot popularnim manekenom, v ozadju se je skrivala izrojena nemška buržuazija ter intelektualne elite, ki so ustvarile cel koncept totalitarne vojne, ki je vključevala tudi ali predvsem kontrolo umov. Lepo vas prosim, cel nemški narod je znorel, skoraj brez izjem, nikar si ne domišljajmo, da smo bili slovenci kaj bolj odporni, prej manj. Edino, po čemer smo se ločili od pravih nacistov je bila kotilnica arijskih mutantov, nacisti so ustvarili več milijonov otrok, ki niso vedeli za koncept očeta in mame, rodili so se kot kure ležejo jajca, nihče ni vedel kdo so njihovi starši, ustvarjeni so bili za uničevanje vsega živega in kar je na tem svetu bilo še sveto.

 • Boris_j

  Moj predlog je sledeč:

  Ti mladi so pogostokrat že polnoletni. Naslednjič naj se jim namesto filma, raje nalije kaj slavnega Janševega čistega vina.

  Potem se bodo pijano praznično onegavili, ter mogoče še kaj statistično prispevali k sicer skromni slovenski najstniški nosečnosti.

  Desnica, ta novi kvazi-strokovnjak za demografijo, bo s tem ubila dve muhi na en mah! Pa na zdravje mladi!

  • glede na določene komentarje tukaj je bilo vina že preveč ; )

   • tohuvabohu

    Lepo, da si samokritičen, hehe.

  • tramal

   Kaj pa svojim porivačem pedrom nič ne boš voščil.

 • Hun

  a gimnazijci ze voljo al kaj a niso se premladi..

 • Sašo

  Dejansko ta film prikazuje fetiš levičarjev, oblačenje v nacistična oblačila in nacistična simbolika . Podobno je z mirovniki, če ni vojne nima njihov obstoj smisla, zato si potihem vedno želijo vojne, da oni stopijo v ospredje s svojo dobrosrčnostjo . zaskrbljujoče za levičarje, ta nacistični fetišizem, hm..

  • Hun

   nism se slisal da je desnicar pacifist tko da ne seri

   • Sašo

    Saj o tem niti ne govorim, govorim o tem da so pacifisti v bistvu nagnjeni k nasilju…tudi večina mirnih protestov, se na koncu konča s sežiganjem in razbijanjem…veliko besa je v vas levičarjih..zaskrbljujoče.

    • Hun

     nevem nism se nikol protestiral, ker je to zame zapravlanje casa..nimam pa nc prot protestom mladih itd…
     sm pa slisal da ste protestiral “mirno” desnicarji in znesel nad pijanim klosarjem, ki vm je gobcal

     • Sašo

      Nič ne bi vedel o tem, če je pa gobcal potem je že vedel v kaj se spušča, kaj ? res pa je da se jim ne bi bilo treba spuščati na nivo levičarskega pijančka.

     • Hun

      levicarski pijancek…potem tud desnicarski pijancki obstajajo pa vsegliharski…res si zjeban do konca..smrad pokvarjen

 • Jožef

  Dragi Slovenci, zgrozi me in oblije me hladen znoj, ko bežno pregledam vaše komentarje.
  Kaj smo res prišli v deveti krog pekla. Kje je naša vest, kje je naša morala, kje je naša toleranca, kje so naši prijatelji, sosedi?.
  Važno nam je morda samo, da držimo v rokah zadnjo različico pametnega telefona in prežvekujemo žvečilko ali pa se zastrupljamo s cigareto. Važno nam je samo še, da imamo na kolenih veliko luknjo in na glavi čimvečjo čirokezo.
  Ljubi bog, vsaj danes pomagaj ubogim na umu, kajti sicer bo z njimi konec.

  • ahnenpass

   Jaz nikomur ne zaupam, vsi so mi sumljivi, ziher pol žlahte dela za udbo, pa verjetno skoraj vsi sosedje in znanci tudi.

  • Boris_j

   Se strinjam Jožef, vse skupaj je pošteno žalostno. A to je pač posledica ustanavljanja hiper-strankarskih medijev za lastne oblastne potrebe.

