[Video] Profesor matematike izračunal šokantne podatke glede okuženih v Sloveniji: Podatki NIJZ niso točni, trenutno je pri nas slabše kot v Italiji!

Datum:

“Pri nas pa, glede na zaporedje po dnevih, od prvega marca dalje, 1, 8, 12, 16, 25, 34, in danes sredi dneva že 57, se podvojitev, vsaj zaenkrat, zgodi na približno dva dni. Torej ne počasneje, kvečjemu hitreje kot okoli nas. Tudi, če se primerjamo z evropskim žariščem v Italiji – tudi tam je bila v začetku podvojitev nekako vsaka dva dni, potem pa se je približala trem dnem. Trenutno je torej pri nas slabše kot v Italiji,” je na Facebooku opozoril profesor matematike dr. Dragan Marušič.

Ministrstvo za šolstvo je zjutraj na omrežju Twitter objavilo, da so osnovno šolo Šmarje pri Jelšah zaprli. Mediji sicer poročajo, da je okužen tudi otrok. Minister Jernej Pikalo (SD) je sicer objavil, da se vrtec ne zapira.

Šokantni pa so podatki Dragana Marušiča, profesorja matematike s primorske univerze, ki je na podlagi matematičnih spremenljivk pojasnil, da podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) niso točni.

V svetu se število okuženih podvoji vsake štiri dni, pri nas na dva dni
Marušič je v sredo objavil posnetek, svetujemo ogled, v katerem pojasnjuje eksponentno funkcijo, ki se jo zadnje dni pogosto omenja v povezavi z rastjo novoodkritih okužb: “Ne bo držalo, da v Sloveniji okužba z novim koronavirusom raste počasneje kot okoli nas, tako pravijo na NIJZ. V zadnjih, približno treh tednih, se v svetu, če izvzamemo Kitajsko, število okuženih podvoji vsake štiri dni. Pri nas pa, glede na zaporedje po dnevih, od prvega marca dalje, 1, 8, 12, 16, 25, 34, in danes sredi dneva že 57, se podvojitev, vsaj zaenkrat, zgodi na približno dva dni. Torej ne počasneje, kvečjemu hitreje kot okoli nas. Tudi, če se primerjamo z evropskim žariščem v Italiji – tudi tam je bila v začetku podvojitev nekako vsaka dva dni, potem pa se je približala trem dnem. Trenutno je torej pri nas slabše kot v Italiji.

https://www.facebook.com/upbudi/videos/1238007396589563/

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Googlova umetna inteligenca je prepričana, da so bili Vikingi temnopolti

Zaradi izkrivljanja zgodovinskih dejstev in netočno predstavljenih zgodovinskih osebnosti...

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...