fbpx

[Video] Petkov protest: Le peščica zagrenjenih sovražnikov demokracije, zanimive trenutke je ujel novinar Nova24TV!

Foto: Luka Perš

Najboljši transparent ta teden je pozival k demokraciji, toda ne takšni, v kateri ljudje izvolijo Janeza Janšo. Tudi tokrat so se zbrali nasprotniki demokracije in ljubitelji totalitarnih simbolov. Proteste je spremljal novinar Nova24TV Luka Perš.

Na petkovem shodu se je po ocenah policije zbralo okrog 500 ljudi. Protest je potekal mirno, udeleženci pa so se razšli okoli 21. ure. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so policisti na shodu opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda in urejali promet.

Zoper organizatorja shoda vodijo postopek o prekršku po zakonu o javnih zbiranjih, v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj pa bodo ukrepali v skladu z zakonodajo, so še sporočili.

Ogroženi žepi kruhoborcev
Je pa zanimive utrinke na Twitterju zbral in delil novinar Nova24TV Luka Perš, kjer je povsem jasno, kdo in zakaj se zbira na protivladnih protestih. Predvsem kruhoborci, navajeni doživljenjskih rent na račun davkoplačevalskega denarja. Tam niso, ker bi bila ogrožena demokracija, temveč so ogroženi njihovi žepi.

Sara Kovač