[Video] Primc v Temi dneva: “On misli, da to lahko, ker je to ON, Zoran Janković!”

Datum:

Borimo se za našo čisto pitno vodo in ne dovolimo, da jo Janković zastrupi,” je v tokratni Temi dneva  dejal ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc, ki je povedal, da nekih novost v zvezi z gradnjo kanalizacijskega kanala C0 ni, da pa je velika zmaga že samo dejstvo, da ta ni zgrajen. Pozval je tudi na vnovičen protest proti gradnji kanala, ki bo 18. decembra ob 14.30 pred ljubljansko Mestno hišo.

“Pomembno je, da varujemo našo čisto pitno vodo. Kot smo videli, inšpekcije, vlada, ministrstva, sodišča ne bodo zaščitile naše čiste pitne vode, zato je zelo pomembno, da mi vztrajamo pred mestno hišo,” je dejal ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. Meni, da je nedopustno, da si ljubljanski župan Zoran Janković dovoli vse, ker “misli, da lahko”, komentiral pa je tudi padec podpore Golobovi vladi, ki ga ne preseneča. Meni tudi, da so poslanci levih vlad z vsakim novim mandatom slabši, zakaj tako misli, pa si lahko pogledate v tokratni oddaji Tema Dneva.

Ob turbulentnem dogajanju na političnih tleh je pozornost v zadnjem obdobju malce skrenila z gradnje kanala C0, zato je voditeljico Aleksandro Jug uvodoma zanimalo, ali so na tem področju kakšne novosti. Primc je ob tem povedal, da nekih novosti ni, da pa je najbolj pomembno, da kanal še vedno ni zgrajen, čeprav je ljubljanski župan Zoran Janković zagotavljal, da bo jeseni kanal že obratoval.  “To pomeni, da še vedno ni spustil 3 milijone litrov nevarnih kanalizacijskih odplak vsak dan preko tega kanala, to je velik dosežek,” je dejal Primc in dodal, da je vsakič na shodu “ponosen, saj to pomeni, da smo zmagali še en mesec.” Uspeh pripisuje skupnemu trdnemu prizadevanju ljudi.

Si predstavljate, da se zgodi to, kar se je zgodilo nazadnje na Islandiji?
Primc je poudaril, da kljub temu da bi bil kanal C0 speljan nad čisto pitno vodo, to ne pomeni, da kanalizacijske odplake ne bi prišle tudi v čisto pitno vodo, “ker vemo, vsake cevi puščajo, vprašanje, kako je bila ta zadeva narejena. Že toleranca ob sami gradnji je, da je neka propustnost. Mi ne smemo dovoliti Jankoviću, da 3 milijone litrov kanalizacijskih odplak spusti preko naše čiste pitne vode in delno tudi v njo,” je zatrdil. V nadaljevanju je opozoril na spremembe vremena in nenavadno število potresov, ki so se zgodili v zadnjih mesecih. “Turčija, Maroko, nazadnje Islandija, in če pogledamo televizijska poročila, ko vidimo tiste globoke razpoke, spomnimo se, kaj bi ta razpoka naredila na Jankovićem drekovodu in kaj bi se zgodilo, če bi 3 milijone litrov kanalizacijskih odplak steklo v našo čisto pitno vodo.”

Jankoviću ne moremo verjeti nič
Primc je spomnil na to, da je Janković zatrjeval, da ima vsa gradbena dovoljenja, pred mesecem in pol pa je vložil prošnjo še za eno gradbeno dovoljenje. “Ne moremo mu nič verjeti, se pravi, nima vseh gradbenih dovoljenj, nima okoljevarstvenega soglasja, nima presoje vpliva na okolje, in kar je še huje, on presoje vpliva na okolje in okoljevarstvenega soglasja sploh noče pridobiti,” je pojasnil Primc in dodal, da Janković enostavno misli, “da lahko, ker je to on, Zoran Janković”, mimo vseh predpisov spelje kanalizacijski kanal brez ustrezne in potrebne dokumentacije. Krivdo za to pripisuje institucijam, ki so zatajile.

Foto: STA

Padec podpore Golobu ga ne preseneča, ministri leve vlade so z vsakim mandatom slabši
Primca padec priljubljenosti vlade in Roberta Goloba ne preseneča, saj je to “pričakovano, ko vlada dela v nasprotju z interesi ljudi in jih jezi”. Voditeljica je ob tem izpostavila nedavne t. i. cirkuške dogodke v parlamentu, ko so poslanci odločali o socialnih transferjih, na kar je Primc dejal, da ga ob tem boli predvsem to, da se je vlada v parlamentu “zabavala” medtem ko ni pomislila na dejansko stisko na tisoče ljudi, ki komaj preživijo mesec. “Da se je o njihovi usodi, o tem, ali si bodo lahko privoščili pol kile kruha in pol litra mleka na dan, odločalo na tako grd način, to je tisto, kar mene enostavno prizadene. Ali res ne greste nikoli v trgovino ali nikoli ne srečate človeka, ki živi v stiski?” se je spraševal Primc. “Da bi dali ljudem v stiskah 18 milijonov evrov v letu, so se en mesec pregovarjali v parlamentu, govorili so o kozmičnem dežju in tako naprej. Da so pa dali 10 milijonov evrov RTV-ju, so se pa odločili takoj,” je pojasnil Primc, ki trdi, da gre za očitna dvojna merila in da so poslanci levih vlad v vsakem mandatu slabši.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...