   Z njihovo pomočjo odjemalci samo še bolj drsijo v svoje ideološke luknje. Pomaga le razmišljanje z lastno glavo, ali pa popolna abstinenca.

 • Hun
 • luckyss

  Vidim, da z vašo kvazi katoliško Tv ne bo nič……….
  Zato vam naj ateist,( ki ima sicer vse zakramente katoliške cerkve;) zaželi vesel Božič vsem vernim in tudi nam ostalim prijetne praznike…
  V naslednjem letu pa čimmanj mržnje in razdorov, ker če hočemo Slovenci obstati na svetovnem zemljevidu, bomo to storili enotni, ali pa nas ne bo !!

  Vse dobro vsem prisotnim in “odsotnim”..;)

  • Sašo

   Ne moreš biti ateist če imaš vse zakramente..bilko debilko, lepo metanje petard ti želim ob Božiču :) .

   • DJURO SUMAR

    Ti pa si bedak z vsemi zakramenti.

    • Sašo

     …in to kakšen bedak, ne segaš mi do kolen :) .

     • DJURO SUMAR

      Ti že veš. Sem ateist, pa so me tudi krstili in peljali k obhajilu.

     • ahnenpass

      In kako se zdaj počutiš, si bil deležen kakšnih čudežev mogoče?
      Sam si, to vidim, ker se že eno uro poslavljaš iz portala, pa si še vedno tu, v družbi redkih komentatorjev.

     • DJURO SUMAR

      Ne vem o kakšnih čudežih govoriš, na portalu bom pa cele praznike, ker imam avto pri mehaniku. Čaka na rezervne dele.

     • ahnenpass

      Pustimo tehniko, kdor ima cilj, se lahko odpravi na pot tudi peš.
      Čudeži me zanimajo, verjetno mora obstajati neka razlika med nezavednim in svetom resničnih, materialnih in osmišljenih iluzij, zagotovo se ne ločita samo po obredih in simbolih.

     • DJURO SUMAR

      Peš grem le na čaj, pa še odgovarja mi malo lenarjenja. Seveda obstajajo razlike med resničnim materialnim svetom in svetom iluzij, čudeži pa ne obstajajo, vse je dokazljivo, čeprav nekaterih stvari danes še ni moč dokazati.

     • ahnenpass

      Pozabil si največji čudež od vseh, da si.
      Kar znanost ne more opisati z znanstvenim modelom, imenujemo še vedno čudež, je pač čudež narave, a vendarle čudež, dokler nekdo ne bo razumel kako deluje, da bo lahko kontroliral cel proces.
      Čudežev ne gre podcenjevati, znanost obstaja komaj par sto let, mogoče se nam današnje igračke zdijo precej posrečene in napredne a vendar upoštevaj kaj je ustvaril čudež v milijardah let svojega obstoja, kaj je zmogel samo čudež evolucije, v zgolj nekaj sto milijonih let. Najlepše pa je, da deluje tudi, če ne verjameš v čudež sebe, življenja in sploh vsega, kr je, in to brez vsake pameti.

     • DJURO SUMAR

      Življenje ni nikakršen čudež, temveč logična posledica razvoja vesolja.

     • ahnenpass

      Hm… glede na dejstvo, da bi lahko iz čudeža kozmične singularnosti nastalo tudi karkoli, se torej lahko samo čudimo kaj vse so rodile nekatere matere.

     • DJURO SUMAR

      Ljudje smo pač različni, jaz se ne čudim ničemur. Je pa res, da še ne vemo, kaj vse je nastalo v globinah vesolja.

     • ahnenpass

      svašta…

     • Andrej

      Kaj pa rezervni deli za tvojo možgansko mašinerijo , tistih si bolj potreben !

    • tramal

     In ti si se odloču da boš bedak celo življenje.

   • ahnenpass

    Jaz pa občudujem ognjemet, to je vendar najlepša demonstracija človeških sposobnosti, odkar smo odkrili ogenj.
    Tisti svetleči šrapneli na zamegljenem nebu in gromke detonacije nas vedno opominjajo kako smo nemočni in krhki, kakšne sile vihti nad nami šele narava.

