fbpx

[VIDEO] Nedopustno! Slovenska levica izrablja gimnazijce; kaže jim film, s katerim jih hoče prestrašiti, kakšno življenje jih čaka, če bi na volitvah zmagala slovenska desnica

(Foto: YouTube/@Narayan Production)

V Gimnaziji Ormož so si dovolili nedopustno zavajanje mladih ljudi, ki so šele pridobili volilno pravico ali pa so na tem, da do te pridejo v nekaj letih. Med šolskim časom so namreč za vse štiri letnike v telovadnici pripravili predvajanje filma Strah, kjer so igralci, opremljeni z nacističnimi kljukastimi križi, prikazovali slovensko desnico ter s tem sejali strah med mlade gimnazijce, kakšno bi bilo življenje v Sloveniji, če bi na prihajajočih državnozborskih volitvah zmagala desna stranka. 

Vir, ki zaradi majhne lokalne skupnosti ne želi biti izpostavljen z imenom in priimkom v medijih (podatke o njem hranimo v uredništvu Nove24TV), nam je zaupal, kako je bilo vse skupaj videti: “To se je zgodilo prejšnji teden, in sicer dopoldne, med poukom. Vsak dijak si je v telovadnico prinesel svoj stol, tako se je na koncu tam zbralo okoli 400 gimnazijcev in skupaj smo si ogledali film Strah. To je bilo grozno, prikazal je pravi strah, kaj strah, “angst”,” nam zaupa. Nadaljuje: “Potem pa je cel film o tem, kako bo v Sloveniji, če bo zavladala desna stranka. Pljuvali se bomo po ulicah, prelivala se bo kri.” Dodaja, da je film negledljiv, saj se igralci pljuvajo in ves čas pretepajo, zaradi mnogo nasilja pa popolnoma neprimeren za mlade gimnazijce. “Nikjer nisem videl toliko nasilja, kot v tem filmu. Pa sami kljukasti križi povsod,” je še zaključil. Naj ob tem izdamo, da je vir mnogo več kot polnoleten in da je v življenju doživel že marsikaj, vendar – kot je izjavil – takšnega nasilja še nikoli. Iz predstavitve filma pa mu je v spominu ostal predvsem podatek, da so ta film vrteli že na 16 šolah, na približno toliko pa jih “premiera” filma čaka še v letu 2018.

Režiser Dejan Babošek. Foto: njegov Facebook profil

Slovenska levica se torej z vsemi možnimi napadi že pripravlja na državnozborske volitve in očitno je, da ne izbirajo sredstev. Patetično pa je, da so se spravili prav na mlade, ki svoje politično stališče šele oblikujejo, in to z lažmi! Slovenski desničarji se ne kitijo s kljukastimi križi, za razliko od slovenske levice, ki razobeša slike množičnega morilca Tita ter se na proslavah kaže z rdečo zvezdo, totalitarnim simbolom, pod katerim so zapirali in ubijali nedolžne ljudi.

Babošek svari pred “nasilno desnico”, vendar je on tisti, ki objavlja takšne krvave prizore! Foto: Facebook profil Dejana Baboška

Glavni junak je slovenski desničar v podobi neonacista?!?
Režiser filma je Dejan Babošek, ki v svojem življenjepisu navaja, da je bil rojen leta 1976 v Jugoslaviji, na Ptuju. Doslej je sicer posnel štiri filme, vendar nobeden od njih ni vreden omembe, kaj šele ogleda. Je pa očitno pri filmu Strah sodeloval s slovensko levico z roko v roki in se tako prebil vsaj med slovenske šole, kjer otroke silijo gledati ta nasilen film. Babošek sicer v opisu filma navaja, da gre za “razmišljujoč film” in da ga je “do zamisli za film privedel strah. A ne njegov, temveč strah drugih. Opazil je, da sta se v času, ko se je po balkanski poti začela množična selitev beguncev in migrantov, v Sloveniji oblikovala dva pola. Zmotila ga je predvsem močna protibegunska propaganda, ki jo je v javnosti podpihovala slovenska desnica. Ta po njegovem še zdaj seje strah in sovraštvo,” je zapisano v opisu filma. Nato gre še dlje: “Babošek meni, da je to, kar se danes dogaja, nekakšen remake političnih razmer v Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Iz tega je izhajala tudi zamisel, da je filmsko zgodbo oblikoval okoli neonacista.”

