[Video] Ojoj, Miro Cerar, to pa je kiks na kvadrat!

Zunanji minister in bivši predsednik vlade Miro Cerar je zaradi Jelinčičeve provokacije protestno zapustil sejo odbora. (Foto: EPA)

Miro Cerar kot predsednik vlade z bivšim predsednikom EU Jean Claude Junkerjem.(Foto: EPA)

Enakost med spoloma. Stvar, ki predvsem v zadnjem času dodobra razdvaja ne le slovensko, pač pa tudi svetovno javnost. Za to več kot odlično skrbijo razne LGBT-organizacije z veliko podporo politične levice. Dokaz za to pa je med drugim tudi nedavna izjava nekdanjega slovenskega premierja dr. Mira Cerarja.

“Spoštovani, Slovenija postavlja enakost spolov prav v središče razvojnih projektov,” pravi dr. Miro Cerar, ki pa se očitno ne zaveda pomena besed enakost in enakopravnost, ki ju ljudje v zadnjem času zmotno uporabljajo za sopomenki. Če pogledamo v Slovar slovenskega knjižnega jezika, imata besedi različen pomen. Enakost izraža popolno skladnost in nerazličnost med stvarmi, ki jih s to besedo opisujemo. Stvari, za kateri pravimo, da sta enaki, opišemo kot stvari z istimi značilnostmi in lastnostmi, se pravi v tem primeru, da je moški enak ženski v smislu konstrukcije telesa, fizičnih in psihičnih lastnosti ter svojega namena obstoja v naravnem ekosistemu.

To, da dr. Miro Cerar ne loči pomena besed enakost in enakopravnost, dokazuje v nadaljevanju posnetka, ko pravi: “… to pomeni, da morajo imeti deklice in ženske po vsem svetu enak dostop do izobraževanja, enako možnost za večjo vlogo v družbi in ne nazadnje tudi enako možnost za poklicno in politično pot …” S tem stavkom dr. Miro Cerar opisuje enakopravnost med spoloma, beseda sicer ustreza govoru ministra za zunanje zadeve, vendar je le-ta na posnetku nikoli ne uporabi.

https://twitter.com/MiroCerar/status/1103325026881802240

Mar v Sloveniji ženske niso enakopravne moškim?
Mar nismo že davno tega v Sloveniji dosegli enakopravnosti žensk in moških? Ženske v današnjih časih niso le žene, gospodinje in mame, pač pa zasedajo tudi pomembne položaje v družbi, so zdravnice, profesorice, direktorice, političarke, ministrice, predsednice itd., prav tako imajo povsem prosto pot na področju izobraževanja doma in v svetu.

V čem je problem, da ženske kljub doseženi enakopravnosti še vedno zahtevajo enakopravnost?

Feminizem, ki to ni
V zadnjem času smo priča vse večjemu porastu feminizma, ki z vsemi svojimi močmi poizkuša doseči nadvlado žensk in ne enakopravnosti, saj je povsem očitno, da enakopravnost že imajo. Vendar pa so današnje feministke v svetu ženskam bolj v sramoto kot v ponos, saj se bolj kot za pravice žensk borijo s svojimi lastnimi problemi in frustracijami in tako nimajo prav nič skupnega s feministkami s preloma iz 19. v 20. stoletje, ki so dosegle enakopravnost žensk v svetu.

To je projekt “Dvigovanje krila”, ki slavi raznolikost vagin. (Vir: Twitter)

Enakost med spoloma se počasi plazi v podzavest ljudi
Na posnetku, kjer dr. Miro Cerar promovira enakost med spoloma, je povsem očitno, da nam današnja družba na čelu z LGBT-organizacijami, feministkami in levičarsko politiko poizkuša enakost med spoloma vsiliti v naš um in naš DNK, da bi počasi sprejeli dejstvo, da spolov sploh ni, kot so to sprejeli že v nekaterih državah, recimo na Švedskem, in s tem povsem razvrednotili tradicionalno družino z očetom in mamo. Nič novega ni dejstvo, da se današnja politika s takšnimi izjavami, kot je izjava dr. Mira Cerarja, trudi v tej smeri, da bi otrok svoje starše namesto z mama in oče naslavljal s starš 1 in starš 2. Kam to pelje, je jasno …

M. M.