  • tohuvabohu

   In kaj boš ti prispeval k pomiritvi? Dosedaj se nisi preveč trudil v tej smeri. Nasprotno, podžigal si nestrpnost, zmerjal in demoniziral. To je pa tudi vse, kar si počel tukaj. Zato ne morem verjeti v iskrenost tvojih voščil. Žal.

   • luckyss

    Soočenje in pomiritev z resnico je najboljša pot do pomiritve…velja za obe strani..
    Lahko noč…
    To je bil za danes moj zadnji komentar na teh straneh…;)

    • ahnenpass

     Partizani čakajo kdaj se jim bodo spovedali župniki.

 • Sašo

  Če bi režiser imel pamet , jajca in samostojnost, bi posnel filma z naslovom STRAH o muslimanskih klerikih …

 • indijanka

  Strah..tole skrpucalo je najstnike samo dolgočasilo, prestrašilo jih pa gotovo ni. Joj…kako diši potička. Obožujem tradicionalne stvari. Spomnijo me na otroštvo. Desničarka sem. Tega se kljub temu filmu ne sramujem! Blagoslovljen Božič vsem, mogoče tale sončkov dan prinese čudež, ki bo Butale spremenil v Slovenijo.

 • ahnenpass

  Moti me knjižna slovenščina, v kateri govorijo igralci v filmu.
  Zarukanci se ne znajo tako izražat, zakaj ni pouličnega slenga? Ker je cela zgodba navaden kliše, poceni konstrukt raznih popularnih stereotipov, ne režiser in ne igralci si ne znajo niti zamisliti kako zgleda domača naci scena. Ker ne znajo razmišljati kot povprečno govedo, tudi ne morejo razumeti psihoanalitičnega ozadja, tak film je lahko gledljiv samo za državljane prvega razreda, ki si želijo zgledati čim bolj podobni razviti Evropi. Žalostno, da jih skušajo očlovečiti s tako poceni materialom, ko pa bi se lahko od radikalne desnice marsikaj naučili, če bi se jim samo malo odprli in bi se jih potrudili bolje spoznati. Ampak jim zatrokirajo umi takoj, ko naci prvič povzdigne glas in malo pokaže avtoriteto, strah je pač gospod.

  • DJURO SUMAR

   Torej ti razmišljaš kot povprečno govedo in razumeš psihoanalitično ozadje tega filmčka. Tako si vsaj napisal.

   • ahnenpass

    Prej bi rekel, da sem slab pastir, ker ne ločim goveda med sabo. Jaz jih kličem kar po imenu, zame je vsako govedo posebno.

    • DJURO SUMAR

     To si debatiral s kom drugim, ne z menoj.

     • ahnenpass

      Ko se že meniva o kmetijstvu in govedoreji, pri nas se je zelo razvilo ovčarstvo, ker lahko jagenjčki smukajo travo tudi v klanec, pa tudi sicer je prosta paša v alpah, že od nekdaj nekaj običajnega. Pečen jagenjček zelo diši tudi staremu Bogu, k nam so ga zanesli iz hrvaške, odkar ne znamo več delati pravih govejih in svinjskih klobas, katere nam je nekoč zavidala celo Dunajska gospoda.

     • DJURO SUMAR

      Jagnjetine ne jem. Krajnske od Celjskih mesnin so kar dobre, sicer pa kupujem klobase in meso na kmetiji, ne daleč od moje zidanice. To pa vem, da je dal ime Krajnski klobasi cesar Franc Jožef.

     • ahnenpass

      Haha… ni to za tebe sinko, iz pravih klobas lahko danes dela drek samo še naša prvorazredna elita, pa še to edino njen vrh. Isto kot pir, če ga nisi pil v Jugoslaviji, ne boš nikoli vedel kakšen je njegov polni okus, enostavno ne dobimo več surovin. Samo za elito, ker oni niso klobas tiščali v gobec psu in se iz gole objestnosti polivali z zlato tekočino.

