[Video] Poglejte opitega ministra Klemenčiča in njegove pijanske izpade – od modnega guruja do poliglota

Minister Goran Klemenčič je očitno spoznal, da trezen v tej vladi ne more biti. Tako je pred petkovo sejo Državnega zbora RS več kot očitno zvrnil kar nekaj kozarčkov preveč, na to pa so opozorili tudi tviti o tem, da minister že na daleč zaudarja po alkoholu. “Vladni zakoni ne pijejo vode. Minister Klemenčič očitno tudi ne,” je tvit, ki povzame Klemenčičevo petkovo grotesko.

Že ministrov pozdrav navzočim, ko je z zamudo prišel v dvorano, je dal vedeti, v kakšnem stanju je. Sprva jih je lepo pozdravil, vmes pa krilil z rokami in se brez kakršnega koli vzroka smehljal, skratka, tudi navzven je dal jasno vedeti, da je vase zlil kaj močnejšega kot le sok.

V začetku svojega govora je ugotovil, da je v državnem zboru več poslank kot poslancev in nato dodal v srbščini: “Svaka vam čast.” In: “Jaz imam tudi dve hčerki doma, tako da … super.”

Namesto, da bi se v trenutku, ko je stopil v dvorano Državnega zbora RS streznil, se je v govoru, polnem jecljanja, zatikanja pri govorjenju, kriljenja z rokami in čudnih mimik smejal, nasmihal in bil nadvse dobre volje. Minister je v vsem svojem bednem stanju v smeh spravil tudi poslanko SDS Anjo Bah Žibert, kar pa je opazil tudi opiti Klemenčič: “To je pa prvič, da se Anja Bah Žibert smeji na mojo intervencijo. Petek je!”

Ob vseh teh izpadih pa je bil zgovoren obraz državne sekretarke na Klemenčičevi desni, ki je bila ves čas v strahu, kakšno bo pihnil minister. Ta je vmes sicer dodal, da je “pisal osnutek zahvalnega pisma različnim sodelavcem”. Mi pa se sprašujemo, zakaj je pisal zahvalno pismo svojim sodelavcem? Daje odpoved?

Nadvse zgovoren o Klemenčičevem petkovem stanju je priloženi videoposnetek. “Je passe, je passe, ne me zafrkavat,” – to je besedni zaklad ministra Klemenčiča, ko je ‘vesel’.

Razprava pa se je nadaljevala na zelo osebni ravni, ko ministru ni bila všeč oprava poslanca SDS dr. Vinka Gorenaka. “Ma danes nov telovnik pa rdečo kravato pa rdeč računalnik. Bi mu lahko kaj rekel glede tega?”

Še koalicijski poslanci niso mogli biti tiho ob Klemenčičevih izpadih
Klemenčičevih izbruhov je imel dovolj ves državni zbor, komentiral ga je celo Jan Škoberne iz SD, ki je ministra opozoril: “Se mi tudi ne zdi, spoštovani gospod minister, v številnih razpravah, ki ste jih imeli, pravzaprav niti potrebno niti dostojno, da na tak način razpravljamo o tem zakonu. Specifika današnjega dne je bila, da smo se pogovarjali o resnih temah, jaz ocenjujem, relativno zgledno. Da pa zadnjo uro spremljamo en cirkus, ki ga ta državni zbor ne potrebuje.”

 

Klemenčičevo grotesko je končal podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, ki je poslanko SMC Jasno Murgel previdno vprašal: “Jasna Murgel, prosim vas, peljite nas na prava pota. Vam lahko dam besedo?”

Marjanca Scheicher