fbpx

[Video] Novomašnik Peter Čemažar spregovoril o sporočilu 1. adventne nedelje

Peter Čemažar je letošnji novomašnik in opravlja službo kaplana v Grosupljem. (Foto: YouTube)

Danes, na prvo adventno nedeljo, tudi Jezus spregovori o koncu sveta. Jezus je večkrat govoril o tem, a od tega je minilo že več kot 2 tisoč let in mi se sprašujemo: ‘Se je morda zafrkaval iz nas?’,” je novomašnik Peter Čemažar spregovoril o pomenu 1. adventne nedelje.

Novomašnik Peter Čemažar, kaplan v Grosupljem, razmišlja o sporočilu, ki ga ima Božja beseda 1. adventne nedelje za naš čas.

V evangeliju 1. advente nedelje (28. novembra 2021) beremo precej grozljive besede: “Ljudje bodo ginili od strahu in pričakovanja tega, kar bo prišlo nad ves svet, kajti nebeške sile se bodo majale,” piše v Lukovem evangeliju (21. poglavje). V današnji situaciji pandemije se zdi, da že živimo “konec časov”. Kaj naj v takih stiskah storimo kristjani? Jezus nam daje odgovor in o tem razmišlja tudi Peter Čemažar v duhovnem nagovoru za 1. adventno nedeljo.

Skupaj skozi advent
Na Družinini spletni strani bomo vsako nedeljo objavili nov adventni videonagovor. Za duhovne nagovore smo prosili duhovnike, ki redno sodelujejo z Družino. Ker vam želimo biti blizu in skupaj z vami v duhu potovati skozi advent Odrešenikovemu rojstvu naproti. Pridružite se nam!

Peter Čemažar z Družino sodeluje pri nastajanju oddaje Reflektor. V epizodi Okrepi se in bodi mož se je pogovarjal z Gregorjem Čušinom o pravi moškosti. Oglejte si jo lahko na tej povezavi.

Družina