fbpx

[Video] Protest v Ljubljani eskaliral: Skrajneži v parlament izstrelili raketo, metali so kocke in pljuvali po snemalcu Nove24TV!

Zlatko se še vedno zadržuje pred Državnim zborom.

Reporterji Nove24TV so na protestu na Trgu republike našli celo paleto skrajno nevarnih ljudi. Tam so bili skrajni islamisti, Antifa teroristi ter navijači navijaške skupine Green Dragons. Ko se je dan prevesil v noč so udarili: izstrelili so raketo v Državni zbor, pljunili snemalca Nove24TV, poročajo tudi o metanju granitnih kock. Policija je morala uporabiti solzivec in vodni top. Posamezne skupine izgrednikov se še dolgo po razpustitvi shoda spopadale s policijo. 

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se včeraj zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja.

Kot je razvidno iz naših ekskluzivnih posnetkov, protest ni potekal mirno in dostojanstveno, temveč so ga spremljali vulgarizmi “malo vas je pi*kice”, v kamero Nove24TV pa je predrzen moški celo pljunil.

V močno zastražen Državni zbor so izstrelili tudi pirotehnično sredstvo.

V uredništvo smo prejeli fotografije, ki pričajo, da so bili med protestnike pomešani nevarni ljudje. Tam je bil znani protivladni protestnik Zlatan Čordić – Zlatko, sicer zaprisežen musliman.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko (Foto: Nova24TV)

To pa še ni vse. Opazili smo tudi pripadnika skrajnega salafističnega gibanja Samirja Balića, ki je med drugim že grozil uredništvu Nove24TV. Med njimi je bil pripadnik bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država Sulejman Merdanović. Omenjeno politično gibanje iz Bosne vodi zloglasni vodja Sanin Musa.

Foto: Nova24TV

Da bi bila situacija lahko tudi nevarna, so s svojo prisotnostjo poskrbeli pripadniki Antifa in navijačev Green Dragons.  Protest je sicer vodil kranjski mestni svetnik in nekdanji član Slovenske nacionalne stranke Zoran Stevanović, ki gradi politiko na proticepilstvu in na račun zdravja ljudi. Manjkala ni tudi Anica Bidar.

Foto: Nova24TV

Image

Foto: Nova24TV

V okolici stavbe Državnega zbora še vedno razgrajajo posamezni izgredniki. Na čelu skupine okoli 50 protestnikov je Zlatan Čordić.

Image

Foto: Nova24TV

Policija je na Twitterju zapisala, da je na shodu “prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, kjer so protestniki v policiste in stavbo DZ metali steklenice, granitne kocke in pirotehniko, zato je shod policija razpustila“. “Ker je množica s kršitvami nadaljevala, so bila uporabljena prisilna sredstva, interveniranje pa trenutno še vedno poteka. Vse pozivamo, da se izognejo centru mesta Ljubljana, predvsem pa, da upoštevajo navodila in ukaze policistov,” so zapisali.

Prikaz nasprotnih dejstev:
Ne držijo trditve, da je Sulejman Merdanović pripadnik bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država. V gibanju že dlje časa ne sodeluje. Protesta se ni udeležil kot pripadnik bošnjaškega nacionalističnega gibanja  Vjera, narod država, temveč se ga je udeležil iz osebnih interesov. Prav tako ni storil nobenega dejanja, zaradi katerega bi ga bilo mogoče označiti kot skrajno nevarnega človeka, proteste pa je zapustil še preden so se pričela nasilna dejanja.

Napačno je bil v članku naveden kot skrajno nevarni človek in pripadnik bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država.

V Kopru, dne 4. 10. 2021

Sulejman Merdanović po pooblaščencu (Odvetniška pisarna Cek d.o.o.)

 

Sara Kovač