     • DJURO SUMAR

      Hvala za tegale sinkota. Drugo leto bom dopolnil 70 let.

     • ahnenpass

      Potem pa spoštovanje, cenjeni gospod kolega, očitno ti je ostarelo telo prebudilo iskrivega duha.

     • DJURO SUMAR

      Vedno sem se in se še vedno družim z mladimi.

     • Jovo Jamnica

      Zaj pa še kerega mladega prepričaj, da tu kaki koment napiše…

     • tramal

      Muslim ,pamet imaš pa kot sedem letnik

     • Jovo Jamnica

      Misliš Krajnski kolbasi (Krainer Wurst), ker kaj naj bi Kranj pomeno, se mu še sajnalo ni…

     • DJURO SUMAR

      Ja, tiskarski škrat.

 • Grenze

  Ko vidiš sliko režiserja takoj veš da film in režiser zaudarja smrdi po rdečem komunizmu ta pezde naj gre raje cesto pometat bo bolj spoštovan ne pa za naš denar filme snemat debil usran smrdljiv.

 • tohuvabohu

  Za božični večer si želim, da bi tudi največji zadrgnjenci v prsih začutili živo srce namesto kamna.

 • karpelec

  Prezrimo strah!
  Svet je poln čudovitih stvari, ki bi jih lahko cenili, če bi si vzeli čas in jih spoznali. Torej, vzemimo si čas zanje!

  • ahnenpass

   Strah od nas želi, da ga bolje spoznamo.
   Strah je v resnici žrtev naših skritih ambicij in globokih frustracij.

   • Strah je pot k Temni strani. Strah vodi v jezo, jeza v sovraštvo; sovraštvo vodi v trpljenje.
    Yoda

    • ahnenpass

     Točno tako, iz take snovi je bil narejen tudi Luke badmothafuka Skywalker, zato je pa zadel nemogoči torpedo v tisti dedstar. Moraš biti res jezen in obseden z željo po uporu, kar je danes naredil iz njega DIsney, je pa naravnost kriminal.

   • DJURO SUMAR

    Očitno nimam skritih ambicij in še manj frustracij.

    • ahnenpass

     Strah je znotraj votel, okoli ga pa nič ni.

     • DJURO SUMAR

      Točno. To razlagam svojim vnukom.

     • ahnenpass

      Bi te lahko malo več poslušali, ne pa nabijali tiste butaste video igrice, v katerih ne moreš nikoli zares umret in trpet.

     • DJURO SUMAR

      Tega pri nas ni. Tudi nobenega orožja za igračke. Nobenega nasilja, kajti lepa beseda, lepo mesto najde.

 • tohuvabohu

  Marjanca, imam pripombo. Kaj počne beseda “nedopustno” v naslovu članka? Osnovno pravilo časnikarstva je, da se komentarji ne smejo mešati z novicami. To pušča slab okus. Če se samo spomnim, kako je zloglasno komunistično veščino uporabe označevalnih pridevnikov aktualni premier prignal do vrhunca: nemoralno, neetično, nesprejemljivo, nedopustno, nezaslišano, nespodobno, nesramno, pobalinsko itd.
  Beseda ubija! Bodimo vendar boljši od NJIH, ki nam že 75 let hodijo po glavi.

  • ahnenpass

   Včasih bi nam rekli, da smo neprilagojeni.

   • tohuvabohu

    To paše pod itd.

  • Jovo Jamnica

   F prevodu Kamasutre je fse puno takih pridevnikof…

   • tohuvabohu

    A se ti sam sebi zdiš zabaven?

    • Jovo Jamnica

     Vedno…

     • tohuvabohu

      Dobro skrivaš, hehe.

     • Jovo Jamnica

      Ni teško. Saj me nea vidiš…

 • Tomaž

  Hmmm… ko berem tele komentarje… Se je pa resno za zamislet! Tukaj vlada popolna anarhija! Kje je tu admin, da malo pobriše te žaljive komentarje?? Aja… pa vaši članki? Samo JJ ane? Ali je on res tak svetnik ali kaj?…

  • Citizen of Kekistan

   Pejt na 24 ur al pa na mmc. Tam te bojo z veseljem pobrisal.

