fbpx

[Video] Nov posnetek Zlatkovega napada, kjer se kristalno čisto vidi, kako je planil na snemalca!

Foto: STA

“Razmišljamo, da z naših avtomobilov, kamer in drugih tehničnih pripomočkov umaknemo logotipe Nova24TV, saj smo že večkrat bili tarča verbalnih, zdaj tudi fizičnih napadov. Varnost naših novinarjev in snemalcev je vendarle na prvem mestu,” je po včerajšnjem napadu Zlatana Čordića na snemalca dejal direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Zaradi napadov in nadlegovanja je bila nedavno prisiljena svoje logotipe umakniti tudi nizozemska NOS, kar je obsodilo tudi Evropska zveza novinarjev (EFJ). Glavni urednik NOS Marcel Gelauff je to opisal kot poraz ne samo za NOS, ampak tudi za novinarstvo. A po njegovem je varnost novinarjev vendarle na prvem mestu. S tem se strinja tudi direktorica Evropske zveze novinarjev pravi Renate Schroeder.

Podobno razmišlja Boris Tomašič. “Naši novinarji in snemalci so vse bolj ogroženi, njihova varnost je naša prednostna naloga,” pravi direktor Nova24TV, kjer bodo odločitev po temeljitem premisleku sprejeli v prihodnjih dneh.

“Glumac” Zlatko
Danes pa smo objavili nov in še bolj kakovosten videoposnetek petkovega incidenta, kjer je sodeloval Zlatan Čordić – Zlatko pri napadu na 25-letnega snemalca Nova24TV. Kako dezorientiran sistem vrednot ima glasbenik, pove s tem, ko je snemalcu dejal, da se bori tudi zanj. Nato mu je nasilno vzel kamero in začelo se je prerivanje, posredovati je morala policija. Zlatko je tudi ta trenutek želel izkoristiti za promocijo samega sebe in pokazati na nasilnost policije. “Snemite, snemite“, je zakričal. Še sreča, da je vse posneto, da se zopet ne bi pojavile razne teorije, kjer bi iz raperja naredili žrtev.