“Strah je nedvomno res postal orožje številka ena, predvsem v rokah političnih strank,” cilja na slovensko desnico Babošek. Dobesedno orožje je postavil v roke svojega igralca. Foto: Facebook profil Dejana Baboška

Ravnateljica Gimnazije Ormož Blanka Erhartič je torej dobro vedela, kakšen film se bo predvajal, saj je opis del vabila, pa je kljub vsemu dovolila, da gimnazijci, večina od njih jih ni niti polnoletna, vidijo film, poln nasilja, ki temelji na nemških neonacistih, vendar vzporednice išče s slovensko desnico. Gre za povsem zavajajočo zgodbo, polno nasilja, a to Erhartičevi očitno ni dalo niti malo kritičnega premisleka (ali pa vsaj zdravorazumskega), da bi spornemu filmu na njeni gimnaziji rekla ‘ne’.

Letak, ki vabi gimnazijce na ogled nasilnega filma med šolskim časom!

Zmanipulirati želijo slovenske dijake
Ob tem pa v opisu filma na koncu še poudarjajo Baboškove besede: “Strah je nedvomno res postal orožje številka ena, predvsem v rokah političnih strank. V filmu Strah srednješolec nasede prav tej manipulaciji skrajne desnice. Z doktrino strahu nezadovoljenemu ljudstvu zlahka ponudimo sovražnika, ki navidezno predstavlja celoten družbeni problem. Kam to pelje, smo videli vsi na nešteto primerih iz zgodovine. Žal pa imajo ljudje slab spomin, poleg tega je dejavnik tudi to, da se zgodovina danes rada potvarja.” Dejstvo pa je, da se je slovenska zgodovina potvarjala zadnjih 70 let, vse od druge svetovne vojne naprej, ter da šele v zadnjih nekaj letih na plan prihaja prava resnica. Mesečno se odkrivajo nova in nova množična morišča na področju celotne Slovenije, kamor je slovenska levica “skrila” ljudi, ki jih je prepoznala kot svoje (politične) nasprotnike. Seveda pa so z likom srednješolca v filmu hoteli vplivati prav na njihova čustva, da bi jih prestrašili, kakšno življenje jih čaka, če bo na državnozborskih volitvah 2018 zmagala slovenska desnica. Res je, mladi se z zgodovino šele spoznavajo in nimajo izoblikovanega stališča kot odrasli, zato je z njimi najlažje manipulirati, kar je levica nagnusno izrabila.

Sicer pa si napovednik za film, poln kletvic, oglejte tukaj in sami presodite, ali se vam zdi primeren za otroke:

Z vprašanji smo se obrnili tudi na ravnateljico Blanko Erhartič, vprašanja smo prav tako posredovali na splošen elektronski naslov Gimnazije Ormož. Zanimalo nas je: “Zakaj ste ta politično nekorekten in zavajajoč film predvajali med poukom? Kako so se gimnazijci odzvali na nasilne prizore? Se vam zdi primerno, da še ne polnoletnim ljudem, torej otrokom, predvajate tak film, ki je poln nasilja? Ste otrokom omogočili po ogledu krvavih in nasilnih prizorov primerno psihološko oskrbo? Glede na to, da ste bili seznanjeni z nasilno vsebino filma, ki lahko zaznamuje mlade za celo življenje, boste ponudili svoj odstop?”

Odgovore bomo objavili, ko jih bomo prejeli.

Marjanca Scheicher