  • montyamp

   Ja , tebi pa mama ni rekla jagnje moje , ker si tele .

  • Schemva Miro

   Saj te ne rabimo tukaj.

 • if

  Ta film je že bil predvajan po mnogih srednjih šolah. Gre za zlorabo!

 • xtc

  Tale zmazek je popolnoma identičen filmom nijhovega brata po socializmo Adolfa ,ko je s podobnimi “resnicami” sejal sovraštvo do Judov,Slovanov in ne socialistom naklonjenih.

 • Ko vpišem ‘Strah’ na tubi, je peti zadetek pod imenom ‘NDH: Strah’
  https://youtu.be/asudh5pDk30

  • Jovo Jamnica

   Heheheeeeee…spam. Fpiši si v gugl…

   Božič po Uskoško – in na bizantski način

   • …zna bit dobra zadeva, bil kdaj ?

    • Jovo Jamnica

     Bog varji. Jas sn Slovenc…

     • …mah, bil sem v cerkvah na zahodu Francije, bil sem na starih keltskih mestih, bil sem v templjih na Tajskem, pa sem tud Slovenec. Nič narobe..

     • Jovo Jamnica

      Aja. Ti to misliš tak, turistično. Ko da bi se pelo v Gučo trubače poslušat. No, saj po Plitvicah sn že tut hodo… :-)

     • ..tak ja, bolj spoščeno ; )

 • montyamp

  Banditi snemajo filme ???
  Hahahaha………………………………………..
  Hitlerovi filmi so stari 80 let , tote budale še zaj ne spravijo bojšega skup .
  Zakaj pa snemajo naci filme , ka so zazidarski froci fukjeni ???

  • ahnenpass

   Pozabljaš, da so nacisti praktično izumili film in televizijo, seveda je Hitler kanal najbolj zanimiv, če druge podobne zadeve takrat sploh še niso obstajale.

 • mginko

  Golazen. Narod še kar spi in naj spi, da levica doživi mokre sanje.

 • tramal

  Ja komunajzerji pa že tako vedno hodijo s polnimi usranimi hlačami od strahu.Tako da kdor je desničar ga tako ali tako nikoli ni strah.

 • Boris_j

  Še vedno pravzaprav ne razumem tukaj prisotnega strankarskega sporočila.

  1. Ali naj mlade ne bo strah neonacijev, ker so v redu pobje z v redu ideologijo?
  2. Ali naj bo mlade strah nasilja v filmu in naj se kar skrijejo pod mize in naj ne gledajo filma?

  Mislim, da Stranka sugerira točko 2. in najstnikom pokroviteljsko predlaga nadaljno disneyjevsko nedoletnost.

  S to disneyjevsko nedoletnostjo tudi ne bodo dojeli bistva: strah je kvas, ki drži skupaj Stranko in njeno rajo, strah je njena valuta. Kdor ga razkrije, kritizira in prevprašuje bo napaden in pregnan. Strah je Strankina življenjska kri.

 • radames

  Tako je bilo leta 1941/42 v Ljubljanski pokrajini, ko so komunisti z Odlokom IOOF o zašiti naroda z dne 16.sept. 1941 monopolizirali “odpor”. Ta odlok je kriv za neizmerno nasilje komunistov Ljubljanski pokrajini.
  Vemo, da komunisti (levica) lastno nasilje izrabljajo za podtikanje nasilja drugim.
  Zato bi na gimnaziji v Ormožu mladina potrebovala temeljito informacijo o delovanju komunistov v lerih 1941-1945. s posebnim poudarkom na Ljubljansko pokrajino, saj je bilo tu komunistično nasilje najhujše. Pobijalo se je cele družine z majhnimi otroki vred.

  • ahnenpass

   Zakaj govoriš v pretekliku, saj niso še vseh, totalna vojna se nikoli ne konča.

  • DJURO SUMAR

   To je pa obvezni predmet pri veronauku, katerega bi na vsak način radi uvedli v javnih šolah. Upam, da bodo ukinili vsaj privatne (beri farške) šole.

 • Oregon

  za naslednji teden pa se mal pedrovslanja pokazte, mal reklame za same sebe; barabe pokjvarjene komunajzarske

 • cosmosjasnovidec

  Komunajzerska levaška golazen sicer prikazuje samo sebe kako je delovala le,da v partizanskih oblekah.
  Sicer pa,če bi desničarji tudi nosili Hitlerske križe in tako obračunali z komunajzerskimi izmečki bi naredili uslugo celotnemu človeštvu na zemlji in cel svet bi jim čestital,da so pometli to nesnago.

  • Boris_j

   O Slovenija, od kod pesnjote tvoje?

  • ahnenpass

   Ljudje ne razumejo, da so šli med naciste tudi nekateri hudo zmedeni cigani, o fašističnih ciganih se nismo učili med poukom o NOB.

   • Andrej

    Tisto ni bil pouk , kar se ti je dogajalo v šoli , to je bil poduk !

 • ogledalo

  Desnica zmagala?! Haha ha….Mokre sanje sektašev….Kaj vam dela tale Babošek, ali kaj že je?! Kdo pa je slišal zanj? P.s. Menda je v žlahti s Kučanom…..Bojte se Baboška!!! Mi vsi smo Babošek. MUAHAHAHAHA….

 • Barbara Furjan

  Nedopustno je to, da avtorica teksta Marjanca Scheicher, nikogar ni vprašala za fotografije in uporabo video materiala, temveč jih je dobesedno “ukradla” z interneta in sama zapisala zraven nepreverjen tekst. In ne le to. Pisala je o filmu Strah, objavila pa fotografije iz filma V imenu resnice: https://m.youtube.com/watch?t=9s&v=QRBWpJDWls0. Vsi, ki pa ne želite zgolj obrekovat vse vprek preko interneta, ampak se resnično zavedate pomena resnice, vabljeni k podpisu peticije, da resnica končno ugleda luč: https://www.pravapeticija.com/zahteva_za_spotovanje_pravne_drave_v_primeru_blaa_furjana

 • Boris_j

  Resnica je preprosta: SDSovci norijo nad tem filmom, ker sta njihova sredinska volilka in volilec naci heroju iz filma vsak dan bolj in ne manj podobna.

  To je približno tako kot da bi naredil najbolj bedno analogno fotografijo na svetu, na koncu pa tulil na reveža iz temnice, ki ti jo je le razvil in pokazal.

  • Boris_j

   Pa bodimo natančni: film ne govori o ‘desnici’, ampak o nekem specificnem duhu časa (sicer precej nerodno) v katerem politična desnica slučajno prosperira.

   Za nekatere je to že zadosten razlog za odstrel.

 • exposingTruth900

  praktično te neonacistične skupine razen par izjem sploh pojma nimajo kaj v resnici se je v obdobju v Hitlerja dogajalo v Evropi.

  Predvidevam da se različne te skupine ali pa celo skupaj vodene od globalne elite z namenom uničenja nacionalizma v Evropi.

  Samo enkrat v življenju sem srečal neonacija…v bistvu EX člana te neonacistične skupine, v eni fabriki v Avstriji. v Bistvu dečko sploh ni bil to kar tukaj prikazujejo v teh propagandnih do Evropejcev sovražnih videjih. Je pa bil pri svojih 30ih zelo zapit, pijanček. V teh skupinah se združujejo podobni odpadniki kot so kordiš in podobna anti fa druščina, ki jo imamo v neokomunistični sceni v Sloveniji – pijančki ali nasploh drogeraši.

  • sprehajalec

   Dobro povedano, pred leti je ratala neka panika in je bila Sovi celo dana naloga, da odkrijejo te ultradesničarske skupine. Z izdatno pomočjo in s ščuvanjem RTV boginj da naj jih se najde, ker je Slovenija v nevarnosti. Po mrzličnem iskanju so našli nekaj hervardov za šankom, ki so itak na netu. pa kakšen navijač. Vse je potihnilo takrat. Kot je v navadi ob takšnih prilikah, ni bilo nikoli dano neko pojasnilo in poročilo o tem lovu na čarovnice.

   seveda ultralevičarska naravnanost oblastne nomenklature v Sloveniji ni dopustila, da bi pogledali na levo, pa iskali zakrinkane rdeče džihadiste, pa malarje kristjanom sovražnih napisov po Stolnici, pa Hoferju pa Šmarni gori. Pa Antifa jurišnike.

   zakaj je temu tako? gre za tisto staro v 70 letih v glavo zatolčeno zablodo. Levo = dobro, napredno. Desno = slabo nazadnjaško.

   Slovenija potrebuje očitno še nekaj generacij, da bo postala normalna država in ne ultralevičarska.

 • Boštjan Biber

  Ne rabim bit veliki poznavalec, da opazim, da ste izrazito desničarski medij. Tudi vaše članke prebirajo predvsem mladi in tisti, katerih mentalni razvoj se je tam nekje usgtavil. Po nivoju besedil v vaših člankih (kolikor sem uspel prebrati do sedaj), niste prav nič boljši. O vsem pišete izrazito subjektivno, direktno (brez izpostavljanja dejstev in ločevanja misli, ki si jih lahko vsak razlaga po svoje) in bralcu ne dopuščate razmišljanja s svojega vidika.

  (Mimogrede, nisem izrazito politično opredeljen, preden se kdorkoli obesi na to)

  • AIRWAYS

   Zgodbico, da si politično neopredeljen prihrani za tiste, ki ti bodo verjeli.

   • Boštjan Biber

    Popravljam: politično se ne opredeljujem oz. drugače povedano se ne strinjam niti z levičarsko niti z desničarsko skrajnostjo – je to kaj bolj verjetno?

    • joza joza13

     V nekj točkah se s teboj strinjam…, predvsem osvetlitev dejstev iz več zornih kotov, tudi širina zna biti kdaj izziv, jezik tudi. Na teh točkah bi morali garaško delati, več ali manj, vsi mediji in ne le Nova.

     A glej, vino ni vsakemu vedno prijetnega okusa. Motnega sploh ne pijemo, prvi pogoj je vedno, da je čisto.
     In če to vino vendarle ni dovolj dobro, ga pri Novi 24 tv znajo zamenjati s še boljšim.

 • Boris_j

  Najslabša stvar pri tem kratkem filmu je to, da se vrti okrog skinheadovske subkulture.

  Kot, da ustvarjalci ne razumejo, da je današnji evroameriški volilec proti-imigrantske desnice v glavnem čisto navaden od neoliberalizma jebeni delavec.
  Človek, ki ga nihče v bistvu zares ne zastopa, tudi liberalistična levica ne.

  Tak človek ima v povprečju srednješolsko izobrazbo in nič stikov z migranti, tako kažejo raziskave. Daleč največ volilcev Alternative za Nemčijo je vzhodnih Nemcev iz krajev kjer je migrantov najmanj, tak vzorec se ponavlja povsod. Kot tisti kliše, da se bojiš tistega česar ne poznaš. Na žalost res drži.

  Tega film ne razume in se vrti okrog ozke subkulture skinov, ki jo je proti-imigrantska desnica že zdavnaj preskočila, pravzaprav prerasla in postala nek novi mainstream.

 • Anton Zor

  Kruci fiks madona , smo Slovenci postali tako zabiti cepci , da se to dovoli , oziroma kaže laži našim malim učencem . mar nismo sposobni povedati kaj vse so komunisti naredili z našo deželo. mar se ne zna povedati , da so uničili kmete,uničili obrtne domačo obrt pokradli kmetom zemljo , uničili tovarne kaj storili z razumniki in tistimi ki so se upali reči bobu bob in še in še bi lahko našteval . To bi morali našim učencem povedati kaj bo če še naprej vodi državo koumunisti